0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #840 -: Май 28, 2019, 12:38:57 pm »
Hris, на теб ти е минал трансфера ли? Аз съм пропуснала. Дано ти е на късмет този месец. Много силно ти стискам палци.

Хриси, радвам се, че намина през форума :) Тъкмо разбрахме и името на младия господин.

Лина, току що ми отговорих. Направо се изненадах.
С две думи ми отказаха. Трябвало да съм пациент и не просто да мина през лекар, който да ми даде назначение за биопсия, ами редица прегледи през него.

Никоя клиника официално не е обявила, че прави имунологични биопсии, само такива за ПАП група, включително плевенската и Надежда. Затова на ДРЗ ще разпитам, ако не открия явно няма да правя биопсия. Ще вливам Интралипид и ще искам Кортикостероиди, пък каквото стане.
Този доктор в Плевен, който ги прави има много съмнителна слава в интернет и май по-скоро се въздържам от посещение при него.

Аз да ви кажа не смея да правя тестове за бременност, защото нали все говорят за изпарителна линия и не смея да я видя и да се зарадвам. Единствено от лентичките към тестовете за овулация. helianthus, ти каква марка поръчваш?
Лина, имаш проблем според мен някакъв с Пролактина.
И аз май го вдигнах тези дни по незнайни за мен причини. Днес ме стяга сърцето и имам сърцебиене. Май ми идва ниска дозата на Бромокриптина.
Аз утре съм при докторката. Да видим какво ще измислим за следващ трансфер, че то наближава. Средата на юли смятам да се престраша на нов опит.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #841 -: Май 28, 2019, 12:58:57 pm »
First response ( 6 days earlier, че има и други на first response) скъпи са, но имат уж 6.3 чувствителност ии не знам как, но когато HGC в кръвта ми беше 6.5 имах бледа, но видима черта на теста. Никога не са ми давали изпарителни и на 11 ден от О са ми били положителни без съмнение. Трябва да ми плащат за реклама  :D

Това, че не може  биопсия без да си пациент на клиниката е много досадно...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #842 -: Май 28, 2019, 13:12:15 pm »
Тери, нали ще ходиш до Лондон на концерт. Мини през нас и ще те запиша при моя лекар да ти вземе биопсия.
Тези от Надежда бива ли толкова затворено да работят. Този от Плевен къде ги изпраща пробите? От КРИМ ли е? Ако да, не може ли да се вземе от Пловдив и да се изпрати? Важно е къде се правят. Просто ти трябва АГ да ти вземе. Интерпретациите и препоръките се пишат от лекарите, които са в лабораторията. Другото не го разбирам.
Аз използвам едни за 0,85 цента от магазина. Супер са ти. Там ако покаже- значи съм бременна. На мен също 10-12 ден след О са ми показвали уринарни. Един път бях взела и на клиър блу, тези които показват и седмицата. При ЧХГ 600 ми показа 2ра седмица, тоест 6та, което си беше така.
Днес ще си купя с двата хормона, че започват да ме сърбят ръцете. После остава само техническият въпрос- кога да правим секс, че дори и да хванем О е голяма гимнастика да се засечем будни и само двамата в едно помещение  :D
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #843 -: Май 28, 2019, 19:40:30 pm »
Здравейте, момичета. Не бях влизала от близо седмица. Имам много напрежение и тревоги около новата длъжност и офис (още първия ден конфликт със „старите кучета”, защото не искат нов човек в два от офисите). Отделно не ми допада особено и новата ми дейност, но както и да е. Тази сутрин установих, че от Фонда са ми изпратили заповедта по куриер (подадох допълнително декларация) и доста се изненадах, че толкова бързо, уж се очакваше да е след 16-ти юни. Утре трябва да ми я доставят, защото промених адреса на доставка. Но най-шокиращо за мен е, че макар още да не са готови всички резултати от Фертилити теста имам изолирана бактерия положителна и съм ужасно притеснена. Чакам да излязат всички и ще ходя на лекар. Те тези днк изследвания нямат антибиограма. Мого зле се чувствам от всичко. Освен това почина и мой близък роднина. В лош период съм.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #844 -: Май 28, 2019, 20:23:17 pm »
Здравейте, вчера моят мъж го ухапа куче, но не иска да си бие ваксина за тетанус, домашно е кучето. Ако успея да го накарам се замислих, дали пречи на бойците му. Ще пуска нова спермограма през юни. Ще съм благодарна за мнения и съвети. Сега се връщам назад да ви изчета.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #845 -: Май 28, 2019, 20:43:39 pm »
Кога за последно му е слагана ваксината? Реимунизацията с ТАП е на 10 години. Не трябва да му пречи на каквото и да е. Ако не е сигурен кога си е слагал последно- по- добре да си сложи.


Алекса, ако няма истинска инфекция, няма как да ти направят антибиограма. След резултатите направи и нормална МБ.

Тери, надявам се, че не ми се обиди. Малко на шега, но и наистина ти казвам- то с по- малко ядове и по- лесно ще стана, ако твърдо си решила за биопсията в чужбина, отколкото да им се молиш на Надежда.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #846 -: Май 28, 2019, 21:01:10 pm »
Павла, много, много благодаря! 💖💖💖 Успокои ме, не си е слагал през последните десет години. Значи ще сложи. Дано го убедя, че е много вироглав.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #847 -: Май 28, 2019, 21:10:56 pm »
И да не си сложи, ако кучето е ваксинирано и добре гледано, не е драма. 
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #848 -: Май 29, 2019, 08:17:40 am »
Как ще се обидя? Не. Просто вчера бях фокусирана върху кормуването вечерта. Тази нощ 100 пъти сънувах, че съм на завой и не мога да го взема и се будя на всеки завой. мъжът ми се шегува, че е добре, че не взимам завоите заспала :D Вчера инструкторът ме спаси от ПТП. Караме с 60 км и в последния момент дупки се виждат. Сещам се как ми се скара, че трябва да заобикалям дупките, концентрирах се върху тях и високата за мен скорост, тръгнах да ги заобикалям, но бях прекалено концентрирана, за да се сетя да погледна и в задното огледало. Щяхме да се срещнем отблизо с един мой бивш съученик.
И накрая на урока нещо там ми бучи инструктора. И аз го погледнах с големите зелени очи и казах: "Знаааам, просто е много информация и се опитвам да запомня всичко, но е напрегнато да шофираш и да си спомняш" и той не ми устоя и както бучеше, веднага смени интонацията и каза: "Знам бе, как да ги помниш тези неща на 3 час, ама нали на мен работата ми е да надувам алармата" :D :D  Е този номер няма да минава като съм вече сама в колата, разбира се.

Аз си мисля за бактериите на Алекса. Тя ми каза, че  е Гарданела. Тя с цикъла няма ли да се изчисти сама? Освен това бактериите могат ли да спрат развитието на плода? Не водят ли до пукане на водите и преждевременно раждане?

Иначе за моята биопсия. Разубеждавам се вече. Ако на ДРЗ няма лекар от София, който я прави. Ще мина и без нея. Повечето клиники не са чували за такова нещо и си вървят процедурите, при които не стане отиват в Турция, а там пък такова нещо за НК клетки изобщо не биха направили.

В петък заминавам за Лондон. Екскурзията, която почти отложих "ако съм бременна", радвам се, че поне тогава бях малко смела и си казах, че не ми пука и ще купя билети за концерта.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #849 -: Май 29, 2019, 08:51:09 am »
Тери, понякога в главата ми, като пиша звучи толкова забавно, но после се усещам, че не на всички им е смешно, особено за важни неща. Просто и пиша с половин око и половин внимание и не се усещам.
Това с кормуването е голям майтап. Моят инструктор, като наближавах дупка, викаше" В името на колата, за Бога, в името на колата." Тук, на извън градско особено, като нямат дупки, колко им е скучно кормуването. На градско се намират, за цвят.

Слънце, развитие с МЦ?

Гарднерела е от нормалната флора. Има ли изява? Лактобацилите как са?
В толкова ранен етап не мисля, че пречи при вече настъпила бременност.

Аз изследвах ТСХ и Т4 вчера, че станаха 6 седмици- 1,02 ТСХ и 13 (9-19) Т4. Казаха ми обаче, че не трябвало да си пия Левотироксина заради Т4. Нищо. Според ендокринологът във Варна трябва да го пия през ден. Тук няма да виждам пак ендокринолог, но май ще изследвам ТСХ след месец пак и ако е паднал още ще започна през ден наистина.
Днес ще хода при лекарката си за да обсъдим всичко- ЦС, хормони и тн.
Започвам с тестовете от 7-8 ден и дано да намерим време да нацелим О.

Тери, това че на 10ти ден ти + тестът, не значи че О ще е на 10ти. Важна е ЛФ да не пада под 12 дена. Според моята лекарка и ФФ е хубаво да има добра дължина, за да имат време да узреят добре фоликулите, но не знам за ЕЦ дали важи същото правило. Това ми го е казвала при стимулации, че при мен бързо се случват нещата и затова изчакваме винаги, а и да поубием някои и друг фоликул.

Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #850 -: Май 29, 2019, 09:07:26 am »
Тери,мен точно като заобикалях дупка по време на изпит ме скъсаха.Инструктора ме предупреди ,че изпитващия е много чувствителен на странична дистанция,защото виднъж изпитван ударил кола на паркинг и собственика извикал КАТ и глобата била за него,и само сянка на съмнение да има ще ми хване волана.И тъй и стана.На една тясна уличка в Трошево паднах в канала.
Аз мисля,че много се презастраховаш,не ти е нужна биопсия.
Вчера ми се обади моя пряк началник,каза ми да си правя инвитро и хич да не ми пука.Пита ще мога ли да работя при стимулация и ако не мога ще ми даде отпуск.Аз й казах,евентуално ако се налага да ходя често при доктора да работя с по-малко работно време.Тя каза,че това е най-неизгодния вариант,защото ще ми направят временен договор на половин ден,съответно половин осигуровки и няма да ми се отрази добре на болничния по време на бременност и майчинството.Накрая се разбрахме,че като почне процедура ще говорим за най-удачния вариант,и тя е насреща и разбира ситуацията.
Много ми олекна.
Павла,чакам още...
Моя инструктор ми викаше все-ти комбайнер ли си?В нивата ли караш?Все минавах от лента в лента без мигач. :D
Павла понякога  като пише и е една такава сериозна,ама на живо е много ухилена .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #851 -: Май 29, 2019, 09:14:09 am »
О, овулирах си вчера на 11 ден. Заболя ме яйчника силно и след това тестът беше отрицателен. И миналия месец овулирах на 12 ден. Не знам какво ли очаквам. Аз от юни месец миналата година съм с подтисната овулация всеки месец. Направо съм щастлива, че изобщо овулирам.
Моите хормони със сигурност не са наред. Днес пак ми хлопа сърцето и утре ще ида да изследвам един Пролактин. Може и кормуването да ми дойде една идея в повече.
Павла, завидно ТСХ. Ти защо при лекарката, не каза ли, че септември ще се обърнете към лекари?

Слънчице, честно не мога да си представя Павла да се усмихва (без лоши чувства е).  Най-сетне някой да разбере, че не правим инвитро и не ни бъркат в частите, защото ни е много приятно. Браво на жената. Работиш години наред за едни хора и накрая нищо. Все едно болничния от техния джоб го дърпаш. Ти няма ли как да слееш болничния от лапароскопията със стимулацията?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #852 -: Май 29, 2019, 09:31:19 am »
Тери,мога да отида при личната да ме прати на ЛКК,ама то няма основание,какво ще кажа,нищо не ме боли вече.Имам познат гинеколог,който може да ми даде болничен,ама ако мога да ходя на работа,ще ходя.Като разбера как ще върви стимулацията пак ще говоря с нея.Тя ми каза-искам да си спокойна,предстои ти много важно нещо.На работа съм на 3.06,има време и ще го мисля.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #853 -: Май 29, 2019, 09:36:27 am »
Стимулацията е преглед горе-долу през ден и биене на инжекция следобед в общия случай. Ако не можеш сама да си ги биеш, ходиш в клиниката. Аз работих от вкъщи. От офиса нямаше да се случи, инжекциите се съхраняват в хладилник и инжекции за 3000 лв не посмях да оставя в хладилника в офиса.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #854 -: Май 29, 2019, 09:46:26 am »
Идеята ми е да ми ги бият веднъж там,после сама.Ако не се справя имам под ръка мед.сестра,тя обаче гледа болния си дядо ,но ми каза,че ще помогне с каквото може.Вече това с хладилника ще е проблем.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #855 -: Май 29, 2019, 10:25:21 am »
Ех, Тери. Аз съм много нахилен човек. Също съм на мнение, че с всичко трябва да можеш да се шегуваш, да не кажа друга дума.
Слънце, работи си. Стимулацията няма да я усетиш. А за инжекциите. Говори си с доктора кога са ги слагаш. По-важно е да се спазва времето, а не самия час. Моите бяха само вечер в 8ч. Ако са мускулни може са питам една приятелка, сестра, дари ще може да ти ги слага. Тя живее до окръжна. Има и самостоятелна сестренска практика в курортна, така ме имаш много варианти. Договори се с доктора за час само.
За прегледите прогнозирам не повече от 3 и ще си готова.

Тери, обсъждане на резултатите ще имаме. На есен ще е вече сериозната работа, ако не стане до тогава. Октомври ми е крайният срок.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #856 -: Май 29, 2019, 14:11:32 pm »
Аз се връщам от докторката. Не се впечатли особено от НК клетките. Но те са толкова леко завишени, че просто ще се презастраховаме с Интралипид.
Общо взето нищо различно няма да правим за трансфера. Само ще го правим този път на ЕЦ. Попитах за Кортикостероиди. Тя каза, че заради Интралипида няма да ми включи Кортикостероиди, иначе в необясними случаи като моя обезателно. Зададох въпрос дали, ако ги чакаме до 5 ден това ще ни даде някаква информация. И тя каза, че не. Просто ги рискуваме. Попита ме от каква информация имам нужда и аз й казах, че да знам дали да търся проблем в себе си. И тя явно видя проблем в мен :) Попита ме искам ли да ме запознае с психоложката. Не съм се разстройвала, за да го прецени, просто явно защото прекалено много дълбая. Аз отказах. Не мога да говоря за това. Само като си представя, че трябва да разкажа на някого отначало какво сме преживяли и съм готова да се разрева. Блокирах си емоциите след трансфера и не искам а мисля за това какво се е случило, а само какво следва.
Овулацията на 11 ден не била проблем, важно е само 14 дена ФФ. Но ми каза, ако кървя пак да вземам Дуфастон. И така. Започвам с Гинофит и след месец ще пусна микробиология за трансфер.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #857 -: Май 29, 2019, 14:28:54 pm »
Тери, и мен твоята док искаше да ме праща на психолог и то не защото съм изглеждала неуравновесена (както и ти не си), а защото задавах много въпроси и се интересувах. Дори ми отказа ин витро, защото съм изглеждала пренавита и нямало да имам успех.
За кормуването и дупките да кажа - късана съм няколко пъти, но когато го взех най-накрая при последния завой в дясно пред мен имаше огромна дупка. Аз трябваше да реша дали да вляза или да кривна в насрещното. Влязох и дори ми изгасна колата, но го взех :-)
Момичета, много ме е страх от тази гарднарела...дано не е причина за спонтанния и да не ми попречи за ин витрото. Днес взех заповедта по куриер за няма и месец :-). Малко е омачкана, но това да й е кусура.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #858 -: Май 29, 2019, 15:09:42 pm »
14 дена ЛФ имаш предвид, нали?
Ако трябва и имаш нещо да изливаш, Тери, излей си го. Кумулираните емоции няма да доведат до добро. Прави това, което ти харесва и те кара да се чувстваш добре.
Всичко е добре, щом свършва добре, а аз знам, че те чака хепи енд.

Аз също се върнах от лекарката. Подготви ни документите за на есен. Каза, че вероятно ще спра левотироксина. Аденомиозата я подмина и като я попитах ми каза, че нищо ми няма. В общи линии е оптимист, но прекалено умерен, че ще стане естествено. Имаме 4-5 цикъла, пък каквото стане.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #859 -: Май 29, 2019, 15:57:45 pm »
Павла,много благодаря за предложението,имаш 2 бири от мен,или нещо по-твърдо ,както решиш.Ще те имам за краен вариант.Дано се справите сами,това явно е било контролния преглед .
Тери,помисли за психолога.Много ти се насъбра,влез в трансфера с отворено съзнание.Тогава проблема ще ти е левия завой.Гарантирам.
И аз се връщам от доктора.Минах да оставя заповедта,той даже тръгваше ама като ме видя се върна и доста говорихме,заминава за София и ще ме остави на баща си,казах му че му пращам едно девойче от Пловдив,казах му как се казва,чака те ,Тери.
Прегледите ще ги правим сутрин от 8.00 ,ще е тук за пункция и трансфер.
Алекса,вие кога ще започвате?