0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нарастване на фоликул и овулация
« -: Януари 05, 2017, 10:45:15 am »
Здравейте, на 12ти ден от цикъла ходих на гинеколог и ми каза, че имам фоликул 7-8мм. В същото време ми каза два-три дни след това да бебеправим. Обаче днес ми е 25ти ден и имам водниста цервикална слуз. Реших тази вечер да направя тест за овулация и се оказа положителен. Бихте ли ми казали на колко мм се пукат фоликулите? С колко мм нарастват на ден примерно ако онзи е бил доминантен? Струва ми се, че от 7мм не може да нарастне за 3 дни че да се спука примерно на 20мм. Възможно ли е същия този фоликул за 13 дни да нарастне до размери да се спука (т.е не е ли пък прекалено бавно)?
Re: Нарастване на фоликул и овулация
« Отговор #1 -: Януари 05, 2017, 10:56:13 am »
 Здравей inska_maslinka,
Всеки организъм е различен.Фоликулите се пукат между 20-25мм.Някой фоликули растат по 1мм на ден,но други не.На мен доки ми е обяснявал ,че няколко дни преди овулацията растът доста по-бързо от колкото в началото.Да 25ти ден е късно(ако цикъла ти е 28 дни,но при 35 дни цикъл,пак е късничко,но...),но и това което си направила със теста за овулация е малко некоректно.Тестовете се правят от отрицателен до отрицателен.Същото така 1 месец не е показател(стрес,път,промяна на време влиае).Проследи се поне 3 месеца,при възможност използвай всички методи(фоликуметрия,тестове и базална температура) и вече ако тогава има нещо нередно го обсъди с доктора си.
Успех ти желая
Re: Нарастване на фоликул и овулация
« Отговор #2 -: Януари 05, 2017, 11:14:26 am »
От известно време задържам фоликули. Ноември минах едно лечение и се надявам да се нормализират нещата. Иначе и температури мерих и тестове правих и какво ли не, но той като не се пука....Почвам вече да се отчайвам. От миналия март решихме да не се пазим и няколко месеца след това почнах да задържам :( До преди това цикъла ми е бил сравнително редовен, в редки случаи при смяна на сезоните съм имала по няколко дни закъснение, а сега правя цикли по 77, 15, 60, 52 дни ( такива са ми от май месец до сега, нито един нормален) :(
Re: Нарастване на фоликул и овулация
« Отговор #3 -: Януари 05, 2017, 11:21:06 am »
Съветът ми е да си избереш една репрудоктивна клиника и да започнеш да се следиш там.Това не означава,че ще стигнеш до инвитро,а че хората са специалисти и ще ти помогнат,ще ти назначат правилните изледвания и ще открият проблема ти.
Не се отчайвай,всичко ще бъде наред.
Re: Нарастване на фоликул и овулация
« Отговор #4 -: Януари 05, 2017, 11:31:27 am »
Принципно ходя в Щерев при д-р Александров, от който съм доволна. При всеки проблем обаче както навсякъде изписват хормони, противозачатъчни и т.н. Имам и проблем с щитовидната, който доста дълго лекувах и сега съм спряла да пия хормони. Като цяло не ми помагат особено, напротив влошава се положението и се въртя в омагьосан кръг. Както и да е ще си пусна на следващия цикъл всички хормони за да видя какво е положението. Явно ще ми отнеме време да забременея, а нищо чудно и проблема да е в главата ми :)
Re: Нарастване на фоликул и овулация
« Отговор #5 -: Януари 05, 2017, 11:40:37 am »
Има го и този момент,че нещата са в главите ни,но от моя опит:аз се успокоих едва когато нещата станаха.Така ,че няма невъзможни неща ,иска се малко повече търпение.Търсила ли си и друго мнение?Имаш ли все пак някаква диагноза от тоз доктор?Имате ли някакъв план за действие?
Re: Нарастване на фоликул и овулация
« Отговор #6 -: Януари 05, 2017, 11:59:54 am »
Диагноза нямам, тъй като не съм правила изследания, но ще ги пусна на следващия цикъл. А иначе всеки казва не го мисли, остави нещата ама не е точно така. Не мога да не го мисля, отстрани е лесно ама на практика.... Пък и все човек по различен начин възприема нещата, някои не се вживяват, аз обаче не съм от тях. Както и да е дано скоро да се случи нещо :(
Re: Нарастване на фоликул и овулация
« Отговор #7 -: Януари 05, 2017, 12:57:35 pm »
Добре си се ориентирала с пускането на изледвания.Надявам се че знаеш за изискванията за пускането им ?(LH,FSH,Estradiol 2-3 ден,ТSH,TAT,MAT,Prolactin първите чисти дни (около 8-9ден),като за Prolactin без тежка вечеря,секс и дразнене на гърдите,преди самото изледване 15тина мин. почивка пред лабораторията)
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Нарастване на фоликул и овулация
« Отговор #8 -: Януари 06, 2017, 17:28:35 pm »
Намесвам се ,понеже сега съм в ендокринологията и следя ситуацията от там. Изследване на хормони се прави в ранна фоликуларна фаза -3-5 ден от цикъла. Само прогестерона се изследва в лутеална фаза.
inska-maslinka би ли споделила какъв ти е точно проблемът с щитовидната жлеза.
Относно специалист мисля си,че репродуктивния ще я прехвърли на ендокринолог. В нашата клиника лекуваме доста такива случаи сега.
Ако мога да ти бъда полезна с нещо,можеш да ми пишеш без притеснения
Любовта е сила !