0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #100 -: Април 03, 2019, 10:27:35 am »
Мише, отиди на лекар за тая кашлица. А за болките като преди цикъл, знаеш че е нормално. Разбирам те защо си сдух. Прегръдки!

Аз минах на преглед, след обед чакаме хормони и ще говорим за пункция. Спермограмата на моя мъж се е подобрила много. През 2017 декември му направиха операция от хидроцеле. 6 месеца след нея беше с 5% морфология и ниска подвижност. Към днешна дата е с 14% морфология и 60% подвижни. Направо е отличник и май ще правим ин витро,а не икси.


Апбт, ще стане просто се иска време и нерви. Мен сега ме боли целия корем, единия Цитротит стана на бучка Абе... Но целта оправдава средствата, нали?

Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #101 -: Април 03, 2019, 10:31:17 am »
Ааа Мише нали сме забранили черните мисли. Пробвай с дъвка, когато ти стане много сухо в гърлото и почне да ти дразни и да кашляш.
Всичко ще е наред момичета и само положително мислене.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #102 -: Април 03, 2019, 10:59:26 am »
magi_st браво на вас! Чакаме  да кажеш хормоните как са. Кои си пуснала и на кой ден от мц си?
Знам, че е така. Просто подкрепа от никъде не срещам освен от тук. И пак казвам, радвам се че го има това място и че ви има вас, въпреки обстоятелствата, при които сме се срещнали. У дома се чувствам виновна, че мойте хормони правят проблеми , и така... Мисля че всички имаме нужда от ВИТ Д, той е естествен антидепресант, нали знаете?  Аз съм затворена в офиса, но на другите, защо не поседите на слънчице?

редакция: дали е добра идея довечера да направя колело /кардио/ и малко клекове? Митко се прибира късно вечер и ще трябва да го изчакам. И м/у другото ужасното усещане в корема, премина след 2рият ни кекс? Явно някакви хормони са се поразмърдали, не си го обяснявам по друг начин. Вие имате ли идея?
« Последна редакция: Април 03, 2019, 11:11:21 am от apbt88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #103 -: Април 03, 2019, 11:25:40 am »
При ин витро хормоните се пускат през ден пеогестерона и естрадиол. По естрадиол се следи горе-долу как вървят яйцеклетките, пеогестерона е за лигавицата.

Може да се е спукал фоликули и за това да ти се е успокоил корема. А физическо натоварване не е удачно сега. Чак ако ти дойде цикъла до овулация може да тренираш.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #104 -: Април 03, 2019, 11:27:15 am »
Апбн, ако е преди О е добре. Ти си в началото на пътя. Дано да е и кратък. Може да се наложи и другия месец фоликуметрии и таймиране, но може и да не се наложи!
Говори на "ти", тук сме един вид посестрими :)

Мише, отиди на лекар. Вече е сериозно щом не можеш и да спиш.

Маги, а на ултразвука колко са? Чудесна стимулация, чудесна СГ, остана чудесно продължение на опита- пункция, оплождане, трансфер, бременност и чудесно малко човече.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #105 -: Април 03, 2019, 11:43:26 am »
Мише, все ще има нещо да ти дадат лекарите. Според мен вече е добре някакъв медикамент да измислят, да успокоят малко нещата. То май можеше и да им звъннеш, но на мен Александров не ми връща обажданията. Д-р Валериева, която работи с него, ми върна един-два пъти като съм казвала, че е спешно. Незнам твоята лекарка дали може по телефона консултация да ти даде, но пробвай да звъннеш.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #106 -: Април 03, 2019, 11:51:12 am »
Павла, доктора каза че разчита на 10 фоликула, защото са горе-долу равномерни като размер.Най-големия е 20мм и това ме навежда на мисълта, че пункцията ще е в петък, но нека видим и хормоните.Иначе са около 15 фоликула, но има 5 дето са малки и най-вероятно няма да са зрели яйцеклетките.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #107 -: Април 03, 2019, 12:05:45 pm »
Дано да са зрели. 10 е добра бройка.

На личния да се обади. Има доста медикаменти, които могат да се ползват от бременни.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #108 -: Април 03, 2019, 12:09:28 pm »
magi_st колко трябва да стане повече от 20мм ? никога не съм имала чаааак такова усещане и не си въобразявам. В момента нямам никакво усещане, но ще правим и тази вечер, както казахте и вие и докторката. Pav-la, ами няма да се тренира тогава, за мое съжаление. Може и аз да пробвам ВМ-НВ   :grouphug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #109 -: Април 03, 2019, 12:10:46 pm »
Мише, сила и вяра! 💖💖💖 Вчера ти ми помогна толкова много, само мисли позитивно! От тези хормони сме на приливи и отливи, толкова го искаме, че ни е страх да се отпуснем и да се наслаждаваме. Минават ни през главата какви ли не страхове, но ще си налагаме да мислим точно обратното, как скоро ще видим положителни тестове, как ще се окажат близнаци, как ще се радваме и наслаждаваме на големите си кореми. Говори с лекаря си от клиниката за кашлицата, можеш да оставиш съобщение и да ти върне обаждане. При нощна кашлица винаги ми помагат инхалациите. Прегръщам те!
Apbt88, много си мила, успех и на теб, дала си ми прекрасни съвети, аз си им говоря на двете мъничета в корема ми, обичам си ги! 💖😃💞 Те са моите бойци, само те оцеляха и разчитам да не ме пускат и всичко да е наред!
Маги, машалла 60% подвижни, не знаех, че е възможно! Всичко върви както трябва, браво!   :goodluck:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #110 -: Април 03, 2019, 12:11:50 pm »
Мише, наистина се консултирай с лекар. Междувременно аз пак да си препоръчам клеевата тинктура. Вчера се рових в една тема за безсимптомна имплантация (че аз на това се надявам, защото нищо не усещам) и една жена беше писала, че на гърлото си я пръска и е успокоила гърлото й. Аз знам, че се разрежда във вода и се пръска в носа, но явно и за гърло става. Убива бактериите. Но лекар си трябва. ПМС знаеш, че са нормални, появяват се колкото да сдухат работата.
Няма нищо по-трудно от чакане след процедура. Нито изследвания, цветни снимки, хормони, пункция. Това взиране в телата ни е много напрягащо. Аз само чакам нещо да ме заболи от някъде, та да се хвана за имплантация. Но йок. Добре, че си намерих тема с жени без симптоми и прорязващи болки.
Маги, вие и двамата сте отличници този път... Каква спермограма, дами и господа: 14% морфология О_о. И сега ако някой лекар обясни защо се стига при вас до инвитро... Дано е последната ви процедура и да я овенчаете с успех.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #111 -: Април 03, 2019, 13:36:12 pm »
Здравейте, момичета!
Мише, за кашлицата се запаси и с билкови лукчета да ти овлажняват гърлото, има подходящи лекарства и за бременни, но по-добре лекар да ти ги предпише. И не се страхувай за мъниците, по-силни са отколкото предполагаш, всичко ще бъде наред.

Тери, Кукапетъл, стискам палци и на вас да си запълните времето в чакане с приятни емоции и занимания, за да е по-леко.

Маги, резултатите ти изглеждат повече отлично;) При тези показатели, пролетта ще ви донесе най-голямото шастие ;)

Apbt, разбирам те напълно за притесненията, но не отписвай таймирания Ц. А ако се наложи ще направите и инсе, важен е резултатът :)

И накрая да се оплача, че пак се сдухвам...да не развалям хубавия дух в темичката, обаче тези процедури колкото дават надежда, понякога два пъти повече сдухват. Днес бях на преглед на 10 ден, след второто неуспешно стимулирано инсе, нисък естрадиол и високо ЛХ, няма фолкули, само недоизчистени жълти тела от стимулацията... И този месец май ще го отпишем, в петък пак ще пускам хормони, но не се надявам изобщо. По принцип моята О. е на 12 ден... Предполагам, че това е в резултат на стимулацията, но пак е гадно. И пак си поревах, нещо тези две седмици ми се посъбра... Извинете ме за минорния пост, но наистина не споделям с никого (даже майка ми не знае нищо от цялата история и понякога ми подхвърля, кога ще зарадваме и т.н., но аз си я отбивам тактично), а тук треперя и се радвам за всяка една от вас. Благодаря ви. Прегръдки!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #112 -: Април 03, 2019, 13:40:11 pm »
Kukapetal  :grouphug: всичко ще се случи по най-добрия възможен начин. Мъти си ги <3  +1 за тинктурата teri_90, и аз съм много доволна от нея, но не е ли имуностимулатор?  Slance_i_luna ами след толкова време вече, наистина ми писна  да треперя, да се опитвам и да гледам графики, но явно това е начина, поне при мен засега- "не мисленето , не помогна"  Но разбирам те.  И аз намирам много подкрепа тук.  Аз наистина се чудя за спорта (разумен) без тежко, няма ли да подобри като цяло организма, но явно не и в тези случаи.  Явно ще си чакаме. Наистина се надявам всичко да е наред. Какво взимаше при стимулирано инсе? 
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #113 -: Април 03, 2019, 13:46:27 pm »
Естрадиол е екстра, но пеогестерона е висок. Може да отложим трансфер, ще видим.

Чакам сега назначението и да видя какво ще каже доктора.

Слънце и луна, напълно нормално е да се сдухаш. Питай дали не е добре един месец да си на противозачатъчни да изчистите яйчниците.

Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #114 -: Април 03, 2019, 13:50:50 pm »
Apbt, бях на фостимон и летрозол, направих 4 фоликула.

Маги, радвам се за хубавия резултат. А за протизовачатъчните, ако реши другия месец да съм на ОК, това означава още два пропуснати месеца. Психически ми е трудно да го издържа това...не че има гаранция и нещо се случва и по другия начин...
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #115 -: Април 03, 2019, 13:54:26 pm »
Момичета после ще прочета какво сте писали, но първо да ви питам. Личната ми каза мукосолван натурал. Купих го, обаче в листовката не пише нищо за бременност, а и не намерих информация. Съдържа мащерка и живовляк. Знаете ли дали може?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #116 -: Април 03, 2019, 14:01:55 pm »
Момичета, живейте си както преди трансфера - само не вдигайте тежко и не се протягайте,  за да простирате. Не скачайте и не се преуморявайте с ходене и шетане. Тери например може да ходи до центъра и да погледа децата на площадката там. До „нашата“ площадка ще ѝ е малко далече. Но тя пък живее на село, в двор - само да излезе, да разгледа цветята, които са цъфнали, да иде до комшийката - достатъчно разходка ще е. Аз например доста си полежах, защото трансфера ми беше на 05.03. и беше студенко, пък аз съм  си зиморничева.
Следенето на всичко, което се случва с тялото ни е тежко и натоварващо, но и напълно нормално. Започнали сте да треперите за всичко и така ще продължите цял живот  :lol: Първо до + теста, после 9 месеца и ... така, дори когато чакате внуци. :P
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #117 -: Април 03, 2019, 14:29:45 pm »
Мише, в началото на бременността ембриона се храни от жълтото тяло и е предпазен от лекарства. Аз с Моника пих Ципрофлоксацин, но не знаех че съм бременна. Пиши сиропа, щом не пише изрично да не се приема от бременни значи е добре. И се лекувай!

Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #118 -: Април 03, 2019, 14:40:24 pm »
Момичета още нещо се притесих да ви питам. За тези противозачатъчни,който се изписват месеца преди процедура от кога се почват?!? Чакам си днес да ми дойде и се чудя дали да не ида довечера до лекарката да говоря с нея, кога какво как и защо...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #119 -: Април 03, 2019, 15:10:06 pm »
Слънцемое, противозачатъчните се започват от първия ден на цикъла.
Маги, супер резултат ❤️
Стискам палци на всички.