0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #320 -: Май 04, 2020, 18:16:08 pm »
Готови сме със всичко,сглобено,подредено по шкафовете,изгладено.Всичко по местата .
Приготвих си достатътчно неща,защото нали и не пускат в нашата АГ болница,много е стриктно всичко и не мога да карам някоя санитарка да хвърчи нагоре надолу заради мен.А душ гел и шампоан взех травъл размер ,паста за зъби също да пестя място в сака.И накрая се сетих и за тоалетна хартия та и нея взех .Мислих че ще е по-тежко,доста съм подвижна даже,просто вече искам да си я гушкам.В леглото е тегаво да се обръщам,но като съм права или седнала е добре.
Лято,много трудно избрахме мебели ние,обзаведохме наново две стаи и половина,месеци избирахме и обикаляхме .На Икеа не са им лоши нещата,имам скрин от там ,с много добри механизми е,здрав е и доста голям а беше 200 лв само.
То да гледаш бебе не е ли като да караш колело,бързо ще си припомниш.
Намерихме и педиатър,малко се дърпаше,но като чу че живеем наблизо до болницата и се съгласи.
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #321 -: Май 04, 2020, 19:07:09 pm »
То да гледаш бебе не е ли като да караш колело,бързо ще си припомниш.

Според мен е по-скоро като да се возиш на тези екстремните влакчета  :lol: :P
Ма не се учи и не се забравя де. Просто ти извира отвътре...

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #322 -: Май 04, 2020, 19:17:31 pm »
Ами,а дано и на мен да ми изври!Окончателно решихме да не пускаме никой вкъщи,така че ние сме хората,бебето е човека!Ще се напасваме и бутаме тука,пък дано се справим някак.
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #323 -: Май 04, 2020, 19:33:28 pm »
Няма как да не се справите. Тази опция принципно не съществува. Аз само ще кажа - слушай си интуицията. Мен никога не ме е лъгала. Само ти и единствено ти винаги ще знаеш кое е най-доброто за малкото пъшкулче. Бащите не знам дали имат интуиция, ма на нашият тати определено му липсва  :lol:

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #324 -: Май 04, 2020, 19:52:12 pm »
Не знам,моя ме пита "Къде ще съхраняваме детето ,когато е извън леглото?".Няма какво да добавя.
Принципно ,като се знам каква съм ще ме изнерви майка ми вероятно,свекърва ми пък съвсем,стягаме се откъм кръста и това е.
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #325 -: Май 04, 2020, 20:46:47 pm »
Във фризера, за да не се развали 😂😂😂
Надявам се да си припомня. С Васил бях убедена, че ще се справя. Наистина имах силен майчин инстинкт и не сбърках нито веднъж. Опознах го и стана още по- лесно. И мен ме дразнеха бабите, за майка ми имах и повод да не идва, че ѝ правеха терапия след операция на тумор. Но свекървата - вбесяваше понякога и едва преглъщах, но нямаше как да не пускам у дома. Сега ще я ангажирам с баткото, че се боя да го държа с бебето в началото. Училище, вируси... Ако беше на градина щях да го спра, но той ще е първи клас. А той отсега е супер грижовен и прави планове къде ще стоят играчките на бебето, къде ще спи и как ще си играят. Горкия, ако знае какво недоспиване го чака никога нямаше да си поръча да става батко. Малко съм през просото и само викам "каквото дойде, това ще е". Ми то и какъв избор имам?
Икея не ми се щеше, че има огромен избор, а аз нямам добър вкус и ще комбинирам голяма каша, та ми се щеше готов комплект. Иначе от там да избирам ще ми трябват седмици...

*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #326 -: Май 04, 2020, 21:11:51 pm »
Слънце, писах, писах и се изтрие.
На кратко- никой не ми трябва. Трябва да си запознаете к новия човек. Той е с нрав и характер. Вие го искахте и вие трябва да се съобразявате с него.
Отначало ще го държите през повечето време. Иначе на Борис му взех гнездо и в него си седи. Вече ползва и люлката/ шезлонг на Симеон. Все пак основно е гушен.
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #327 -: Май 05, 2020, 11:19:18 am »
Съгласна съм с Павла, най-бързото опознаване и свикване е когато сте си само вие.Ще видиш и мъжът ти как ще се научи и как ще помага и всичко ще се нагласи.

*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #328 -: Май 05, 2020, 13:46:29 pm »
Няма накъде да ходим,ще се оправяме,мисля че няма да сме баш перфектни,но ще се оправим.
Само количка не сме взели, няма да излизаме на разходки скоро.
Маги,мисля да следвам твоя пример-той да е основния къпещ,а и той самия има желание,гледа клипчета и показва как ще я държи.
Абсолютно съм за гушкането,как иначе тоя малък човек ще се почувства обичан и на сигурно.
Лято,ти си като мъжа ми-хич няма вкус милия,ако го бях пуснала сам щеше да вземе това което пасва като размери без оглед на цвят,казва "ко ми дреме за цвета",залагай на два цвята които да пасват един с друг.Ние харесваме например цветни стени,кухнята е жълта,хола праскова(любим на мъжа ми),спалнята лилава.И от там мебелите, ламината и пердетата избирахме.Но аз дори държах да има еднакви дръжки на мебелите,защото нещо дето не пасва някъде ми се набива в мозъка направо ,много ме дразни.
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #329 -: Май 05, 2020, 13:57:24 pm »
И аз нямам никакъв вкус,за обзавеждане нямам никакво въображение и много ме е яд защото гледам хората как си комбинират някакви неща за без пари и става супер стилно и готино,а у нас все едно всички мебели са ни подарък от различни хора 😂😂
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #330 -: Май 05, 2020, 14:24:22 pm »
Като дойдох за пръв път при мъжа ми ,какво да видя-легло махагон,ракла дъб сонома,гардероб нещо като светъл орех,и до тях едно червено кресло за полулегнало положение.Това беше спалня,викам му -Ти със затворени очи ли избира всичко?
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #331 -: Май 05, 2020, 14:52:32 pm »
Слънчицето, перфектният родител все още не се е родил.

Като ви чета, супер много се кефя, че си правим мебелите сами вкъщи. Всичко е точно както го искам.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #332 -: Май 05, 2020, 14:56:54 pm »
Слънце, щом си го спряла на една стая праскова, пак е добре.
Другото което правих съд Симеон е да постеля едни като олекотени завивки от Лидл и там го съхранявах. Борис през деня живее често и в сгъваема кошара, че Симеон много иска да го гушка, но малко като мече е. Там поне не го стига.
Ние донесохме  мебелите от апартамента в къщата. Малко странно седят в хола, че сега е огромен, но няма да взимаме нищо. Пък и са ни антикварни. Столовете са от 35г. Само масата е нова, но ни е от България и ни е сантимент.
Нищо не му трябва на бебето. Малко се чудя на козметични ремонти за бебе. Нещо голямо-да, че после е трудно, но иначе. Но иска само да му е чистичко и топло.  Нищо повече.

Слънце, вие сте перфектните родители за вашето дете!
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #333 -: Май 05, 2020, 19:41:53 pm »
То нашето е силно казано ремонт, а и е заради първолака. Просто искам да съчетая мебелите за бебето с тези за баткото. Ремонт е при свекърва ми. Там детската стая не е пипана откак той е бил първолак, а това са 30 години. Едва навих свекъ ма ми да смени мебелите. Не искаше и това е. Една секция дето кантовете ѝ ги няма, стърчат пирони и вратички висят. Челата на чекмеджетата липсват... Лепени лепенки и останали петна от тях. Стените изронени, на дупки. Абе кошмар. Пък у нас скоро е правен основен ремонт, просто един латекс на стаята. Сега е бяла, чудя се дали да сменя цвета на стените или пак за е бяло. Тя беше сложила отровно зелено във всички стаи, та за бързо нанасяне просто минахме 2 ръце бяло и това е. Васил беше с комбиниран кревата, той е здрав и готин, но е тесен вече. 70 см ширина, детето едва се побира. Иначе стаята му аз съм я правила - боядисах всичко с жълто, оранж, зелено и синьо. Всеки панел на всяка мебел е различен цвят и е весело доста. Сега искаме ученически мебели, нормално единично легло и хубав гардероб, че сега взех по спешност и временно от тия от плат. Иначе неговата стая е средна и няма нито един прозорец, липсва естествена светлина. За училище това ще му е най-важно, за да пише и чете нормално. Той и без това е с очила. Та това ще е големият ремонт - размяна на стаите и подмяна на неговите мебели плюс бебешки. Но в жегата с тоя корем да подрежда и хпенаруждам багаж ще е зор и ще отнеме време, а и поне седмица Васил няма да има къде да спи та ще го пратим у баба му в новата стая там. Тя поне е близо, на 20 минути с рейса от нас. А и той обича да ходи там.

*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #334 -: Май 07, 2020, 19:47:31 pm »
Да ви кажа,вчера си викам ще си имаме Гергана😁.
Станах сутринта,мотках се ,пих кафе и тъкмо се запътих към банята и контракция в долната част на корема,и после още две и чак ми се стори,ама греша сигурно,че тя леко се пусна надолу.Ама корема ми си е високо още,изкъпах се и мина,ама и аз си викам после -кой тръгва да ражда през деня?То вечер става и сутрин рано.Но си бяха силни подгогвителни.
Как сте вие?
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #335 -: Май 07, 2020, 20:18:58 pm »
Слънце, то като дойде не пита 😀 Госпожицата явно вече се намества, взема да ѝ става тясно. Имаш още време до термин, ама тя може да е на друго мнение 😉
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #336 -: Май 08, 2020, 09:19:47 am »
Слънце, намества се девойката.Моника като тръгна да се ражда си беше високо, не беше слязла, а аз с контракции и разкритие.Така или иначе бях секцио по спешност, но ако трябваше нормално да я раждам не знам как щеше да бъде.

Айде не остана, скоро ще ти честитим!

*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #337 -: Май 08, 2020, 09:27:58 am »
Симеон беше високо и почти без контракции през цялата бременност. В 4ч първа контракция. В 16,04 се роди. Реалните, силни контракции бяха от 12ч.
Борис също беше високо. С него имах контракции, но аз прекалих, а трябваше да си почивам.
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #338 -: Май 08, 2020, 11:02:20 am »
Аз ни контракции можах да разбера какво е, ни разкритие имах като хората. Стягаше ми се корема, ама абсолютно нищо не усещах, даже и като ми пуснаха окситоцина да видят как ще реагирам. Сигурно можеше да изкарам и целия февруари 😁 На Лазар хич не му се излизаше 😀
*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #339 -: Май 08, 2020, 12:38:25 pm »
Слънце, ако ти е интересно гледаш в някое интериорно списание и туй то. Посипивай доколкото можеш сега, че после ще мине време докато ти дойде ред. Маги, при Спасов ( детски кардиолог) ме записа Димитрова, другата седмица ще ходя.
Ще си пусна сама изследванията в токуда, моя аг ме инструктира идната седмица а чак на 2ри Юни при Паскалева. Нещо ме смъмри по тела . Добавихме и дузофарм , че на послефния преглед водите бяха ок , но можело и по-добре. Каза, че нищо не би изписал принципно но предвид историята ми- за всеки случай. Минимум 3 л вода да пия :/ Аз няколко пъти щях да пиша, ама тея дни лудница, че Митко го съкратиха и проучвахме опции. Иначе моя АГ като прегледа док. От Димитрова каза, че всъщност всичко много добре е описла :) като оставим настрана клексана.