0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хиперспермия
« -: Юли 07, 2017, 15:02:02 pm »
Здравейте! Нова съм за форума, досега само четях, но не откривам нищо относно проблема „хиперспермия”. След няколко месечно ходене по лекари, някои от които се опитваха да ме убедят да приемам Клостилбегит без цветна снимка, се оказа, че проблемът поне на този етап не е при мен. Успях да се преборя и с мъжа ми и към момента разполагаме с 2 спермограми, с абсолютно противоположни заключения. Първата е правена през месец май в „Олимед” (Варна) и заключението е Олигоастенотератозооспермия II-I, като поради големия обем на еякулата  -8 мл., концентрацията на милилитър е ниска. Втората е правена през юли в АГ-Варна (ЦАР), но там заключението е Normozoospermia, тъй като отбелязаният обем на еякулата не е реален, записано е 6 мл., а и двамата с мъжа ми видяхме, че обемът е 8-9 мл. Естествено той се хвана като удавник за сламка за втория резултат, но ме притеснява чак такава фрапантна разлика. Виждам, че при повечето спермограми, споделени във форума, обемът е около 2,5-3 мл., а разликата при него е огромна. Той е преживял някаква травма на тестиса като дете, а и ми е споделял, че количеството при него винаги е било такова. Изглежда има някаква излишна течност, която пречи, тъй като голямото количество влияе зле на концентрацията. Някоя от Вас срещала ли е подобен проблем?
*
Re: Хиперспермия
« Отговор #1 -: Юли 07, 2017, 15:12:53 pm »
Посещавали ли сте Уролог?Правен ли му е преглед, за да се види дали всичко е наред чисто анатомично?

Re: Хиперспермия
« Отговор #2 -: Юли 07, 2017, 15:19:54 pm »
Все още не, иска ми се да посетим уролог, но тъй като втората спермограма изглежда почти добре, той на този етап отказва или поне отлага във времето. Може би трябва да направим трета спермограма на различно място? Затова и се допитвам дали при други двойки е имало подобен проблем и каква може да е причината. Защото при всеки мой опит да започна разговор, той заема отбранителна позиция.
*
Re: Хиперспермия
« Отговор #3 -: Юли 07, 2017, 15:45:22 pm »
Направете трета СГ.Трябва да имате две с еднакви показатели, за да знаете коя е вярната.Ние сме на другата крайност Хиповолемия.По-малък обем на еякулата.

Re: Хиперспермия
« Отговор #4 -: Юли 07, 2017, 15:50:54 pm »
При Вас има ли други отклонения от нормите, освен количеството? Успяхте ли да се консултирате с уролог и ако е така, има ли напредък?
*
Re: Хиперспермия
« Отговор #5 -: Юли 08, 2017, 14:17:06 pm »
Ходихме при д-р Милен Кацаров в София със спермограмите.Направи се преглед.Установи се, че е така чисто физиологично, не в следствие на удар или нещо подобно.И така успях да забременея, но исках да съм сигурна, че ще стане и ако трябва да се пристъпи към лечение да го направим.Имаше други забележки по спермограмата, които коригирахме с добавки и бърканицата с мед.
Не оставяйте нещата на самотек, че могат само да се влошат.