0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #500 -: Август 01, 2020, 15:41:09 pm »
Преди да дадеш гърдата дръпни малко с помпата, за да изпъкне зърното. Отвори хубаво устата на бебето като натиснеш брадичката. Давай постоянно. Въпреки, че знаех, че няма как да кърмя, на Борис му предлагах гърда на всяко измрънкване. Поне по 40 пъти дневно. Важното е да засуче. Отначало ще сте постоянно закачени.
То и събота можеш да се обадиш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #501 -: Август 01, 2020, 15:53:38 pm »
Круела,и аз щях да кажа за измрънкването.Ако прегладнеят се изнервят и е по-трудно да засучат.
Мен неонатоложка ме намести,хвана Зорито,хвана ми гърдата и стана работата,като свикнете и легнали и гушнати и всякак ще се кърмите.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #502 -: Август 01, 2020, 19:35:28 pm »
Имам питане към тези, които сте били секцио: колко време имахте зацепване? Аз продължавам да имам слабо зацепване и не знам дали е повод за притеснение. Не помня пърият път колко продължи.





*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #503 -: Август 01, 2020, 19:37:49 pm »
Руми,какво зацепване,лохии ли?
Ако е зацапване имах към 30 дни,ту спираше,ту тръгваше.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #504 -: Август 01, 2020, 20:07:43 pm »
Благодаря Слънчицето за включването. Страшно ме успокои. Ще изчакам да стане месец и ще видя как съм. Иначе е точно така - тъкмо си мисля че вече съм чиста и хоп пак се появи.





Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #505 -: Август 01, 2020, 21:06:23 pm »
При мен лохиите бяха 50 дни. Ту ги имаше, ту не.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #506 -: Август 02, 2020, 12:20:54 pm »
При нас днес е пръв нормален ден след ваксините,дано довечера заспи лесно.Всяка вечер прилагахме различни техники,заспиване на двора в количката,там мотористи и спирачки малко я стряскаха,градско каране -там плачеше като спрем на светофар,но поне заспиваше и в местехме лесно в леглото.Изобщо много плака,дори и като я оставя на повивалника да сменям памперса.Само гушкане търсеше,днес спи спокойно и се надяваме,че мина периода.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #507 -: Август 02, 2020, 12:36:56 pm »
Слънзе, обади се на Яна и вземи носилка. Ще си спестите поне пари за бензин, а и ще се разхождате нормално.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #508 -: Август 02, 2020, 14:33:07 pm »
Мислих да й се обаждам,искам пак да ми обясни за тъкания слинг и за раницата,да взема под наем нещо за месец,два,да видим как ще е и после да си купя носилка.Зори обича гушкането ,но обича и да ни гледа и най-вече да й говорим.Обича и да си лежи в леглото и да се радва на въртележката,не знам доколко ще иска да е все в нас,но дори само за след ваксини да имаме носилка ,пак е голямо облекчение.
Ръководството е хубава книга,сега чета частта за съня,прости неща са,но не бях достигнала сама до изводите.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #509 -: Август 03, 2020, 10:10:50 am »
Слънце, слинговете в повечето злучай са безплатни за малки бебета.Това че имаш носилка, не значи, че ще я носиш постоянно.аз носех при зор и сега е така.Да приспя, да се нахраня, да свърша нещо, защото някоя от двете е нервна.Естествено, че като искаха да си лежат и гледкат ги оставях, не съм мазохист то и аз не искам да сме залепени нон стоп.
Направо и звънни, и виж да се видите, да ти нагласи бебето в носилката, че да стане както трябва всичко.
Аз имам вече две Тули, едната мисля по-нататък да продам, но те са ми спасението.И сега ми се наложи и двете да приспя в раничките една след друга, защото плачеха.Всеки ден като излизам свикнах да кърмя в раничката и така са ми свободни ръцете и бутам количката с другото бебе и то е спокойна.Та не си давам раницата за нищо на света аз.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #510 -: Август 03, 2020, 10:33:28 am »
Точно това щях да напиша. Ни значи, че постоянно ще носиш.
Още от Симеон- да го приспа вкъщи, на гости да спи, при пътуване, пазаруване, да свърша нещо, а е нервен.
Сега с Борис в раницата оправям Сими за сън, слагам го. Така не се притеснявам, че е сам или че плаче. Дори да отида до някъде, до където знам, че нямам достъп с двойната количка. Абе, чудесно нещо е. Обаждай й се и й прати поздрави. 😉🙂
Какви неща има от книгата? Сподеряй.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #511 -: Август 03, 2020, 11:48:35 am »
Ще й звънна на Яна.
Сега както казах,чета за съня,явно има деца,които заспиват дами,Зори го прави рядко и след гушкане,та чета това което е за нея-приспиване на детето,децата трябва да имат ритуали за сън,стая за сън и знаят че след действие Х влизаме в стая У и е време за сън,в леглото на детето,ако не в това на родителите,но свиква с мястото и знае,че там се спи.Вече няколко пъти я приспивам както Трейси Хог описва-без да ме еижда,защото това е зрителна стимулация.Гушкам я и главата й застава в шията ми,тупкам леко по гръбчето,не дупето и шъткам,но много тихо,звука да минава покрай нея.Бързо заспива,слагам я в леглото й,отваря очи,казвам няколко нежни думи с много тих и спокоен глас и излизам от стаята.Това е,тя заспива .Преди се гушахме лице в лице и ставаше по-трудно,трябва да се хване първата прозявка и да започне приспиването.Това научих и прилагам,по натъй пак ще споделям.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #512 -: Август 03, 2020, 13:09:50 pm »
Слънчицето коя е тази книга? Симеон заспива сам,но той е още много мъничък,сигурно всички новородени заспиват сами 😁
Аз идвам да се похваля че от 2 дни нося оформители за зърна и о чудо! снощи засука и то си сука бая. Днес пак засука и от двете гърди,но остана нервен и му дадох АМ и после повърна. Как да разбера колко ам да дам след кърмене ?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #513 -: Август 03, 2020, 13:25:39 pm »
Щом е повърнал, значи николко.
Ще се получат нещата. Основно правило е, че дава ли се АМ, кърменето спира бързо бързо.
България е на водещо място по ранно спиране на кърменето. Около 90% започват да кърмят, а до 2м стигат около 40%. Постоянство и търпение.
Всички малки си заспиват сами. Те просто си спят.

Слънце, ритуалът е много важен. Сиви има от раждането. Вече почти 2г правим едно и също нещо в приблизително един и същи час. Това му позволява да спи и на почивка и тн.  Това за нощния сън. Дневният беше различно. Чак на 8м си установи режим на спане. Вечер е винаги в леглото, а денем и в количка, и в кола, и на ръце в самолет, влак е спал. Гледам съня да е винаги на тихо и удобно, вкъщи при възможност.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #514 -: Август 03, 2020, 13:32:03 pm »
Круела,аз май бях писала за оформители,те помагат за твоя случай.
Книгата е Ръководство за недоспали родители,намира се много трудно,само втора ръка .Маги е дала линк в темата,която съм създала.
Новородените само спят и ядат милите.Круела,дали е бил гладен?Обикновено сукането ги успокоява,пробвай още да го държиш на гърда,при нас точно така приключи кърменето,изобщо според мен шишето е началото на края.Но ,както казах аз се препънах в тоя камък.
При нас също е труден дневния сън,затова се опитвам да създам навик,ще видим.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #515 -: Август 03, 2020, 14:33:01 pm »
За мен всичко си идва с времето. Поне при нас така стана. Опитах с какво ли не да намаля коликите, докарах и запек и пак си продължиха безкрайно дълго и намаляха, когато си им дойде времето, рефлукса също. Със спането пак така, зор да я отуча да спи в мен и да си спи в леглото, ами пак самичка го направи, когато си реши. Само с храненето не съм я насилвала и там се получиха нещата. Така че, Дария си има собствено мнение за всичко и не се интересува от моите виждания и срокове  :D А някои неща пък просто се израстват.
Круела, браво за успеха с кърменето. Да не го започват колики? Може от това да е бил нервен, след хранене много често ги боли коремчето. И аз не мисля, че е бил гладен, щом е повърнал.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #516 -: Август 03, 2020, 14:38:31 pm »
Мише, това е най-добрият подход. То детето си казва.  :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #517 -: Август 03, 2020, 14:53:36 pm »
Аз също не насилвам,затова казах на педиатърката ,не че няма режим,има но е гъвкав .Искам да установя дневен сън и от няколко дни има такъв,а с него и много лъчезарна Зори,с три 45 минутни дрямки си е друго.
С носилките е сложно,няма лични срещи в момента,само по вайбър и фейсбук,Яна ми предложи мей тай,като по-лесен вариант ,но в момента няма свобобна.Следващата седмица евентуално,по куриер ще я прати и по видео ще ме ориентира.Сега ще гледам мей тай,исках тъкан слинг,но там  мога да допусна грешки.Кофти с тая корона.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #518 -: Август 03, 2020, 14:59:47 pm »
Мей тая е лесен, за това ти го е предложила.А в тая жега с тъкания двете ще плувнете в пот и тя ще се изнерви.Приеми го като плюс тоя мей тай :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #519 -: Август 03, 2020, 15:04:28 pm »
И тя това обясни,а и съм с две леви ръце,които една на друга си пречат и с тия метри плат никога няма да се оправя.