0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #260 -: Ноември 02, 2016, 16:42:09 pm »
На 5 г. й купихме 20 цола

ти като разказваш спомени, не давай мерките в години, а в сантиметри! щото тя на 5 г. беше висока колкото децата на 7 и подвеждаш... :)

ние купихме 20 цола на 7 години и първата година му беше малко големшко. той е стандартен на ръст.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #261 -: Ноември 02, 2016, 16:57:37 pm »
звинети :lol:
така е, на 8 й купихме вече нормално голямо колело :)
абе водите детето в магазина, мери колела и гледате на най-ниското на седалката да му стигат крачетата до земята нормално, а не едва с пръстчета да опира. Това ми беше на мен критерия.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #262 -: Ноември 02, 2016, 18:32:19 pm »
Цоловете и аз не ги оправям да знаете:)
Аз искам колело с две гуми и тези помощни които се слагат и махат, по мънички. Тя има колело с три гуми с педали и го кара, затова сега искам такова. Тротинетка кара из целия апартамент, а пианото... Тя има йоника, свири си клавишите, ама на сега и пиано и къща палатка и кухня и съм разорена. Няма кои да й купи подаръци освен мен, майка и баща й.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #263 -: Ноември 02, 2016, 18:51:49 pm »
Здравейте, мами. От 2 месеца бебо ака на 3-4 дни, като много често сме с клизми. Изцяло на кърма сме. От известно време акото е с нормален цвят, но има бели неща,  нещо като топчета. На какво може да се дължи?
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #264 -: Ноември 02, 2016, 21:23:03 pm »
Поли, бебе на кърма може да ака по-на рядко.№-4 дни не са много.Моника е имала паузи от по 6 дни.Яж по-течна храна, хапвай повече тиква сега е сезона, пий повече вода.За това бялото се свържи с педиатъра.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #265 -: Ноември 02, 2016, 21:37:27 pm »
Стоека, понеже сега се предлага какво ли не на пазара и родителите (особено при първо дете) сме склонни да купуваме какво ли не. Няма нужда да изкупуваш целия магазин за Коледа. Има и други празници по-нататък. Купи й само едно нещо! Така със сигурност ще се занимава повече с него. При нас чат-пат местя играчки в мазето, защото са толкова много, че не може да се играе с тях наведнъж, а малката е направо царица по разхвърляне. И големият разхвърля, обаче такова чудо като сестра му не съм виждала. Тя реално не играе с тези играчки, а просто явно й харесва да ги вади.
Сега има рд, после е Коледа и чак ме втриса, като ме попитат какво да й подарят. Ами, нищо. Всичко си има. Безброй книжки, взимаме и редовно от библиотеката. Играчки и дрехи също има. Та не знам.
В следващите две седмици е поканена на три рождени дни, а и тя самата има. Викам си, каква запълнена програма има едно четиригодишно.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #266 -: Ноември 03, 2016, 00:02:12 am »
Блу, въобще и не съм мислила всичко да й купя :)
Колебая се какво да избера, ще искат подарък в яслата и ние един във вкъщи. Моето дете, сигурно е най ощетено от към играчки, играе със един конструктор от евтините, куча марка, ама на здрав се оказа, едно влакче с релси за 4 лв!,  факт все още вървии въпреки яката употреба и т. Н. Останалото от приятели кои каквото има останало. Реално за мен това ще е първа по голяма покупка. Просто финансово не можех да си позволя. Ама тя и с орехи и миди играе в захлас, та не е страдала много като гледам. Получи тротинетка за рождения ден и дотам.
Но, ми е мерак да й купя нещо по голямо, но ми се струва че май аз повече го искам отколкото тя и накрая няма да взема нищо, ако разсъдв трезво. След Коледа ще се отчита :)
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #267 -: Ноември 03, 2016, 08:38:03 am »
Стоека, споко не си ощетила Мария, като има малко играчки, напротив, развиваш фантазията и.Аз като рева, че не искам играчки и ми изсипят няколко ненужни, какво да ги правя.В къщи имаме 3 бебета, и се чудя къде да ги завра.Тя не играе с тях.Виж кестени, листа, камъни, голяма игра пада.

Купи нещо което ще и влезе в употреба.Ние за това така говорим за балансиращото.Наистина на тяхната възраст то е много вървежно, а ако хванеш намаление може да ти излезе на прилична цена.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #268 -: Ноември 03, 2016, 14:01:47 pm »
Или потърси втора ръка! На Мария няма да й пречи, че е ползвано, а тя ще го кара максимум 2 години. На сина ми му купихме за първия учебен ден. Беше малко употребявано, като го изчистихме и стана като ново. Иначе 300 евро колело, което ще го кара 2-3 години най-много, ми се виждат прекалено. За себе си бих дала, въпреки че тук много обичат да ги крадат, но сега го държа в мазето и се надявам някой да не си го хареса там.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #269 -: Ноември 03, 2016, 14:03:46 pm »
Поли, необработена кърма са белите частици най-вероятно, може и колики да има. Просто е заситено детето и ненужното организмът го изхвърля. Давай пробиотик примерно биобаланс, за да опиташ да ака всеки ден. Това не е най-важното де, важна е консистенцията и ако не се ТЪРКАЛЯ, не е запек и не се прави нищо. Възможна причина да не ака е, че няма нужната мускулатура още. Слагай често по коремче. Сега се сещам, че може да е от нисък хемоглобин също, но това само със изследване може да се установи. Ти можеш да ядеш сини сливи за да помогнеш.

Алекс, моят син понеже е по багери, трактори и т.н. та много хареса едни от Джъмбо, направо ретро според мен с дистанционно с кабел  :lol: имаме два.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #270 -: Ноември 03, 2016, 14:49:10 pm »
M-и, пробиотик давам от доста време, първо Биогая, сега Линекс. Не знам дали помага. И аз мисля, че не е запек, защото си излиза нормално бебешко ако, но като минат 3-4 дни и започва постоянно да вири краката и да пръцка доста миризливо. И затова  си мисля, че не му е добре и правя клизма.
Иначе ядох сини сливи, сега ще пробвам с тиква.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #271 -: Ноември 03, 2016, 14:54:00 pm »
Поли, гимнастика правите ли, свиваш и опъваш крачетата, въртеливи движения на коремчето?Не е хубаво да се правят постоянно клизми, защото организма свиква така.Трябва сам да се изхожда.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #272 -: Ноември 03, 2016, 15:21:29 pm »
Правим гимнастика и масажирам коремчето почти на всяка смяна на памперс. И аз не искам да му правя клизми, наблегнах го и на педиатъра. Той ми каза да давам сладка вода- на 100гр вода 7 гр захар. Не ми се искаше и сладка вода да давам, но опитвам.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #273 -: Ноември 03, 2016, 15:23:12 pm »
Аз не виждам с какво тази сладка вода ще помогне за изхождането, освен, че бебето ще свикне на сладък вкус.Кърми го, яж разхлабващи храни и щом е спокое, игрив, гука и се усмихва, няма защо да се притесняваш.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #274 -: Ноември 03, 2016, 15:43:09 pm »
И аз се чудя, но като се замисля нали пък аз пиех топла вода с мед за тази работа точно. Не знам. Най-много се притеснявам да не е нещо наследствено, защото аз съм с дълга сигма по рождение и ми е трудно и на мен ходенето до WC. И това нещо е започнало на неговата възраст.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #275 -: Ноември 03, 2016, 16:51:40 pm »
poli_s, точно същите размисли и страсти имах с големия ми син на вашата възраст. Не акаше и по 4-5 дни, беше на смесено хранене - АМ и кърма. Не съм предприемала драстични мерки, сам се справяше. Но майката преценява най-добре - затова съвети не бих дала. Искам само да ти разкажа как се развиха нещата. Точно преди захранването започна от само себе си да се изхожда редовно - откакто стана на 5 месеца. И досега е доста редовен. Не си прави генерални изводи още от сега. В началото бебчетата се променят доста бързо - все пак организмът се адаптира. Стискам палци бързо да отмине и при вас.



   La vita è bella
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #276 -: Ноември 03, 2016, 17:20:39 pm »
Ох, дано да отмине. Педиатърът е на мнение, че със захранването ще се оправят нещата.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #277 -: Ноември 03, 2016, 20:24:25 pm »
И мен едва ли не ме караха да бързам със захранването заради тази особеност. Но още преди да го захраня се оправи.



   La vita è bella
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #278 -: Ноември 03, 2016, 21:04:18 pm »
Ние още не сме коментирали захранване с педиатърката, но разбрах, че препоръчвала към 6-ти месец със зеленчуково пюре. Ще избутаме до там.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #279 -: Ноември 03, 2016, 23:25:53 pm »
Поли, опитай с друг пробиотик. Аз от Биобаланс видях ефект, хем за втори път съм мама, бях изключила, че акото трябва да мирише хубаво, чак като го постигнах, се сетих. На моя приятелка са препоръчали Биокулт като най-добър, не можах да го намеря, иначе и него щях да опитам. Сладка вода, чай със захар и какви ли не упражнения захарни, не съм залитала да правя, точно защото в някакъв момент, ще се търси подслаждането. Конкретно за чашата топла вода с мед сутрин за изхождане, ключът не е в меда, а в топлата вода, някой, който не може да я пие чиста го е измислил или пък така по-вдъхва доверие на полезно нещо  :lol: Аз я пия с лимонов сок, че ми намаля киселините и въпреки, че лимон някой пият при разстройство, мен пък ме разхлабва явно  :lol: