0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #500 -: Септември 27, 2021, 10:48:59 am »
Тери, имаше две седмици ходех само по чукарите. Други хора не виждах, но аз не съм такъв човек, обичам да се виждам с хора и се пречупих бързо. Е не е авах на никой външен(без бабите) да ми пипне детето доста дълго време и гледах много злобно ама и това ми мина.

Личните слагат всякакви,зависи за каква са се записали хората. Аз съм с Пфайзер, Мерал май с Модерна ще го бодат.

Павла, аз не купувам дрехи, но бабите са луди, отделно от Моника и племенницата имам чували с дрехи и на братовчед ми жената ми прати и тя от тяхното момиче. Само чувалчета купувам аз и обувки.

Близначките изкараха лятото с едни сандали. С кеф ги хвърлих, толкова на нищо не приличаха, така ги бяха прибрали и обелили. Сега имат едни отворени от горе с каишки, не стават за дъжд обаче,та за това им взимам маратонки. Виж Моника е сложна. Има маратонки, кецове, маратонки за баскетбол, обувки за пола 🙄 ама то и аз имам 100 чифта обувки. Проблема е в майка и!
Дрехи купувам в последно време, защото на работа трябва да съм добре изглеждаща. В държавно учреждение съм работя с хора. Но аз много пазарувам на намаления. Например якетата за зимата ги взех пролетта за по 20 лв всяко за трите! Сега си поръчах за мен сандали от естествена кожа за 32 лв. Та аз съм човека промоция 😂

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #501 -: Септември 27, 2021, 11:04:14 am »
Аз се опитвам да съм минамалист. За сега се пречупвам, но успявам май. Аз нещо докато не се скъса, не го хвърлям. Имам палто на 16г и все още нищо му няма. Така имам и малко официални обувки, за всеки случай, но ходя с ниски, от известно време с боси обувки и имам 2 чифта сандали и 2 кецове. Това ми е и това ще ми е до поне 2-3години, освен ако е се скъса нещо. Мъжът ми се шегува с мен, защото ще правим една стая дресинг/ стая за гости и имаме голям вграден гардероб, който ще оправяме, че няма смисъл да си даваме парите, защото ще седят празни.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #502 -: Септември 27, 2021, 11:52:11 am »
За мен си взимам рядко нещо и обикновено е тип "илиянци", тъй като по намаленията харча за децата (за Васил основно, Криси си има всичко) и пари за мен не остават. Най-често ако харесам нещо на витрината влизам в магазина и си взимам ако е на прилична цена. Мъжът ми също на мен разчита за дрехи,но той носи един модел камуфлажни панталони от декатлон и аз просто като ходя взимам по 2-3 чифта, че той бързо ги къса. Имам 1 маратонки пак от декатлон и 1 сандали, зимните ми сдадоха багажа миналата година и трябва да си взема, но няма да е скоро. Дрехите ми за работа искат по-елегантни обувки, но аз все не си намирам моите и затова и там ходя почти по пижама (дънки, тениска и маратонки), а съм в Столична община и има дрескод. За щастие съм сама в офиса и не работя с хора, а офисът е на партер и точно срещу входа - никой освен охраната не ме вижда с какво съм облечена. Лятото карам на туники и клинове, но и аз разполагам с дрехи "ако отслабна", които вече 7-8 години стоят в гардероба, а аз не отслабвам...
Когато ходя на работа не успявам редовно да пускам пералня и затова повечко дрешки за смяна през седмицата. Криси се пере отделно и с нейните малки дрешки не успявам да запълня и една пералня с дрехи, всичко ми върши работа, тъй като има случаи да стигна до нейните дрехи веднъж на 10-15 дена, което лятото даже си беше практика. В почивните дни пералнята върти нон стоп, вкл. с нощен таймер, а през седмицата колкото баткото да има екип за тренировки.
Тери, ще се радвам ако по-скоро се свържеш с твоята позната, за да предавам дрешките час по-скоро :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #503 -: Септември 27, 2021, 12:03:59 pm »
А, Лято, защо нямате антитела, нали се ваксинирахте?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #504 -: Септември 27, 2021, 12:34:36 pm »
Аз на мен и на мъжа ми не съм ги изследвала, само на Васил ги пуснах като правихме и тест в петък. Та той има някакви, ще пусна снимка на редакция на поста. На мен ми се виждат малко неговите, но ги има.
« Последна редакция: Септември 27, 2021, 12:36:52 pm от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #505 -: Септември 27, 2021, 12:47:54 pm »
Аз си помислих, че и вие сте се изследвали. Има, да, но явно отдавна се е сблъскал. казват уж, че над 15 или 30 трябва да са, за да е ефективна защитата. Дали има разлика в лабораториите, не знам.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #506 -: Септември 27, 2021, 13:18:50 pm »
Павла, права си за роднините  :D

На мен ми дадоха супер много дрехи до 1.5 години,  направо съм зарината. Имам дрехи за 3 бебета наведнъж, но вече ги връщам на приятелката, която ми ги даде, че и тя скоро очаква пак бебче. А колко му подариха в България...не е истина. Неприятното е, че въпреки че съм зарината не всички отговарят сезонно.

Лято, Криси е момиченце, нормално е да е по- дребна, но аз май имам бебе гигант  :D Борис сега е 74-75 см и тежи към 9.6 кг, после защо съм с тендовагинит...

Павла, дано скоро им минава на децата, ммого неприятно.

И аз имам дрехи за като отслабна, но едва ли чак толкова.

Борис още няма обувки, но сега за есента май е хубаво да му взема някакви да не му е студено.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #507 -: Септември 27, 2021, 13:50:46 pm »
На Борис едни топлинки му вземи, обувки не му трябват.

Дрехите "Ще отслабна" ги изхвърлих. Няма да стана толкоз слаба вече 😁

Аз с три момичета се чудя къде още да направя гардероб в къщи. Това обувки, якета, ще е лудница. Моника сега има 4 якета,само едното е купено от мен, считайте. Това роднините и приятелите с деца са голяма сила.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #508 -: Септември 27, 2021, 13:56:20 pm »
Хелиантус, говори ми за бебе гигант  :D Хем е момиче и няма човек, който да не я е помислил за поне 3-годишна. А по магазините като и купувам дрехи и като кажа размера и възрастта и упорито започват да ме убеждават как е невъзможно и дрехите ще са и огромни  :D
Павла, бързо да им минава на момчетата и до 4-ти да сте забравили, че са били болни.
Маги, вие защо не спахте? Зъбките ли пак?
Аз изкарах къде що вируси има, минах и този на Митко, плюс две бъбречни кризи и това за месец и нещо. Абе направо се чувствам като някой пенсионер.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #509 -: Септември 27, 2021, 14:07:54 pm »
Пиша и плача, налага се да спра да кърмя, имам глисти, предполагам, че и Дара има. От месец си взехме кучето вкъщи, първият ден го ваксинирахме, но явно Дари си лапа ръцете, пипа пода, като намери нещо си го слага в устата, яде и пясък, а бе, станало е... Как става отбиването, ще е сложно, аз на гърда я приспивам, да не говорим, че сама си вдига блузата ми, суче и така, голяма близост ни е и много, много страдам, ще ми липсва... След прием на лекарството, при умиране паразитите отделят токсини в кръвта и затова се спира кърменето, иначе самите лекарства са съвместими... На 1 годинка дава ли се адаптирано мляко или може айрян, тя обича, нямаме заместено ядене, яде и кърмя... Трябва ли да пия достинекс за спиране на лактацията? Кой да питам за тези неща? Искам да й свърши антибиотика и ще почвам моето лечение.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #510 -: Септември 27, 2021, 14:13:10 pm »
Аз бях отслабнала след Сими. Бях на 3 до 5 кг от теглото си преди одисеята със стимулациите и бременностите. След Бобо не съм. Ще стане.
На 6м и моят Борис беше толкова някъде, около 10кг.
Сега е 11 и малко. Ще забави като се размърда.

Кукапел, не можеш ли да се цедиш докато се изчистите. Ти сигурно имаш от отдавна. Затова черният ти дроб не е добре и си отслабнала супер много. Аз айлин за храна ве признавам. Давам АМ на Борис, че и Симеон си иска от време на време като пие брат му.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #511 -: Септември 27, 2021, 14:17:40 pm »
Кукапетъл, това е дста неприятна ситуация, но да спреш да кърмиш бебе на годинка и малко не е чак толкова страшно. Глистите за мен са по-страшни и неприятното им лечение. Ако нямате напълно заместено хранене не бих давала айран за основно хранене, макар че нас така са ни гледали. АМ за мен е по-добро от айран или поне не бих разреждала киселото мляко. Всъщност когато Васил спря АМ мина на кисело с лъжичка, бил е около година и 3-4 месеца и до 4 годишен държеше след вечеря да опука поне половин кофичка кисело мляко, а АМ си го отказа сам. Успокой се, и това ще мине.
Хелиантус, аз есен и пролет само завивиам с одеялце крачетата в количката, но не обувам нищо повече от чорапи на бебе, което не ходи. Зимата с цели грейки до прохождане, а след прохождане с грейки без крачета, за да слагам обувки. Иначе май някакви има дето са супер меки, не стават за стъпване, но не са нито чорап, нито обувка и топлят. Имам такива, но не съм ги слагала никога.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #512 -: Септември 27, 2021, 14:41:27 pm »
Kukapetal, разбирам те за кърменето, много прекрасно изживяване е, когато върви, но  Дара си е взела каквото й трябва и може да я отбиеш. Звънни на Ла Лече Лига. Ще ти дадат съвет и емоционална подкрепа. https://lllbg.org/kontakti/
Цеденето е вариант, за да запазиш лактацията, поне за вечерното приспиване да има, но като човек цедял се на кратки периоди, знам колко е изморително, а ти каза че мъжът ти работи до късно. Кърменето не е на всяка цена, но да се излекувате е. Но звънни на консултантите, те ще знаят как да те подкрепят адекватно в този момент, те са доброволци. Гушкай Дара, ще измислиш друг ваш си ритуал, с който да сте си само вие двете
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #513 -: Септември 27, 2021, 15:39:57 pm »
'На времето' мен с АМ са ме гледали. Имала съм 1-2 дохранвания с АМ. В книги за бебета от мое време пише, че КМ се дава не преди 8м примерно.
Аз не бих давала айрян на заклето кърмаче с цел да заместя млякото.
Как разбрахте? Паразитолог консултира ли? Кучето пак трябва да се обезпаразити май. Хелиантус да каже.


P. S. Сега се усетих, че говоря за тения! Акълът ви съвсем го няма.
« Последна редакция: Септември 27, 2021, 16:19:00 pm от Pav-la »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #514 -: Септември 27, 2021, 16:51:21 pm »
Глисти се хващат от всякъде и на площадката има. За съжаление е така. Кукапетрл приеми, че си дала максимума. Ще е трудно, но не невъзможно. Смело давай АМ. Аз в момента давам вечер и нощем с цел отбиване. Ако трябва нека спи с баща си няколко нощи. Говори и, разбират маймунките. Важното е да сте здрави и двете!


Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #515 -: Септември 27, 2021, 20:01:01 pm »
Купих мляко, биберон за шише, че имам шише, но.... звъннах на Ася Демирева и ми каза да си кърмя, няма такова нещо, като токсини в кърмата, били в червата, зентел е съвместим с кърмене, пише го и в е-лактация сайта. Педиатърката нещо съвсем ме шашна, че по-скоро да спирам кърменето да не вреди на Дара.
В акито си ги видях Павла, имала съм като дете и ги помня бели острици, около 1 см. Гадост!
« Последна редакция: Септември 27, 2021, 20:03:01 pm от Kukapetal »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #516 -: Септември 27, 2021, 20:11:47 pm »
Хубавото е, че се лекуват лесно. Мъжът ти също трябва да вземе хапчета.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #517 -: Септември 27, 2021, 21:54:30 pm »
Ново 20 и при нас. Свекърва ми вчера беше у нас, вечерта вдигнал температура, днес тест за корона и излезна положителна. Сега ще трепераме известно време, дсно на малко да му няма нищо...
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #518 -: Септември 27, 2021, 21:59:18 pm »
Кукапетъл, много неприятно. Аз бих слушала Ася за кърменето. Иначе да и кучето трябва да се обезпаразити, може и да не е от него,  но знае ли се. Бих обезпаразитила 3 пъти през 14 дни.

Лято, тия Борисовите крака не можеш да ги завиеш :D. Не знаеш за какво чудо става въпрос, рита постоянно и толкова бързо, че не мога да ги фокусирам. В количката се вози като шеф с крака върху напречната греда или с крака нагоре , абе все висят от някъде и все рита. Сменяне на памперс ( с гащи е, че с другите съвсем нямам шанс) , слагане на чорапи и панталони е истинско предизвикателство, и прилича на борба в свободен стил, докато надена единия крачол или чорап вече е изритал другия плюс, че се върти като пумпал. Всеки път се препотявам поне 3 пъти. А за рязането на нокти да не ви разправям, всеки път ми става лошо като дойде време.  Като беше новороден си мислех, че е трудно с памперса и имах чувството, че слагам такъв на хеликоптер, а сега е още по- зле. Имам едни такива меки като терлици, но не плетени, а от плат, тях слагам, но трудно се задържат на краката му. Станал е толкова палав, че не знам. И любовта му е една мечешка   :D, докато го кърмя ме рита през лицето, по гърба, скубе ме, хапе, щипе, драска. А как се научи да вика последната седмица... Шегуваме се, че в България му е избил балканския ген  :D

Мише, казвала си, че Дара е големичка, не знам как се справяш ти каквато си слаба и дребна. Борис и той засега много хапва, направо е бездънна яма. Той вече е много активен и се надявам да намали темпа на качване скоро.

Джули,  дано ви се размине.  Изобщо не е задължително да сте се запазили.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #519 -: Септември 27, 2021, 23:20:42 pm »
Кукапетал, и аз бих се доверила на Ася, и аз приспивам с кърмене вечер, не знам без него не бих се справила с бебето изобщо. В самолета също бяхме скачени и така заспа, иначе в началото нададе вой при връзването с колана.

Иначе засега сме добре със спането тук, приспиваме на около 2 часа или по-рано, ако прояви признаци на умора.

Аз засега за студено време ползвам плетени терлици върху чорапите.