0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #700 -: Юли 21, 2023, 17:20:34 pm »
Привет на всички. И аз се мъча с памперса на Криси, а тя е доста по-голяма. След 2 месеца отива в 1 група и знам, че там не слагат памперси вече. Разбира, знае, но просто не иска да се раздели с произведенията си и това е. Даже ме лъже като свърши нещо по-голямо в гащите. То мирише, а тя лъже и се крие да не проверя. Оставям я и гола, и по гащи, но тя не казва нищо. Питам през 15 минути и все няма ако, няма пиш, а след малко обирам локвички и мия крачета и дупе. Иначе сложих протектор на дивана, че кат има инциденти да не попива в меката мебел. Но и ние сериозно се заехме с това от 2 дни. Преди това всеки ден на ясла (там ги слагат на тоалетна редовно и няма проблем), болна или студено още... Сега 2 месеца си е с мен у дома и ще работим по въпроса по-упорито.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #701 -: Юли 25, 2023, 15:22:22 pm »
За пореден път чувам и чета, че памперсът е махнат при момиче към 2,5 г. Не че няма и по-рано, но масово след 2-рата годинка. Иначе уж при момчетата по-рано, но пък съм чувала и случаи към 3,5 г. В тая книга "На гърне" пише, че едно време са приучвали бебетата до към 1,5 г., за да не перат пелени. Значи щом тогава е можело, и сега може да се приучат по-рано. Но от друга страна колкото по-голямо става детето, повече разбира, а и също четох, че след като поотмине бебешкият пубертет и детето малко повече вярва на мама и тати и не се инати толкова, ставало по-лесно. Донякъде и аз разчитам на яслата да свикне да сяда на гърне, като тръгне наесен. А пък това с криенето е много естествено, някои си криели гърнето в някой ъгъл и там ходели. А пък Ивито също отрича, когато се е изакала в памперса, просто не дава да го махна тогава. Други пъти пък ме търси и казва, че има ако и иска нов ("ново" казва :) ).
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #702 -: Юли 28, 2023, 18:45:22 pm »
Децата са различни. Симеон беше около 1г6м като беше вече готов. Вечерния го държат до късно, но просто се будеше с много пълен пампер с и не ме се переше.
Борис, с него видях зор. От преди 2г го замолех. Реално е без пампер с от тази година. Тоест малко преди 3г. Не казваше, а като го водех в тоалетната без уговорки беше ужас.
Още има нощен, но и него ще махна съвсем скоро.
И ми е все тая. Предпочита спокойно дете, а и аз да съм ок, отколкото да се кахъря, че 'все още е с пелени'.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #703 -: Юли 30, 2023, 09:36:19 am »
Следобедния на Габи, например го махнах много лесно. С Ади почаках няколко месеца. Нощния, на Габриела го махнах на три години, макар да беше готова по-рано, но Ади на нея го махнах преди седмица. Което значи на три години и половина. Много пишкаше нощем, а аз нямах сили да ставам да я водя до тоалетна. Нямам сили. Та и аз като Павка, спокойна и наспала се майка и тогава другите неща.

Много пораснаха близначките. Високи са, около 104 са вече. Много говорят, една през друга. Играят вече много една с друга, успокояват се, дават си съвети, гушкат се като някоя плаче и се бият много, ама много. Каката влиза в предпубертет, та там е друга драма. И ги бие за добро утро....

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #704 -: Юли 31, 2023, 09:09:13 am »
И аз така мисля, важното е мама и дете да са спокойни, да няма напрежение с това гърне, а все някога ще стане. Въпросът е да се следи и да се предлагат на детето всякакви неща, за които вече е готово, за да се стимулира и развитието му. Сега се оказа, че онзи страх на Ивито май е преминал, защото на шега й предложих гърне за пиш и тя нямаше нищо против. Не става от първия път, ама пък сега има желание, така че има надежда.

Маги, голяма лудница е при вас. Не знам как се справяш, поне се занимават децата и без теб. Дано като пораснат да ти помагат и да не ти създават много грижи. :) Близначките явно високички вървят. Ние май сме от ниските - 83 см на 1г. и 10 м. почти. Но пък гръдния кош и краката са ѝ едри и опъва тениски и клинчета, само са и дълги. Якичка изглежда, на баща си прилича :D
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #705 -: Юли 31, 2023, 10:22:24 am »
Аз гърне не съм ползвала никога. Направо на тоалетната и предлагах почти периодично, но без да настоявам в началото.

Аз имам другия проблем със Симеон- всичко му е късо и му пада. Борис си върви ок. 1м е вече.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #706 -: Август 01, 2023, 12:14:36 pm »
Тиранти? Не са ли вариант?


*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #707 -: Август 02, 2023, 09:57:56 am »
В училище ходят сами до тоалетна и няма как с тирани. Никой няма да идва с него, за да го оправя. Със стегнати ластиците неща купувам основно.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #708 -: Август 02, 2023, 11:44:24 am »
Няма лесно. Аз сега с Моника съмв една никаква номерация. Тя е вече 150 см. Момичешките за 9 години не и стават никак, купувам за 11годишни. Е там е тийн всичко. И са едни къси тениски, едни неща... Абе зор е с тия дрехи все.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #709 -: Септември 08, 2023, 16:12:56 pm »
Здравейте мами, имам едно питане, преди около 2 седмици на малкия започнаха дя му излизат ситни червени пъпчици по гръб четох и гърдичките. Едни минават други се появяват. Ходихме при кожен каза нищо сериозно, но общо взето не ми каза конкретно от кякво са ... имали ли са и вашите мъничета такива проблеми . Прикачвам и две снимчице
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #710 -: Септември 19, 2023, 09:34:06 am »
Възможно е да е някакъв вид дерматит.Като намажеш с хубав крем тип А дерма, успокояват ли се?

Как сте момичета, не пишете.Започнаха ли мъниците на ясла/градина/училище?При нас след едни кошмарни сборни групи при дребните, нещата влязоха в релси.Каката е трети клас, вече е голяма.
Лято, Васил на къде се е насочил след 4-ти?

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #711 -: Септември 21, 2023, 17:32:49 pm »
Привеееет. На въпроса - към СМГ. Не знам защо и как, но той още след 2 клас ми го съобщи и миналата и тази година ходи на уроци, за да се подготвя. Висока летва и аз съм скептична, но пък ще го видим след няколко месеца какво може все пак.
Криси тръгна на градина от понеделник и вчера текна зеления сопол, така че си е у дома. Все пак 2 дни имах без деца покрай себе си - единия ден чистих, а втория ходих до офиса. А така ми се иска да се излежавам един ден поне :(

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #712 -: Септември 24, 2023, 20:24:38 pm »
Здравейте, момичета. Драго ми е да се включа.
И аз съм в кюпа вече в дете в ясла. Бях се подготвила за голяма трагедия, че ще ревем, ще се сополим и двамата. Ни единият, ни другият рева. То детето обича деца, свикнало е, че майка ми го гледа , а аз ходя на работа. Сега просто смени детегледачката. Но три дена беше на ясла и веднага се втаса. Но тъй като не беше боледувал от година и половина, го изкара много бързо. Сега го държа няколко дена при баба му да заякне и пак на ясла
Но от яслата не си бяха свършили най-важната задача това лято: да пишат на РЗИ, че ще му внасям храна. Сега ме карат да му подновявам документите от гастроентеролог и педиатър, тепърва ще пишат. Дотогава той не може да остане за обяд, защото не мога да внеса храна. Сутрин го водя закусил и колкото да не гледа другите деца, че ядат му пълнят купичка със солети, че той е чревоугодник. Хем не може, хем всичко иска да яде.
Хелиантус, много те мисля, но нямам смелост сякаш да ти пиша. Кураж, момиче <3
Успешна година на всички пожелавам и с по-малко сополи
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #713 -: Днес в 08:42:13 »
Здравейте, момичета, радвам се, че пишете :)

И Ивона тръгна на ясла миналата седмица. Малко настина преди да тръгне, но успях да я позакрепя и още има някаква задна хрема и давам сироп, но ходи, не са ми я върнали. Аз много се надявах, че няма да плаче много. И така тръгна, но май с напредване на дните започва повечко да плаче. Тази сутрин пак, и си знае и предварително вкъщи казва "ясла-плака" :). Само на оставяне и вземане уж плаче, защото ми казват, че иначе играе. Надявам се да не ми спестяват нещо. Но и тя е свикнала да играе с деца на площадките. И на мен ми е добре така гледането й да е споделена отговорност да мога като човек да свърша някаква работа вкъщи на спокойствие. Малко да си почина преди да почна работа :D. Много-много се надявам по-малко да боледува, но ще видим.

Тери, каква беше алергията на Матей? Не е ли само млечни продукти? За млечната кухня нали предлагат да е без мляко храна. Но за яслата не знам как е. На колега второто дете, което е същата година с Ивона, се оказа, че има глутенова непоносимост и се притесняват, че не може да ходи на ясла заради храната. Но явно има някакъв вариант с това внасяне на храна. За първи път чувам.

Как сте другите? Пишете как са децата, бебетата :)