0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #500 -: Февруари 24, 2021, 12:30:29 pm »
Тери, Янче, честит следващ етап  :D Дали е от тази седмица или от следващата, важното е всичко да върви наред  :D
Времето отстрани наистина минава много бързо, само вие си знаете какво е ❤ Все едно беше вчера, когато чакахме с Тери първия преглед  :D
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #501 -: Февруари 25, 2021, 17:04:19 pm »
Яна, честит и на тебе 8-ми месец! И на мен 8 е едно от любимите ми числа. Дано да отикаш до максимална седмица.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #502 -: Февруари 28, 2021, 11:26:24 am »
Как сте, девойки?
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #503 -: Февруари 28, 2021, 17:06:14 pm »
Благодаря,че ни проверяваш, Лина :*
Аз си спрях от три дена Кринона. Утре ще ида да микробиология, определено драстично ми намаля течението без Кринон.
Разбира се се притеснявах дали бебчето е добре без Кринон и се разбрах с мъжа ми да ми дава два пъти на ден да слушам с доплера бебето, докато съм сигурна, че всичко е ОК. Само че му показах, че и той може да слуша заедно с мен на доплера, понеже има два аудио жака и той се пристрасти към доплера. Ако му давам, ще ми виси по цял ден над корема. Чака с нетърпение да пусна доплера. Като не го пускат на прегледи и това му е като уверение, че в корема има бебче и така си създава някакво бащинско чувство.
Казах му, че понеже утре съм на лекар и няма смисъл утре сутрин да пускаме доплера и много тъпо му стана 😁

Чакам тези дни резултатите от пренатест също. Ще се запиша и при д-р Даскалов, имат пакети майчина грижа. Ще ходя веднъж в месеца при доктора по ЖК и веднъж в месеца при д-р Даскалов. Пък ако имат различни мнения по разни важни въпроси, д-р Мели ще помага, те са колеги и се познават.
От няколко дена ме стяга по-често корема и днес ми стана ясно защо. Като се погледнах в огледалото така ми е щръкнал корема. Качила съм от началото 1.5 кг, но изглежда,че са повече. Вече съм на широки панталони с ластик.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #504 -: Февруари 28, 2021, 19:08:30 pm »
Е как бе, Тери?<3 и ние с Митко спазвахме всички ограничения и той на прегледи не е идвал въпреки че много искаше. Доплера на Яна ( благодаря ти Яна :*) беше супер популярен при нас. И ние единия с едната слушалка, другия с деугата слушахме в захлас. Че и Лори се редеше :) Айде да излиза този пренатест да се решава тука момче или девойка е :) . Намали ли си работното време?
Робин , къде се загуби?
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #505 -: Март 01, 2021, 11:29:23 am »
Тук съм, мерси, че питаш :)  Мъча се пак с моя проблем с хемороидите, отново съм в някаква криза, която вече продължава 3та седмица. Ходих и в частна клиника, специализирана за това, имам вътрешни, външни - всички екстри, някои дни до сълзи стигам, но нищо не може да се направи по време на бременността, освен симптоматично лечение. Имам си колекция от кремове, билки и свещички и така, надявам се да премине.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #506 -: Март 01, 2021, 19:07:39 pm »
Флебодия изписаха ли ти? Това са хапчета за пиене.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #507 -: Март 01, 2021, 20:25:40 pm »
Да, пия, 2×1. Хем нямам запек, явно бебето притиска кръвоносните съдове, пък и съм си предразположена от преди това още. Нищо, важното е бебето да е добре.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #508 -: Март 02, 2021, 09:19:12 am »
И аз ви следя момичета.Робин, ти в коя седмица си вече?
Тери, чакам с нетърпение всеки твой преглед, а и резултата от Пренатеста, много ми е любопитно!

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #509 -: Март 02, 2021, 09:41:15 am »
Робин, съчувствам ти. Имала съм и е много нетърпимо положението. Като че ли седенето в седнало положение при мен ги е обостряло. Появява ли са ми се заради работата ми в седнало положение.

Аз вчера бях на ЖК консултация. Ами добре, че реших да се следя и при др Даскалов. С доктора обсъдихме изследванията ми. Казах му какви витамини ми предписаха в кабинета на др Даскалов. Според него са ме пренатъпкали с витамини, но пък не оспори назначението и само си ги записа. Взе ми микробиология. Каза, че не иска антибиотик да изписва,а локално (което беше и мнението на др Даскалов), като все пак зависило каква е бактерията разбира се (ако има). За щастие без кринона течението ми отново се белна и да кажа, че направо почти го няма, така че и да има бактерия, няма инфекция според мен.
И така обсъдихме ги тези неща и тръгна да ме изпраща докторът по живо по здраво. И аз попитах: "Ама няма ли да ме прегледате?", пък той каза, че го нямало по ЗК, имам право на 3 прегледа и затова не ми предлага. Аз казах, че ще си ги плащам, то иначе за какво съм отишла.
И като попитах вижда ли се пола, ми каза, че просто този ехограф не е за тези неща. Не се виждало добре. Та ще си ходя веднъж в месеца при др Даскалов и веднъж на ЖК (тоест преглед през 2 седмици).

Вчера имах първите признаци на човече в мен. Легнах си и както и да се обърнех по средата на корема усещах някакъв натиск. Притесних се да не са контракции, защото по принцип ме боли напоследък, но ставите, а сега беше посредата. Та пуснах доплера, за да разбера бебето ли е или нещо от корема ми. Беше си бебето, само допрях и го чух супер силно. Явно се беше събудило и купонясваше. Та пораснало е човечето щом вече успява да опре до маточната стена.

Тази дни се чака пренатеста. Мъжът ми говори на бебето вече изцяло в женски род, след като и репродуктивната ми докторка каза, че е 90% сигурна, че ще е момиче. Да видим ще има ли неловка изненада :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #510 -: Март 02, 2021, 18:04:06 pm »
Тери,според мен е излишно да си плащаш за ехограф на ЖК.На мен ми казаха в седмия месец ,че Зори е момче.ЖК ползвах за болнични,трите ехографа и колкото там ми се полагат изследвания.То това е,мерене,теглене.Макар че,моята лекарка ме е преглеждала и повече пъти без да й плащам,а колко съм й отказвала Просто са им тъпи ехографите.
При Александров си ходих аз всеки месец и затова не съм се надявала на други ехографи.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #511 -: Март 02, 2021, 19:08:24 pm »
И според мен няма нужда да плащаш за този скан. Щом пол не може да види, то значи
и много други неща няма да може и най-много да ти изкара акъла с някоя глупост.
И честно да ти кажа - откакто ми спряха прегледите на седмица-две си карам една почти спокойна и щастлива бременност. Даже се отпуснах и напазарувах за бебето. Преди това бях в ужас нон стоп. И му бях много сърдита на моят доктор като ми каза за първият преглед след 4 седмици. Ама сега съм му безкрайно благодарна.

Робин е в моята майска групичка. Мисля че е около 2 седмици след мен.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #512 -: Март 02, 2021, 20:07:45 pm »
Тери, и за мен ехография на 2 седмици е малко прекалено, особено като си при др Даскалови и като нямаш реално нямаш проблем.
На твое място бих отишла за допълнителен преглед при др Даскалов, ако нещо ме притеснява, а не бих платила за преглед, който би бил безпредметен след подобен коментар.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #513 -: Март 02, 2021, 20:17:29 pm »
Аз не че смятам, че нещо информативно да се случи на тези прегледи, ама нали този доктор ще ме изражда, не трябва ли да вижда бебето веднъж в месеца, каквото и да вижда на ехографа.
Д-р Даскалов не изражда вече, иначе по друг начин щяха да стоят нещата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #514 -: Март 02, 2021, 20:32:22 pm »
За 2 бременности, лекарят, който ме следи, въпреки всичките проблеми и тн, е виждал Симеон веднъж, а Борис 0 пъти. Ако има доверие на лекаря, който те гледа, 3те прегледа са му достатъчни.

Ти естествено ли смяташ да раждаш?
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #515 -: Март 02, 2021, 21:20:36 pm »
Тери,защо лекаря който ще те изражда трябва да вижда бебето?
Няма нужда ,лекарите които извадиха Зори никога не бяха виждали нито мен ,нито нея.
Разбира се ,това е моето мнение,ако ще се чувстваш така по-спокойна,така да е.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #516 -: Март 02, 2021, 21:50:30 pm »
Маги, 29+4 седмица съм, май месец ми е терминът.
Аз отначалото си ходя при един доктор само (този на Лина), прегледите са веднъж в месеца, частично по ЗК, частично платено, но всеки път гледа и мери бебето подробно на ехограф, обръща внимание на анатомията. Иначе имам пакет по допълнителното здравеопазване за следене на бременност, но реших да не го ползвам.
Тери, аз усетих бебето за първи път в 17 седмица, беше сякаш се пукна сапунено мехурче вътре в мен :) Вече я усещам постоянно, друго си е да се обажда всеки ден, ще видиш.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #517 -: Март 02, 2021, 22:26:06 pm »
Димана никой от израждащите ме не я беше виждал. То и не виждам защо ще им трябва. В Англия стандартните прегледи са 2. В Испания са 3 и пак не те изражда следящият. То всъщност и в двете държави, ако се намеси лекар при раждането, значи нещата нещо са се прецакали.
С тази бременност не исках да избирам кой да ме изражда, обаче се наложи. Искам освен стволови клетки да се вземат и тъкани, а това е незаконно в Испания. Така че за да се случи това, което искам трябваше да се обвържа с лекар за раждането, който ги прави тези работи. Но все още изобщо не знам как ще се случат нещата, ако не е прдизвикано. Макар, че предизвикано е много по-добре като си вързан с лекар, защото съм сигурна, че си е починал, а не тамън да е свършил смяна и да му се цопна да раждам. И все пак се надявам да съм колкото може повече с акушерки.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #518 -: Март 02, 2021, 23:12:05 pm »
Яничка, а как ще стане? Тъканите като е незаконно да се съхраняват, сигурно ли е, че всичко ще е ок.

Моят лекар мина да ме види като раждах Борис. И това е. И двата пъти бях с акушерка само. При Симеон имаше усложнения и за около 1мин дойдоха поне 4 лекаря- 2ма АГ, анестезиолог и педиатър. В България също естественото раждане няма нужда от лекар.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #519 -: Март 02, 2021, 23:56:08 pm »
Ами взимат пробата. Мъжът ми веднага звъни на куриера и той идва до час. От там за 20 минути е на летището, качва пробата на самолет и тръгват. И когато пробата слезе в немско, вече се признават техните закони.
Подсигурено е това, че не сме плащали нищо. Ще изтеглят първата вноска когато пробата пристигне в банката и бъде тествана за % успеваемост. Ако е под даден % не се замразява. Иначе я замразяват, звънят и тогава договора се счита за активен.

26.09.2019