0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Благодаря, Жбрул, днес съм малко по-спокойна, по-скоро по-овладяна. Ще я заврда при лекарката и после при ендокринолог. Може ли да ми препоръчаш някой добър в Ст. Загора или региона?


Всеки миг е още един шанс...
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Синеочка, и Сияна е така - леко надигнати гърдите и мъхче русо си има долу. Ама а3 гледам, че и баткото вече си има нещо като косми  :P Миналата седмица педиатърът я гледа - нямало удебеляване на гърдите, т.е. увеличение на жле3ите, а мекичко като сланинки. Според нея се дължи на пухкавите и форми, не че е най-дебелото бебе дет' съм виждала. А иначе, още на феталната, лекарят ни видя удебелена лигавица на матката и даже и след като се роди я водих при него на У3 - удебелена е и трябва да внимавам с хормоно-съдържащи храни (при нея и при мен, щото нали пре3 кърмата) - купено пиле, млечни храни, соеви. Абе женското не се гледало като мъжкото - други работи има там :lol: Питайте си лекаря - да ви е мирна главата.
Иначе диваненцето в последно време е ... кривундел голям - само на ръце и в проходилката иначе рев и писъци. Влудява ме на моменти, че почва едно чудене - инат ли е, боли ли я, гладна ли е и т.н. Тя като бебе с коликите беше по-спокойна. И все си викам "И това ще мине! Оммм!"
p.s. Синеочка, ако ходите към Ст3агора, Ка3анлък-Павел Баня не са ли ви на път да се видим?


*
Бебе, благодаря, че ме успокои. Ние сме си дундуринки, защото нали аз съм, а тя каквото хапне и се лепи. Не са ѝ мн кг, но е една идея по-нисичка и съответно изглежда леко пухкавка, та може и от това да е. Ще видим във вторник каква е хавата, щях още.утре да я заведа, но в понеделник нашата доФторица ходи по бебета и я няма в кабинета.
Относно храната , специално за месата, допреди да тръгнею на кухня (преди 2 седмици), всички са били домашни от леля ми, а сиренето уж проверена марка Домлян (на моя позната мъжът ѝ работи там, та той гарантира), уж все внимавам какво давам, но то вече био продуктът се превръща в утопия, предвид замърсените впдни източници и водата. Направо сме я разсипали тази природа

Иначе за инатите сме същите, голямо тръшкане се тръшка напоследък, реве навън все едно я колят, ако не я заведа на пързалката или пък ако види нещо, което много иска да докопа. Онзи ден в Лидл видя една жена да раьглежда детска книжка с теърди корици и като взе да да се тръшка, да пищи и жената ѝ я бутна в ръцете, в следващата секунда вече я беше понадъвкала, та се наложи да я купя(тя вкъщи има две гумени книжки, та си помисли, че и тази е такава). И сега ляга става с тая книжка, а на мен ми е мъчно, че вече е нагризана.

Много обичам Казанлък, Бебе, любимо градче ми е и при първа въьможност ще го посетим отново, че от бременна не съм ходила. Преди, като живеехме в Сопот, често се отбивахме, защото си ми е слабост, а и преди години пих от лъвската чешма, та все нещо натам ме влече 😂 Вие къде живеете?


Всеки миг е още един шанс...
Здравейте,
против бълхи,кърлежи и всякакви гадини правя спрейче с вода+масло 5к мента+5к лавандула+1к. чаено това на около 200мл вода...пръскам преди да излезем.
Иначе Ники е в отлично здраве,въстановява се много бързо.Водя го всеки ден по 1 час в боровата гора,после играем на слънце на поляната на лифта и към 18 часа ходим на топъл минерален басейн.Вече не ходя на работа...важно е Ники да се въстанови бързо

П.С....живеем в Сопот и имаме балкан и мин.вода
« Последна редакция: Юли 03, 2016, 17:34:46 pm от морско момиче »
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Морско момиче, браво,че така бързо се възстановява Ники. Цяло богатство е това което имате в Сопот. И най вече жега нямате. :lol:
Синеочка, най- добре наистина се посъветвай със специалист наистина. Нора се окосми на мястото на убождане на последните ваксини  8O, там и бучка още има. Има косъмчета и по гърба, но бяха повече преди, ръцете, вече и по крачетата, ама тя много коса, ама много и на главата има. Все пак консултирах се, това са нещаа, които ще се наместят заедно и с наместването на хормоните й.

Ох, тоя инат не мога го "вържаа" с гърнето.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Понеделнишко привет.

Морско момиче, завиждам ви за всичко което имате.Тук в Плевен е ужасен климата.Сух въздух, много запрашен, горещо лято, ледено студена зима.След бронхо пневмонията на Моника обиколих де що парк има в града, ходихме няколко пъти на балкан и т.н. Сега искрено се надявам дами платят един проект и съм се насочила към планина плюс минерален басейн за дребоса.

Нашите гърдички са леко изпъкнали, но Моника винаги е била дунда.Заради мен ходим на ендокринолог всяка година и хормоните и са идеални, така че според лекарката в растежа всичко ще се изчисти. Все пак ако ви дадат направление за хормони, кръв се взима само от вената, пиша го защото на много майки в лабораторията им бяха взели от пръста на детето и бодоха втори път децата си. Аз водя Моника в детското отделение на болницата и там и взимат кръв, която после нося в съответната лаборатория за изследване.

Авалон, ние успяхме с гърнето, не ме питай кака.Браво на лелките в яслата, че те са я научили да седи на него.Аз само и обясних, че вече е голяма като мама и има бикини и е хубаво да пиша в гърне или на тоалетната.Сега се яви друг проблем, има претенции кои бикини да и обуя.Дали да са с принцеси, със зайче, черешки и т.н.  :lol:

*
Хаха, Маги, да ви имам проблема  :lol: лекичко завиждам  :oops:
Вчера не знам колко пъти мих пода. Че и едни праскови яде .... Добре поне, че спря да се стиска. Преди по 3-4 часа я оставях гола и нищо. Сяда за около 3 секунди и хуква да бяга , това на всяко подканяне. Има две гърнета, реших, че първото може да не й е удобно. Иначе ползва гърнетата за столчета, когато е с памперси.  Не знам .... И адаптор за т.чиния  пробвах, в яслата това ползват, ама не се напъват там да се занимават с ненаучените. Ще стане работата все някога, но ..... Омммммм
Края на седмица я евакуирам  с бабите на вилата ии - тяхна ще е мисията. Да минира двора колкото си иска хихи. До тогава ще продължавам с опитите всяка вечер след яслите.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Ние бяхме точно като вас.Гърнето го използваше за стол, а ако я сложех хукваше да тича из апартамента гола.Върви я хващай да я обличаш.Но в яслата лелките ни са добри и я научиха да седи и да си върши работата там.В един момент започна да ака само в гърнето, а използвах разболяването и да я пробвам да и махна памперса и успях.Ако искаш изчакай малко време и я сложи пак на гърне, защото сега ината им е толкова голям, че правят всичко на пук.Не че след 2 месеца ще е по-лесно ама да кажем ще разбират повече  :lol:

*
Здравейте, мамчета :) Моето бебе е септемврийче, но чак сега видях темата - добре че Синеочка ме светна  :bighug: Ще ви изчета, но видях че последно коментирате гърнето - аз от седмица го слагам дребчо -момченце е и още от първия път се изака :) Стои си спокойно , слагам му играчка отпред и му пускам ТВ и аз до него :) И по половин час откарва понякога :) Не всеки път се изаква, но поне стои и свиква с идеята :))))) Иначе ни предстои море и се надявам всичко да е наред :))) Само не знам една кола как ще ми стигне за целия багаж хахахах Преди без бебе бяхме пълни до горе, а сега с багажите и за дребчо- не ми се мисли.... Чудо  osi_12 Но пък си заслужава  :balk_177: :balk_47:
*
Морско момиче, обожавам Боровата гора, често водех там учениците ми или на Младежкия хълм.

Лили, добре дошли с малкия. Радвам се да те видя и тук.

На гърне я сложих на 7 м и си седи без проблем, върши всичко там и през деня вече я оставям по 1-2 часа без памперс. Принудих се да я слагам често на гърне, зашото изпадам в ужас, когато тръгна да слагам памперс. То е рев то е въртене, то е ритане и бягане по спалня.


Всеки миг е още един шанс...
*
Ами,  аз за себе си реших, че ще започна с гърнето , когато е топло и когато Нора е в състояние да ми каже какво й се прави, също и да може да се контролира  донякъде. Не ми се занимаваше с "акцията" под час. Освен това за големите работи няма определено време през деня , също може да е с 1,  2  макар и рядко и с 3 повторения.  :?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Хи,хи, :lol:! Здравейте! Битката с гърнето и ние я водим !! :lol: За сега с променлив успех! Но в нея е нужно търпение и издържливост на нервите. :wink: Успех!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Еееее  Рачо,  все пак имате попадения значи  :lol:
С  нашия инат мисля скоро да си взема от розовите хапченца, то не сами за мисията де  :lol:
Маги, няма да чакам два месеца, за сега не виждам да съм я изнервила Нора. Топлото време ще свърши , бабите няма да съм ги оползотворила по предназначение хахахах , а и на есен с песен не вярвам в яслата  да са толкова ентусиазирани да надвиват ината на Нора. Ако я видя нещо,  че започва да се нерви ще й дам почивка , ама  месец най-много.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Аз само предлагам, всеки си познава детето а и себе си.Факт е че моите нерви заминаха по дяволите всеки път като решах нещо, ама малката не мислеше така.Не знам защо аз ли съм обременена от някакви набити ми в главата очаквания, после ме беше яд, че си го слагам толкова присърце.

Нашата драма с бълхите се премести на следващо ниво.Сестра ми си дойде в Плевен с децата и си отнесоха към София една.Звъна да ми каже, че всичките са нахапани.Значи в тоя нашия град да е такъв ужас, думи нямам.

Авалон,много съм учудена,че в яслата не са я научили Нора  8O все пак ги слагат под час там всички заедно...аз започнах от 7 м.да го слагам по два-три пъти дневно,колкото да свиква с гърнето и да го ползва по предназначение :) от 10 дни е по слипове,рядко има изненади,лошото е,че опикава двора на село и като се върнем в София не знам какво ще правим :D на бабата и било по-лесно на двора вместо на гърнето :lol: само спи с памперси и рядко ги напикава пу-пу да не му е уроки :lol:
*
Не Алекс, не ги слагат всички под час. Водят всяко едно по отделно ако си каже , че има пиш или ако. А моята не казва предварително , мълчи като партизанин и се прави на глуха като я питам. Ако се наака си казва, ама като я питам  - тогава само потвърждава , че има "мако".
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Нямам мн време, а само да вметна - не си слагайте на сърцето махането на памперса. С баткото се бях отчаяла, а и имаше майки специалистки по всичко, дето ми 3адаваха въпроса "Ама още ли е с памперс  8O Махайте го!" И с едни фи3иономии - сякаш детето е олигофрен, а а3 - пълна бе3хаберница. И а3 се стрясках, че и детето стресирах - да съм го напляскала, като свърши работата в гащите и ще се научи. И а3, патката, му се карах, че и два пъти пляснах дупе  :oops: Срам ме и жал към него и3питвам. Не само, че нямаше файда, ами и детето спече, в един момент стискаше да ака, после пък в3е да се крие в някой ъгъл, като му се доака. Няма да си простя простотията и че се вър3ах на чужди "съвети". Постепенно сам 3апочна да си ка3ва, с някои пропуски като се 3аиграе. После махнахме 3а дневния сън памперса, а месец преди да направи 3г - нощния. Сега не се буди и да му се пишка, но почва да се върти и нервничи - стиска се и рядко се и3пуска. Ама като го усетя и сънен му подлагам гърнето, а на сутринта даже не помни, че е пишкал. Та великата ми мисъл на кратко - не е мисия невъ3можна, случва се когато е готово детето и при всяко е ра3личен моментът. То не само с пампите е така май ;) Само живи и 3драви да са ни децата и нашите нерви  :P


*
И ние сме от около две седмици от пишащите в тоалетната. Габи казва отдавна като се изпишкаше в памперса. И преди 2 седмици като беше болна реших да я пробвам без памперс. Отначало си се напишваше в гащите и дори не и правеше впечатление, но след два дни запчна да се усеща и да ми казва. Само като и се ака все още се страхува и се изаква в памперс като е с него или в гащите, но не се карам и не стресирам. Вече свиква и дори като е с памперс си казва детето да отидем в тоалетната. При нас в детската градина не ги насърчават много, но като се приберем и сме с гащи. И тя се радва на картинките - принцеси, плодове :lol:. Но и аз съм на мнението на bebe_ 13+15, че всяко дете си е индивидуално и ако не е готово, колкото и да го слагаш на гърне и се караш, не можеш постигна нищо. Марти ну свалих памперса на 2,7 г. След 1 мес. спеше на обяд без пампес, но нощния си го носеше до 4 г. Една вечер каза че не иска повече и така.


*
а и имаше майки специалистки по всичко, дето ми 3адаваха въпроса "Ама още ли е с памперс  8O Махайте го!" И с едни фи3иономии - сякаш детето е олигофрен, а а3 - пълна бе3хаберница.

А, баш! Ама аз ги отбивам от интереса с въпроса - Ти работиш ли? И една физиономия правя, че ако тя е слободясала цял ден да дебне детето къде да ака и пишка, то аз съм на работа. Бррр, каква съм мързелива и незаинтересована. Чак и гърне нямаме в къщи, детето си ползва детската приставка на тоалетната. Иначе той проявява интерес, та все пак гърне ще купувам, но за при майка ми, че той вече тежи и като остава там за някое от съботните ми дежурства, тя не може да го вдига, а пък не ми се инвестират суми в детски адаптор за тоалетна със стълбичка.
Понеже му се пооправиха леко порязаните пръсти и хирургът реши да го остави без превръзка и се появиха комарите. Тъкмо му минаха едните нахапвания и сега от събота е наново нахапан и след порядъчно разчесване от негова страна се получи "прекрасна" гледка. Ама следващият път няма да му се водя по акъла, че не искал да го пръскам с репелент. Сега е на противоалергичен сироп и лекарства за мазане, довечера ще взема от аптеката и приготвения на място крем, плюс един ден отпуска за мен в четвъртък да го водя по контролни прегледи и почивка за него от яслата.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
rtf-че, защо си мисшиш за адаптер за тоалетна със стълбичка? Едно просто столче пред тоалетната върши чудесна работа. Ето снимка, за да си представиш. Нашите неща са от Икеа и съм доволна, но и в кварталните домашни потреби виждам такива. Успех с раните, малък юнак Иво пак се е вкарал в приключение :)



   La vita è bella