0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #120 -: Януари 02, 2019, 11:04:26 am »
Много успехи, здраве и щастливи моменти.Дано сме научили уроците си миналата година и тази само да преодолеем трудностите!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #121 -: Януари 02, 2019, 12:14:24 pm »
За много години, момичета! Пожелавам ви да постигнете желаното, но без да се налага да падате по пътя. Да имате една спокойна година, изпълнена с положителни емоции, семеен уют и най- вече - да достигнете до мира, който заслужавате.

Аз хвърлях по едно око. Ще попрочета назад да видя дали не съм изпуснала нещо важно. От баницата ми се падна сестриче за Симито. Още някои месец и започваме да го готвим :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #122 -: Януари 02, 2019, 13:33:52 pm »
Pav-la, а дано и този път да ти е по-леко.
Chocholinka, относно Уреаплазмата. Различно, както всеки друг проблем. Има хора, които с месеци се борят с нея. Аз я преборих само с 1 курс антибиотик (а знаеш колко време се мъча с баналните Е.коли), та е много строго индивидуално. Пожелавам ти да я излекуваш бързо. Според теб скоро ли си я хванала, изследвали ли са те преди за нея, защото тя води до спонтанни аборти и преждевременни раждания. Да не е била тя проблема за мисед. На теория всяка инфекция може да доведе до това. А на Уреаплазмата това й е най-опасната характеристика.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #123 -: Януари 02, 2019, 14:07:51 pm »
За много години, момичета!
Пожелавам ви здраве и сбъдване на мечтите! :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #124 -: Януари 02, 2019, 14:51:55 pm »
За много години момичета , тази година Юпитер казват че ще донесе ако не друго много късмет така ,че ви го пожелавам от все сърце ❤️❤️❤️.
Тери нямам си и на идея кога съм го хванала ,ако е от мъжът ми значи това са 7г вече .Аз миксер не съм имала до сега никога не съм забременявала . Предполагам ,че понеже и двамата го имаме за това не става бебето ,ако беше само при мен сигурност щях да имам поне едно забременяване тъй като знам ,че дори да има може да забременея , но при мъжът ми е довело до лошата морфология .
От днес почнахме доксициклин и имаме курс за 14 дни да го пием и дано унищожим тази гадина и после да стане по естествен път ❤️. Дали ще ни се увеличат шансовете не знам ,но все се надавам че само това е проблема тъй като до сега нищо друго нередно не излезна 🙏🙏.
Тери мога ли да те попитам за съвет какво друго да приемам с антибиотика за да не получа гъбички  мисля че ти от теб знам и че не трябва да се приема с млечни продукти или се бъркам ?
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #125 -: Януари 02, 2019, 15:17:51 pm »
За много години, момичета! Бъдете здрави и скоро щастливи мами!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #126 -: Януари 02, 2019, 15:34:50 pm »
О, да, обърках те с Джеси.
Относно антибиотика, всеки антибиотик има противопоказания. Има някои, които задължително не се приемат с продукти с Калций. Прочети листовката.
Иначе според мен е много важно да си поддържаш Ph-то. Силно препоръчавам интимни измиващи гелове като Вагизан (ти май също беше ползвала нещо такова). Според мен нормално ПХ ще те предпази от гъбички. Аз където нямам един лактобацил не развивам гъбички като се мия с Вагизан. Според моята лекарка пробиотици се приемали след като свърши курса с антибиотика. Имало някакво изследване и по телевизията го давали, но не съм разпитала, за да го открия. Все забравям за това да питам. Аз излекувах Уреаплазма с Доксициклин за 7 дена.
Има голяма вероятност Уреаплазмата да уврежда морфологията. Ако е пушач също задължително да спре цигарите. Но резултати очаквайте най-рано след 3 месеца, за да се възобнови сперматогенезата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #127 -: Януари 02, 2019, 16:54:11 pm »
Чочолинка, доксициклин не се приема с мляко и млечни продукти, защото пречи на абсорбцията му. Калций, магнезий, желязо, цинк и алуминий имат потенциала да пречат също.
Кога, как и тн сте я хванали гадината няма никакво значение. Може ти да си била пациент 0, знаеш ли?! Мъжът ми имаше, нямаше проблем със СГ, а аз нямах. Двамата минахме курс с АБ. Моят беше по- лек. Мина с един курс. Не се правят опити за бебе докато пиеш Доксициклин. За пробиотиците- питай в аптеката за такива, които са съвместими с АБ, за какво точни ти трябват (чревна, вагинална флора) и кога да ги приемаш. Успех.

Тери, дано да станат нещата по- лесно.

Михаела, на къде вървят нещата?
Кой друг започва нещо от януари?

Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #128 -: Януари 02, 2019, 17:15:56 pm »
Teri ,Pav-la благодаря ви момичета ,ще проверя  за пробиотиците и за някакъв интимен гел дано намеря в някоя аптека в УК . На мен ми казаха курс от 14 дни да направим и ми се вижда много на едно място пък ни казаха ,че и 7 дни курс в ОК . Ама то едно е 7 дни друго 14 да се тъпчеш с антибиотик ... за секс казаха 14 дни да забравим за него 😂 дори не казаха презерватив ами да не правим въобще .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #129 -: Януари 02, 2019, 23:38:43 pm »
Благодя ти Vistal.
Така си и мислех,аз го пия от 11 ти ден,уж за да не се образуват кисти,но явно се случва друго.
Явно не съм бременна,но пък дори и да е задържан фоликул,бе е ли редно все пак да дойде цикъла,след 14дневно пеиене на дъфастон.
На лекар ще отида чак след празниците,а направо откачам,супер нервна съм,за най малкото избухвам .
Благодаря ти още веднъж и весело посрещане на Новата година!

За много години момичета!

Вени, когато аз блокирах овуляцията с утрогестана и задържах фуликул така и не ми дойде след като го приключих, фуликула стана на киста и нямах цикъл още два месеца след това докато най-накрая на четвъртия месец регресира сам, дойде ми и се оправиха нещата.
Дано не е такъв случая при теб и да си ти дойде скоро!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #130 -: Януари 03, 2019, 07:13:42 am »
Нали нещо подобно и на мен ми се случи. Блокирахме с Естрофем и по време на втората фаза на цикъла пиех Дуфастон. За 10те дена с Дуфастон образувах и задържах 4 фоликула. Бях се стреснала, защото бройката никак не беше малка.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #131 -: Януари 03, 2019, 08:17:56 am »
Здравейте момичета.
 Все още нямам цикъл и аз предполагам ,че е задържан фоликул.
Ще стане ясно след седмица. Дано сам си дойде цикъла до тогава,но едва ли.
Иначе ям като за световно,температурата си седи една и съща,теста си е все отрицателен,абе все хубави неща.
Сега имам по важни неща за които да мисля с детето сме в болница,днес ще му махат сливиците и това ме тревожи повече.
Успех на всички в предстоящите процедури.
На тези които трябва да изтрепят гадините в тялото,също.
Успех момичета и нека късметите от баницата ви да се сбъднат.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #132 -: Януари 03, 2019, 09:45:46 am »
Честита нова година момичета. Дано донесе на всички ни така чаканите подаръци, а покрай тях да ни дари със здраве, любов и хармонични отношения с близките ни хора. Да не забравяме и много сила и търпение  :bighug:
Павла, утре отивам да ми кажат какви блокиращи инжекции да започвам. Само знам, че ще са за 10 дни, дано да са пак подкожни, за да не се налага да ходя всеки ден до болницата.
WideD, ти слага ли такива инжекции? Понеже и ти си в Щерев, а и също ти бяха казали дълъг протокол, но не си спомням да си споменавала. Падат се по средата на регулона и първия цикъл.
« Последна редакция: Януари 03, 2019, 09:51:34 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #133 -: Януари 03, 2019, 10:53:47 am »
 santa2 За много години, момичета, желая ви всяка една от вас, да се пребори с уроците на живота с лекота и да  постигне заветната мечта! Ууууу, чак и рима докарах  :lol: Бъдете здрави ❤
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #134 -: Януари 03, 2019, 11:19:47 am »
Мише, много силно ти стискам палци и ще те следя!
Тери я гледам във ФБ, много е щастлива, дано скоро всяка от вас усети щастието да играе така със собствените си деца.Да си леля е супер, да си мама е страхотно!

Кукапетел, скоро ще излезе и вашия номер!

Милиарда, Таня, как сте момичета?

Маги мей, как си и ти?

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #135 -: Януари 03, 2019, 12:43:54 pm »
За много години момичета 😘 Пожелавам ви здраве, любов и разбирателство и семейно щастие. И разбира се една малка пухкава радост ☺️
Маги, добре съм, вече посъвзета и сдобита с ентерококи. Изписаха ми Гинексид, купих си и Вагизан, който Тери препоръча. Чакам си цикъла, после още един и подновяваме опитите 😊
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #136 -: Януари 03, 2019, 13:00:59 pm »
Тази година я усещам, че ще е много добра за всички ни!

Вени, да се оправя бързо детето. На колко е? Аз помня моите сливици като ми махаха- много гадно, но само за няколко дена. Бързо се забравя. Да не даваш сладолед и подобни. Само преварена вода и полутечна/ течна храна, която е минала термична обработка, но не е нито много гореща, нито ледена.
Ти започвайки прогестерона на 11ти ден 100% си си прецакала О., освен ако нямаш мнооого ранна.

Михаела, стискам ти палци!

Късмет на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #137 -: Януари 03, 2019, 13:02:37 pm »
Вени, дано мине всичко добре.
Момичета, аз след 3 късмета за пътуване и екскурзии, 1 х нова къща и 1 х добри приятели ( на които много се радвам, разбира се) , най- накрая отидох на работа и от многото късметчета, изтеглих моето - беше бебешкото! :-)
 Мише, при мен стана много особено. След золадекса, дойде ми цикъла и аз на моя глава реших на 9-10 ден май беше да отида на преглед просто ей така да ме видят и ако има да правя нещо предварително, да ми кажат. И така.. Имаше задържан фуликула все още, доктора ми даде за около 12-14 дена регулон и ми го изчисли според датата на заповедта кога да ми дойде цикъла. Като взехме заповедта, ми изписа неговата младша лекарка как да стартирам ако уикенда ми дойде, даде рецептата и така почнах. Но какъв протокол се води, хич и не разбрах..
Доктора уж беше там, но изчезна изненадващо( мисля, че го бяха викали някъде) и затова тя ми изписа първите дози.
В последствие се оказа, че са били слаби, защото доктора ми ги увеличи доста. Но мисля, че това все пак няма как да се знае точно предварително.
Предните дни много ме боля левия опериран яйчник и отидох профилактично да ме видят на ехограф. Но май проблема идва от червата, сигурно има срастване в тази област. Болката отива назад към таза.
Не се видя нищо гинекологично. То ясно, че ендометриозата и операциите ще ми причиняват болки, но просто е гадно :-(
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #138 -: Януари 03, 2019, 13:25:52 pm »
Здравейте момичета, за много години и от мен, много здрави да сме най-вече тази година, за да можем да се справим с всичко което ни предстои.
На мен днес ми дойде, обадих се и чакам да ми дадът час за преглед понеделник, за да стартираме инвитро на естествен цикъл. Мисля да се доверя на лекаря и каквото каже това да правим, знам че е по-добре със стимулация, ще попитам дали да не пробваме, но предполагам това ще ми е единственото инвитро, което ще успеем да самофинансираме. Дано се получи, защото ще трябва другите опити да опитаме чрез фонда. В интерес на истината ми е доста притеснено.
По повод сливиците да ви разкажа забавна история-явно колкото по-малко е детето като му се махат, толкова по-добре. Наскоро реших да си мажа сливиците със сода, защото много ме болеше гърлото, но така и не ги намерих. На 31 разбрах че нямам сливици, изтрила съм го този спомен от дете.
Успех на всички :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #139 -: Януари 03, 2019, 13:43:56 pm »
Благодаря,момичета.
Операцията мина,сега ще се въставаме ,надявам се бързо.
Павла,аз засякох овулация на 12ти ден този месе,досега не засичах никаква. Не знам дали може все пак да се задържи фоликул,но всичко говори за това. Ще разбера скоро. Дано не е!
« Последна редакция: Януари 03, 2019, 13:54:54 pm от VeniVeni »