0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тема на бременните 99
« -: Декември 02, 2016, 09:02:00 am »
Ето, че дойде време за новата тема на бременните :)

Добре дошли на всички, които наскоро са видели мечтаните две чертички! Дано темата се изпълни с още много сбъднати мечти! Леко бременеене!

Леки седмици и на тези, които са на финалната права и скоро очакват да усетят в прегръдките си своите рожби!

На всички в темата пожелавам здраве и късмет и много положителни емоции по време на бременността!

Линк към Тема на бременните 98
www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51622.0

« Последна редакция: Декември 02, 2016, 10:34:31 am от Mirracles »
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #1 -: Декември 02, 2016, 10:27:08 am »
Добро утро,
Благодаря за новата темичка и пожеланията.Да ви се връща многократно.
Да се отчета,вчера беше първата ФМ,за сега резултатите са добри,чакам и кръвните  резултатите.Ще си имаме срамежливо момиченце за сега.Беше много сладко ,криеше си лицето ,след което ни обърна гръб и доста затрудни прегледа,но важното е че е добре.
Другото положително е че прогнозите за ниска плацента се оказаха неверни,имам си висока задна плацента(не че знам какво е задна,но разбрах,че е добре),спряха ми естрофема и медрола :cheerleader:

DreamOn как мина при теб?
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #2 -: Декември 02, 2016, 11:54:28 am »
Здравейте и от мен !!! Виждам че сте пуснали нова тема и бързам да се запиша и тук :) за сега сме добре , на последния преглед двама лекари подхвърлиха, че плацентата е малко по ниско , но за сега всичко е ок , лежа повече и имам киселини , не пия нищо за тях , продължавам с магнерота и ношпа при болка . Единствената ми разходка е да взема детето от училище  , не искам да се прибира сама . Влизам да ви чета , но не пиша , нещата се развиват бавно и само чакане и спокойствие :) желая ви здраве и радости :)   




Re: Тема на бременните 99
« Отговор #3 -: Декември 02, 2016, 16:43:27 pm »
Хайде да се запиша и аз в новата тема, че не се знае докога ще съм 2 в 1. Като, че ли вече не бързам да раждам.  :D

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #4 -: Декември 03, 2016, 10:08:10 am »
Добро утро и благодаря и аз за новата тема!

Бебешок, радвам се за хубавите новини!

При мен мина добре, всичко е наред и в норма. И при мен прегледа се проточи, защото бебето много мърдаше и не беше лесно да се направят всички замервания. В крайна сметка се получи и всичко е наред. Излязоха ми резултатите и от БХС - нисък риск, не се препоръчва инвазивно изследване, ФМ към 20 г.с. ще бъде достатъчно. Предположения за пол няма на този етап :)

Аз съм ужасно болна, да се оплача. Подути сливици, болки ужасни в същите, макар че днес сякаш е една идея по-добре. Имах и температура и втрисане, но свалих температурата и няма вече втрисане. Вчера повръщах цял ден, нищо не можех да задържа, дори и течност. Мислех ако продължи и днес да ходя в болница, но сякаш е спряло - пих чай и ядох препечена филийка и вече час и половина не съм ги повърнала. На моменти сякаш ми се гади, но има надежда. На интернист не съм ходила, взимам каквото ми препоръча АГ, предвид бременността, но мисля, че ттрябва да отида. Само не знам къде - едно, че е събота, и второ, че де да знам колко е кадърен. Имам лоши спомени от боледуване при първата ми бременност и лекар, който - цитирам - "не разбира от бременни". Иска ми се да разбира. Идеи?


Re: Тема на бременните 99
« Отговор #5 -: Декември 03, 2016, 13:07:49 pm »
Бебешок и DreamOn,

Радеам се, че ФМ е минала добре и при двете!

DreamOn,

Дано ти се размине без антибиотик, но при всички случаи е хубаво да те види УНГ, за да се избегнат усложнения.
Аз в ранна бременност бях с подути сливици. Тогава ходих при УНГ в клиника Вита в Сф (не знам ти в кой град си). След изследване на гърлен секрет се разминах без АБ. Препоръча ми компреси на гърлото със затоплена извара. Това много ми помогна за мое учудване. Пръсках си в гърлото и спрей от прополис и смучех прополисови бонбони. Правех си и инхалации над чаша чай. Вземах и допълнително вит С със забавено освобождаване.

Яна,

При мен също коментираха, че ми е ниска плацентата до един момент, но после се вдигна малко с напредването на седмиците. И аз като теб си лежа и почивам по лекарска препоръка. Вече единственото ми излизане е за прегледи. Ще се пазим, няма как.

Силви,
Ти си вече съвсем на финалната права! Стискаме палци всичко да минава леко и успешно! ☺

Цвете, Лукреция,

Как сте вие? Нещо зачезнахте от хоризонта.

Усмохнат ден на всички!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #6 -: Декември 04, 2016, 10:27:25 am »
Mirracles, благодаря. В София съм, но ходих в 1 градска. Тоест, първо в Токуда, но там нямаха УНГ на смяна в събота и ме препратиха в 1 градска. Докторът ми предписа първо да пробвам с Трахизан, ако помогне - оставам с него; ако не - антибиотик. Ако повръщам - в болница и венозно. Мисля, че с това последното ще се размина, макар че още ми се гади ужасно и се чувствам кошмарно. А компресът с извара как точно се прави?

Цвете, Лукреция, как сте?



Re: Тема на бременните 99
« Отговор #7 -: Декември 04, 2016, 10:53:00 am »
DreamOn,

Надявам се, че си по-добре! В трахизана също има антибиотик, но е локален.

Затопля се леко изварата, да е приятно топла, можеш заедно с плика, в който я купиш да я сложиш в топла вода за кратко. Приготвяш компрес с найлон и марля върху която разпределяш изварата да стигне от сливица до сливица. Ако е прекалено сочна можеш да я поизцедиш. Слагаш го внимателно да не изпада изварата и слагаш шал, който да придържа компреса. Можеш да останеш с него няколко часа или цяла нощ. На другия ден пак. Бързо оздравяване!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #8 -: Декември 04, 2016, 17:34:15 pm »
DreamOn,
изварата е доказано ефективна при червено гърло и налепи. Поне на нас ни е спестявала антибиотика няколко пъти. Аз лично си я правя т.к. не съм сигурна точно каква ще намеря в магазините. Слагам около 300 мл прясно мляко на котлона, като се сгрее, но преди да е завряло слагам една чаена лъжица оцет и бъркам. За по-малко от минута се пресича. Прецеждам, слагам на компрес на гърлото и така цяла нощ. Много е гадно, но помага.
Ако повръщането ти е от бременността и наистина се чувстваш толкова зле, наистина е по-добре да ти сложат няколко системи. С първата ми бременност точно в 12 г.с. се обезводних тотално, повръщах и от вода. Наистина беше ужасно. Точно за един ден на системи - глюкоза, вит. Б и деган, ме вдигнаха на крак.
 Надявам се скоро да си по-добре.
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #9 -: Декември 05, 2016, 10:41:23 am »
Юхуу, ето ме и мен!
Здравейте, момичета!

Толкова отдавна не съм влизала, прочетох какво сте писали, но ще гледам кратичко да напиша какво се случва с нас:)

Бяхме на ЖК онзи ден, бебко е добре, вече е 2600гр., аз също съм се уголемила +19, въпреки че самите килограми не ми тежат. Упражненията за ишиаса ми помогнаха и вече не ме боли толкова много. Коментирахме и раждането в общи линии чисто организационно, защото ние живеем на около 200км от нашия лекар...

За боядисването на косата - аз се боядисвам с безамонячна боя на Сайъз и нямам никакви проблеми.
За боледуването - аз в началото на бременността бях болна, от леко неразположение и съвети да чакам да ми мине от пиене на чай и смукане на лукчета, накрая стигнах до синузит, хрипове и антибиотик... Още ме е яд, че не отидох веднага на лекар...

Надявам се всички да сте добре, да стоите на топло и да се любувате на оставащото време до големия ден :) Целувки :*



Re: Тема на бременните 99
« Отговор #10 -: Декември 05, 2016, 12:40:33 pm »
Здравейте!

Mirracles, Силвия, много ви благодаря за рецептата за компреса. В крайна сметка не стигнах до него, защото започнах да се оправям, но ще имам предвид за в бъдеще, ако се наложи за мен или някой друг. Повръщането ми също мина; мисля, че не беше от бременността - досега не съм повръщала, а и продължи само един ден. Още ми се гади от време на време, но повръщането определено спря и мисля, че беше от болестта. Слава Богу, тя си отива, както казах, определено се чувствам много по-добре.

Цвете, на теб колко ти остава до термин? 200 км не са малко разстояние да стигнеш до лекаря си :)

Пожелавам ви на всички напреднали бъдещи мами леки оставащи дни и седмици на финалната права, а на нас, в началото - по-леки много такива дни и седмици до Големия Ден :)


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #11 -: Декември 05, 2016, 14:25:22 pm »
Dream on, оправяй се бързо! :)
Терминът ми е на 14,01, като планува, с наближаване на датата, да се позиционираме някъде в района на доктора :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #12 -: Декември 07, 2016, 16:27:09 pm »
Ех, Цвете, и на теб малко ти е останало до раждане. Какви са ти плановете за раждане?

Много е тиха темата тези дни, надявам се всички да сте добре.

Аз имам планово секцио за следващата седмица, но започнах да се чудя дали ще изтрая до деня. Днес преди обед получих някакви остри бодежи ниско долу, вече почти ми изчезна апетита. Май ми се ражда вече.  :D

Лека и топла вечер!
« Последна редакция: Декември 07, 2016, 16:28:55 pm от silvia29 »
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #13 -: Декември 07, 2016, 17:16:58 pm »
Здравейте момичета , радвам се че всички сте добре:)
Имам въпрос към Вас- при силни болки ниско долу се озовах в лекарския кабинет- бебетата са добре но ми изписа освен Но Шпа и фолиева и Магнерот, който обаче не взех да пия, нещо ме усъмни.Питах и доктора който изражда сина ми и той каза че е рано за Магнезии, едва в 11 седмица  съм(10 седмица и 6 дни).С  3х2 но шпа и лежане съм ок макар понякога да ме прерязва рязко, и отминава.Ще кажа на доктора че съм повръщала от Магнерота и затова не съм продължила но въпреки това не знам....
Хубав спокоен ден на всички и много късмет на приближаващите дати на сбъднати мечети:)
Аз в понеделник съм предполагам на ПКК  и предполагам тогава ще ми каже къде да ходя за ранна фетална морфология, а за капак и разбрах отдоктора , че БХС на близнаци не се прави а в сайта на Майчин дом пише че  може да се прави само в 1 триместър.Объркана съм...
Живея все пак да кажа в София
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #14 -: Декември 07, 2016, 21:58:44 pm »
Прави се БХС на близнаци, може би от година (не помня точно). Просто се попълват две бланки от ултразвуковия преглед с данните на двете бебета.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #15 -: Декември 08, 2016, 00:33:12 am »
Здравейте, мили дами!!! Изобщо не съм разбрала, че имаме нова тема... Да ни е честита и много благодаря за нея!
Радвам се, че всички сте добре! Това е супер! При мен, нищо ново. Последните резултати са добре според доктора. Чакаме с нетърпение да дойде петък, защото имам час при гинеколога и да видим какво ще ни каже. Нямам търпение  :lol:
Иначе вече се чувствам много непохватна. Все по- трудно ми е обуването на чорапи и обувки. През нощта ставам няколко пъти да ходя да пишкане.... Мноооого се изморявайте, макар че не спирам да се движа, както обикновено. Но вечер заспивам преди дъщеря ми.
Но вече наближава важният ден!!! Чантите, както за изписване на бебко, така и моята, вече са приготвени. Дрешките са изгладени, всичко е приготвено. Дъщеря ми няма търпение. Ние също. При първото раждане водите ми се спукаха в 37+3 дена. Така че, вече може да се случи всеки момент....
Пожелавам ви на всички спокойна вечер и много се пазете!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #16 -: Декември 08, 2016, 14:39:45 pm »
Здравейте, момичета!

Дрийм он, радвам се, че си по-добре вече!
Тути, как си? какво става с болките, по-добре ли си?
Аз веднъж имах бодежи ниско долу, бях се преуморила, и аз пих но шпа и полежах, за да си почина.
Лукреция, още мъничко остана! и аз вече се поизмарям, но скоро ще гушкаме пускави бебета :)
Силве, добре ли си? Остава ли същата дата за секциото? Аз засега се очертава да раждам нормално, поне така казва нашият лекар. Аз съм във Варна, но засега ще раждам в Тутракан. Затова ще гледаме с наближаване на датата да сме в Русе (при моите роднини), защото от Русе до Тутракан се пътува около 40 мин.

Целувки!:*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #17 -: Декември 08, 2016, 17:33:57 pm »
Привет и от мен, мамчета  :)

Радвам се, че сте добре!
Аз също съм добре. Искаше ми се да изляза на Коледен пазар, но много бързо се изморявам и почват болки, затова тази Коледа ще поръчам подаръците по интернет. Някои дори вече пристигнаха, но имам още два-три да поръчам.
Настроението е вече пред-Коледно и покрай празниците времето минава още по-бързо. Аз вече имам планувана дата за секциото през януари. Преди мен обаче чакаме новини от Силви, Лукреция и Цветето :) Още някой на финалната права, който се спотайва досега? :)

Тути,

И при мен имаше подобни болки на няколко пъти в първия триместър. Док ми беше предписал но шпа и почивка. Предполага се, че ако всичко друго е ок при преглед, болките са от разширяването на матката и разтягане на сухожилията, които я придържат.

DreamOn,

Надявам се, че неприятностите с гърлото са отминали!

На всички в темата уютна и приятна вечер и да се пазите!

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #18 -: Декември 09, 2016, 08:48:59 am »
Привет и от мен:)
DreamOn,Mirracles, Tsveteto, Lukrecia  благодаря Ви:)
Пожелавам на всички Ви спокойни и щастливи дни и късмет:)
Добре съм, болките понамаляха но гледам повече да почивам , понеже преди да забременея спрях цигарите и качих някое друго килце  и направо се чудя как ще е карам още 6 месеца, но живи и здрави ще се търпи някак си- бързо се уморявам просто!Но пия само фолиевата и но шпа-то, магнерота въобще не го започнах дори.
И понеже досега изчетох доста материал в мрежата, благодаря на Мели за информацията, а ранната фетална морфология някой който е от София може ли да ми препоръча къде да отида ( само в клниката на  Мазнейкова отказвам да ходя)и долу горе цените какви са - явно между 80-150 лева доколкото се порових от нета разбрах.Чакам с нетърпение да мине Коледа и да си отида при нашите във Варна малко да сменя обстановката и да ме поглезят малко и мен:):):):) Те и сина ми са най-щастливите, а мен така ме удрят ревливи вълни, че на моменти се плаша:):):):)
Момичета пожелавам на ВСИЧКИ ВИ весели коледни и новогодишни празници, отново спокойни и щастливи дни с наближаващите щастливи дати и разбира се "който е слушал през годината подаръци от сърце":)))
Хубав ден и приятен по топъл уикенд
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #19 -: Декември 09, 2016, 08:59:35 am »
Добро утро!

Добре съм вече, благодаря ви, че ме мислите :) Цвете, Силви, Мира, Лукреция - радвам се, че и вие сте добре :) Все така до скорошния финал :)

Тути, аз ходих в "Св.Петка", за едно бебе ми взеха 140 лв, за близнаци мисля, че е малко повече. Аз бях при д-р Янкова и съм много доволна от протичането на прегледа и вниманието, което ми обърна. Има и други специалисти и доколкото знам, всички са добри и при когото и да отидеш, можеш да си спокойна, че е наистина специалист. Добри отзиви съм чувала и за д-р Богданова, тя прави ФМ в Токуда. Там май е и малко по-евтино, но не съм сигурна.

Усмихнат ден от мен!