0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте от нас. Септември Андрея тръгва на ясла (на 1г и 9мес.). Аз нямам желание да се връщам на досегашната работа, та кандидатствам на нови места. Чудя се обаче какъв трябва да е реда на нещата. Първо да напусна досегашното място... или да пусна да чистя отпуските и през това време да е адаптацията на Анди ѝ задвижването на новата работа... Моля ви, дайте ми съвет (боря се, разбирате, да не загубя 170лв).
*
Според мен пусни я на ясла, ти си пусни отпуските.Ще получаваш заплата върху отпуската и половината майчинство до навършване на детето на 24 месеца.През това време търси нова работа.Но имай в предвид, че в началото много боледуват и не знам на новата работа дали биха издържали да отсъстваш много.

*
Нелка, като напускаш така или иначе ще трябва да ползваш отпуските си. Или трябва да ти ги платят.
Но помисли и върху това, което ти пише Маги. Ако има кой да гледа детенце ще е по-лесно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
За съжаление няма кой да помага и гледа. Основно съм аз, баща ѝ...  след дълги уговорки.
А единствената работа да не желая да се връщам на досегашната работа е работното време. 2/3 от смените ми ще са такива, че да се прибирам в 23ч. Няма опция за промяна на работно време.
Нелка, аз бях в подобна на твоята ситуация.
Съветът, който Маги ти е дала е най-разумният според мен.

Аз също исках да си сменя работата след майчинството. Пуснах детето на ясла преди навършване на 2 г. и тогава започнах да подавам документи, още си стоях по майчинство (с него вкъщи, нямаше как да ходя по интервюта). Така и обаче не успях да намеря нищо. Може би, защото навсякъде казвах, че имам малко дете и си търся по-спокойна работа от досегашната. Сигурно изглежда глупаво отстрани, но някак си не мога да лъжа за такива неща и бях откровена.

Сега съм си на старата работа. Просто имах разговор с шефовете и ги помолих да съм на облекчен режим. Във фирмата съм от много години и ме уважават, та затова се и съгласиха. Донякъде се получи, донякъде не. Нещото, което извоювах и от което съм най-много доволна е да съм на работа, вместо от 9 до 18, от 8 до 17 ч. (това от 8, често се случва да е от доста по-рано, но съм ОК и с това). Така моят мъж кара детето сутрин на градина (аз почти винаги съм тръгнала, още преди да се е събудил малкият), а аз го вземам вечер. Добър баланс постигнахме.

Ако имате възможност, когато си до 23 часа на смяна, мъжът ти да го взема, също е вариант, макар и не много предпочитан предполагам.

На Данюши му е 4-та седмица на новата градина. Вече му е интересно и няма проблем при воденето сутрин.
Офф, това с работата и малките деца си е проблем...аз за това съм в неплатен до ноември и после ще видим как ще я карам...не бива да се оплаквам, защото работя до 13.30 все пак с 2-3 целодневни месечно, но най ми тежи, че той боледува и ще ме гледат накриво с болничните като си вземам, но това е положението..
Данюшката е с нов дъждобран от вчера. Искат му за градината. Сега остава да намеря и панталони на по-нормална цена.
Ах, тоя Дани какъв сладур е  :)
Алек от една седмица е с колело с помощни и не мога да го стигна вече :lol:
*
Усмивки от къде е дъждобрана?

*
47 Smiles, голям сладур е дани с тоя дъждобран  :lol:. При нас пускат в LIDL панталони за дъжд на много ниски цени - под 10 евро са, но не знам как е в България. Огледай се в H&M дали няма да намериш нещо сега на разпродажбите.


*
Приемате ли хора с n-брой неизвинени отсъствия? :)

На финални метри съм с втората бременност и имаме една луда Слънчогледка, която е като НУРС, откакто стана на 1. Успокоявам се, че като навърши две няяяма да е чак такова тръшкало и инат и да ми пили нервите и зъбите. Септември тръгва на ясла, защото иначе не знам как ще се справям с нея и брат ѝ без да си сложа въжето и ритуално да се обеся на чинара пред блока 😹😹😹
Иначе пък е много бъбрива и всичко разбира, но инатите ѝ са в повече.

Относно връщането на работа на мен..ми е много далечна, че презастъпах майчинствата, но така или иначе няма да се върна на предишната работа. Обмислям вариант да се върна за актуализация и да си ползвям 5-годишната отпуска, която при мен ще е около 9 месец +/- . Но много далечна все още. Сега да се роди жив и здрав малкият Слънчогледчо пък ще му мисля.
« Последна редакция: Юли 28, 2017, 23:50:21 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Синеочка, много е пораснала малката принцеса. Да ви е жива и здрава. И стискаме палци на финалната права. :)


Разкошна е тази Слънчогледка!  :heartbeat:
Синеочка, успех и с раждането, и със съвместяването на гледането на бандитката и бебо!

Ра4ко, не знам кога ще ги пуснат пак Лидълските панталони.
Много са им хубави нещата, но това че не са непрекъснато в продажба, обърква плановете.

А H&M-ските също не са евтини. Има ги в момента само в он-лайн магазина и с доставката излизат 41 лв., което може би е нормала цена, но за дреха която се ползва в редки случаи не ми се дават толкова пари.

Дани снощи заспа след 1 часа  8O Тази сутрин съответно не иска да става за градина. Баща му се оправя с него, аз вече съм на работа.
*
Смайли, много е сладък Дани с динозавърския дъждобран  :D

Пораснала Слънчогледка  :), прекрасна! Синеочка, и този етап с безсмисленото упорство ще отмине  :), леко раждане ти желая :)

А моите момичета са на етап да се дърпат за всичко, затова в последните седмици са разделени  :). Първо Цвети беше на гости при баба и дядо за десетина дни, а тази седмица Ани им гостува. Поведението им е много различно, когато не са заедно, много по-тихи, послушни и по-концентрирани в това, с което се занимават. Преди много добре си играеха заедно, а напоследък само едно викане и дърпане.... та, с промяната се надявам да забравят този вариант на общуване. 

*
Марси, да те разочаровам ли или да те оставя да се надяваш?По наблюдение от близнаци, нормален период.

Моника не е на ясла, щото всички ясли почиват.Гледа я свекърва ми.По-голяма лигла от нея в момента няма, но аз стискам зъби и се усмихвам.

Ах, че е пораснала Слънчогледка :) да Ви е жива и здрава и леко раждане..
Марси, всички минават през различни периоди дано отмине по-бързо вашия...
Маги, стискай зъби и си знай, че като е при теб няма да се държи така те много добре знаят при кого ще им мине номера и при кого не.. :D наскоро бяхме за уикенда при свекърва ми и Вера " мамо, баба и мен ли така лигавеше като малка"  :D "да, сега се припомням защо в краен случай само те оставях при нея"... :D оставете ги бабите на тях това им е останало да се радват на внуците... разбирам, че се дразниш и че не е правилно да се държат така, но е факт, че и Вера и Алек само при нея се лигавеше, при нас и моите родители и през ум не им минава да го правят...
Ние чакаме с нетърпение почивката на морето... още малко..
Привет, момичета!

Синеочка, Слънчогледка е голямо сладурче наистина! Стискам палци за леко раждане и бързо отминаване на инатливия период при каката.

И ние имаме вече прояви на инат, макар беба да е само на почти 7м. Иначе е много спокойна и лъчезарна, но от няколко дни пищи пронизително, когато не й се угоди с нещо или не й харесва нещо. Не знам дали да го отдам на нервност от никненето на зъби или си е някаква друга фаза. Искрено се надявам да отмине бързо.

Някой да сподели опит как се преодолява тази фаза?
*
Чакаш да мине и това е.Характера тепърва предстои.На 1,5 любимото им е да се хвърли в цял ръст на земята и да пищи, реве и да удря/просто чакаш да мине периода/пристъпа.Иначе става по-зле.Кофтито е, че народа се чувства длъжен да ти даде съвет и това те изнервя, ама майната му.

О аз знам, че при бабите е така, само си примрънквам  :oops:

*
Сладурчета са тези малките. Да са ни живи и здрави! И нашите нерви да са от желязо  :lol:.

Марси, според мами на близнаци, предимно от един пол, конкуренцията не преставала. Аз не смея да се оплача, защото доста рядко се дърпат за нещо. Вариант да ги разделям засега нямам, но наистина са по-кротки по единично :). Ще се наложи да си арбитър доста често.

Смайли, ние имаме лидълски панталони за дъжд и съм ги купувала, когато са в продажба, а не при нужда. Мислех, че няма да имам случай да ги ползвам, но са доста свободни в номерацията, та вече няколко сезона ги обуваме.

Синеочка, малко ти е останало :). Хубавицата ти е много пораснала. Ще ти бъде интересно с двамата, но може да те изненада приятно каката,когато се роди бебо. Безпроблемно раждане! Да сте здрави!

И нашата ясла е във ваканция. По този повод аз съм в отпуск. От известно време прилагат номер да не заспиват следобяд. Говорят си, смеят се, заиграват се през леглата. Опитвах със заплахи, разделяне, шъткане, четене на приказки... Не заспиват. А до вечерта са кисели и с тях не можеш да се разбереш за нищо. Мъжът ми прилага техника със стоене при тях, уж и той спи, докато заспят... всички дружно  :lol:. На мен това не ми харесва, че имам куп неща за вършене, докато децата спят. А доскоро това въобще не ми беше грижа. Лягат си, затварям вратата и след минути имам тишина  :D. Еееех...  :)
« Последна редакция: Август 01, 2017, 17:22:24 pm от beata »