0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #60 -: Юли 09, 2019, 22:35:14 pm »
Нели, аз така, както го разбирам,не е започнал да се вдига Естрадиол-а и е тънка лигавицата. Около овулация е към 9мм. На теб кой ден от цикъла ти е?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #61 -: Юли 09, 2019, 22:47:07 pm »
А задържан фоликула, нещо? Може би цикълът е ановулаторен. Изписа ли ти прогестерон?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #62 -: Юли 09, 2019, 23:58:45 pm »
Тери, каналът щом е чист, значи може и цветна снимка да се направи. Покрива се с АБ и се санира влагалището. Контрастът е стерилен, катетърът също и си има техники, сигурно, как да се направи без опасност. Щом може трансфер, защо да не може и ЦС.
За мен си има риск с действаща инфекция да се прави трансфер. При теб не е такъв случаят.
Иначе си мисля, че ИАТ няма да изисква кой знае какви изследвания, защото е важно становището на лекаря, а ти имаш налични изследвания. Какво ще си правиш ембрионите тук? След като родиш и вече не искаш дете, ами тогава не си засегнато лице, за да проправяш път. Все едно аз да се занимавам, ами няма как просто ей така. А и не знам дали се работи на прецеденти. Мисля си, че се работи казус по казус.

Вистал, честита годишнина, със закъснение!

Успех на всички!


Благодаря ти Павла!

Тери, успех на изпита!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #63 -: Юли 10, 2019, 14:44:34 pm »
 Тия дни яко сте се отдали на почивка  :balk_177:
 
 Трансфера ми го назначиха за 15 Юли увеличиха ми Естрофема от 3х1 на 2х2 и от днес съм на Кринон. Тая сутрин по апликатура на Кринона ми имаше леко розово зацапване. Дали не е от Естрофема?  Пак не искат да пускам никакви изследвания ни на прогестерон, ни на дявол.
 Предният опит на свежият трансфер пуснах прогестерон на своя глава преди да започна Кринона беше .0,220 този път не успях. Дано да не са ми се разбутали хормоните. 
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #64 -: Юли 10, 2019, 15:00:19 pm »
Хрис ,от естрофема май става така.Аз имам останал,ще ти го дам,защото няма да го пия повече.
Тери,разби ли ги на изпита?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #65 -: Юли 10, 2019, 15:42:04 pm »
За ЗЕТ не знам дали са чак толкова важни хормоните. Лигавицата да стане хубава. Аз на Слънцето й обещах, сега и на теб да кажа, ме имам 2 останали теста за бременност, от хубавите, само по 2 черти показват. Та за вас са. Ако мога да си дойда ще ви ги дам лично.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #66 -: Юли 10, 2019, 15:44:09 pm »
Тери, 37 ден ми е. Павла нищо не са ми изписали, само фолиевата продължавам да пия и еутирокса.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #67 -: Юли 10, 2019, 15:49:43 pm »
Не мисля, че е от Естрофема. По-скоро от Кринона механично да си разранила шийката. Хрис, доста от рано Кринон, но може би при случаи като твоя се изисква. Странно ми е ,че не ти изследват прогестерон при слагане от толкова рано на Кринон. По принцип се гледа прогестерона, за да не презрее лигавицата. Изследваха ми го на мен, само защото овулирах в месеца за трансфер, иначе и на мен щяха да ми го прескочат.
Нели,  защо не звъннеш на репродуктивния лекар? Доста дълъг цикъл. Една приятелка е с ПКЯ и в такива случаи й предписват или противозачатъчни, или Дуфастон, но без да й гледат лигавицата. Аз бих се свързала с клиниката си, все пак е след инвитро, редно е да са замесени в цикъла ми.
Взех листовките, то щеше да е резил да не ги взема.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #68 -: Юли 10, 2019, 16:04:57 pm »
Браво , Тери!!! Поздравления за листовките. Как беше театъра. Hris_80 , 5 дни - не остана!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #69 -: Юли 10, 2019, 17:17:32 pm »
 Павла, кога мислите да се прибирате? Ще те чакаме :-)
 От Кринона със сигурност не е.
 Тери, първо честито за листовките :-) . Та понеже снежинките са ми 5 дневни затова и предполагам 5 дена преди трансфера започвам с Кринона. Питах заместващата док. колко ми е лигавицата така и не ми отговори "Ууу чудесна е " и до там. Пък увеличи Естрофема... мъча се да приема, че всичко е наред, защото почвам да се сдухвам.
 И да подудна малко. Бях се навила, че ще съм оптимист, а нещо взех да не си спазвам обещанията. Само спънки около пътуването. Тия кухи лейки от БДЖ-то правят някакви номера. Няма билети за спалните вагони, а после на място ги виждам Шафнерите да продават. Лелката днес я моля да провери за 14 дали се е освободило тя: "Няма свободни" без да провери. При въпроса ми може ли да се запази билет без да се купи "Не може". Като и казах, че преди два дена пътувах пак за Софи и се продадоха в нашият вагон 8 спални места и това значи ли , че девет човека са си хвърлили парите на вятъра ...млъкна. Нищо не можела да направи да съм проверявала някой дали няма да се откаже.
 Лина, пет, пет дни ама ...шубето голям страх :D
 Помрънках ви :oops:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #70 -: Юли 10, 2019, 17:39:44 pm »
Ааа Хрис, аз мислих, че от преди това си на Кринон. Супер си значи. С него ще ти имитират овулация. След овулация се вдига Прогестеронът и лигавицата става трислойна и рециптивна. При 5 дневни бебоци, ще има 5 дена Кринон преди това. Ти да не би да имаш легитимация, та се мъчиш с тези влакове? Помня една позната от Варна казваше, че веднъж със самолет й  било излезнало същите пари като автобуса за София.
Никакво сдухване. Щом е чудна лигавицата, всичко ще е супер. Да имаш бебоци на 5ти ден си е чисто постижение, няма какво да се сдухваш. Но да знаеш, че скоро след трансфера ще започнат да се имплантират. Мъжът ти ще те прибере ли с колата. Аз нали чета напоследък за Турция, та там слагат 5дневни и на жените в деня на трансфер не им позволяват да се прибират към България, на другия ден можело дълги пътувания.
Иначе за Кринона, да знаеш, че той си изтича във всякакви цветове: бяло, розово, оранжево, чафяво, черно и сиво. Само ярко червено го водят кървене. Не знам как си променя цветът. На мен веднъж ми изтече леко розово и като реших, че е имплантационно кървене. Но продължи всеки ден и осъзнах, че е Кринон. Много е подъл. Изкарвал е акъла на много жени.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #71 -: Юли 10, 2019, 17:43:38 pm »
Hris_80, всичко ще  е наред. По - голям страх от шубето няма. И аз само някви кофти сценарии си прожектирам. Гледам да не го правя... но да. Онлайн не може ли да се купят? Кринон мен ми изтече розов ако не съм го разходила, не се шашкай. Аз бях изтръпнала.  Тери, кога е практическия?
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #72 -: Юли 10, 2019, 17:55:34 pm »
 Сама пак ще се прибирам :-( .Не знам как ще се завлека до София, но тоя път май ще откажа влака на прибиране (много друсаше и на отиване и на връщане за миг си помислих, че ще изхвръкнем от релсите, а не е да нямам някой друг километър с  БДЖ-то зад гърба за последните вече 2 г) . Ох, страх ме е да пътувам с автобуси...ама ще пробвам тоя път с тях на връщане.
 Реших да остана на хотел след трансфера. Дано намеря нещо сносно :-(
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #73 -: Юли 10, 2019, 18:01:57 pm »
Хрис, то с автобус също друса. Влак, поне за мен е по-добре. Не си свита, можеш да станеш и тн. А за хотел- задължително трябва да си останеш деня на трансфера.
На 23ти се прибираме.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #74 -: Юли 10, 2019, 18:59:09 pm »
+1 за влака. Не знам как ще влияе самолета с това издигане и кацане. Може и пък да не влияе. Хрис, да не ти е кофти. И аз на всичко сама си ходя ;) Излязаха мойте НК 10% . Всичко изглежда в норма. Чакам крос матч и още едно, което измерва колко е нз. какво което образува плацентата много или малко . Утре ще е готово. Ние минахме много драматично в Надежда. Митко беше супер крив , защото му взимаха кръв и е убеден че съм хипохондричка, във заговор с докторите срещу него хахах. Питах какво търсим и за терапията. Казаха маркери за тъканна несъвместимост. При нужда интралипид. Казах съвсем откровенно, че съм пуснала НК клетки и питах защо кросматч, при положение че излязат НК-то пак със същото ще лекуваме. Обясни ми че при тъканната несъвместимост може да не излезе показател високи НК клетки, съответно ако пропуснем крос матча може да не е точна дозата на вливката. И тук се съгласих. С общо 500 кинта сме по-малко за морето, но пък съм в пъти по-спокойна.
« Последна редакция: Юли 10, 2019, 19:01:35 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #75 -: Юли 10, 2019, 19:07:22 pm »
Супер си. Кортикостероидите си работят.
Дано и другите излязат отрицателни.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #76 -: Юли 10, 2019, 19:23:11 pm »
Лина, аз честно казано не разбрах защо ти правят толкова изследвания. Твоето си беше чиста биохимична. А двете години без резултат при опитите за забременяване, сама каза, че сте правили на 10 ден секс.
Според мен, защото си като мен и ровиш и търсиш проблеми, където ги няма и все ще има какво да се намери да се изследва.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #77 -: Юли 10, 2019, 19:47:00 pm »
Явно, колкото и да ги плюх кортикостероидите.. Павла. Ти какво се покри- почиваш ли ?
Теринка, ами казват, настояват  -претеглям мнения и все едно и също. Накрая ги правя. И тея 2 години, какво ли не .. китайска иглотерапия, алое нз какво... в такава дупка бях. Още не смея да се израдвам. Не се оплаквам. Благодарна съм на Господа. Не знам защо така стана толкова време да чакаме и знам че има хора сумати време опитват ( ето леля).. просто за мен беше много силно и каквото е във възможностите ми правя.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #78 -: Юли 10, 2019, 20:12:10 pm »
Ще звънна утре да питам дали е нормално да не ми идва и дали трябва да пия нещо.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #79 -: Юли 10, 2019, 20:21:10 pm »
Не сте много активни и аз така.
Не почивам, няма как.
Аз, принципно, съм на мнението, че е по-добре 100лв за изследвания 'безсмислени', отколкото блъскане на глави и 100лв за лечение. НО при теб, Лина, те усетиха, че си склонна и те взеха на къс пак. Колко пари даде за всичко до сега?