0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет на всички!

След 4 неуспешни бременности, всяка приключила на различен етап (2ри, 3ти, 5ти и 8ми месец), след безкрайни консултации и безброй изследвания, терапии и процедури, настоящият ни специалист, който се е заел да разгадае гатанката, ни препоръча да си направим изследване наречено цялостно-геномно секвениране или на английски whole exome sequencing. Знаем, че такива изследвания се правят в Геника, но също така знаем и че от там само взимат кръвта и я изпращат някъде в чужбина. Цената на въпросното изследване е около 4000 лв на човек (имайте предвид, че ние трябва да си го направим двамата, тъй като никой си няма идея какво ни има).
Започнахме да се ровим в Интернет за лаборатория в чужбина, тъй като предпочитаме да отидем на място, но тотално се объркахме и единственото, което разбрахме, е че има лаборатории, в които това нещо се прави и за по 600 евро.
Та има ли някой, който си е правил такова или подобно изследване някъде, или разполага с информация, къде би било най-удачно да се отиде? Знаем, че има такива лаборатории в Германия, Австрия, Словения, Италия, някъде в Скандинавия и къде ли още не, но ни е трудно да  изберем, още повече като се има предвид какъв е залога.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Цялостно-геномно секвениране/Whole exome sequencing
« Отговор #1 -: Януари 16, 2019, 22:34:28 pm »
Здравей, elfinna!

Ние имаме договорни отношения с Fulgent, на лично съобщение ти изпращам телефона на българския представител, можеш да му се обадиш и да го попиташ, защото има различни панели, съотв. цени.

Поздрави!


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу