0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #700 -: Януари 12, 2021, 21:59:03 pm »
За излизане не ми и говорете.Шести ден вкъщи,няма ден без дъжд от сутрин до вечер,или късен следобед или денонощно .Днес отидохме всички вкупом на лидъл,събитие голямо ,от двора до подземния паркинг.
Искам да изляза вече.
И аз мисля за кухня чак към годинка,доста неща не съм въвела  още.Днес свекърва ми ми звъни,да ми каже че леля ти Стефка си записала децата на кухня на шест месеца,преди четиридесет години .Добре викам.
Зори пък се изправя постоянно в кошарата,слагам я да спи ,тя се изправя и така доста пъти .Като се събуди за ядене пак първо се изправя,после ревва.Но днес поиска да ме прегърне за първи път,застана седнала и протегна ръчички точно за прегръдка.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #701 -: Януари 13, 2021, 08:41:51 am »
Пък ние всеки ден излизаме, за да взимаме баткото от училище, а това си е близо час на ден. Вчера беше на консултация - малко над 5 кила, но пак не я опънаха добре и я изкараха 56 см, а тя е повече със сигурност. По-скоро е 59-60 см. Другата седмица ще я водя при доц. Маринова да вадим нов протокол за АБКМ и може би ще говорим за бъдещото захранване, тъй като следващото посещение ще се пада при навършени 6 месеца, дори близо до 7. Същото ще направим и при гастрото пак другата седмица, но в края.
Не знам защо, но както напиша тук нещо и веднага става обратното. Няколко пъти овладяваме рефлукса и тъкмо се похваля тук, а тя след час започва да връща пак по много. Онзи ден писах за спането и тя започна да не спи. Е, това да не спи толкова много ми е добре. Радвам ѝ се, но все така става, че щом тук напиша нещо и веднага нещата се обръщат.
Почнала е да се лигави много и сега преобличам още повече. Ръцете са все в устата, бута биберона и ги пъха до китката. Изобщо не ме разбира като се карам и ми се усмихва, а после пак ги пъха.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #702 -: Януари 13, 2021, 11:04:55 am »
Ох, аз ако беше едно слагам раницата и я до магазина, я до Еконт, ама така 2.Знаете ли каква е веселба.Днес ходихме за ваксина, после ги разходихме зад блика.Габриела пищя от кеф!Мъчно ми е така затворени да седят, но просто не знам как да стане иначе докато не станат стабилни.Че се клатушкат като патета и като се изморят сядат на земята където им хареса.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #703 -: Януари 13, 2021, 11:43:03 am »
Със Симеон и в дъжд си обикаляхме. Дъждобран на мъжа ми и в раницата. Сега също няма как с двамата.
Тук толкова дъжд се изсипа, че в градината потъваш до коленете, а отделно беше и студ.

Слънце, много е готино като видиш, че започват да се осъзнават.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #704 -: Януари 13, 2021, 12:05:28 pm »
Е, да, с две малки е съвсем различно. На мен пък не ми се излиза, студено ми е и ми е мокро, но се налага просто. Иначе ако съм сама мога като мечките - ще ме види някой чак напролет. Единия ден пробвахме раницата и новото яке за бебеносене. май нещо не ги сложих като хората, но все пак стигнахме до училище и се прибрахме. излизаме и чадъра се оказа счупен. С него до училище, а навръщане Васил с качулка, а аз с неговия чадър. Добре, че му взех нормален сгъваем и вече не е с детски. А и дъжда беше намалял. А на вчерашното излизане с Криси се измъчихме. Облякох я, нахраних я и тя повърна. Преоблякох я и тя повърна още на повивалника, преоблякох я пак и така 5 пъти докато излезем.
« Последна редакция: Януари 13, 2021, 12:19:16 pm от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #705 -: Януари 13, 2021, 12:31:57 pm »
Ако е заради мен, аз също не мърдам в гадно време. Сими откача вкъщи. Като бебе и не спеше освен в раницата. И това до 6-7м. Тук вали, хич да не е. Обикалях вкъщи като кон. Вече като нито ми се обикаляше в кръг, нито ставаше за навън, в колата и обикалях понякога и 1ч и нагоре, за да спи спокойно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #706 -: Януари 13, 2021, 15:35:24 pm »
И аз имам дъждобран от мъжът ми,и съм излизала с него,но сегс беше много дъжд,кал и локви.Те добре асфалтираха около нас,но шахтите отстават на три пръста над асфалта и познайте.Днес вече спря.
Зори нещо си разваля режима,стана в 8,в 10.30 спа около час и от тогава не е спала и на всеки наш опит да я приспим почва рев.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #707 -: Януари 13, 2021, 17:18:47 pm »
Момичета, в акито видях кървави нишки, много се притеснявам. Писах на педиатърката, не ми отговаря още. На кърма е, какво се прави в такъв случай?
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #708 -: Януари 13, 2021, 17:32:37 pm »
Кукапетал, може да са се раздразнили червата от нещо, което ти си яла, пикантно например. Следи дали ще се повтори и изчакай да видиш какво ще ти каже педиатъра.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #709 -: Януари 13, 2021, 17:49:31 pm »
Мишето ти е отговорила адекватно.Следи дали ще се повтори, ако се е напъвало бебето при акане също може да се получи.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #710 -: Януари 13, 2021, 18:00:23 pm »
Каква кръв? Какъв цвят?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #711 -: Януари 13, 2021, 18:35:29 pm »
Kukapetal, в общия случай (поне при възрастни), ако кръвта е на нишки около изпражнението е кръв, която идва от червата в близост до ануса, ако самото изпражнение е черно/тъмночервено, то тогава се говори за кървене в стомаха. Аз много често съм с кръв на нишки около изпражнението. Случва се от механично раздразнение на самото черво, както и от цепване точно на ануса, но е просто отвътре и не може да се види (при по-големи изпражнения от самия отвор).
Дано е нещо подобно и да не се повтори.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #712 -: Януари 14, 2021, 07:39:22 am »
Кукапетъл, да не те плаша, но на Криси така ѝ хванахме АБКМ в родилното и след изследване предписаха мляко AH. Нишките се повториха след 3 седмици и мина на мляко по здравна каса, но за свое успокоение пуснах и изследване на изпржнения за бактерии, което излезе отрицателно и така изчистихме други възможности преди да преминем към вадене на протоколи. Ако те притеснява нещо пунси материал за изследване, но виж и личният лекар на детето какво ще каже. По-скоро е реакция към нещо, което си хапвала, но е хубаво и да установиш към какво.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #713 -: Януари 14, 2021, 08:39:15 am »
Кукапетел, как сте?Писа ли ти личната?При нас Габи имаше нишки, но тя горката имаше проблеми големи с акането и с яденето.

Аз смених батериите на всички пищящи играчки и сега девойките откриха няколко дето бяха без батерии.Каката накарала баба и да и купи балони и цели яапартамент е с в балони надути и спукани и аз само ходя и обирам боклуците...Иде ми да се хвърля от някъде.Вчера изхвърлих всички останали и детето като ме пита къде са, казах че са свършили.Ами писна ми.Аделина лапа всичко и аз умирам от ужас да не глътне нещо, ама другите защо да мислят нали?

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #714 -: Януари 14, 2021, 14:50:17 pm »
Благодаря ви, момичета, че писахте! ❤️❤️❤️
Не успявам да влизам често, малката доста бодува, всичко й е интересно и е много вълнуващо да прекарвам часовете си с нея, докато спи или спя и аз, или чистя, готвя.
Педиатърката смята, че е от храната ми, нещо я е раздразнило. За първи път пропусна да ака, след това имаше течно аки преди няколко дена еднократно, видях една нишка с червен цвят, след което 2 дни без да ака изобщо, само газове и напъване. Вчера след пръцкане успя да се изака, пак течно и нишки 4-5 червени. Днес няма нишки, много ми олекна, ще следя. Иначе ме драскаше гърлото и хапнах джинджифил и мед, като мед проядох всеки ден. Отделно леко пикантни кюфтенца от Хепи, може от тях да е станало нещо. Аз не обичам пикантни храни, не знаех, че са такива, но беше доста леко.
Стряскането по време на сън и кратките дремки, 30-40мин.се оказаха от регресията на съня. Не е от рефлекса на Моро, чела съм за него. Успях да удължа дремките с даване на гърда. Спи при мен на спалнята и започна да яде легнала, родих се. Не ставам да я оригвам, че почти спи, досега 2 пъти се е задавяла, ако хапне повече.
Последно купих си раница  Ергобейби Адапт. Еми голям кеф, не ми тежи да я нося, явно слинга не съм слагала правилно. През зимата с какво ги обличате, ако са в раницата и е 0 градуса.
Тери, много, много се радвам за теб, гуш! Благодаря, че се включи! 😘😘😘
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #715 -: Януари 14, 2021, 15:49:00 pm »
Ще се наместят нещата. Аз см с Адапт също. Симеон съм го обличала с боли, дебела блуза, панталон, чорапи и терлички/ пантофи и шапка, а аз съм с яке. Носех едно палто, което е доста широко и се закопчавахме заедно. Има в ХМ едни шапки с яки, като космонавт, те изглеждат  подходящи. Докато се наканя да купя и дойде пролетта. Борис не съм го носила, че то няма къде да ходим. До магазина от колата е нормално, както си е, но в моето яке.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #716 -: Януари 14, 2021, 16:11:09 pm »
И аз както Павла е писала и закопчавах в общо яке.Има и приставки за носене към якето се слагат.Много е удобно това носене, хем разходки, хем сте на топло двете, а и е до сърцето ти някак детето и е много хубаво.После като свикнеш може да започнеш да кърмиш докато носиш.Аз така редовно правех с близначките по центъра лятото и никой не разбираше че кърмя.Много удобно ми беше.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #717 -: Януари 14, 2021, 17:26:56 pm »
Кукяпетъл,джинджифила може би е дал отражение.Дано сте добре вече!
Хора,това моето дете не ще да спи,днес спа навън от 10до 11 и толкоз.Нито секунда не е спала после,не ще и не ще.Играе си и като я гушна да спи или я сложа в кошарата почва рев.А до онзи ден спеше на всеки два часа.След час я къпя и я слагам да спи.Регресия ли е,що е ?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #718 -: Януари 14, 2021, 17:44:41 pm »
Леле кукапетал, много плашещо с тези нишки. Радвам се, че са спрели. Аз не смея да го нося, имам някакъв страх и мъкна количката навсякъде. Ако е за мен не бих се мръднала, Слъце, но Дани мега много се изнервя ако не излизаме . Тавана ни е 6 дни и повече няма да си го причиня. Слагам дъждобрана , обличам го, аз с чадъра и на сняг и на дъжд, стига да е над 0та.Кукапетал, и Дани регресира в със съня, върнахме се на 2 часа отново. едвам ставам да водя Лори до училище. То и аз не влизам да пиша, че тя нещо много изостана в училище и нон стоп учим и правим нещо. Като сложим готвенето, защото стол нямат и чистенето е тра-ла ла. Лято, много кофти, че Криси не спи толкоз вече, но нормално. Те вече стават все по-активни и будуват повече. Маги, както казвам дабъл трабъл. Ти си машина!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #719 -: Януари 14, 2021, 18:58:32 pm »
Лина, на мен ми е приятно да си гукаме заедно с нея. Започна да изкарва по близо час след всяко хранене и преди това с преобуване и хранене по 20-30 минути, та бая си събираме заедно, но ми е приятно.
Кукапетъл, аз си взех раница точно заради дъждовното време, за да взимам баткото с нея от училище и да мога да нося чадър. Но с раницата взех и яке от някакъв сайт, който не е за бременни по принцип, но имаха богат избор от бебеносещи връхни дрехи и на прилична цена. Но доставят от Гърция и се бавят двайсетина дни. Разгледай ако искаш, моя мъж е по-слаб от мен и нямаше как с негови дрехи да нося. https://www.bonprix-bg.com/search/%D1%8F%D0%BA%D0%B5%2B%D0%B7%D0%B0%2B%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8