0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Апък на мен днес ми връчиха две стихчета, които Нора да научи за 8ми март  8O. Много ме разсмя госпожата.  Не виждам да стане тая работа. Този инат нищо не прави по команда.  Започнали вече да учат, ама диването скръствало ръцете и казвало "ъ". Още в колата вадя листа аз и зачитам ... малеее, какъв вой се понесе от отзад.
По темата де - как да учим.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Авалон, да се стягам викаш  :lol: това с воя всъщност си има и плюсовете, защото ако не ревне, започва да ме апострофира и "поправя", в смисъл пълна контра ми е и съвсем ми скъсва нервите. Попрамяв го "Нинджа" и следва "Не, не, не, Минджа, ти не знаеш" :lol: :lol: :lol:
*
Рачо, отговарям за Маша и Мечо, от сайта на Ивентим "Деца до 4г. се допускат безплатно, без право на самостоятелно седящо място.".

Иво се оправя с цветовете и животните отдавна. Животните ги учихме по книжка, а цветовете от играчките, колите, светофара. Започнахме с два цвята - червено и жълто мисля бяха (по съвет от форума тук) и после включвахме и другите последователно. За театъра много ми се иска да ходим, ама той не иска да стои на едно място без да скача, шава или се  върти. Смятам пак да пробвам с някое от рекламните представления и да последвам съвета на една баба - да влизаме, да излизаме, като за целта да седнем на крайни места. (Опитът ми да го водя на театър в киносалон завърши безславно, беше му по-интересно да си играе със столовете и да лази под редовете, поради което беше измъкнат от киносалона и имаше безумен протестен рев).
М-и, зависи кога е тичал. Иво има навика да става, да се разхожда, да иска да ходи в тоалетната точно когато имат занимания и да пречи на процеса, 'щото останалите се разсейват.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
РТФ, той просто е дивак и аз предполагам, че може да се е блъскал в други деца като тича. Вечер у дома тренира висок скок на спалнята  :lol: ииии Стефка Костадинова ряпа да яде, сигурно вече я е надминал на брой скокове  :lol: Днес пак бил наказан.... два пъти  :lol: и не знае защо  :lol: :lol: :lol: смятам да им се обадя и да помоля да му разясняват причината за наказанието, може пък да влезе в час  :lol:
*
Значи това дето описвате с тичане между редове, ровене по седалките и приказване все едно е Моника.

М-и спокойно, аз съм решила да я запиша на скачане на батут.Нашето легло вече си заминава от толкова подскачане, пружините на матрака излязоха.


*
Маги, в градината ли имате скачане на батут? Аз искам да го водя на платените батути, ама там обикновено има и други деца, пък като съм го водила, все се бутат и не ми се разправя с родители. Добре че, сега е студено и надуваемият батут в квартала не работи.
« Последна редакция: Януари 26, 2017, 10:44:30 am от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Като майка на по-голямо подскачащо дете с червейчета в дупето, да ви кажа за театъра. Почнахме да ходим на театър, след като Ники тръгна на градина. Получи ни се доста добре - беше гледала куклен „вятър“ в градината. От там ги бяха водили веднъж и когато отидохме двете, вече знаеше, че се стои мирно, не се говори и не се шуми в театъра. Така им казали госпожите  :lol:. Смешно беше, като ми обясняваше как седалките се люлеели - ами да, люлеят се, когато на тях седят ситни, леки човечета. Изгледах една камара детски представления. Сега е ред на баща ѝ да гледа 3Д кина, понеже аз не мога.
*
РТФ, нямаме в яслата.Мислех да питам в нашата спортна зала дали имат и ако да на каква възраст взимат дребните да спортуват.Щото много искам цялата тая енергия да се канализира.Няма да я правя олимпиец, ама поне да подскача с цел.

Пеше, те и сега в яслата имат театър и бях искрено учудена, като ми казаха, че седи.Но с мама е различно и хич не ми се пробва за сега.И аз мисля на 3Д кино да ходи с баща си.От тия очила имам такова главоболие, че съм като блъсната после.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
беше гледала куклен „вятър“ в градината
И  моето преди време   тържествено беше обяснило на баща си , че днес в градината имали вятър   и  много му харесало !  :)  .
пп. Трябва да  ги записваме тези бисери , че ето-забравила  съм го .


Значи това дето описвате с тичане между редове, ровене по седалките и приказване все едно е
М-и спокойно, аз съм решила да я запиша на скачане на батут.Нашето легло вече си заминава от толкова подскачане, пружините на матрака излязоха.
С  театъра -  докато бяхме във Видин  не съм го водила  , от детската градина  само, когато е имало и му е било интересно .
Започнах  тук  да го водя  около 4 годишен и му е мн. интересно , но подбирам и представленията .
Беше с нас и на концерт на филхармонията   -доскуча му , добре че имаше балерини   -това му беше интересно .
Преди повече от година   ходихме на мюзикъла "Патиланци " - според мен  не беше адаптиран добре за деца  , пеенето беше   тип оперно , за деца- непонятно . Но разказвайки  им сюжета  и случките с говор , ги забавляваха.

И моите впечатления , че деца около 2г-2,5 г.  нямат търпение да гледат и слушат театъра  и често виждам да си тръгват .
А за нас вече започва да  не ни е  интересен  - ама ние изгледахме всички представления , които не са "момичешки " - демек за принцеси   и няма нови .



Имаме приятели - двата матрака , на които децата спят били за смяна  и им е позволено да скачат и Калоян се кефи заедно с тях . У  дома също се качиха да качат на леглото на Калоян . Обясних кротко и ясно , че  у нас не се скача по леглото  -  нов , скъп матрак  не съм съгласна да се съсипва .
« Последна редакция: Януари 26, 2017, 12:11:12 pm от nimika »


*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Тя и Джама беше тествала Марти знае ли какво е куклен вятър и си отговорил точно. Та явно всички така му казват.  :lol: Иначе това лято я водихме на „АББА среща операта“ на Античния. Хареса ѝ, но ѝ стана скучно. А беше но 6,5.
*
М-и спокойно, аз съм решила да я запиша на скачане на батут.Нашето легло вече си заминава от толкова подскачане, пружините на матрака излязоха.

Скачането си е ежедневие  :), включително има две ниски шкафчета до леглото - от тях също. Отписала съм ги вече матраците, които ползваме. Мислех за тяхната стая да поръчаме нови легла (двуетажно или стандартни, ще видим), но с това скачане май още дълга ще сме със старите матраци.

Аз съм го водила досега на 4 представления, но всички са били за деца до 3 г. - по 30-40 мин и после оставят децата да играят с реквизита. Не сме имали проблеми с разхождане и др. п.
И в яслата имаха едно за Коледа.
Скоро ще започна да го водя за тези над 3 г, но той обича по принцип (щом издържа киното, което беше час и 40 мин с рекламите)...
*
Момичета споделяйте по-често, така си правя сверка и знам, че не съм луда  :lol: Тука повечето мами се състезават чие дете е по- по- най- и аз някак не споделям и не говоря с тях за Моника.Та вие сте ми часовника.Ето сега с това подскачане поне знам, че близките години матрака няма смисъл да го сменям :)

*
Маги, ние купихме батут за двора, но в къщи още се скача, той бабута е за вън все пак  :lol:
А тия майки може би също биха споделяли и такива неща със себеподобни. Пробвай първа  :D
Марси, на латексовите матраци не може да се скача, не е като на пружина, той затова скача на нашето легло пича. Научил се е да се качва отгоре на скрина и да скача и от там, а скринът си ни е висок поне 1-1.20.
 Това, което повече ме притеснява е, че стъпва на двете страни на кошарата. Един ден го заварих качен на перваза и отворил прозореца. Къщата е едноетажна, но пак може да се контузи ако падне.
*
О, опитах, ама те ми обясняват как децата им учат азбуката  :lol: Та темите ни на разговор веднага се разминават.Покрай мен растат едни вундеркиндчета.Кво знаете вие?!

*
Покрай мен растат едни вундеркиндчета.Кво знаете вие?!
Да, бе да! И аз все бях психясала, че не се вписва в средата и добре,че госпожите качиха снимки и клипчета от посрещането на дядо Коледа на Витоша, та се успокоих, че детето си е като всички други, знае си песните, танците, всичко, което са учили в градината за тържеството и отвсякъде си се вписва идеално в средата.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Здравейте мами и дечица /и Рачо  :P/
Не съм писала отдавна, чета, но все не успявам да се организирам с времето.
Малкият ходи на ясла, но ходи една седмица, после боледува 10 дни   :? По коледните празници ходихме при майка ми и го оставихме там поне на чист въздух, но то пък такива студаве се спуснаха и не можахме да си го приберем навреме /нали бяха затворени пътищата/. Като го прибрахме, аз тръгнах на работа, той - на ясла, но издържа отново 1 седмица. Сега пак е болен - първо кашляше сухо и продължително, предписаха му инхалации /взехме пингвина на Унимарк, благодаря на момичетата, които ме посъветваха за инхалаторите/ с Пулмикорт и отхрачващ сироп Флудитек - и о, чудо, спря да кашля... Да, но носът му е все едно запушен - не тече, но като спи, хърка и е с отворена уста. Заведохме го на УНГ и той каза, да продължаваме с инхалациите, капки в носа и , ако вдигне температура - антибиотик - Зинат /видя, че лявото ухо започва да събира течност и 3-тата сливица е леко уголемена/. Е, вдигна температура и днес е на Зинат-а. Тъкмо свикнах с работата, той е много добричък в яслата - не спират да го хвалят и... пак вкъщи  :x Днес и утре ще видя как е и ако е по-добре, ще го пусна на ясла, но в противен случай- трябва да викам мама да го гледа, че няма как да отсъствам много дълго от работата...
Иначе малкият още не приказва много, но постоянно се опитва да повтаря думички, а явно в яслата ги учат и на някакви танци, защото като се прибере, започва да ни дърпа и да подскача, да се върти  :wink:.
Пожелавам на всички здраве, здраве и пак здраве. И дано и ние бързо се оправим  :D
*
Бонболини, ако има кой да го гледа не го пускай на ясла.Първата година ще сте така.Моника беше така, колко хрипове и пристъпи преживяхме, а за гнойните ангини вече не ги броя. Проблема при нея не е студа, тя не настива, защото ходи само по чорапи, разболява се от бацили.

*
Абсолютно не е нужно на 3 г. да учат азбуки, цифри или стихчета наизуст (особено пък насила както за тържеството при Нора. Защо просто не изпеят няколко песнички? Който иска и може, да пее. По-големите могат да кажат някакви стихчета.).
Моята дъщеря е на 4, а още не знае буквите. Числата до 10 ги учиха в българската детска градина под формата на игри, рисунки и т.н. Следващата година е предучилищна и тогава ще научи каквото е нужно. Заникъде не бързам. Нека играе и проявява интерес към книжки. Имат цял живот да учат.

Бонболини, иска ми се да ти кажа нещо окуражаващо, но за съжаление, ще потвърдя думите на Маги.
Първата година няма отърване. Всичките боледуват. Приеми го и застопори бабата у вас! Когато е здрав и ходи на градина, ще намери с какво друго да ти помогне жената. Да ви е жива и здрава да ви помага!
« Последна редакция: Януари 27, 2017, 16:35:41 pm от blue_sky »

Благодаря ви. Така е. Само да е жива и здрава и да помага. Разбрахме се, че ще дойде в неделя и ще постои цялата седмица. А веднъж да стане март, ще го изпращам там на село да го гледат с баща ми, колкото и да ми е мъчно за малкия. А беее, ще правим врътки, докато можем  :wink: