0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #140 -: Февруари 20, 2019, 21:10:38 pm »
Тери,и аз си ги мислех днес тия същите работи,ама друго е да ти го каже някой.😙
Шоколада и виното,кой каквото обича бяло ,червено най-много да помогнат,основно на емоционалното ви здраве.Не ги подминавайте!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #141 -: Февруари 20, 2019, 21:56:46 pm »
Слънчицето, трябва да си положително настроена. Аз след като се прибрах в нас след операцията плаках много, особено като ми казаха, че шанса за забременяване е по-малък, но наистина има всякакви историй и всичките са с щастлив край и с положителен резултат. Сигурна съм, че нещата ще се случат .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #142 -: Февруари 20, 2019, 22:19:32 pm »
Ники,аз тая бременност я чаках две години,направих 2 цветни снимки,2 хистероскопии,1 лапароскопия,изследвания не знам колко.И като разбрах ,че е в тръбата се зарадвах ,че въобще е станало,приех я като добър знак.Плаках само веднъж ,докато си събирах багажа за болницата.Всички които ми се обадиха да ми дадат кураж,казваха"ама ти го имаш",момичетата от Зачатие ми оказаха голяма подкрепа.
Трудно е да минеш през това,но аз си казах-имам две ръце и два крака,жива и здрава съм,имам съпругът си и неговата обич.
Колкото си плакала,плакала си,има и по-лошо от това.Изтупваш си прахта и продължаваш.
И най-важното е-имай план за действие,да не се повтарям но направи цветна снимка в репродуктивна клиника.Извънматочтата се получава от много причини,виж съседната тръба проходима ли е.Това са супер тънки органи,най-тясната им част е колкото косъм.Не пренебрегвай това ,и вярвай в успеха!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #143 -: Февруари 20, 2019, 22:41:33 pm »
Ще направя и цветна снимка и като цяло ще се обърна към такъв специалист в такава специализирана клиника. Мен ме успокояваха, че щом веднъж е станало и съм забременяла, ще стане пак. При нас стана на втория месец. Вие сте изминали по-дълъг път и сърдечно се надявам този път да сбъднете своята мечта.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #144 -: Февруари 21, 2019, 08:43:18 am »
Ще стане, просто не трябва да се отказвате и да чакате да се случи от само себе си.Понякога тялото ни има нужда от едно леко побутване, понякога от доста по-силен ритник.  :lol:

Много се радвам на положителната нагласа на всички ви.Аз както е известно бях в дупка, но снощи си поговорих с моя мъж и някак ми стана по-спокойно, облаците се поразчистиха и днес съм с вдигната глава.Чакам цикъл, преглед и изписване на противозачатъчни, а след тях, каквото сабя покаже!

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #145 -: Февруари 21, 2019, 09:12:39 am »
Здравейте, момичета, позагубих се малко, но пак се връщам в редиците... Правих първото си инсе, както изглежда неуспешно... Днес на 13 ден си правих тест и няма помен от втора чертичка, знам че трябва да направя и кръвен, от клиниката ми казаха на 24, но аз сигурно още утре ще отида, че за да спиирам утрогестана, който са ми предписали и дано Ц да не се забави. Инсето беше стимулирано с 2х1 кломифен, но си направих само един фоликул, а инсето беше 48ч. след прегнила на спукан фоликул. Мисля ако всичко е напред да продължим с инсе и март месец, но ще видим...
Слънчице, съжалявам за твоя резултат. Тайничко четях и се надявах да имаш положителен резултат, но просто не е бил това нашия месец...

Хелиантус, честито и до пухкав бебешки финал! Пътят от тук нататък също не е лек, но ти си силна и ще се справиш, за да гушкаш бебче на есен:)

Павла, хайде чакаме те вече в редиците активна и се надявам да повлечеш крак бързо към отчетните теми напук на всичко ;)

Тери, вярвам, че хомеопатията ще помогне и следващото изследване вече да е чисто, че малката снежинка сигурно вече си е избрала зодия, кога да се роди ;)

Маги, понякога е хубаво да поговорим с мъжете си за страховете и очакванията ни, те са силни, обичат ни и са ни най-голямата опора... Макар че често им се спестяваме много от това, което ни се върти в главата, поне при мен...

На новодошлите момичета, бързо да забременявате и да напускате темата, не позволяваме задържане тук ;)
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #146 -: Февруари 21, 2019, 09:57:14 am »
Слънчице, съжалявам  :( Но поне процедурата е лека и можеш съвсем скоро да направиш още един опит. Всички се надяваме да ти е последен и да не стигаш до ин витро  :bighug:
Слънце и луна, направи си и кръвния, защото знаеш, че другите тестове отчитат доста по-късно в повечето случаи. Дано резултата те изненада положително. И като каза, за микробиологията на Тери се сетих какво сънувах.
Териииии, сънувах, че ни казваш,че за първи път имаш абсолютно чиста микробиология и чак и лаборантката не можела да повярва  :D А да ти кажа, че моите сънища като се отнасят за другите хора са доста пророчески  :D Така сънувах една колежка с голям корем, без изобщо те да правят някакви опити и след две седмици разбра, че е бременна.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #147 -: Февруари 21, 2019, 10:06:28 am »
И аз много сънувам напоследък, че съм се излекувала и се готвя за трансфер. Надявам се, че са сигнали от мозъка. Другата седмица ще правя микробиология.  И да не е чиста знам, че съм на прав път. А той е да нормализирам ПХ-то. Как никой не се сети  да ме посъветва да нормализираме ПХ средата. Моята трябва да е била доста висока, защото хемолитичното Е.коли живеело на 6-7-8 ПХ. Започнах да слагам Гинофит и хемолитичните клетки изчезнаха. 2 момичета вече с подобни случаи на моя се излекуваха от бактерии само с Гинофит. Гинофит е млечна киселина, която по принцип се добива във влагалището при наличие на лактобацили. Млечната киселина нормализира ПХ-то и го прави ниско (кисело), а в кисела среда повечето бактерии не живеят. Четох коментар на учен: "Виждал съм Ешерихия коли да оцелява дори на ПХ  2.0", което ми звучи като: "Има и такива мутанти, но не са всички", Скоро ще е и моя ред, усещам го. Ще ходя на концерт в Лондон бременна. Да ви кажа вече живея за този концерт. Забравих си екскурзията, трансфера, всичко. Самата мисъл, че ще купим билети ме прави най-щастливия човек на света.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #148 -: Февруари 21, 2019, 10:24:02 am »
Тери, това ме върна в първите години на професионалната ми кариера, когато за вагинални инфекции изписвахме само млечна киселина и отвара от смрадлика. Разбира се, нямаше нито гинофит, нито друг готов препарат, а жените сами си приготвяха отварите и разтворите. Луда работа!

Та, както са казвали от древността, "Нищо ново под слънцето" и "Новото е добре забравено старо". :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #149 -: Февруари 21, 2019, 10:46:58 am »
Слънце, съжалявам за резултата. Така се надявах на положителен резултат. Но се радвам, че бързо си се окопитила! Силно момиче :) А и шоколадът явно е помогнал  :)

Ник, и при нас се получи от втория път, но за съжаление приключи в 5 г.с. ЧХГ-то не се движеше добре, не се удвоявяше на 48 часа и минах през ужасни притеснения, че може да е извънматочна бременност, но момичетата тук ми помогнаха много

Тери, стискам палци този път да пребориш тези гадости и изглежда като да има голяма вероятност. Пък после бременна на концерт  :wink:


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #150 -: Февруари 21, 2019, 11:23:20 am »
Айде чистит ми цикъл, утре пътувам за София за преглед и противозачатъчни!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #151 -: Февруари 21, 2019, 11:31:31 am »
Д-р Мели, на косъм съм била в някои моменти да сложа тампона с киселото мляко :D
Маги, а защо ще ходиш сега до София, щом ще си на противозачатъчни. Хормони ли искат да ти пускат?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #152 -: Февруари 21, 2019, 11:36:28 am »
Да ме прегледат, да видя ще пускаме ли нещо сега АМХ например и така.Абе така говорихме с доктора.

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #153 -: Февруари 21, 2019, 12:06:36 pm »
Ох, момичета...опитвам се да не го мисля, ама... Не ми се получава. Тук нали не мога да си направя кръвен и си викам днес, че ще си направя още един тест да видя насища ли се чертичката... Ии почти нямаше чертичка, въображаема, беше един евтин тест, от които никога не съм правила, ама... В неделя си беше доста хубава и наситена... После след час препишках един друг и си имаше чертичка макар и бледа доста... Не знам... Няма търпение да излезна обедна почивка и да тичам за тестове... Дано всичко е наред :(
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #154 -: Февруари 21, 2019, 12:41:57 pm »
Слънчице съжалявам за отрицателния резултат ! Дано последната инсеминация да ви е на късмет! Тери и теб те заплювам с чиста микробиология ! HELIANTHUS спри с тестовете според мен. Вкарваш се в излишни филми,съжалявам че ще го кажа,но ако има да става нещо(недай си боже) ще стане, изчакай си датата на прегледа и ще видиш че този път всичко ще е наред ! Аз днес ходих да ме боцкат за генетичните,резултатите ще са готови около 7-8 март,нямам търпение вече. Чудя се имунологични дали да пускам,че там чета много противоречиви мнения,вия какво ще кажете по въпроса?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #155 -: Февруари 21, 2019, 12:44:52 pm »
Кога си на преглед? Няма ли начин платено да си пуснеш? Голяма тъпотия с тези тестове. Иначе тези евтините са с по- малка чувствителност, а вторият, който си правила е с много малко време от първия. Вземи си една и съща марка. Направи утре сутрин и после в неделя сутрин, а ако не можеш да издържиш и събота сутрин. Имай предвид, че след едни определени стойности няма кой знае каква разлика в наситеността. При мен беше така. Аз харесвам уринарните тестове и си правех редовно. Дори първо тях правен, но винаги от една и съща марка и винаги сутрин. Тук обаче мога да си платя ЧХГ. е е необходимо да ми е изписан, за да го направя в лаборатория. В болница не мога.
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #156 -: Февруари 21, 2019, 13:03:16 pm »
Милиарда, знам че само се натоварвам с тези тестове, ама....

Павла, за преглед в понеделник ми казаха да се обадя след 2 седмици. На частно... Няма частни лаборатории, но ще проверя нещо онлайн или, ако продължава така ще се обадя пак в болницата. Иначе този тест днес беше с чувствителност 20,а този в неделя 25....не знам. Ще видим
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #157 -: Февруари 21, 2019, 13:06:49 pm »
От опит ти казвам, макар да пише 20, по- евтините не са чувствителни. Аз над 1 евро, 1,5 не правя тест, за да са по- малко чувствителни. Звънни в болницата и кажи, че имаш болки. Може да ти вземат кръв за ЧХГ поне.
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #158 -: Февруари 21, 2019, 13:54:59 pm »
Здравейте отново и от мен. Днес бях в болница "Надежда" и понеже този месец ще правим инвитро на спонтанен цикъл ми казаха утре да си пусна изследвания и да им се обадя и за да не се разкарваме ни дадоха едни лекарства. То си пише кое кога, аз като им се обадя казаха, че ще ни обяснят, но все пак ако може някой да каже кое, как и какви са тези капки, ka-vit Прилагам снимка с нещата, които ми дадоха.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #159 -: Февруари 21, 2019, 14:04:30 pm »
Какви капки? Това не е ли Менопур?
Хелиантус, само да ти кажа, че моя приятелка в 3ия месец не знаеше, че е бременна заради ПКЯ. Направи си тест sure check. 3 теста прави през 2 дена и всички с много бледа втора черта. Накрая отиде на кръвен тест и се оказа мнооого бременна.
« Последна редакция: Февруари 21, 2019, 14:06:16 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света