0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета, от много време чета по форумите в зачатие и дори и без да пиша сте ми били голяма опора, а също така и много полезни с информацията, която съм научила от вас.
От 3 години правим опити за бебче, имам един спонтанен аборт миналата година и ме е много страх да не оплескаме нещата. Та на въпроса - на мъжът ми му откриха стафилококова инфекция и сега му бият ваксини против нея. Чудя се дали да правим опити за забременяване, докато не се излекува?
Дайте ми съвет, моля ви.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Стафилококите са много упорити. Пусни си задължително изследване и ти. Секс само с презерватив докато контролните изследвания не излязат чисти. Иначе ще си разменяте инфекцията помежду си.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Киви, здравей и добре дошла!
За стафилококите не зная нищо, но ми направиха впечатление 3-те години опити. Посещавали ли сте клиника по стерилитет, правили ли сте изследвания?
Поздрави!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Благодаря ви момичета за бързите отговори.
Не сме ходили в клиника по стерилитет. Преди да забременея първия път не сме си правили никакви изследвания. Това беше преди една година. Аз съм с обърната матка и затова предполагахме е станало по-трудно. След като пометнах в 6 г.с. се пазихме 6 месеца. Изследвах си половите хормони. Всичките са в граници, само естрадиола е под долната граница. Кръвен тест за хламидии - отрицателен. Сега мисля да си пусна и хормоните на щитовидната жлеза.  Та това е в общи линии. Като гледам и други изследвания ме чакат, но дано всичко е наред.
Поздрави и от мен!
Успех Киви! Все пак пуснете и спермограма на мъжа, нищо че вече сте имали бременност. Дано да няма проблеми! :D


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Благодаря minikky. Успех и на теб и на всички момичета!
*
...на мъжът ми му откриха стафилококова инфекция и сега му бият ваксини против нея.
Здравей, Kiwi  :D Добре дошла и да не се задържаш много тук!
Искам да те попитам какви са тези ваксини? Мъжа ми също има упорита стафилококова инфекция - няколко пъти пихме и двамата антибиотици и не може да се махне - все се появяват рецидиви. Моите изследвания излизат "чисти", но вероятно гадините спят и в мен... Кажи, моля те, нещо повече за тази ваксина - как се слага /еднократно или многократно/? Цена? С или без лекарско предписание?
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цитат
Та на въпроса - на мъжът ми му откриха стафилококова инфекция и сега му бият ваксини против нея

Антистафилококов гама - глобулин или нещо друго?
*
...на мъжът ми му откриха стафилококова инфекция и сега му бият ваксини против нея.
Мъжа ми също има упорита стафилококова инфекция - няколко пъти пихме и двамата антибиотици и не може да се махне - все се появяват рецидиви.
Сега проверих и видях, че на нас само първия път е била стафилококова инфекция, а после - все стрептококи  :oops:
*
Здравей Tifany,
Благодаря ти за хубавото пожелание. Да ти се връща!  :lol:
Мъжът ми го изпрати неговата лекарка. Кабинета се занимава само със стафилококови заболявания, цената за лечение е по-малко от 100 лв (той не можа да си спомни точната цена), но имай предвид, че е доста ангажиращо бият се 15 инжекции. Дано да е ефективно.
Ако искаш се обади по телефона и попитай дали във вашия случай може да се приложи това лечение - 9792024 "Анаста"
*
Re: Стафилококова инфекция и опити за забременяване
« Отговор #10 -: Август 01, 2006, 07:16:52 am »
Мъжът ми го изпрати неговата лекарка. Кабинета се занимава само със стафилококови заболявания...
Kiwi, искам да те попитам какви иследвания му е пускала лекарката на мъжа ти, за да го насочи към тази лаборатория? Как откриха стафилококовата инфекция?
*
Re: Стафилококова инфекция и опити за забременяване
« Отговор #11 -: Август 01, 2006, 09:55:42 am »
Излизаха му ечемици на очите. Няколко месеца ходихме по офтамолози и разни други специалисти. И нищо. Най-накрая отиде при една очна лекарка, която щом го видя и каза, че е стафилококова инфекция. Взеха му очен секрет, изследваха го в Цибалаб и излезе, че наистина са стафилококи. Оттам лекарката го прати в тази клиника "Анаста". Изследваха му кръвта и диагнозата се потвърди. От тогава е на инжекции два пъти седмично. Това е в общи линии  :balk_21:     
*
Re: Стафилококова инфекция и опити за забременяване
« Отговор #12 -: Август 01, 2006, 19:37:12 pm »
здравейте, момичета
моят съпруг се бори със същата инфекция от както .....се е родил.Искам да кажа,че са я открили,когато е бил на месеци.Сериозни мерки предприехме преди около 3 години.И ни искам да ви отчайвам,но нещата не се оправят напълно,т.е. за известно време всичко е ок,но след това може(не е задължително)пак да се появят оплаквания.На него също му сложиха ваксина(малко късно се усетиха "докторите",но все пак имаше ефект поне за сега,макар,че обривите по гърба се явявят пак от време на време.
Стискам палци при вас нещата да се оправят.
Успех на всички!
*
Re: Стафилококова инфекция и опити за забременяване
« Отговор #13 -: Август 01, 2006, 20:13:50 pm »
Киви, на мен също са ми слагали такава ваксина преди около 5 години и за щастие при мен имаше резултат. Спомням си, че се биеше по определена схема.
Дано и при вас се оправят нещата :balk_21:

*
Re: Стафилококова инфекция и опити за забременяване
« Отговор #14 -: Август 02, 2006, 00:29:03 am »
Kiwi, благодаря ти за изчерпателния отговор. Мъжа ми също го пратиха в тази лаборатория за иследвания и резултата се оказа положетелен, но лекарката не можа да обясни дали това се дължи на прекарана инфекция в миналото или за развиваща се инфекция сега.
Пък аз видях, че всички иследвани преди него хора имаха положителен резултат/това доста ме притесни/ и решихме да се консултираме и с друг лексар преди да му бият ваксината.
*
Re: Стафилококова инфекция и опити за забременяване
« Отговор #15 -: Август 02, 2006, 11:49:50 am »
Здравейте момичета,
Вчера ходих и аз до клиниката да ме изследват за стафилококи. И се оказва, че имам, и то много по-висока стойност от на мъжа ми.  8O
Нямам абсолютно никакви оплаквания. Утре ще ходя да видим какви ваксини ще ми се бият и въобще как ще процедираме. Най-лошото е, че и аз имам впечатления, че който е отишъл да му правят такова изследване, то се оказва с положителен резултат. Просто не знам към кого да се обърна за още едно мнение. Все пак това лечение с ваксините не е за кратко време, а докато трае не трябва да правим опити за бебче :(
Гинеколожката ми много се учуди, че имам стафилококи без никакви симптоми, каза да си преценя, но за по-сигурно да си направя ваксините. Нали имам един спонтанен аборт и ме е страх да не се повтори ей така, защото съм решила, че това или онова не трябва да се лекува.
Ще се радвам, ако ми кажете за още някое място, на което да отида да се посъветвам, да чуя още някое мнение по въпроса.

*

    bube_28.13

Re: Стафилококова инфекция и опити за забременяване
« Отговор #16 -: Август 02, 2006, 22:08:59 pm »
kiwi мила най-добре щее да си направиш повторни изследвания в друга лаборатория,може да се окаже ВБИ за лабораторията което щее по добро.( шегувам се за ВБИ-то)Но може лабораторията да е сгрешила резултатите. :)
Успех.
*
Re: Стафилококова инфекция и опити за забременяване
« Отговор #17 -: Август 03, 2006, 10:31:17 am »
Самата докторка в клиниката ме посъветва щом нямам симптоми, ако искам да повторя изследванията на друго място. Така или иначе мъжът ми ще си бие ваксините още един месец, та реших да си ги бия и аз. То няма да навреди (пък дано по-скоро помогне), а и при мен ще е само месец и половина.
Re: Стафилококова инфекция и опити за забременяване
« Отговор #18 -: Август 21, 2006, 13:28:53 pm »
Здравей, Киви.
Аз току що се регистрирах и хоп на каква тема попаднах. Пред седмица ми откриха и на мен тези гадни стафилококи. Нямах никакви признаци, пуснах си микробиологично изследване, защото мислим да правим опити за бебе. И сега се лекуваме с антибиотик, но не се знае кога ще се преборим с тези упорити гадини. Но аз пък реших като спра антибиотика да си започнем опитите пък каквото стане. Доколкото разбрах не са съвсем безобидни стафилококите, но пък са много често срещани. А и половината бебета при изписването си от родилния хващат такива гадинки. Надявам се, че няма да ми попречат да забременея...Успех ви желая и скоро да си пишем в друг един форум:)
*
Re: Стафилококова инфекция и опити за забременяване
« Отговор #19 -: Август 21, 2006, 15:22:31 pm »
Здравей Gabitо!
Не знам дали стафилококите могат да попречат на забременяването, но съм чувала, че може да има проблем с износването. Аз си ходя на ваксини.
Докторката каза, че още първите ваксини стафилококи вече няма, но се бият повече инжекции за повишаване на имунитета. Като свършат, се чака 20 дни и тогава се взима кръв за изследване на нивото на имунитет. Това е само за информация  :lol:
На теб ти желая да се излекувате скоро с половинката и при първите опити резултатът да е налице!
Успех  :balk_602: