0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Нашите бебета и малки деца
« -: Декември 08, 2019, 14:14:30 pm »
Отварям нова тема за малките деца, че старата е мноого стара!Хайда да я запълним бързо!

Старата тема:http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=52354.140

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #1 -: Декември 09, 2019, 17:09:55 pm »
Ето ме в новата темаа 😁 Така, цедя се с помпа и излиза нещо, което не е мляко ( май е коластра). Кога да очаквам да дойде млякото и как да разбера колко успява да изяде бебка, за да знам колко да я дохраня с АМ, защото тя е лакома и ако я оставя ще изяде всичко, което и дам? Също и дали има нещо, което да пия или с което да се мажа за хемороиди, че положението е страшно?
« Последна редакция: Декември 09, 2019, 17:13:33 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #2 -: Декември 09, 2019, 17:32:48 pm »
Защо цедиш? По колко я държиш на гърда? Захапва ли добре? През цялото време ли суче или суче, спира, суче, спира?

Сега имаш коластра. Тя е достатъчна на бебето, имай в предвид че съомахчехо и е с размера на грахово зърно. Ако тече от гърдите след като е спукала, значи имаш кърма. Важното е да захапе хубаво, телце и глава към тялото ти.коремче в коремче е позата. Да суче, не трябва да те боли, ако има болка нещо не е наред. Едно новородено суче около 40 минути. Ако мислиш че заспива я събуждаш като я гъделичкаш или я натискаш пораменната става, пощипвашлеко от.н. няма как да разбереш колко е изсукала, няма вариант освен по умаляването на дрешките.

Ако я научиш на шише кърменето ще ви се получи много трудно, защото шишето излива в устата, а сукането изисква усилие.

Питай за всичко.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #3 -: Декември 09, 2019, 20:41:54 pm »
Мише, виж се с консултант по кърменето.
Храниш ли от шише и дохранваш ли с АМ, ще спреш да кърми.
Тя суче ли? Първия месец може и по 15ч да ти виси на гърдата- така стимулира и в същото време регулира кърмата.
Маги, грахово чак не е, но орех е. Пак е супер малко.
Понякога инстинктът за сукане е толкова силен, че ще изпие колкото се даде от шише. Отделно първия месец не се дава биберон, защото тогава става неефективно сукането.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #4 -: Декември 09, 2019, 22:58:29 pm »
Мише,ако храниш с шише използвай това,бебето не отвиква от зърното,това шише имитира гърда,не по форма а по поведение.
https://www.hippoland.net/medela-shishe-biberon-calma-150-ml
Стомахчето е първите дни като череша,постепенно се уголемява .
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #5 -: Декември 10, 2019, 06:28:47 am »
Много е важна и позата, да ви е удобно на двете, не да се прегърбваш и да те боли всичко. Сядаш с 5 възглавници около теб и една на краката ти, обръщаш Беба с коремче към теб и и даваш гърда. Трябва да сте коремче в коремче.
Успех!

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #6 -: Декември 10, 2019, 12:22:45 pm »
За позата нямам проблем. Удобно ни е. Може би не я държа достатъчно, иначе да ту суче, ту заспива. А не я държа много, защото се ядосва постоянно, може би, защото не излиза достатъчно. Засуква и след 1 Мин започва да се ядосва и да реве. После пак засуква и същото и така докато в държа. Доизцеждам, защото след като е сукала продължават много да ме болят гърдите и да са твърди и подути.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #7 -: Декември 10, 2019, 13:08:19 pm »
Щом те болят, значи си е слязала кърмата. Направи контролно кърмене, но ако имаш възможност с консултант. Ще се получат нещата. Колко изцеждаш сред сукане?
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #8 -: Януари 09, 2020, 12:27:31 pm »
Да ви се.похваля.вчера.ни направиха двете задължителни имунизации за 2м + първия прием на ротарикс и минахме доста леко, нито е вдигала температура, нито беше неспокойна. Предполагам, че педиатрите са ви казали за ротарикса, че вече е безплатен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #9 -: Януари 15, 2020, 08:49:46 am »
Вчера ни беше първата консултация и всичко мина добре.
Аделина и Габриела са добре, растат и хубавеят :) Искам да кажа на всички бъдещи майки нещо, ако ви казват за новородено бебе, което спи да не го будите и да го оставите да спи, недейте!Голяма грешка е!
Какво се случи при нас.
Изписаха ни от родилния дом с две бебета с почти еднакво тегло.И двете бяха минали на кърма.Но след 2-3 дни в къщи забелязах, че Габи се буди или аз я будя само за ядене, суче и заспива пак.Няма сили да плаче както беше в родилния, дори за коликите мъркаше като коте, не плачеше силно.Също така имаше 2 сухи памперса за един ден и ми светна червената лампа.Намерих веднага един кантар и се оказа, че тя не е мръднала въобще напред с теглото.Бебето линееше, вместо да расте.За много кратко време взех помпа за кърма и започнах след всяко кърмене да се цедя и да давам още.От шише в началото и беше много трудно.Плюеше, не искаше да пие кърмата.На мен ми беше изключително трудно да цедя нощем и прецених, че за общото добро е по-добре да и давам АМ и да спра с цеденето, защшото губя много време от без това и малкото ни такова.Взех да я дохранвам с АМ.Още с дохранването с кърма взе да качва леко, с АМ това покачване се задържа и тя живна, взе да будува, да плаче със силен ясен глас, да рита и ръкомаха при всеки възможен случай.Но до вчера сърцето ми беше свито и ме беше страх дали всичко е наред.
Ади, е като помпичка за сметка на сестра си.Яде много добре, качва нормално и така.Тя върви по-ниска, но е жилава и вече си държи главата стабилно.Габи е като дробче на моменти.Като поиска се стяга, ръкомаха и рита и едва и слагам памперса, но като се отпусне, всичко виси в различни посоки.
Дадоха ни вчера направление за ортопед и другия месец сме на ваксина :( Няма начин ще има двоен рев.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #10 -: Януари 17, 2020, 13:59:23 pm »
Браво, Маги, за реакцията и инстинкта. И аз дохранвах с АМ Теди първия месец, после минахме само на кърма. С второто бебе времето наистина е кът - трябва да се отделя време и за по-голямото дете. И аз направих грешка с второто бебе: оставях го да лежи все на една страна, при което главичката се изкриви и на двумесечна възраст имахме съмнение за краниостеноза. След изследване и преглед се отхвърли съмнението, но все пак се бяхме вкарали в излишни притеснения и тревоги. Така че: потвърждавам твоя съвет, дори новородените не трябва да са прекалено поспаливи, трябва и активност и разнообразни положения за сън.



   La vita è bella
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #11 -: Януари 17, 2020, 19:31:19 pm »
Браво, Маги за добрите резултати на госпожиците. Представям си колко притеснено ти е било през това време.
Ние също днес бяхме на консултация и нашата бузанка е 4700гр., 56см. Всички рефлекси са и ок, вдига си главичката и даже вече се заглежда и гука по малко. Има обаче шум на сърчицето, което е възможно да е заради тази аберантна артерия субклавия, която и откриха през бременността. Също така понеже нещо не ми се получи с кърменето, останах си с коластрата и след това гърдите ми спаднаха и всичко приключи. Подозирам, че е от голямото отслабване, което започна още края на бременността и продължава до сега, което не е умишлено. Просто госпожицата се съдира от колики и ако отвреме навреме не я вземе баща и за час-два нямам как и два залъка да хапна, защото иска да е само на ръце, иначе пищи здраво. Та се оказа, че има алергия към млякото на белтъка и минахме на хипоалергенно мляко и се надявам да има поне малко подобрение. Освен това доктора каза, че първо трябва да се проследи шума и да мине алергията и чак тогава да правим следващите ваксини. Така че ще ги отложим за малко.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #12 -: Февруари 13, 2020, 22:19:36 pm »
Ей ме и мен с бебче, което го мъчат страшни колики. Но да ми е здрав. Имам обаче един въпрос. Понеже се кърмим(доколко успявам и аз не знам), но ми се струва, че кърмата ми е по водниста, нещо ми се губи по мазничката част от нея. Та на какво може да се дължи това и какво мога да направя по въпроса? Имам чувството, че му давам оцветена гола вода и след всяко кърмене започва неистов рев, все едно не е сукал. Особено днес много се притесних. Имам и кутия с АМ, ама не ми се иска да му давам. Държа на натуралното. Някой с повече опит да помогне.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2020, 23:29:10 pm »
Кърменето на гърда трябва да е от около 20 мин. Първоначално е хидратиращата кърма, а после идва мазната, хранителната. Няма нехранителни кърма. Твърде е вероятно да плаче след хранене от коликите, защото докато яде не го боли коремчето и често бебетата бъркат глад с болка. Няма да си направиш живота по-лесен с  АМ. Кърми на поискване и стискай зъби и много гушкане. Кураж!
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #14 -: Февруари 15, 2020, 13:17:14 pm »
Аз съм с още едно питане. Какво е менюто ви докато кърмите? Плодове, зеленчуци, какво присъства в готвените манджи и кое се избягва, за да може поне малко да се облекчат коликите на бебетата? И освен вода и чай някакви сокове пиете ли или пасирани компоти?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #15 -: Февруари 15, 2020, 18:06:43 pm »
Аз докато кърмих избягвах бобови, зеле, зелени салати, туршии, прясно мляко, боза, фъстъци. Изобщо храни, които надуват и дразнят. Но коликите просто трябва да си минат. При нас бяха точно 100 дни и след това спряха изведнъж. Дано при вас са по-кратки!





*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #16 -: Февруари 21, 2020, 09:57:10 am »
Таня, Павла ти е писала, няма Не хранителна кърма.Първо тече предната кърма, тя е за утоляване на жаждата един вид, ако изсуче само нея, ще е гладен по-начесто.После идва мазната кърма, за нея се изисква повече сила.В началото кърменето може да е и по 40 минути, бебетата почиват, пак захапват и така.Разбираш по дрешките как расте, също по памперсите, трябва да има толкова напишкани памперса колкото кърмения имате, също така задължително да има и наакани.

За храненето аз както Руми е писала избягвам бобови, зеле, карфиол, броколи, кисело също.От всичко това каката имаше по-силни колики и сега, за да се застраховам не ги ям пак.Предимно съм на месо, картофи, ориз, домати.Супи ям всеки ден, пия чай и мнооого вода.Имам шише с вода на нощното шкафче, защото нощем имам много голяма жажда, като кърмя.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #17 -: Февруари 21, 2020, 10:22:20 am »
Идвам и аз с новото попълнение. Утре ни изписват. За сега Борис има желание за суче, но аз нямам какво да му предложа и дохранвам. Тук е студено АМ и това започна да му докарва колики. Със Симеон беше подобна ситуацията. Силно се надявам да се разминат и сега силните колики.
Вчера се срещнаха двамата. Симеон замръзна, стъписа се и само помтаряше бебе. Дадох му да го гушне и беше много горд и внимателен. Сега ще видим вкъщи как ще е.

Принципно няма голямо значение какво ядеш, но гледай детето най-добре.

Аз съм добре. Като ми разрешиха да стана след епидуралната, вече бях все едно не съм раждала. Сега ще боли докато се наместят кокалите.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #18 -: Февруари 21, 2020, 12:48:21 pm »
Близначките от родилното са с колики, какво да се прави.Ади дето е на смесено е по-зле, ама не мога да и махна АМ, голяма драма е и съм се примирила.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #19 -: Февруари 21, 2020, 12:53:36 pm »
До детето е. Симеон нямаше колики, а беше на АМ основно.