0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Правим опити за бебе - Тема 19
« -: Декември 18, 2018, 15:33:40 pm »
Честита нова тема!  :D
Линк към предишната тема:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=53204.msg1171331#msg1171331
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #1 -: Декември 18, 2018, 15:49:58 pm »
Дано тази тема да замре бързо, бързо, а бременната да живне! Много късмет на всички!



Chocholinka, теи аква нещо-си са много рекламирани и модерни. Нещо не им хващам вяра аз. Както ти е казала Тери- задължително се информират лекарите са всичко, което се взима, без значение какво е. За уреаплазмата- е доста чувствителна гадина извън средата. Ти може да си я избила като си взимала АБ по друг повод или да си се справила с нея, или да не си се заразила. Може ти да си го заразила, но после да си я унищожила при теб. Мъжът ти може да я има от много години. Хубаво е да е направи профилактика и при теб. Ако жената е носителят- тогава е възможно само единия, но когато е мъжът- препоръчително е и двамата да минете лечение.
Не се фиксирай в месец, дата или МЦ, в който за започнете нещо. Ако сега започнете лечение може и да си стане, ако е с чиста МБ мъжа ти, за февруари, но може и да не успее да я изчисти. Знам какво е да плануваш, да мислиш, да си в чужбина и да планираш неща в България. Ти вярваш много в стреса и в тези неща- спести си го тогава. Стъпка по стъпка се движи. С малки цели- да се изчисти МБ, да е направят изследвания и тн, и тн. Както казват руснаците- проблемите се решават по време на постъпване.

Тери, тези отвари ще избият те къде вирус те налази. Да тренира жената за баба, че ей сега ще ѝ се наложи :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #2 -: Декември 18, 2018, 15:53:00 pm »
Дано донесе късмет на всички. Както се казва: "Няма все да е така", хайде време е за светли дни  santa2 santa2 santa2
Междудругото за микробиологиите на мъжете. Чела съм, че те не пречат на процедурите, защото при обработка се прави swim up и гадините не биват селектирани. (Само така съм чела).
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #3 -: Декември 18, 2018, 15:55:59 pm »
Тук се прави МБ на всеки 6 месеца на мъжа и ако има растеж не се прави нищо. Не знам.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #4 -: Декември 18, 2018, 16:03:34 pm »
Много ви благодаря че сте  толкова откровени , Тери приемам цялата критика и за двете неща ❤️❤️❤️ имах нужда от този отговор . Ще се консултирам с др за взимането на тези продукти също да видим какво ще каже .
Павла така е все планове все го мисля .... и знам ,че трябва да спра ама .... аявно проблема ми е най вече в главния мозък 🤦‍♀️
😂 .
Ще видим какво ще стане след лечението и дано се навият тук да направят провеката на мъжът ми ,че да не се прибираме до Бг само за това . Аз поне ги навих да ми пуснат едни по скорошни хормони да имам ,че вчера 5 пъти ме пита за какво личния лекар и аз викам ми искам да си ги проверя ох голяма са драма в УК ако не унираш не може нищо да ти правят 🤬
Късмет с новата темичка ❤️❤️❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #5 -: Декември 18, 2018, 17:11:18 pm »
Ето ме и мен .Много успех на всички,дано другата Коледа си пишем за памперси и акота😁.
Значи говорих с дамата от дирекция Здравеопазване,общинския фонд финансира инвитро на ЕЦ,с донорски материал или на двойки изчерпали опитите си.Също така ,тук се изненадах,изследвания и процедури ,непокривани от националния -инсеминации и изследвания преди инвитро.Поне така разбрах,януари отивам да говоря с моята акушерка да ми изготвят предварителна епикриза,и ако мога ще се възползвам.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #6 -: Декември 18, 2018, 17:27:07 pm »
Айде и аз в новата темичка. При мен нищо интересно. Чета ви подтоянно, мисляви и ви стискам палци.
Късмет WideD още малко остана. Дано видиш  :bfp:
Късмет момичета и нека си пожелаем новата година да е по успешна и по подородна от тази :)
Желая Ви ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ и незабравими моменти и подаръци  :drunk: osi_5 :ballons: :cheerleader: tree2a santa2 santa2 xmas-smiley-010 santa2 :wave:
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #7 -: Декември 18, 2018, 19:18:32 pm »
Честита да ни е новата тема и дано бързо, бързо се изразни!

WideD 🤞

Аз тъкмо се връщам от репродуктивният специалист тук в Англия, бяха много озадачени защо съм изпратена при тях след САМО 2 аборта, но казаха, че няма как да игнорират вече направените излседвания. Казаха, че все пак дори и с моите ниско рискови мутации има опасност от тромбози и ще бъда на клексан, но след като се докаже бременност в матката, а Доц Русев каза веднага след положителен тест, та пак не знам. Освен това щели да ми изпишат и прогестерон след +тест 🙄(той пък нали сгъстява кръвта...) . Хубавото е, че ще ми следят следващата бременност, ще имам ранен скан, а не чак в 12 седмица.

Тери, бързо оздравяване и дано поне мине леко предвид имуностимулантите.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #8 -: Декември 18, 2018, 20:06:35 pm »
HELIANTHUS, вземи си Клексан да имаш до установяване на клиничната бременност. Аспирин няма ли да взимаш за ПАИ? Май той е по- важен. Това с прогестерона- ще си взимаш естествено. Май само Сигридов и доц. Русев мислят, че е противопоказен при наличие на какви да са мутации. Ние с теб сме с подобни мутации- бях на прогестерон орален, вагинален, после подкожно го слагах, а накрая и мускулно. До края на 12та седмица бях на прогестерон.
Хубаво е, че са ти обърнали внимание.Дано скоро да се случат нещата и то по най- добрия начин!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #9 -: Декември 18, 2018, 20:23:32 pm »
Прогестеронът не "сгъстява кръвта", къде ги четете тези неща? В Англия ли?

Успех на всички в новата тема и бързо да се преместите в "бременната". :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #10 -: Декември 18, 2018, 20:58:04 pm »
Доктор Мели, благодаря! Вече нямам представа кой ми го е казал или къде съм го чела, явно не е било правилно. Благодаря за разсяснението.

Павла, за аспирин нищо не казаха, а аз не знам как забравих да питам... Знам, че сме с подобни мутации и много ценя мнението ти. Имам фраксипарин вкъщи. Ще ги попитам по телефона за аспирина. Благодаря ти много и дано!

Много, много успех на всички.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #11 -: Декември 18, 2018, 23:03:01 pm »
Момичетааа честита  нова темичка, дано е на късмет на всички и скоро да се местим в друга. Аз днес бях при д-р Стаменов за мърви път, та диагнозата е инвитро. Имам най-вероятно сраствания някъде, както и мноооого нагъната тръба и в предвид, че най-вероятно не ми се пукат фуликулите ме насочи към инвотро на спонтанен цикъл. В момента не можем да кандидатстваме по фонда затова ще си самофинансираме първия опит. Но за по натам ще говоря с него дали да не направим още 2, 3 инсемимации и ако наистина не стане поне да можем да се класираме за фонда. Оффф малко се сдухах, мислех че ще съм по-подготвена ако го чуя този отговор, но уви ме съм. Поне имаме план за действи, така че още в началото на януари най-вероятно ще направим опита. Казах му че имам уреаплазма все още, но той каза че това не е проблем да не забременея и не предприе никакви изследвания и лечение.
Ох надявам се още някоя да се похвали с + тест преди новата година, ей така, за стимул на останалите, че въпреки че е трудно се получават нещата.
Прегръщам ви всички  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #12 -: Декември 18, 2018, 23:12:02 pm »
Маги, а не могат ли да се докажат тези сраствания? Сигурно и аз бих прибягнала към инсеминации на твое място. Лошото е, че ще има риск от извънматочна. Но иначе сте в една безисходица.
Ако успееш за една година да направиш 3 фоликолуметрии с ЛУФ, можеш да кандидатстваш по фонда.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #13 -: Декември 18, 2018, 23:31:05 pm »
Маги,не знам дали знаеш и аз имах сраствания.Как ги видя той,къде са?Със сраствания мисля ,че забраменяването клони къмто нула .На следващия месец след като ги махнахме изнвънматочна.Не знам дали доктора ще ти направи инсе при сраствания.Никога не е лесно да чуеш това,но важното е че имаш план и посока за действие.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #14 -: Декември 19, 2018, 00:12:38 am »
Здравейте, момичета и честита нова темичка! Дано всички се изнесем от нея преди да сме я преполовили.

Маги_Мей, щом си при Стаменов си в много добри ръце, затова опитай да се успокоиш и да мислиш стъпка по стъпка до постигането на заветната цел. Само да споделя, че моя приятелка пролетта забременя от инвитро на ЕЦ, но в продължение на 3 месеца правиха пункции на ЕЦ, имаше 3 ембриона и 2 от тях ги върнаха, без да я натоварват със стимулации. Сега си чака момченцето до месец и половина и си има едно замразено ембрионче.

Аз също вчера бях при репр. док. Калчев, като че ли има съмнения за лека форма на ендометриоза при мен, с която може да съм се сдобила след миседа и спазъма на шийката на матката...  Калчев ми предлага инсеминация със стимулация. Процедурата обаче ще е ферувари, а може и началото на март да отиде, защото имам пътувания... Но ме притеснява много тази стимулация, чудя се дали на опитам първо без...Ще се радвам да споделите вашето мнение и опит по въпроса...

Иска ми се малко да се откъсна от темата, да се радвам на празницте и да не го мисля, но като не споделям с никого, всичко се върти в главата ми и става пълна каша... Добре че мога да споделя поне тук при вас... Благодаря ви и ви пожелавам вълшебна Коледа и най-специалната Нова година!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #15 -: Декември 19, 2018, 06:49:53 am »
Хайде и аз в новата тема ! Дано е на късмет на всички тук и скоро всички да се преместим в бременната тема ! При мен нищо интересно в петък ще пускам вирусология,дано там нещата са наред и януари да направим биопсията и хистероскопията. Тери 🤗🤗 не знам какво да кажа и според мен е по добре да спреш с всички хапчета които пиеш и оставиш организма да си почине. Аз когато успетя че се разболявам почвам с изопринозин,пия го само него може би от 2 години.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #16 -: Декември 19, 2018, 08:42:45 am »
Здравейте, момичета и в новата ви тема и дано след време новата ви тема да е бременната!
Тери, аз като усетя, че настивам си забърквам мед, лимони с корите на парченца и орехи - хапваш си периодично през деня. Пресичала съм настинки така, та явно върши работа. Пък и дори на мен не ми е гадно (мразя мед) явно лимоните му убиват гадния вкус поне малко.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #17 -: Декември 19, 2018, 09:18:23 am »
Маги, какви са срастванията и къде, как ги видя Стаменов.Ин витро на ЕЦ не е по-лесен и евтин вариант, лично мнение, като погледнеш ценоразписа на клиниката и те заболява сърцето.Аз съм правила 2 пъти такова чудо и за мен е направо изключително натоварващо психически и физически.Това за мен е идеален метод за жени с ИЯР, но не за жени който овулират всеки месец.Как разбра, че не се пукат фоликулите, извинявай ако си казвала забравила съм?Говори ли за Луф синдром в този случай?

HELIANTHUS, Павла е много права за прогестерона.Това са теории на Сигридов и масово не предписва такива препарати на жени с проблеми и има не едно и две загубени бебета.Там сектата е голяма, много го величаят, но жените дето са загубили децата си, заради него не са малко.Така че прогестерон до дупка!

На всички пожелавам една прекрасна нова година и повече бебета през нея!

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #18 -: Декември 19, 2018, 12:46:18 pm »
Маги, явно из фен групата за Сигридов съм го чела това, нямам представа, ама явно съм го приела за истина. Знам, че има много загубени бебета заради него и не е мил и любезен с всички, както и че някои негови теории не са съвсем наред. Ще си слушам докторите тук и ще си приемам прогестерон. Жената изглеждаше много в час, все пак ми разбра изследванията на български хаха. С индийски произход е и не мисля, че някога ще мога да й кажа името   :D, но я харесвам.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #19 -: Декември 19, 2018, 13:57:01 pm »
Момичета благодаря ви за съветите и че се включихте с мнения, не знам как ги видя срастванията, надали се виждат на снимката от тръбите. Обаче за лявата тръба каза че е жестоко нагъната нищо че пускала малко. Яйчниците не се разгръщали достатъчно и за това не се пукали фуликулите явно на време. Ами нищо не ми остава освен да се доверя и да правя каквото ми предложи доктора, затова нова година, нов късмет. А защо трябва да е с упойка тази пункция за ваденето на фоликулите, а дали мога с добавки да се стимулирам за повече яйцеклетки, офф те само май подобряват качеството. Еми пия сега Герикапс и мъжа също, клеева тинктура, да не се разболяваме и мисля още нещо да взема за да подпомогне качеството на Я. Надявам се да не се разболяваме до началото на другия месец, че аз от края на октомври чак сега оздравявам, един след дриг вириси хващах хахах