0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #540 -: Ноември 23, 2018, 08:51:14 am »
Добро утро, момичета. Тери, а причината за тези фоликули не може ли да е защото си млада (аз малко като лаик се изразих  :D ) Иначе аз ще ходя на проверка да видим дали овулация е имало, а и следващия цикъл продължавам със следващата стъпка от плана, т.е. пак ще има фоликулометрия (дано го написах правилно). Само дето аз искам да пробваме инсеминация още следващия месец, а мъжът ми има резерви, дано успея да го убедя и дано няма кисти.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #541 -: Ноември 23, 2018, 09:18:01 am »
Маги, аз напълно разбирам защо е условието. Просто се чудих ще има ли жени, които да отговарят на условието. Поне аз не виждам причина да съм се регистрирала, а да не пиша. Защо ми е тази регистрация тогава.

heartseasee, това е разликата между мъжете и жените. Ние искаме веднага да ни се случат нещата и някак си не сме толкова резервирани към АРТ процедури като тях. Моя мъж все искаше да изчакваме, все ще станело по естествен път, все всичко ще е наред. И аз дърпам нещата, както е при всички други момичета тук. Май само Митко на Мишето е активен :D
Танче, как ни е бебето. Ходи ли да го видиш пак?
Мише, губиш ми се :* :* :* Не ме карай пак да идвам до София.
pitanka, време си е да пробвате със стимулация. Проходимост на тръбите имаш ли проверена? По принцип при 4 неуспешни инсеминации имаш право да кандидатстваш по фонда за инвитро. Не че те хвърлям към него, но си е хубаво да има резервен вариант. Какви изследвания са ти правени досега?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #542 -: Ноември 23, 2018, 09:21:57 am »
Тери, ще се учудиш колко много са хората който се регистрират без да пишат и четат.

Питанка, какви изследвания имате, какво сте правили до сега, при кой лекар си?

heartseasee, при кой лекар каза, че ходиш?

Мишето и на мен ми се губи, чакам я тук да пише какво правят :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #543 -: Ноември 23, 2018, 09:28:54 am »
Тери, за активност не може да става въпрос, просто се съгласява с мен  :D иначе сега даже пак ми казваше дали да не пробваме още известно време нормално, след лечението. Аз едва намирам търпение вече и се притеснявам с всички проблеми дали и с ин витро ще стане, той ще пробва нормално   :D ще кажеш, че те се подлагат на ваички гадни процедури като ги гледаш как се дърпат. А за идването пак в София съм за с две ръце, даже на гости може да ми дойдеш  :bighug: :kiss: :heartbeat:
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #544 -: Ноември 23, 2018, 09:35:25 am »
Първоначално бяхме при доктор Владимиров. На мен ми хареса и той, и доктор Белчева, но мъжът ми не хареса клиниката и реших, че все пак трябва да се съобразя и с него (все пак има 50 % участие в това начинание  :) ) При тях имаме само консултация и спермограма. Мъжът ми искаше някой, който да обяснява, клиниката да е по-близо до вкъщи и работното време да е по-удобно с оглед ходенето на работа (нито аз, нито той можем да излизаме често). И така, отидохме при доктор Станулов, Правителствена. Доволна съм, мъжът ми също доста го харесва. Млад е, обяснява много и ме успокоява.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #545 -: Ноември 23, 2018, 09:50:48 am »
А Станулов е добър, да.Той обяснява.Не че Владимиров не обяснява, малко по-труден е просто и трябва да питаш, и то много. :) Успех ви пожелавам!

Питах те защото някой говореше за лекар дето не го бях чувала, и ми стана интересно. Объркала съм народа аз.

Мише, Тери, ще ви уредя скоро среща в София ;)

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #546 -: Ноември 23, 2018, 10:21:50 am »
Благодаря, Маги. Аз преди да започна да пиша във форума, попрочетох малко, та благодарение на форума си знам, че трябва да се ходи в репродуктивна клиника. Не че гинеколожката, при която ходих на профилактични прегледи, не се опита да ми даде клостилбегит  :) без следене и без проверка на проходимост на тръби, даже и без хормонални изследвания, но аз категорично отказах. Явно още си съществува тази практика при обикновените АГ-та, за жалост.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #547 -: Ноември 23, 2018, 10:58:07 am »
Момичета, благодаря ви за подкрепата.
Моето единствено желание, регистрирайки се във форума, беше да намеря подкрепа и разбиране от хора, които минават по този път и знаят колко е трудно..
За Коледно желание, разбрах от вас.
Аз също като Маги, вярвам, че когато трябва, моите ангелчета ще дойдат  :bighug:
На всички други, успех  yahoo_33
За естествените опити нямам личен опит, но имам приятелка, при която мъжа й има идеална спермограма, но тя има доста проблеми - ендометриоза, операции от кисти и т.н. и бебето ставаше трудно, но мъжа й настояваше, че ще стане и не им трябва репродуктивен лекар. Е, след около година и половина опити, само естествено, без никакви лекарства и стимулации, сега е с положителен тест  :)
Наистина трябва мнооооого търпение за естествени опити. Не мога да изразя лично мнение, но според мен почасовия секс е също толкова натоварващ, както един опит с помощ от репродуктивен лекар. Психическата нагласа е много важна.
Хубав ден, момичета  :heartbeat:
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #548 -: Ноември 23, 2018, 11:10:50 am »
Здравейте,момичета,кокичета 😁.
Вчера бях на ендокринолог, хм...излязох обнадеждена. Щитовидната ми жлеза е шест,гликирания хемоглобин топ..някъде е дългия преход ми се губи овулацията 😂,нооо д-р Тасевска каза,че с тези показатели от изследванията и че все още не съм в менопауза,имам шанс за бременност. За ме това си е супер новина. Аз мн се притеснявах че хормоните на щитовидната не са в час,нооо всичко е точно,защото снощи ....😂😂.
Успех на всички пуснали коледно желания,успех на всички които са в очакване на добри новини. Абе успех на всички,по коледа стават чудеса.
Аз нали съм не спасяем оптимист съм си навила на пръста ,че моя месец е януари 😂...
Прегръдки!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #549 -: Ноември 23, 2018, 11:26:41 am »
Момичета, от АГ Димитров са се включили към "Коледно желание" с ваучер от 5000 лв за процедури в тяхната клиника. Кандидатствайте! Точице, дано четеш. Надявам се отново да те изберат :)
Маги, за неговия ваучер на важи изискването за регистрацията, нали?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #550 -: Ноември 23, 2018, 11:27:09 am »
Която може да кандидатства за Коледно желание, моля нека да го направи :) От това, което прочетох и ако правилно съм разбрала де, ин витрото което спечелихме с Точица отива точно там, защото видях че клиниката се е включила с анонимния дарител. Явно не са имали други резерви. Много ще се радвам ако някоя от вас го спечели :)
Тери, другия месец ще ходя да видим бебето, към 19ти. Ама май таткото няма да може да дойде, но се пак ще се опитам да навия началника му да го прибере по рано. Дано имам успех :D Болките ми понамаляха, гаденето също не е толкова на често. До преди няколко дни беше целодневно. Как са го измислили това сутрешно гадене, като то е 24/7 :D От другата седмица минавам междинна смяна и няма да ми се налага да ставам рано или да работя до късно вечерта. Още три седмици и отпуска и след това ще говоря с АГ за болничния.
« Последна редакция: Ноември 23, 2018, 11:35:42 am от tanq88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #551 -: Ноември 23, 2018, 12:52:45 pm »
Теринце, за всичко трябва регистрацията, щом минава през нас :)

Таня, почивай, не се натоварвай много и хуабви мисли.Много ти се радвам на теб!И аз вярвам, че ин витрото на ДИмитров, ще е късметлийско.Така имахме един ваучер от Ню лайф, който го спечелеше забременяваше преди да го ползва :)

Вени, наистина може да е твоя месец, ще ти стискаме палци.

heartseasee, браво на теб.Много хора се подлъгват по суперлативи, отиват в някоя забита клиника дето Пенка от горно нанадолнище успяла, ама преди нея още 20 не са, въобще трябва да се чете с разбиране, не само да се чете.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #552 -: Ноември 23, 2018, 13:57:48 pm »
Маги, ако все още не сте го дали този ваучер да взема да се наредя, барем забременея :D :D :D
Танче, много далече. Чак тогава ли ще ходите за сърце да чуетете?
Маги, Мише, Слънчице, казала съм на мъжа ми да е свободен като шофьор на 8.12, ако нещо решите да се видим на срещата на коледното тържество на "Зачатие". Мисля, че Маги за това намекна :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #553 -: Ноември 23, 2018, 14:04:48 pm »
Дадохме го, мисля на третия път, но не получихме обратна връзка и не знаем дали е довел до успешен опит.

Направо ме разконспирира.И аз предлагам да се видим тогава :) А който иска да дойде, добре е дошъл :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #554 -: Ноември 23, 2018, 14:23:28 pm »
Е не, защо винаги така ме уцелвате, тогава сме с колегите на банкет   :( Маги ти няма ли да идваш за някой преглед до тук, да организираме нещо извънредно с Тери?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #555 -: Ноември 23, 2018, 14:37:50 pm »
А няма извънредно, Тери и тя е през ден в болницата :D На 9ти декември се затварям с колегите в Марково и ще работим 4 дена. (Да поработя на рождения си ден, че кой иска да го празнува. Тъкмо да  спестя пари, че ударих тавана с подаръците).
Ами ако се организираме, аз бих дошла до София. Качваме Пешек в колата на 8ми и да празнуваме студентския празник.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #556 -: Ноември 23, 2018, 17:52:33 pm »
Тери, предполагам че и сега да отида вече ще се чуе. Аз съм в 8w2d, но тогава ме вика. А и като мина междинна смяна няма да мога, че е до 16 часа в кабинета. Така че на отпуската :) Днес нали похвалих бебчо че слуша. И като дойдох на работа почна да ми върти номера, голямо калпазанче е :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #557 -: Ноември 23, 2018, 19:03:59 pm »
Ех, Танче, то май така става, похвалиш го и то реши, че вече може да лудува :-)
Момичета, сега звъннах на моя приятелка да и напомня пак за коледното желание. Тя мисля, че отговаря на условията и се надявам да успее с кандидатстването :-)
Това е много хубава инициатива и мисля и аз, че е добре да има обратна връзка за да може да се развива идеята.

Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #558 -: Ноември 23, 2018, 19:15:01 pm »
Момичета на 8.12 съм на сбирка на випуска.Ама пийте едно и за мен😚.
Вени,радвам се ,че Тасевска ти е казала хубави новини.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #559 -: Ноември 23, 2018, 21:42:41 pm »
Ами няколко пъти казах, че искам инсеминация с стимулация ама док ми повтаря нямаш нужда! Май ме гласят за инвитро :) имам проходимост на тръби проходими са, пускала съм доста неща всичко е в норми....имам една бременност неуспешна и от тогава удрям на камък :( просто не става.
В живота всичко става неочаквано.