0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #180 -: Януари 12, 2019, 22:15:11 pm »
Ако знаеш как се радвам да те видя!Как са дечурлигата?

*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #181 -: Януари 13, 2019, 15:47:10 pm »
ееее как да не те помним, добре завърнала се :D
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #182 -: Януари 13, 2019, 20:43:07 pm »
Хоупче, добре си се завърнала! Ние сме си тук, вече не правим опити за бебе, но някак се чувстваме близки и си говорим за децата. Научаваме някои хитринки от майките на по-големите от нашите деца и така. Ето например сега установих, че кокошия трън на Николета вече го няма, има само нещо като мазол. И това благодарение на Стефка. Видяхме се на Коледното парти, попитах другите момичета и ... както и очаквах, получих нужния съвет.
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #183 -: Януари 14, 2019, 08:25:56 am »
Еее Пеше, много се радвам, тъкмо си мислех тези дни да те питам какво стана :D
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #184 -: Януари 14, 2019, 11:38:44 am »
Здравейте и от нас.Празниците минаха къде добре,къде не толкова.Малката изпи първия си антибиотик,нямаше как,изледванията бяха зле,а и тя 2 месеца с хрема и кашлица и само сменяхме сиропите и капките.Наложи се на Нова година да я оставя при мойте родители,беше ми доста тъжно,но на 2ри трябваше да съм на работа и нямаше смисъл за една вечер да я разкарвам.Миналата седмица беше доста тежка,тя протеситраше за всичко(храна,спане,обличане),на мен пък ми беше и тежко в работата,но мина.От тази седмица си е моята кротушка .Декември си бяхме направили почивка от рехабилитацията и от тази седмица започваме пак.Незнам дали бях разказвала,че ходим на Скенар и че мъжът от терапията отказва да ни взима пари.Той ме убеди да си поръчам уреда с уговорката,че той ще ме обучава.Уреда е руски,има представителстово тук,но всички модели  ги продават на 2на цена.Той ми помогна да си го поръчам направо от руснаците и миналата седмица след двучасово чакане в митница и много чупкии стойки от моя страна го взех.Та от днес започвам и да се обучавам.
Усмихната и спорна седмица от нас
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #185 -: Януари 14, 2019, 12:15:56 pm »
бебешок, чакам с нетърпение да разкажеш за обучението със скенар уреда, че ми е много интересно на мен.:)
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #186 -: Януари 14, 2019, 12:35:51 pm »
Ще разкажа.В пратката имаше книга с обяснения,прочетох я силно казано,защото е на руски,но всичко ми се видя супер сложно.Той каза,че ще ми го обясни по много по-лесен начин.
Сложно ми се видя,защото в книгата лицето е разделено на 6 точки,всяка точка отговаря за определени неща,което е ок,но отзад врата е разделен на 12,а гръбначния стълб на 50.Уреда се настройва на определени честоти и комбинацията от дадените точки въздейства при определени проблеми.В книгата бяха описани мигрени,менструални болки,мисля че беше при еднометриоза(за което ми беше странно),настинки(не вируси),неврологични проблеми(дикопатии,дискови хернии и тн),ДЦП и др.
На мен целта ми за сега е да сенауча да го прилагам за малката и се надявам да не се използват всичките точки.Предполагам,че за хората учили анатомия,рехабилитация не би било толкова сложно,но на мен ми е далечно.
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #187 -: Януари 14, 2019, 13:50:13 pm »
аз минах един 5 дневен курс заради болки в гърба. Истината е, че ме облекчи, но месец след това отново ме заболя, трябва да се ходи веднъж месечно, но аз съм несериозна, а нямам и време, но определено имаше ефект.
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #188 -: Януари 14, 2019, 14:00:04 pm »
Баща ми правеше ужасни кризи,той има растояние,май някакво износване между прешлените и посотянно му се прищипва нерв.Едната година даже беше парализиран от кръста на долу за седмица.Той откри пръв скенара.От тогава 2 пъти в годината прави по един курс от 10тина дни и такива кризи няма.Аз също започнах да ходя заради миомните възли(махам си ги оперативно когато се налага),сега надеждата ми е ,че ще забави процеса до следващото проявяване.Незнам до колко е възможно,но не ми пречи да пробвам.Първите 4 процедури бяха за общо състояние на организма и нещото което ми прави впечатление е,че в работата работя с очила(много малък ми е диопътра),но 2 дни след терапията мога да работя без очила и главата и очите не ме болят.
Виждам и положителните резултати и при малката.Да,не е уау ефект,но е видимо.
То и в самата книга си пише ,че не лекува(до пълно оздравяване),но намаля/облекчава симптомите.
Надявам се с времето да се науча и поне семейно да облекчавам болежките.
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #189 -: Януари 14, 2019, 15:05:00 pm »
Ние сме добре, като изключим от вчера грипа - при Мите с температура и безапетитие, при Кире - с "болят ме очичките", кихане и бистри сополи. Останаха в къщи с баба им-за тяхна и нейна радост. А батко им, горкия, в напразно очакване на грипна ваканция, днес е правил класно по математика- в 5-ти клас е вече, сериозна работа. С малките нямам кой зае какви грижи, но покрай него се сблъсквам челно с големи неуредици в нашето родно училище. Много нерви ми коства на моменти и чудене кога как да реагирам в една или друга ситуация , ама - да не ви занимавам сега.
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #190 -: Януари 14, 2019, 15:11:45 pm »
Хоупче, същия вирус мина и МОника, боляха я очи, крака, глава и каквото се сетиш.Отвратителен е!Не ги карай да ядат, седмица ще са на фотосинтеза и евентуално препечена филия.Много течности, и внимавай че често се влошава ситуацията.

Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #191 -: Януари 14, 2019, 16:59:38 pm »
Благодаря съветите. Да, настроили сме са да останат дълго време в къщи и наблюдаваме за някакви усложнения. Течности слава богу пият доста, не отказват. А за ядене не ги насилваме, разбира се. Надявам се да се справим с инфлуцид и вит. С. за сега.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #192 -: Януари 14, 2019, 21:30:09 pm »
Болните бързо да оздравяват!
Аз да се оплача малко от училищни неразбории - в класа на Ники има момченце със СОП - е говорим и говорим всички родители, че той е различен, че не е лош, а просто първо действа, а после мисли бива ли така, не бива ли. Е да ама от толкова говорене, той свикна, че винаги всичко му се разминава. Не е глупав, тарикат е. Класната им му е влязла някак под кожата и при нея е мушица, но при другите учители по техническите предмети е неконтролируем. Днес например е пратил 4 деца при мед.сестрата. Удря, плюе, облизва всичко, което си хареса, с идеята детето да се погнуси и да му го даде. Педагогическия съветник и психолог са изразили становище, че той не бива да е на училище по цял ден (разбирай да ходи на занималня), защото се претоварва. Обаче родителите не смятат да го спират от занималня и това е. Според тях няма кой да го гледа, но си мисля, че просто им идва в повече и така си решават проблема - пратен е в училище - друг да му мисли. Някак оставят впечатление, че са вдигнали ръце и не им де занимава. В петък насрочихме среща заради него и той днес пак се прояви.
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #193 -: Януари 15, 2019, 12:30:46 pm »
О, Пешек, дано решите проблема. Знам как разстройва останалите деца и разваля атмосферата в класа подобно поведение. Другите деца започват да се чувстват "дискриминирани". Изкарват ги тях лоши, защото не приемали и не помагали на другарчето си да се адаптира, а на тях самите яма кой да им помогне и да ги научи как./поне в нашето начално училище беше така/ Много е сложно, а учителите и психолозите в нашите училища изглежда нямат подготовка да се справят. Дано при вас не е така, де, все пак - Пловдив, по-голяма град. Но при нас в Пазарджик обаче е трагично положението.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #194 -: Януари 15, 2019, 14:28:52 pm »
Хоупче, нищо насила не можем да направим. Ако родителите смятат, че психолозите не помагат - няма да стане. А те сякаш са очаквали с няколко месеца посещение да се „оправи“ и край. Опитвах да проявя разбиране, да ги съжалявам - дълго чакано дете, но .... то и моето е дълго чакано. Лошото е че родителите са по-възрастни и от мен, будят съжаление и хората ги съжаляват, а така времето си минава, детето расте и става по-силно и ...  Наистина имат проблеми хората, днес починал дядото, който живееше с тях. Неприятно е знам от личен опит, но сега пак ще потече една река от съжаление към тях. Не е виновно детето, знам, но пък и нашите не са, та да ги бият и да се страхуват, да ходят на училище. А ни е добра и класната и децата и да намразят училището заради това не ми се струва редно.
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #195 -: Януари 18, 2019, 21:07:33 pm »
Здравейте!
Един глас "за" и от мен за скенар-терапията.

Пеше, много е сложна ситуацията при вас. Честно казано, не им завиждам на днешните учители-трябва да балансират.

И да се оплача-много е гаден тазгодишния грип. Цяла седмица го борим, но не се дава лесно.
Пазете се.
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #196 -: Януари 21, 2019, 16:31:52 pm »
Хоупче, добре завърнала се!  :bighug:

Дани също изкара нещо, даже още е на АБ, но като ви слушам май не е бил грипът.
Вечерта четвъртък срещу петък зверски болки в ухото. На сутринта лекарката освен много възпалени уши, видя и гнойни налепи на гърлото. Като се прибрахме вече вдигна и Т. Беше като парцал. Имаше червено в очите. Оплакваше, че го болят врата и гърба. Не искаше да ходи и само лежеше. Започнахме АБ заради ушите веднага. След няколко часа живна. На другия ден вече нямаше и Т, и все едно нищо никога не му е имало. Та сега още сме си вкъщи, защото трябва да си изкара курса с АБ от 5 дни.
Четох, че грипът водел до отити, но така и не мога да кажа грип ли беше или не.
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #197 -: Януари 22, 2019, 09:51:31 am »
И малката си е в къщи.От миналата сряда се опитваха от яслата да ми я върнат,заради задна хрема,вчера най-накрая успяха.Била кашляла много там.Събота и неделя е кашляла не повече от 4-5 пъти на ден,спи си спокойно,няма температура,жизнена си е.Все си мисля,че ако е болна и вкъщи ще кашля(единия ден там била кашляла цял час).Закарах я вчера на лекар,освен хремата гърлото е съвсем леко зачервено.Не ни изписа капки,защото за предните 2 м.сменихме сигурно 6-7 вида,изписа някакъв сироп,който не сме пробвали(предния път пак бяхме сменили 6-7).И така ще си стойм в къщи цяла седмица,да видим ще има ли ефект.Аз лично се съмнявам и съм се примирила с тази хрема,че ще си я имаме до пролет.Последната микробиология беше чиста.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #198 -: Януари 22, 2019, 11:02:38 am »
Бебешок, и моята Ники прави задни хреми.Свикваш да я разпознаваш с времето. То е лесно - сополи, като легне (обикновено по гръб) кашлица, без Т, без червено гърло ... Всеки път ходехме при педиатърката ѝ и всеки път тя казваше „гърдите са чисти“. Докато чакахме пред кабинета тя вилнее насам-натам, сигурно хората са се чудели защо сме там. До момента в който се изкашля - звучеше като стар пушач. За твое успокоение ще кажа, че сега на 9 години вече не е толкова зле и боледува доста рядко. Дори не ѝ поставям противогрипна ваксина.
Но пък Пловдив е в грипна ваканция :D. И сега гледам Никелаудиан и бавно полудявам. Въпреки ваканцията РС остава, та ще ходим двете, защото няма на кого да я оставя.
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #199 -: Януари 22, 2019, 11:25:05 am »
Pesheck Аз дори и не и обръщам внимание вече на тази задна хрема.Видях ,че няма лекуване с капки и това е,като видя че се затруднява започвам да дърпам с аспираторчето .Има 100 пъти по-голям ефект от всичките капки,който пробвахме.Иначе за  сега мисля ,че е в рамките на нормалното боледуването :за близо 3 м. ясла има 10 дни пропуск(с тази седмица).За 1.8г има 2 вдигания на Т и 1 АБ .Да не дърпам дявола за опащката пупу