0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #80 -: Септември 17, 2018, 12:45:32 pm »
Честит първи учебен ден, да е спорна, ползотворна и успешна новата учебна година!
Да са ни здрави и любознателни децата!  :D
*

  bebe_13+15

 • *****
 • 2307
 • мама на две слънца
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #81 -: Септември 18, 2018, 14:54:37 pm »
Хехе и аз си имам "ученик" - в предучилищна група е вече и с голям мерак тръгна. Дано да запази желанието си - с наша помощ и най-вече под благотворно влияние на госпожите! Едната госпожа ме дразни, че само повтаря - "тука няма вече играчки, тука се слуша и т.н." Дано не го отблъсне с това отношение.
На учениците - успех и любов към новото, към четенето и към знанията!


*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #82 -: Септември 23, 2018, 01:54:52 am »
Едната госпожа ме дразни, че само повтаря - "тука няма вече играчки, тука се слуша и т.н." Дано не го отблъсне с това отношение.

Кога ще бъдат заменени такива възпитатели с по-качествени и емпатични? Дори и в предучилищната група има играчки. А за слушането ТЯ трябва да направи, така че децата да я уважават. Това става с действия, а не с думи и натиск. Що за дивотии?!
Малечка смени два зъби и няма търпение да ходи на училище, но ще трябва да изчака до другата година. Дано да има късмет с учителите като брат си! През трите години, когато той беше там, само една математичка не одобрих, защото я мързеше ужасно и не подготвяше нищо за децата, които знаеха повече. А моето амбициозно чадо не може да скучае, защото му действа демотивиращо. И така прескочи един клас. Дано на сестра му поне това й бъде спестено, но мисля, че тя по друг начин реагира на скуката. Ще видим. Иначе дребната е първи клас в българското училище. Любопитно ми е как ще се справи. Най-важното, че й е интересно за момента, въпреки че протестите да й се ангажира съботата с учене са големи. Но то и за пианото е борба, въпреки че й се удава с лекота и учителката е невероятна. Когато е там, много й харесва, ама иначе дай й да се инати за щяло и нещяло. Вчера ме пита дали можела да покани учителката по пиано на рождения си ден.  :lol:

Успех на малките и големи ученици!*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #83 -: Октомври 09, 2018, 09:25:26 am »
Привет от нас!

От вчера сме си в нашата градина и детето е щастливо.Миналата седмица я заведох на художествена гимнастика и много и хареса.Днес плащам пълна такса и ще я вода два пъти седмично.
Вчера я заведох на керамика, та и там и хареса и сега и там ще я водя.
Голяма въртележка стана, но поне всичко ми е на близко за сега.Всичко е в радиус от 300м около градината и то пешеходно разстояние.

Иначе Моника все така си спи сама пу-пу-, става все по-самостоятелна и голяма.Въобще на мама и татко радостта е тя!

*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #84 -: Октомври 13, 2018, 13:35:45 pm »
Здравейте и от нас!

С този нашият първокласник и други ангажименти не ми остава време да се запиша. osi_15 Искам да попитам мамите с деца първокласници и особенно тези, които са в жужбина какви домашни имат децата. На мен все ми се струва че получават много малко домашна по един ред по немски и по едно-две упражнения по математика. Той се подготвя в занималнята и след това в къщи искам да работим още заедно, но отказва и настава една борба. През почивните дни е катастрофа. Пише цифрите огледални(тук за първолаците не се води като проблем), но и посоката, в която пише цифрите е грешна - винаги отзад напред и от там, мисля си аз, идва и огледалното писане. В Австрия децата не трябва да знаят да четат и пишат като тръгнат на училище, учителките искат сами да си ги учат. Иначе си ходи детето с желание на училище. Като питам майки от класа как са тяхните деца с упражненията в къщи ми казват че почти не се упражняват с децата. Аз ли съм много амбициозна или австрийските майки не се притесняват, защото това е майчиният им език. Уж все гледам да не го стресирам, но понякога не издържам. :oops:
Нашата Габи ходи от края на септември на балет, а двамата ходят и на плуване. Малко е бягане насам-натам, но децата си имат нужда от изразходване на енергия.
При нас времето е едно хубаво топло и следобедите все навън ни влече, дано по-дълго така да се задържи.

Лек и приятен почивен ден на всички!


*

  Pesheck

 • *
 • 5585
 • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #85 -: Октомври 13, 2018, 13:45:59 pm »
ra4ko75, остави детето на мира, бе жена. Ходи ли с желание на училище, не го карай да го намразва. Щом и на занималня ходи - стига му. Аз и при Николета (3 клас) не се занимавам след училище. Тя си е написала нужното в занималнята и просто я „взимам“ и оставаме да си играе в двора. Прибираме се по тъмно, вечеря, тоалет и в леглото.
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #86 -: Октомври 14, 2018, 01:15:19 am »
Рачко, напълно нормално е да нямат домашни или почти да нямат. Нека да играят! Има кога да ги напъват.*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #87 -: Октомври 15, 2018, 08:19:11 am »
Така е, в първи клас е важно да свикнат, че са на училище, да си учат урочетата и да си пишат домашните. Допълнително писане на ченгели не е необходимо.
Единственото, което бих посъветвала родителите на ученици в България (не познавам системата в Европа) е да научат децата, че написването на домашната не е научаване на урока. На повечето от вас сигурно ви е чудно, но повярвайте ми масово децата са така. Мислят си че като са си написали домашното и готово, научили са си. Поне при моите деца беше така, а съм го обянсявала хиляда пъти това, че първо се чете урока и след това се захваща домашната.
Въпреки това вчера този феномен отново се прояви и то при шестокласничката :lol:
Зададе ми въпрос "Кога е творил Л. Каравелов?" и на моя въпрос "Това не го ли пише в урока?" Отговорът беше "Не знам, не съм го прочела" :lol: :lol: Не го е прочела, но решава тест, домашната от помагалото по БЕЛ.....
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #88 -: Октомври 15, 2018, 08:28:38 am »
Аз имам доста познати с по-големи деца и те ми се жалват, че масово учителите не ги карат да разказват, а ако ги карат е изключително трудно, липсва подкрепа от страна на родителите и каузата е обречена.И децата са на тестове и почти не си четат уроците ако изрично не ги накараш.

*

  Pesheck

 • *
 • 5585
 • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #89 -: Октомври 15, 2018, 10:32:12 am »
Според майки от класа, много ги карат да учат . По 1 урок „Човекът и обществото“ и “Човекът и природата“. Това за почивните дни - ами в 3 клас са да му се не знае, кога ще учат!? Ама оставам с впечатлението, че за някои родители уикенда е само и единствено да почивка и игра. И после, „Що тия деца не искат да учат?“. Сериозно?! Що ли, само първите 3 години в училище си слушал, как мама мрънка, че те са ти много домашните и уроците и ти всъщност имаш право, да си починеш тези 2 дни, без изобщо да не мислиш за училище.