0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #980 -: Октомври 21, 2020, 23:16:51 pm »
И Лори е падала. Общо взето момичетата са ти написали за какво се гледа. Плюс повръщане. Слава Богу всичко е наред при вас вече.
Маги, на Лори съм й давала оксилококциум разтворен във водата и пак й действаше. И тя ползва колев и колев, както и една с ципче, минаващо под петата май... леле... как се забравя!!Лято, стискам палци Васил да се оправи бързо и Криси да израсте притесненията .
И Лори вече втори ден е с хрема и паднал глас. Днес не я пуснах на училище ( първия ден не беше при мен а при баща си). Всички сме у дома. Пречиствателите за въздух бачкат на пълна пара, проветряваме и се кръстим. Като нямам избор, така ще сме. Слънце, Лори беше така. Въртеше се на 180 градуса. Бонуса дойде, когато спахме в едно легло и от временна време получавах по един къч за разсънване :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #981 -: Октомври 22, 2020, 09:25:12 am »
Слънце, не и обувай нищо на краката в къщи като тръгнве да се изправя.Така сами си помагат да им се оформи свода, иначе може да се навреди.Още повече пък ортопедични, в никакъв случай освен ако няма проблем.

За въртенето в леглото, така са.Ще се научи сама да не се удря с времето, остави я да се развива правилно.Аз Моника ако знаеш в какви пози съм я намирала...

Аз мажа с масла Моника, етерични, за хремата и като е настинала леко.Сега разредих едното доста и за дребните, защото знам че ще им помогне бързо да им се отпушат нослетата.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #982 -: Октомври 22, 2020, 10:15:39 am »
Васил се оправя, но утре ще видим все пак след прегледа. Обаче и аз пак почнах с кашлицата. Поне да дойде новия инхалатор и да се почна и аз с единия. Няма сополи, не съм отпаднала, но гърлото ме стяга и дере и това ме кара да кашлям. Вчера следобед от нищото ме почна. Сега мъжът ми ме заплашва, че ще ме изгони от нас докато не се оправя.
С тая солна стая бабата вчера вдигнала кръвно и ще водя аз Васил вече, а тя ще седи с Криси. То не е една беля, тя с това кръвно е много зле, доскоро линейки хвърчаха през вечер у тях. Сега си намери правилните лекарства и скоро не беше правила кризи, но и това ѝ докарах на главата.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #983 -: Октомври 22, 2020, 10:41:53 am »
Към мамите на момченца. Бяхме днес на уролог. Гледс ни пишлето, което не е забелено още и каза, че най-вероятно след като направи една годинка ще трябвало да му отрежат кожичката, но дега бил малък още, защото се слагало и упойка. Направо изпаднах в ужас. Имам познати, които изобщо не са се и опитвали да забелват, дечицата са по на 4-5 годинки вече и нищо не им е правено.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #984 -: Октомври 22, 2020, 10:43:42 am »
Слънце, ако ти се прииска Биомеханикс - свиркай. Те се произвеждат при нас и все ще намеря това, което искаш намалено. Но те не мисля, че са подходящи за прохождане, защото поне на моделите за Дими са им много твърди “подпорите” около глезена и честно казано тя това лято отказа да си носи сандалите, точно заради това, което огражда глезена. Добре че ги бях взела със 70% намаление. Иначе щях да умра от яд.
Иначе за обиколниците. Аз съм разказвала за Дими, ама пак да кажа. Тя от 3 месечна възраст не спеше в легло. Тоест нямаше никакви прегради. Но като започна да пълзи, пълзеше към стената и докато не си фрасне главата, не заспиваше. В момента, в който изтрещи в някоя стена - падаше и отнасяше. Освен, че е  малко лудичка, други последствия няма.

Аз честно казано съм много резервирана към тези буйки именно заради ципа. От многото инфо, което изчетох когато Дими прохождаше, разбрах че детето трябва да усеща максимално почвата по която ходи и да няма съпорт на крака/глезена, както правят повечето обувки за прохождане. Та тоя цип там е крайно неподходящ. За съжаление за България нищо не мога да препоръчам, защото и двете неща, които ползвах за нея или ги няма в България или са много скъпи. Но пък за тези, които пазаруват от Англия - предстоят много намаления и серията на Кларкс за прохождане е много добра. Мека подметка и мек съпорт на глезена. Аз всичките Кларкс на Димана съм ги взимала за не повече от 10 паунда.

Лято, за дразнещо гърло си вземи прополис спрей. Вълшебен е.

Баща ми не е коронясан, нищо че по зодия е Лъв и вече го лекуват от пристъпа на астмата.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #985 -: Октомври 22, 2020, 17:03:01 pm »
Джули, то много зависи какво е видял доктора. Ако само забелването му пречи, но няма друг проблем, то не е късно и сама да го направиш, но много внимателно. Аз успях без да искам съвсем рано и после всяка вечер оголват, за да не залепне отново. Все при къпане, разбира се. Педиатърът ни тогава беше казал да стане поне на 6 месеца преди да започна, за да не залепне отново, но аз избързах доста и на 2 месеца при едно къпане без да искам дръпнах повечко. Той нищо не усети, само трепна леко и това беше. Понеже се препоръчва до годината това да се случи, а твоето бебче е малко още не знам дали не е видял някакъв проблем. Поискай второ мнение и ако всичко е наред се опитвай и ти. Ако пък не смееш го остави на лекар наистина.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #986 -: Октомври 22, 2020, 17:17:36 pm »
И аз да се оплача: баткото пак е на антибиотик, пак от синузит тръгна всичко. А малката е със сополи за сега друго няма.

Лято, видях че предлагаш момчешки дрехи, бебешки ли имаш предвид или по-големи? За сина ми питам.





*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #987 -: Октомври 22, 2020, 17:19:50 pm »
Мерси за инфото, Яна! Много се радвам за баша ти и евала на мАж ти! Маги, с какво мажеш нослето?
Джулка, даниел го заведах на уролог . Потвърди , че пръстена ( отвора) е по-малък от на повечето и каза да забелвам всяка вечер след или по време на баня. Ако стане червено мажа с дефламол до бледо розово. Контрола на 3 тия месец и ако не стане- добри хирурзи в Пирогов имало.... Дано не стигнем до там.

Руми, пробвали ли сте с морска сол? Загряваш на стар тиган морска сол, слагаш в няколко тензуха и полагаш на синусите и м/у веждите. Много трябва да се внимава да не се изгори обаче. На мен страшно много ми помагаше.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #988 -: Октомври 22, 2020, 20:40:13 pm »
Нищо нито се забелва, нито заголва, нито нищо. Пенисът е с физиологична фимоза, която може и при първи полов акт да се премахне. Обикновено около 5-7г се справят сами с нея.
Понякога се изумявам и на лекари, които практикуват отдавна отречени неща с такава увереност. Както по-горе става дума за Франция и Англия. Общо са около 140млн население. Тоест около 70млн мъже и как са оцелели без принудително забелване на 6м, направо не знам.
Едва при 1-2% има проблем при непълна аблация. Около 90% от момчетата се раждат с напълно затворен препуциум. В огромния процент, около 80%, до 3-5г възраст децата се справят сами. Понякога това става и в пубертета. Функцията на физиологична фимоза е да предпази уринарния тракт от инфекции в периода, в който няма волево изпразване на тазовите резервоари при бебета и децата.

Лина, защо си го водила на уролог?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #989 -: Октомври 22, 2020, 21:15:17 pm »
Защото имаше някаква кожа, която стърчеше само в определени моменти и личната каза- уролог. Уролога каза това... ходи разбери. Самата кожа, уролога като го позабели  си падна. То и скротума се белеше. Каза, че било нормално.Иначе баща му е имал проблем като малък, и в момента, поне аз не съм го виждала забелен. Той казва, че в спокойно състояние, под душа става работата. Преди години имаше проблем и беше ходил по лекари- бяха предложили оператовно да се намесят, но отпадна. Самата глава на пениса е доста голяма спрямо ствола. Доколкото виждам и при Дани е така. Ако дадете контакти на някой друг уролог, ще идем.
« Последна редакция: Октомври 22, 2020, 21:19:20 pm от Lina88 »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #990 -: Октомври 22, 2020, 21:51:18 pm »
Да прибавя и няколко милиона испанци към бройката. На моята приятелка испанка й разказвах за забелването и тя беше готова да припадне. И ме пита какво правим на момичетата. Въпросът й беше в стил, тях с какво ги мъчим  :D

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #991 -: Октомври 22, 2020, 22:24:34 pm »
Аз няма как да коментирам от първа ръка,но от всички лекции за бременни на които ходих,това ми остана в главата по темата-не се пипа пишлето,Всички гледаха като изумени,както се къпе момиче,така се къпе и момче.
Яна,запазвам си поканата за напред за Биомеханикс,за някои неща съм стисната,но за обувки не ми се свиди .
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #992 -: Октомври 23, 2020, 09:18:40 am »
Хм разбирам ви, но не знам какво да правя освен на още един уролог да ида... Но при положение, че имаме и ‘фамилна обремененост’ :D по-скоро е резонно да го правя до второ мнение... не знам много е тъмна Индия с тея пишоци. Иначе от три Дни Дани не заспива до 3 нощем. Определено не спи повече през деня, и направо ми стапя лагерите. Ако не се разнасяме -рев! Вчера мислих, че е гладен. Направих 30 мл АМ, цокна малко и пак рев. Просто дон2:30-3:00 реве. Не знам освен колики какво може друго да е.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #993 -: Октомври 23, 2020, 09:30:45 am »
Лина,може и колики да е,като го гушкаш успокоява ли се?Ако спите заедно няма ли да е по-добре?
Аз това спане заедно малко като панацея го имам,но е страшно успокояващо за бебетата,особено първите седмици.
Ние още се гушкаме от 6 сутринта в нашето легло,за да поспим всички още малко.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #994 -: Октомври 23, 2020, 10:45:29 am »
Аз спя с близначките заедно на спалнята, иначе няма да оцелея.И двете още се будят за хранене и двете мрънкат и приплакват в определени моменти, а покрай коликите, нямаше да издържа ако си спяха в леглата.

Аз вчера ходих до бюрото по труда да видя за една програма по която мога да се върна по-рано на работа, а да наема майка да ги гледа.Мъка ми е, но с това майчинство от 380 лв втората година няма да мога да ги гледам както гледах Моника.Айде с нея имах работа, проекти и си изкарвах допълнително пари, но това правителство се погрижи да централизира всичко и работа за малките фирми в провинцията няма.И съответно и аз нямам допълнителен доход, за да си изгледам спокойно децата.Знам как е в чужбина, ясно ми е.Но и техния стандарт нямаме, че да остана в къщи, а мъж ми да работи и аз да не се притеснявам как ще си платим тока.

Яничка, вярно твоя мъж е направил добро решение с тоя самолетен билет.Аз моя не можах да го накарам, излезе по-голям родолюбец от бая пишман българи.И за какво, за да му мачкат децата...

Извинявайте минорна съм, но последните седмици ми дойдоха в повече.Ние живеем с бба ми, тя е възрастна и и помагахме, но до сега беше на собствен ход.Легна от седмица, стана зле.Един хоспис е на цена от 800 лв и то без лекарства и т.н.В провинцията това е една хубава заплата.Да я гледа някой пак е толкова пари!Бебебтата трябва да оставя сами, баща ми може да не успее да се пенсионира, защото работи в Приста, предприятието на единия от братя Бобокови, които толкова шумно затвориха, но още не ги обвиняват за нищо.А на него му остава изключително малко.И да може да мине на борсата, но ще му падне пенсията, която и без това няма да е нещо велико!Въобще, хубавини!
« Последна редакция: Октомври 23, 2020, 10:55:58 am от magi_st »

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #995 -: Октомври 23, 2020, 11:13:34 am »
Аз забелвам бубата на Симеон,но в нашия случай май няма много смисъл. Не съм казвала но той се роди с хипоспадия,това вроден дефект на пениса, уретрата не е на централно място а изместена и се налага операция на около 14-18 месеца. Ще я правим в Сърбия при Доктор Джинович. И с тая операция ги обрязват задължително.
За работата и аз мисля да се връщам след годинката ако го приемат на ясла (дай боже) че ни предстои и закупуване на апартамент и финансите ще са на минимум.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #996 -: Октомври 23, 2020, 11:36:58 am »
Маги, разгледайте хосписите добре. Има и на около 600лв. Знаеш, че и на нас се наложи. Пиши ми, ако искаш да ти разкажа или да те насоча.
Иначе тук малко могат да си позволят да не работят и на 3-4м се връщат на работа.
Като тръгне да не върви и става ужас.

Както са тръгнали нещата, приходите ни ще намалят поне с 30%, което означава, че ще се наложи да се върна на пълно работно време на работа, а това автоматично означава да си оставям момчетата по цял ден на забавачката, а мъжът ми и да не ги вижда дори.

Аз спя с кошарата до леглото. Иначе не става. Просто има преграда между нас, за да си спим по-спокойно. Ако кърмех, нямаше да я има и преградата.
Ония ден Сими се събуди рано, че му е запушен носа и си го взех в леглото да си доспим нищо, че от една година почти си е в своя стая.


Ако няма проблем, не виждам защо да си тормозя детето. От 2 момчета,нито едно не забелвам. Сими почти се е справил сам, а Бори е на никъде, но и той е много малък.
Мина, ако няма проблем, не го мъкни по лекари. Ще попаднеш на такъв, който даже няма и да пита и ще го забели набързо. Това го чета в 50% от случаите по консултациите.


Круела, къде е уретрата? Явно е много изместена, за да се налага толкова скоро операция за репозициониране. Дано всичко да е наред.



Ще отворя нова тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=54121.0