0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #360 -: Юни 17, 2019, 09:53:01 am »
Здравейте момичета.И ние стартирахме.От 2 ден ми изписаха Гонал 900 по 300 на ден, и Зарзио,но ми казаха че не се поема от фонда :(.Не успях да изчакам да го пуснат в системата и да си го платя веднага,но ме викат на 6 ден и тогава ще си оправя борча.Накой има ли идея горе долу колко струва,че гледах в една интернет аптека нещо от сорта на 200лв.Писалката с Гонал не се слага трудно,но днес ще видя ще се справя ли с това Зарзио,че ме предупредиха че иглата е по тъпа.Много стиснати палци за слънчицата ни,да ни зарадват скоро :)Успех  и на всички с домашните опити :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #361 -: Юни 17, 2019, 09:59:38 am »
Лина,Павла на 11ти ,12ти ден след О си прави уринни.Аз на същото време си пусках кръвни,ама то ако има нещо и уринния ще покаже.
Нагънатата тръба на снимка ли я видя д -ра?
Слънцемое,голяма рецепта ми даде,и кайсии и прясно мляко ако добавя..
Овесени трици с кисело мляко ми помогнаха.
Маги мей,много кофти така...Защо не се поема,аз мислих че само ако сумата надвиши 5000 доплашащ,независимо кое .
Ако те притеснява нещо търси в ютуб клипчета или иди направо при личната.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #362 -: Юни 17, 2019, 10:27:28 am »
Маги мей, не очаквай нещо различно от това, което виждаш в интернет като цена. Случва се да се наложи жените да си купуват от аптеките сами лекарствата, така че няма да е особена разликата.
Честита ти процедура значи :)
Мисля, че Фонда поема стимулацията, ако Зарзио не се води част от стимулацията, то не го поема. Както например Кринон-а, Фраксипарин-а си ги плащаме сами.
Гонал ще се справиш от първия път да го слагаш сама. Помня, че той се съхраняваше в хладилник, вън вече е жега. На мен ми го даваха от клиниката с торбички с лед, докато го закарам до вкъщи (на 23км сме).

Круела, на теб сега с колко месеца давност са ти тези процедури, които ти правиха в Надежда?

Лина, не бързай според мен. Като видиш положителен тест, тогава Фраксипарина. Не се натоварвай с излишни кръвни тестове. Ако искаш прави си уринарни вкъщи, все ще хване по някое време.

Аз се съсипах от четене тези дни. В събота до 3 през нощта четох правилника за движение и решавах тестове. На урок от 6 странички измислят по 200 въпроса. Имам вече 11 часа кормуване. Вече 2 пъти кормувам в Пловдив. Остават ми още 20. Както и да ги смятам, ако ми е ОК микробиологията, няма как да си завърша курса преди трансфер. И да го завърша, изпита няма да успея да взема, но пък, като се поуспокоят нещата, ще взема опреснителни и ще взема изпита.
Ние получихме пълната оферта за къщата. Не е 100к, а 120к. Много са се пресилили. Дадохме на още един конструктор да смята и той потвърди, че са ни писали всичко двойно. Явно не им се занимава с нас и ако сме балами, за тези пари може и да се навият. За щастие се включи още една фирма и чакаме до 10на дена оферта и от тях.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #363 -: Юни 17, 2019, 10:29:34 am »
Здравейте и от мен :) да ви е слънчева и усмихната цялата седмица.
Лина сметни около 10-12 дена след О и направо пусни кръвен според мен, да не се мъчиш с тия пикливите. Стискам палци да е станалоо  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Маги мей добра дошла в играта  :bighug: и на мен ми стана интересно и влезнах да видя за цена на това зарзио и да около 200 лв е. Нз защо при все че в повечето случай остават пари от тези 5000 се изписват медикаменти, който не са включени в цената. И все пак мисля че ще се справиш с бието, а щом е по тъпа иглата давай малко (пак казвам малко) с засилка да вкараш иглата.
Аз да си ви призная мое подсъзнание е на противоположния полюс относно цялата процедура и времето след трансфер. Колкото си мислех че съм спокойна и не задълбавам че съм след трансфер, явно вътрешно не е баш така (и това нз как да го променя) цяла нощ сънувам за някакви тестове. Първо сънувах че съм се замотала и не съм пуснала кръвен а вечерта ще излизаме с компания и аз да знам дали ще мога да пийна едно или да мисля какво да лъжа, че не мога да пия, та тичах за тестове и накрая станах на пишкам. После пак сънувах че съм на работа и се чудя как да се измъкна от колежките и в обедната почивка да ида да пусна кръвен. Пък то такава опашка беше. Ама пуснах де хахах. Иии пак станах да пишкам хахах голямо пишкане и правене на тестове беше снощи. Ужас. Дано да е било нещо моментно.
Слънчицеее май малко хард ми е рецептата, ама тя за много тежки случаи ;) хаха как си иначе? Подут ли ти е корема? Моя много... като в 4 месец съм. Ама не ме боли нищо, само си е подут.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #364 -: Юни 17, 2019, 10:31:09 am »
Тери,аз като карах шофьорските курсове решавах листовки в avtoizpit.com
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #365 -: Юни 17, 2019, 10:34:54 am »
Привет дами.

Маги мей, добре дошла в клуба на ин витрото.Зарзиото не е стимулиращ препарат, той е от сорта на фраксипарините и не се поема от Фонда съответно.В Надежда им е запазена марка Зарзиото.Гонала е лесен за биене.

Тери, ще се справиш с листовките и с кормуването.За къщата винаги е добре да имаш няколко оферти, защото строителите си правят понякога каквото си искат.

Слънца, мисля ви!

Апропо, на мен не ми стигнаха лекарствата, имах един Менопур от 450 дето си платих.Много зависи от отговора на организма, броя на медикаментите и количеството им.

Успех на всички ви!

Лина, аз пуснах тест на 7-ми ден след трансфер на 5 дневни ембриони, демек на 13 ден след оплождане.Това е най-ранния възможен тест който се пуска.

Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #366 -: Юни 17, 2019, 11:11:08 am »
magi mei честита ти процедура,дано е последна! Тери успех и на теб,за курсовете и къщата! Моето лепило което слагаха е с 2 месеца давност. Той затова Цветков ми предложи на 3 месеца да го правим (без биопсия),защото на мен добре ми действа на тия клетки в матката,ако този месец не стане нищо на другия ще слагам пак.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #367 -: Юни 17, 2019, 11:14:41 am »
Маги мей,Гонала е много лесен наистина.Аз го биех с дисплейчето към мен ,да гледам като стане на 0.
Тери,31 часа са нищо,изкарай още някой.Как е в града?Гаснеш ли по сфетофарите?
Слънцемое,надут ми е корема в долната част,май взе да спада малко.Аз сънувам кринони,катетри,ембриони.Вечерта преди трансфера,четох че ако по катетъра има кръв е обречена работата.И гледах доктора като го извади,ама ми се стори и че той го огледа.Или си втълпявам ,важното е че кръв нямаше.
Маги,кога ще разберете пола?Твоя корем личи ли си вече?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #368 -: Юни 17, 2019, 11:16:09 am »
Маги вече е като слон. Тери ще ви каже личи ми.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #369 -: Юни 17, 2019, 11:18:42 am »
Да бе!Верно ли,чак така в 12та седмица?Накъде растеш,на корем или на гърди?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #370 -: Юни 17, 2019, 11:24:50 am »
При втора бременност е различно , а и са две. Растат и на двете. Сутиена едва ми става  :oops: а корем си имам. Иначе съм свалила 4 кила. Според лекарите съм супер кила за трети месец с близнаци.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #371 -: Юни 17, 2019, 11:25:11 am »
То на Мишето й личи, вие за Маги питате.
Той сигурно още ми натиска педалите и затова не гасна. Защото вчера пробвах на нашата кола и от 5 опита, 3 пъти ми загасна.
Аз мисля след 2 седмици някъде да ида на микробиология. Май изглежда да е ОК положението при мен, та имам надежда за трансфер. Много хубаво ми се отрази този концерт. Цялото напрежение си извиках, изобщо не стоя да мисля за изследвания, даже някакъв оптимизъм ме налегна.
« Последна редакция: Юни 17, 2019, 11:47:33 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #372 -: Юни 17, 2019, 13:06:12 pm »
Тери, ако се чувстваш добре си вземи книжка, а път после пак си карай опреснителни след като родиш.
Дано да ти е на късмет лятото. То винаги носи хубави неща.

Може, 5+7 е 12ти ден. Ден 0 не се брои- О или оплождането. По- рано няма смисъл за мен.
Радвам се, че сте добре с бебетата.
Аз на 12 ден уринарен като направя, правя задължително и кръвен, освен ако уринарните не е по- отрицателен и от на мъжа ми.

Маги мей, стиснати палци!

Лина, терапията ти е при + тест. Защо не я искаш? Конова пита ли я да ти обясни за крос мача и б лимфоцитите? Какво ти каза?
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #373 -: Юни 17, 2019, 14:17:59 pm »
Благодаря ви момичета, надявам се наистина да е последна. Маги те да нямат Надежда договир с фирмата производител на Зарзиото хахахха. Няма да се учудя. Тая вечер ще има мечка страх мене не.Зарзиото ми е през ден, за около седмица и малко, но Гонала до вторник. Дали ще ми дадът нещо друго след като го свърша? Мале от това време ми е толкова заспало, едва си държа очите отворени.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #374 -: Юни 17, 2019, 14:34:15 pm »
На прегледа ще пуснеш хормони и ще видят как вървят фоликули и ще решат как да продължите. Може да сменят лекарствата.

Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #375 -: Юни 17, 2019, 14:35:48 pm »
Маги след хормоните ще видят как да продължат с лекарствата, но ще има 100%. Даже според мен ще трябва и цитротида да ти включат към 6-7 ден. Всичко ще е наред. Ще помагаме психически.  :babyflips: :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #376 -: Юни 17, 2019, 15:50:15 pm »
Здравейте момичета,

Много стиснати палци на очакващите положителен тест и тези дето им предстоят процедури.
На мен с всяка следваща бременност ми проличаваше все по-рано, третия път още във втори месец изглеждах като в 5ти с първата бременност, а така исках да го запазя в тайна по-дълго предвид това какво ни се случи.
Между другото, в девети месец корема ми беше голям колкото корема на моя приятелка с близнаци, също в девети месец (аз с две седмици по-напред от нея), като бебетата ни се родиха еднакви см и сходни по кг, нейните в 37г.с., мойто в 38г.с. (за сравнение).

Аз нещо не съм наред май, толкова съм свикнала все да съм бременна ли, що ли, и въпреки великото мъчение през всяка бременност, коя от коя по-тегави и гадни, ей сега като чета за бременелки Маги и Мишето, ми става едно такова носталгично чак...
Абе, не съм добре аз  :D :D :D!

П.С. Последната бременност при мен само с глицеринови свещички ставаше работата, през цялото време.
« Последна редакция: Юни 17, 2019, 15:52:39 pm от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #377 -: Юни 17, 2019, 15:55:48 pm »
На мен ми става така носталгично като чета за стимулации. не искам никога повече да ми се налага минавам през стимулация, но ми беше някакъв много готин период. Угаждах си, почивах си, работих от вкъщи. Гледах сериалчета, вълнувах се за всеки преглед. Но при мен нещата бяха много добре: много фоликули, без особени симптоми на хиперстимулацията и едно такова беше лятно, хубаво :) И без да се усетя мина 1 година.
Цитротид предписват, когато някои фоликули са тръгнали доста по-големи от други. С него се контролира ЛХ и се дава време на по-малките фоликули да тръгнат. Та не е на 100% сигурно.
Много късмет момичета. При вас много бързо се развиват нещата, май само аз съм като костенурка. Докато си направя всички възможни изследвания :D и вие по 2ро инвитро започнахте. Ще се активизирам, за да си имам дружки за бременеене.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #378 -: Юни 17, 2019, 16:45:51 pm »
Тери, ще се активизраш, казах ти, догодина близначе (моята зодия хехе) . Пускаш едно МБ, излиза супер , защото ще си слагала гинофита и туй то! Моя позната така изкара книжка, забременя и скоро обмисля опреснителни. Това за гасненето не го мисли, един автомат и ти дреме на шапката ;)
Павла, 12 ден при мене, в случая ще е 29 ден от мц (идната сряда) пускам кръвен, сряда вторник, няма какво да го чакам, все ще е над 5 ако има нещо изобщо . Терапията я качвам (ще се радвам да помогнете в разчитането), акушерката каза, директно при + да им се обадя по тел. За Б положителния крос матч , каза че това на някои места го смятали за плюс,затова не сме намерили инфо. И със всяка бременност може да е различен още повече, че имам бито след първото раждане (забравих какво беше ,когато аз съм - а партньора е +). Това, което разчитам е следното:
-контролни изследвания на TSH & ЛХ или ЛК?
-Pri TSH над 2.5 ->ендокринолог за терапия
-при LK над 15 %  вливане на zut.. (не го разчитам)
-Фраксипарин през ден до 16 гс
-Метр. Метил 2х1 до 16 гс (какво е това? )
-Оilsends ( vit d) по 2 перли на ден
-Utrogestoran 2x2

Редакция: Павла, да погледна снимката д-р Даскалов и каза че едната е леко нагъната.Ма не питах коя да му се невиди.
Маги, ако не знаех , че си бременна нямаше да кажа. Имаш супер малко коремче и то с близнаци! Пу-пу!


Редакция 2 : :)  оставаше и файла да прикача
« Последна редакция: Юни 17, 2019, 16:59:40 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #379 -: Юни 17, 2019, 17:08:56 pm »
Лина, за кръвните групи на мъжа и жената ли говориш? Ако да, като жената е отрицателна, мъжа положителна, се правят няколко изследвания през бременността за антитела в съответните седмици и ако са ок не се предприема нищо. А, като се роди бебето и е с положителна, бият анти Д гамаглобулина до еди колко си часа след раждането, ако е отрицателна нищо не бият. Мен само втория път с момченцето ми биха, че беше взел положителния знак на баща си, девойките ми са с отрицателна като мен.
Извинявай ако за друго е ставало въпрос в това дето си написала.