0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пстоянно зацапване
« -: Юни 10, 2018, 17:03:43 pm »
Тямата я отварям, защото искам да знам дали някой е бил в моето състояние и има ли повод да се притеснявам.
Проблема се състои в често прокървяване / зацапване. Цъкълът ми свърши на 19.05, на 01.06 (16 ден от цикъла) ми зацапа за първи път, много бледо червено, смесено с вагинален секрет само при забърсване. Второто зацапване беше на 01.06 (18 ден от цикъла). Трае около 24 часа, няколко капки червена кръв по бельото. И сега отново на 8.06 (25-ти ден) кървава нишка като от лигавицата, даже си помислих, е ще ми дойде, но всичко отново приключи до вечера. Отдадох го на пътуването. Днес отново ми се наложи да пътувам и отново кървава нишка, но без друго зацапване. Според гинеколожката ми нямам кисти . На 25.05 бях при ендокринолог, пуснах изследвания и се оказах с висок инсулин (37,21 при горна 24,9). Абсолютно всичко друго ми е в граница. Обременяване правих с глюкоза и всичко е наред (въпреки инсулина). Под голям стрес съм в последно време и ям каквото ми падне и ендокринолога го отдаде имено на това. Каза след 6 месеца контролно да отида отново.
Вече наистина се чудя какво става? Някой попадал ли е в това положение? От какво може да е това, дали инсулина не прави тази беля? За първи път ми се случва и съм в шаш и паника. Някой да е бил в такова положение?
Re: Пстоянно зацапване
« Отговор #1 -: Юни 11, 2018, 15:43:35 pm »
Какви хормони изследвахте?
Re: Пстоянно зацапване
« Отговор #2 -: Юни 11, 2018, 16:32:21 pm »
Пуснаха ми само ТСХ, инсулин, обременяване, холестерол и триглицериди. И то ТСХ по мое настояване, той не желаеше. Гинекоеложката отказа изобщо да ми пусне някакви изследвания. При нея всичко приключи с това, че ми погледна тестовете за овулация, гледа ме и на видеозон и заключи, че няма кисти.
Ако трябва някое изследване да се направи ще си го пусна, въпроса е че не знам вече какво. Чудя се дали на някой друг му се е случвало такова зацапване? Дали от жегите, смяната на климата и стреса може да се получи или е нещо по-сериозно. Просто нямам никакво време да обикалям доктори в чудене кой е по-добър и кой ще улучи какво е. Просто работата ми е такава, че не ме пускат от работа. За тези изследвания чаках прозорец от около 20 дена(малко повече), за да се освободи ден, че да мога да отида да си пусна поне кръвните.
Днес пак ми прокървя сутринта - 28 ден е и сега нищо. Все се надявах, че ще си дойде нормално, но уви, явно нещо става и аз не зная какво
*
Re: Пстоянно зацапване
« Отговор #3 -: Юни 11, 2018, 16:34:49 pm »
Може всичко да е. На една моя приятелка така й откриха полипи. От чести зацапвания, въпросът е, че ходи при няколко лекаря и някои от тях не ги видяха. Не го пиша с цел да те сплаша. Моята приятелка е съвсем друг случай от твоя, просто да го имаш някъде в главата и ако не се окажат хормони, да се провери и това.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Пстоянно зацапване
« Отговор #4 -: Юни 11, 2018, 16:49:35 pm »
Да при полип или раничка може да се получи такова зацапване.

*
Re: Пстоянно зацапване
« Отговор #5 -: Юни 11, 2018, 16:56:45 pm »
Потърси си гинеколог, който да ти обърне внимание и да ти пусне и разчете изследванията.
Иначе причини много, но всичко е гадаене. Целиш ли бременност? Ако да- направо потърси репродуктивен специалист. Късмет и дано да решиш бързо този проблем!
*
Re: Пстоянно зацапване
« Отговор #6 -: Юни 11, 2018, 18:02:55 pm »
Аз имах такова и при двата пъти се оказваше полип.
Re: Пстоянно зацапване
« Отговор #7 -: Юни 11, 2018, 18:04:21 pm »
Вариантите за това кървене може да са много, момичетата са ти казали за полип... аз ще добавя раничка, ниски нива на хормони и най-вече на прогестерон, и други. Отиди при друг АГ за по-обстоен преглед.
Re: Пстоянно зацапване
« Отговор #8 -: Юни 11, 2018, 18:22:15 pm »
благодаря момичета. При първа възможност ще търся специалист. Явно наистина не съм случила на доктор
Re: Пстоянно зацапване
« Отговор #9 -: Юни 11, 2018, 21:27:28 pm »
Наистина причините може да са най-различни. При мен се появи за първи път след приема на няколко вида противозачатъчни след киста. Е , продължи години, всеки месец между 4 и 12 дни преди цикъл, докато не ми дойде. Казваха ми, че е нормално,.че е раничка, която лекувах  2 пъти и какво ли още не. Накрая се оказа ендометриоза, отразила се на овулацията ми и на кечеството на яйцеклетките ми. И каквото и лечение да приложа е малко вероятно да има драстична промяна. Така че каквото и кървене да имаш извън цикъла или по време на.бременността веднага се консултирай с лекаря си.