0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #80 -: Януари 04, 2020, 21:54:20 pm »
Малките колела са си мъка за ходене по дупки,много е важно от какъв материал са изработени.
Круела,ще ти го обясня най-просто-имаш един кош който е мек и в началото возиш там бебето ,като вземе да се изправя ,същия тоя кош с едни колани намиращи се отзад го правиш на седалка.
https://detski-magazin.com/detski-kolicki/bebeshka-kolichka-s-transformirassh-se-kosh-chipolino-up-down-2018-frape-20343.html
Тук се вижда,но металната част на коша не се пречупва и не е удобна за крачетата,като порастне.Абе в магазин ще ти го покажат нагледно,външния вид последно гледай.Трябва да има амортисьори,може и да не са големи пружини отвън,а вътрешни,които не се виждат.Като натиснеш дръжката се усеща.
Лорели са най-ниския клас колички,рядко има попадения,аз съдя по броя на рекламации,това е моя критерии.
Круела,кога стана 11 г.с,сякаш вчера каза ,че си бременна.
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #81 -: Януари 04, 2020, 22:36:17 pm »
Крюела прецени как ще си и ще вземеш решение дали ще почиваш или да поработиш малко и да излезнеш по рано от 45 дена болничен.
 Слънце аз те разбрах за тоя кош, ама не разбрах далинда се търси такава или да не е такава?
Ние сме загледали тези които са 3в1 с помпащи гуми и амортисьори, но трябва да видя в магазина колко са тежки и дали ще са ми удобни. Казваш Лорели били най-ниския клас, а към кои марки да се насочим?
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #82 -: Януари 04, 2020, 22:54:32 pm »
Слънцемое ,не търси трансформиращ кош.
Ами зависи от бюджета,от българските фирми Кика Бу е добра-Дивайна и Мадрид особено,като цяло всяка фирма има и добри и лоши модели.
Помпащите гуми са тежки,много тежки.Не се обслужват гаранционно,спука ли се отиваш на вулканизатор
Като избираш количка гледай да не е тежка най-вече.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #83 -: Януари 04, 2020, 23:05:18 pm »
Да, помощите гуми не са удачни. Пукат се и оставаш без количка. Има разлика между тежка количка и тежка за бутане. Аз пак ще дам пример с моето Мутцо, то е тежко като количка, но се буташе в пъти по-лесно по баирите на Плевен от леките Лорели и Бертони и тем подобни.
Големите колела също са голям плюс, то са бордюри, дупки, разкопки, всичко се минава с тях. Аз съм тичала след Моника бутайки количката с една ръка. Гледайте да е маневрена, да можете с една ръка да я управлявате, защото много често ще ви се налага. Де ще носите ревящо дете, де ще го държите за ръка като прохожда.
Ако е с малък сенник има от къде да поръчате голям допълнително, не е водещо това и не се мъчете с чадърчета.
Ако се сетя нещо ще дописване.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #84 -: Януари 04, 2020, 23:11:36 pm »
Аз имам чанта за количка, но да ти кажа, Слънце, не е най-удобно нещо да е на дръжката. Ползвах я не повече от 3м матката, а после си имам един несесер за памперси и другото ми е в дамската чанта. Само на  дълъг път ползвам чантата, за да си има малкото собствен бажаж. Какво толкова има да се носи иначе.

Относно количката. Аз също не съм взимала кош за новородено със Симеон. За лятно бебе ми беше безсмислено. Слънце, макларън не са ли само да гледат пътя? Терсене ще ти е така.

Слънце, Хаук е кенгуру. Не те съветвам.  Или слинг, или от хибридните Кабу за новородено. След 4м някъде може в ергономична раница. Има и доста бюджетни варианти. Мисля, че във Варна сринготека Морско конче дава безплатен слинг за известно време.

Всичко вземайте. Бебешките неща не могат да се използват достатъчно дълго. Аз имам много малко неща. Две чувалчета и половина са всичките дрехи, редуктори, космонавти и тн за 1г4м и едно чекмедже с чаршафи, пелени и протектор и.

Не се заривайте с вещи и дрехи. Реално от много неща няма нужда.
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #85 -: Януари 04, 2020, 23:21:09 pm »
Благодаря момичета  :) голяма помощ сте.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #86 -: Януари 04, 2020, 23:24:04 pm »
Маги,Муци е висок клас количка и сигурно още 3 деца може да изгледа.Само дето сенника й е малък,иначе материя,шаси е супер.Там обаче се купува всичко отделно-кош,седалка и шаси и идва по-скъпичка.Ама то има защо да е скъпа,тя няма чупене.
Павла,пътя ще гледа да и това ми е единственото колебание,макар че тя ако свикне така ,едва ли ще се обръща да ме търси.Ама само заради това ми е дилемата,на Сайбекса мога да въртя седалката пък.Мисля,че на децата им е по-интересно да гледат напред,а не родителя.Така ли е?
За кенгуруто съм на 2,искам нещо дето от новородено да става,примерно да я слагам и да си върша нещо в къщи,ама и лесно да го слагам/връзвам/закопчавам,че съм малко"ръцете ми пречат".Слинга май ще запотява най-малко,така мисля,и да го използвам до повече килограми искам,мисля че около 200 лв са слинговете.Ще го потърся това Морско конче,добре че каза,не бях чувала.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #87 -: Януари 04, 2020, 23:37:32 pm »
Моето обича да ме гледа, говорим си, по-добре се чувства. Като съвсем новородено ти ще искаш да го гледаш. Аз сега взех количка, която гледа само пътя и ще ми е голям проблем, но ще ползвам и единичната, която се върти. На твое място бих взела Сайбекс. Те са толкова търсени, че ако искаш винаги можеш да я продадеш на добра цена и да си вземеш макларъна.
Моят стар слинг го взех за 15 евро, а сегашния за 35 евро. Има кабу, което е като слинг-раници за около 50лв второ ръка. Яна, която е собственик на сринготеката ми е позната. Прави срещи и тн. Мога да ти дам координати. 
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #88 -: Януари 04, 2020, 23:47:39 pm »
Ами ще ми дадеш значи координати,кога се ходи на слинготека,като се роди бебето нали?
Бих си взела втора ръка кабу,само първо да се запозная с него на живо,как се ползва и слага и т.н.Мъжът ми е голям фен на бебеносенето,натиска се отсега,хич не се плашел от лигички и повърнато,тъй че носене ще има.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #89 -: Януари 05, 2020, 00:06:05 am »
Хубаво е преди да се роди бебето. Така се запознаваш, учиш се да връзваш и да наместваш бебето. Отначало е хубаво да си наемеш, че да знаеш кое е за теб, а и за мъжа ти.
Аз бебеносих до средата на август. После само инцидентно  по полетите.  Симеон спеше в слинг, раница или количка до 5м през деня. Никой от нас не беше готов да си разделяме. После ко сложих да спи в леглото му и от тогава е така. Новото ще нося също. Взех по коледа слинг на Боба имам и 2 раници-идно слингово китайци и ергобейби.
Може да не съм най-опитната, но съм чела много и мога да помагам. Във Варна бих носила много. Знаеш къде живея. Нямам даже магазин на ризо, в който да вляза с количкота. Тук съм постоянно с кола и пак носих доста.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #90 -: Януари 05, 2020, 01:37:08 am »
Посоката на гледане на бебето е хубаво да се върти. На него не му е проблем, но на теб няма да ти е удобно първите месеци като не се върти и не го виждаш. Представи си, то е повърнало, ти идея си нямаш. Няма да знаеш какво правi, само ще дърпаш сенника да го гледаш и ще обикаляш количката.

Аз Мутцито я взех втора ръка, и за това за мен е по-добре втора ръка, но качествена количка, пред чисто нова ама да не ти върши работа.

За слинговете, аз имам Кабу, тъкан и еластичен. Най-лесно е с Кабуто и еластичния. Кабуто е хибрид, ползва се от новородено и върши добра работа, много е лесно при мъжете, защото лесно се поставя. Моя мъж го предпочита. Другите слингове аз си ги слагам.

По-добре слингове и след 4- тия месец като стане нужните кила и сантиметри нужната ви раница, ако прецените че ще бебеносите. Има много втора ръка в отлично състояние. Ако искаш ме намери във ФБ ще те добавя в няколко групи.
« Последна редакция: Януари 05, 2020, 10:34:08 am от magi_st »

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #91 -: Януари 05, 2020, 15:08:47 pm »
Също и май тай може да се ползва. Той също е лесен за слагане.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #92 -: Януари 05, 2020, 17:15:35 pm »
Нямам фейсбук.
Ами живот и здраве след два месеца ще отида на слингогеката и ще уча от там.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #93 -: Януари 05, 2020, 21:33:57 pm »
Да, отиди много е полезно.Има и много клипчета в нета, също специализирани блогове за слингове.Така че информация има много, а ние ще помагаме каквото можем.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #94 -: Януари 05, 2020, 22:53:54 pm »
Всеки месец се прави среща и на нея се дават съвети. Ще следя за теб във Фейсбук и ке ти пиша кога и къде е 🙂

Някой да е ползвал от тези стойки, високите за смяна? Ако да, тези с колелца ли са по-удобно?
До сега бях с дъска на ваната, но в новата къща е триъгълна ваната и няма да стане.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #95 -: Януари 06, 2020, 12:30:51 pm »
Павла ,благодаря ти!
Ти за повивалник на крака ли говориш?Такъв със шкаф?Аз на Чико и Прими сони съм виждала,със спирачка на задните колела,но тук май не са много разпространени.Явно много място имате в новата къща,завиждам.
Ние нали правихме спалнята,усвоихме една стая и кърти врата да слага мъжът ми,и вътре имаше доста работа,вече е готова и сме там.До нашето легло ще е на бебето,и ще повиваме на него,затова и трансформиращо,че има шкаф и повивалник и чекмеджета.Той каза,че ще се редуваме кой до спи от към нея,по-бодрия ще е там да люлее и наглежда😁.
Общо взето,сложим ли леглото,остават пътечки покрай легла,гардероби и т.н.Хубавото е,че тая стая е била зъболекарски кабинет и в единия ъгъл има малка мивчица със стъклен шкаф отдолу,за миене на дупе не става,щото е мини ,има и ламинат не ща да го надувам,но за пълнене на вана става.Бяхме на две дали да махаме мивката,щото кой има мивка в спалнята?Ама решихме че ще остане,после винаги може да се махне,а и две педи място още не е толкова важно.
Сега почваме кухнята,тя е поръчана и готова,само мъжът ми е зает много и не знам кога ще боядисва там,днес уж ще купим боя и гипс за шпакловка и ще мести всичко в хола,ама да видим.После пък почваме хола,ма то това вече е малко работа.До март трябва да сме готови.Много се проточи тая разтурия в къщи,той не ще майстори,всичко иска да направи,отделно е мноооого прецизен,милиметър не може да остави нещо неперфектно,та бавно напредваме и едно такова разхвърляно,с чували и кашони по земята.Пък Павла с цял нов дом,представям си...
Днес щях да ходя с Хрис за пердета да си купувам,ма тя кашля,ще я почакам два три дни да се оправи,с нея много готино се митка по магазини.
Майките как сте?Тези които кърмите,вода давате ли?
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #96 -: Януари 06, 2020, 12:36:06 pm »
Момичета, какво ще приготвят за родилното живот и здраве, чета тука из нета разни списъци, ама незнам нали наистина всички неща ще ми трябват
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #97 -: Януари 06, 2020, 13:44:06 pm »
Джули, при нас за бебето искат памперси, мокри кърпи, шампоан, олио и тоалетно мляко. Мисля и една пеленка да му взема. А за мен 2 нощници за кърмачки и 2 сутиена, тоалетни принадлежности, памперс гащи и бельо, превръзки за родилки, чехли, еднократни подложки за гърдите и ще си взема помпата за всеки случай. Вече ако се наложи нещо друго ще ми го донесат.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #98 -: Януари 06, 2020, 14:22:10 pm »
Джули ,всяка болница си има списък.При нас в Майчин дом нищо не искат,в АГ и ДКЦтата искат различно.
Трябва да имаш чанта за теб с тоалетни принадлежности,гащи,превръзки,подложка ако искат,чехли,връхна дреха и т.н аз и гримовете бих си взела даже .
За бебетата пак е различно,ама о отделен сак сложи дрешки,пелени ,мокри кърпи.
Танче,едната ми приятелка точно в Окръжна ражда и само дрешки за изписване е носила,там с оборотни бяха децата.Те не са й искали дрехи.
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #99 -: Януари 06, 2020, 14:31:03 pm »
Братовчедка ми роди там септември и е носила това, без пеленката. За дрешките знам, че си ползват техни и не съм приготвила, освен за изписването му. Хубаво е да си носим и дребни пари. Тук телевизията се плаща и ако искаме да си вземем нещо за хрупане по време на престоя.