0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Нещо не мога да се вредя да пиша. Само чета накуп, като и3пишете няколко страници :)
Да се 3апишем това лято с ентеро-вирус при принцесата с диария, висока температура :( Само пипам, меря, като не спи - реве. Дърпа се от гърда. Дано да минава бър3о и това да ни е - вече всички да сме 3драви! Викам си - лято дойде, край с болестите...
Такива колички 3а бутане имаме тъкмо 3 бр подарени и още са мн вървежни ;) Даже като се съберат 2-3 момчета удома тъкмо има 3а всички, че и 6-7годишните беснеят и3 стаите с тях. Електрическият мотор много бавен и не му се кефят нещо, а с количките хвърчат.
Какви са те3и сухи фонтани? Дето са само една плитка локва и отгоре пръскат ли? У наше село е добре - хладинка. И добре, че е така, че както не трябва сега да я прегряваме. А мъжете вчера откриха се3она и на басейните. С малката се надявам следващият уикенд да се включим.

« Последна редакция: Юни 20, 2016, 18:26:41 pm от bebe_13+15 »


*
Форума се завърна, ураааа.Как сте в тая жега? Тук в Плевен е наистина отвратително. За басейн ме е страх с малката от инфекции, а и до вчера беше с гнойна ангина.Правим и на терасата и тя там се плацика, радост голяма е.

Бебе, радвам се че се запознахме с теб в Стара Загора.Малката е разкошна!

*
Здравейте! :D Малко починахме покрай профилактиката,а... :lol: Маги,като ги гледам тука какви са жегите,наистина ви съжалявам в Плевен. :( Адско е,наистина.  :lol: И ние пълним басейн на терасата и после имаме проблеми с изваждането от него. :lol: :lol: Но в събота го запознахме  с плажа!!. Мога да кажа,че се появи още един  малък "голям фен" на морето... :wink: Как сте всички!!??

п.п. дайте някъде архивирани снимки от ДРЗ..Марси ми изпрати едни красоти,ама искам ощееееее... Хем да се сетя кой ,кой е,че от емоции,май много не разбрах.
Маги,дали се получи някакъв "репортаж" от камерата? Много ми е притеснено,че ми беше за първи път!! :?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Рачо, всичко се е получило.Моя мъж нещо им прави на дисковете и тези дни трябва да ги сваля на компютъра и да ги кача в Ю тюба :)

Малкия Тео е прекрасен!И МОника не искаше да напусне басейна и рева :)

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Маги, благодаря за комплимента от името на госпожицата :) Другият път да я запознаем с кака Мони, а и нашият батко трябва да вземем. Той пък беше много доволен от риболова с баща си, а после ми приватизира и чашката на 3ачатие - искал "чашата със сърцето".
Рачо, съжалявам, че не се запознахме на живо - ама като съм малко срамлива и ми беше неудобно да питам кой кой е ;) Иначе за мен беше удоволствие да се запозная "на живо" с доста дами от форума и особено с двете малки марсианчета. Живи и здрави да са ни момичетата, които отделят от времето и енергията си да помагат на двойки с репродуктивни проблеми.
Малката се оправи, вчера бяхме на басейн - нея не я топнахме и само по чадъра стоя, но пък и беше забавно да гледа. Баткото не излезе от водата, а мама изгоря и само що не спах права :) Маги, за какви инфекции се притесняваш - нали уж дезинфектират. Мен ме достраша за малката по-скоро да не и стане нещо от химикалите в басейна.


*
Тъкмо се запознах с инфото на Рачко за болестта "крак, ръка, уста" и ето ни вече декорирани от нея  :?. При малчо е по-тежко. Тръгна с висока температура, днес вече се появи обрив. Лошото е, че има афти и заради това нито яде, нито пие - боли го и плаче. Дано утре да е вече по-добре. Тя, както обикновено, понася вируса по-добре, но също има понижен апетит. Ще се лекуваме тази седмица.

Леко понасяне на жегите!
Беата,стига,де.Та аз не съм ми виждала,ни чувала в България някой да я знае.Първо температура,после обрив ли?Прилича ли на скарлатината по нещо?Не успях да прочета това,което постна Рачко,та за това направо питам.
*
Не е скарлатина. Херпесна е тази болест. И синът ми я кара в яслата и 5 дена беше само на мляко. Едната възпитателка ми каза, че трябва да следя да не се обезводни, защото ще го вкарат на системи в болница.

Поредната гадост.Да оздравяват бързо дечицата!
*
В събота си говорихме с една майка, че имало такава болест в тяхната ясла и аз се изненадах. А може и от това дете да сме я пипнали, макар че то нямаше никакви признаци. Не знам каква е обичайната последователност на проявата на признаци, но при нас започна с висока температура. Понеже синът ми ревеше и все си сочеше устата, помислих, че го мъчат все още непоникнали кътници. Но го дразнеше всякаква храна и дори вода, та не се изненадах днес при педиатърката, като каза, че бил този вирус "крак, ръка, уста". Още го наричали "бета шарка". И аз се притесних Пепи да не се обезводни и му давам течности със спринцовка. Пръскам афтите с Анафтин. Облекчава го, но все още го боли. Тя поне няма този проблем и се храни, макар и по малко. Надявам се утре вече да са малко по-добре.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
На мен 3а афти ми помага нама3ване със сода - на момента усещането е доста гадничко - пари! Обаче явно и3гаря бацилите ли, що ли и после се успокоява мястото. Това обаче е при голям човек все пак - питайте педиатъра. Ох те3и дечица мили - от есента що бацил, що сопол... Ама то 3имата ли беше 3има, лятото ли лято. Ей ся пак е облачно - ама направо се стъмни и ми е много потискащо. Каква е тая работа направо не 3нам :(
Преди 10тина дни и двамата с мъжа ми бяхме с обринат е3ик и устни - все едно 3верски и3горено или покрито навсякъде с огромна афта. Децата, слава Богу, нямаха нищо и предполагам не е било вирусно. Не ра3брахме от какво беше. С еднократно нама3ване със сода се оправихме - доакто се наканим да идем на Д-р.


*
Миналото лято Моника хвана Херп ангина.Много е подобна, на това уста-крак-ръка, но няма обриви по краката или ръцете, а само в устата.Вдигна много висока температура, цялата и уста беше в афти.Аз я намазах първо със сода, след това взехме едно кремче, лекарката ни го изписа и след няколко намазвания се успокои.Температурата я борихме накрая с вани с вода с телесна температура, че удари над 39 при даден препарат за свалянето и.Мина за седмица даже и по-малко.

Сега се оправихме от втората гнойна, при която пак мазах гърлото със сода, а после и с Гранофурин.Не ни питайте как го намерихме, но с няколко намазвания свалихме всички налепи.Е антибиотикът не ни се размина, но то това си беше ясно.

*
Бързо да оздравяват дечицата!

....
Рачо, съжалявам, че не се запознахме на живо - ама като съм малко срамлива и ми беше неудобно да питам кой кой е ;) Иначе за мен беше удоволствие да се запозная "на живо" с доста дами от форума и особено с двете малки марсианчета. Живи и здрави да са ни момичетата, които отделят от времето и енергията си да помагат на двойки с репродуктивни проблеми. .........
Бебе, и аз много се радвам, че се запознахме!
Като отидох на първото за мен такова събитие, ходех от човек на човек и казвах:  "Здравейте аз съм Марси, а вие?"  :), не знам как е изглеждало отстрани де  :lol: ....  а Елфи даже два пъти я питах  :lol:


При нас днес е облачно и прохладно, а не вали - чудесно време за разходки навън  :)
Желая хубав ден на всички!

*
beata, много съжалявам че сте се запознали с нашата болест. :( И аз при Габи трудно разбрах, че е болна защото в момента вади и зъби и все се чумери за нещо. Но ние нямахме висока температура. Започва с температурата и след това избиват и обривите. Наистина трябва да се внимава с приемането достатъчно течности, че мове мъниците да се обезводнят. За радост Габи преживя болестта доста леко, но Марти пък не се зарази. Но заразихме най-малката дъяеричка на едни приятели, бяхме им на гости в заразния си период, но ние тога нали все още не знаехме че сме болни. Да оздравявате бързо.


ох момичета...всичко се обърка
отидохме на морето(време,апартамент-всичко супер),но Ники продължи да вдига Т въпреки приема на антибиотик...заведох го в Астери-мед в Св,Влас при Д-р Мирчева(педиатър) и тя отсече-двустранна пневмония.Последва снимка и потвърждение.Грешна диагноза и лечение от вкъщи са усложнили още повече положението.Сложиха ни абокат и вливаме венозен АБ...така 3 дена и се прибрахме...заведохме го в Пловдив при "дроидите" в УМБАЛ и потвърдиха диагнозата+правилно лечение което удължиха.Днес е 10-ти ден от венозно вливане на АБ.Детето е добре-утре сме на контрола....
това беше кратката версия.
Винаги нещо може да се усложни...
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Моног.много гадна ситуация!!! :( Само малкия да се оправи по-бързо!! :)
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Морско момиче, за съжаление най-гадното нещо е да се случат такива усложнения.Важното е да се оправя малкия мъж и да забрави скоро всичко.

Моника сутринта ми подкашля.Задна хрема.Оцеляхме има няма 3 дни на ясла.Почнах я веднага с разни препарати за укрепване, дано не зачерви гърлото.

*
Морско момиче, много съжалявам, че сте минали през това. Наистина най-важното е, че вече малкият се оправя. Никак не звучи добре това с погрешната диагноза, но вече ще си имаш едно наум.

Ние вече се подобряваме. Вчера не са вдигали температура. А днес, като подарък за именния ден, Пепи започна да се храни  :D. Явно по-малко го болят раните в устата. Не знам вие как сте успявали да мажете със сода, но той едва ми позволи да го пръсна със спрея. Никак не носи на болка. Аз не съм от жалостивите, когато става дума за здравето и го натискам, но пак виждам зор. Вече и обривът позавяхва. Може би вече излизаме от заразния период. Засега обаче си стоим вкъщи.

Маги, четох скоро за доброто действие на сока от черен бъз. Можеш да опиташ, поне е приятно.
Здравейте и поздрави от морето :P сама съм тук с каката и си почивам активно,малчо е на село...много гадно е,че посред лято има болни дечица,бързо да оздравяват всички :lol:
Честит имен ден на именниците днес :)
*
Beata и това и давам :) Дет се вика всичко природно и не природно опитвам :)