0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
М-и, не съм давала, но като го видя, че е със симетикон, мисля, че пак нямаше да свърши работа. Давала съм инфакол, специално от Англия донесени, както и другите капки със "с", които бяха със симетикон. Що нещо изпи от това моичкият! А и не бяха евтини. Нищо не помогнаха и накрая спрях и да ги купувам. Саб симплекс бяха.
« Последна редакция: Май 09, 2016, 22:18:20 pm от blue_sky »

*
М-и, точно от Лефакса при Мария имаше ефект. Преди това, що нещо изпи. От Абоколикен имаше някакъв ефект, но Лефакса свърши работа. При нея коликите продължиха доста дълго времв, освен него ползвах и крем за колики Wind salbe,  пак от Германия.
Ние вчера направихме 40-сет дни и ходихме на молитва. Малкия като писна после докато се разхождахме та цял ден. Вечерта след поредното цедене и хранене с АМ обявих стачка. От тогава сме като скачени съдове. Толкова го мързи да суче, а аз такава борба водя да има кърма.
За коликите ще почвам наред.... Та си мисля може ли да не иска да суче понеже го боли коремчето?
*
verechiria, коликите при някои бебета могат да се преборят с два основни типа медикаменти. Тези съдържащи симетикон и другият вид, които са синтетичен енизм компенсиращ лактазният дефицит при някои деца в първите месеци живот, който пък е причина за коликите при тях. "Добрите новини" обаче са дотук. Това са двете известни ни засега причини за бебешки колики и ако се случи при твоето бебе да е една от тях - пробваш с едните, с другите препарати, улучваш точния и сте ОК. При моят син беше лактазен дефицит, след третия прием "Колийф" - колики не съм чула какво е, освен при опит да го спра (дано са минали) и много рязко и шумно ставаше ясно, че не са при пропусната доза и така беше до 5-я месец. При други бебета коликите са от газове - там действат Лефакс, САБ симплекс, Еспумизан и пр. Те съдържат едно и също активно вещество, просто в различна концентрация и са с различни търговски наименования, но по същество - е едно и също. Т.нар. "хомеопатични" не ги споменавам, това са дивотии.

Бебета, при които не действа нищо от посочените - не са извънземни зер. Просто имат колики поради причина, която още не сме установили и съответно - нямаме и лекарства, с които да ги облекчим тях точно. Тук има доста майки с такива бебета, при които не е помогнало нищо от споменатите напред. Малшанс и като стане така - можеш само да чакаш да мине. Няма какво друго засега. Ако си пробвала вече и от двата типа препарати (не е нужно да са всички марки) и няма облекчаване - то вероятно коликите на твоето бебе са от тези, за чиято причина ние не сме наясно засега.

Когато го боли коремчето - бебето не иска и да суче, ама и от шише не ще да яде. "Чудна картинка" става, понеже реве хем от глад, хем щото го боли корем... Казвам, защото коликите на Дани са били и при двата вида хранене, а иначе беше лакомия. Като не ще да суче, що се мъчиш с това цедене, все едно са ти малко нервите и стреса и без него. Ми давай му АМ, явно не запъва да го яде и да се храни със шише и си облекчи живота малко от малко. Ще си строшиш вагон нерви, за да установиш като много други, че тя кърмата не била вълшебна.  :lol: Ама като се светнеш - отнесла си месеци гърч заради това и не можеш да си ги върнеш вече. Ако ти се е случило не особено боледуващо дете - случило се, ако не - не. Не зависи хич дали кърмено, или не е. Да не се нагледах с години вече на тези неща, че да ти приказвам за "безценната кърма", ама уви - няма такъв филм. Ако е имало, е било едно време. Като живееш в балкана, ядеш читава храна и дишаш чист въздух. Сега познай какво има в кърмата ти? В нея влиза всичко поето от теб, без изключение. Баси и полезното... Кърмене на всяка цена се гони при АБКМ на бебето, в други ситуации - просто не си струва зора, ако не се получават нещата.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Веречирия, не помня на каква възраст беше бебето ти, не знам дали има месец или не, но в началото малкото суче почти непрекъснато. После към 5-6 м. си се наяжда за 5 минути. Първия месец само седиш и кърмиш. Забрави да правиш нещо друго!

*
Когато имат колики много бебета се успокояват като сучат на често. Но не знам и аз възрастта на бебето. Може да не е удобна позата, да заспива бързо, да се изморявя, да има скок в растежа.

*
Бебето е на 40 дни бе мацки. Пише го в началото на поста ;) Ако сучеше както трябва - вече да беше станало. Ако не идеално, поне прилично... Ама аз не съм примерна кърмачка все пак, та само предполагам. При всички случаи 40 дни да не суче и да цедя и да се нервя само - отдавна да бях от***а тия глупости.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Здравейте, оф ние пък имаме проблеми с храненето в столчето. Яде 4-5 лъжици госпожицата и после не иска. Само, ако има нещо с което да си играе на таблата, тогава продължава да яде. Много е изнервящо.  :(
*
Кати, по-скоро е типична тази ситуация, отколкото някакво изключение. Това са още бебета, не е реалистично да очакваш да се храни както го прави възрастен човек, или вече по-голямо дете. Сяда, изяжда си каквото там е предвидено - методично, съсредоточено и без да се разсейва и едва след това става от масата и се заема с други неща. Твоята госпожица е във възраст, в която не може да си концентрира особено дълго вниманието върху каквото и да било, непрекъснато иска да се движи, през 3 мин. й щуква да прави нещо различно и пр. Това са си съвсем нормални неща, не им се дразни.
Като сядате да я храниш - примъквай известно количество играчки, даваш няколко, като спре да се занимава с тях - сменяш с други, а междувременно - тъпчеш с лъжицата. При Дани вършеше чудна работа, като му дам и на него една силиконова лъжица. Аз го храня с моята, той си бърка в устата с неговата и ауууу какво чудно забавление, че и той прави като мама. Когато взе най-после да се зазяпва в телевизора - хранех го докато гледа рекламни блокове. Не знам какво толкова ги кефи в рекламите малките деца, но е масово. В този период беше доста шизофренично боравенето ми с дистанционното, понеже за разлика от нормалното - пуснат реклами и сменя канала, тогава го сменях като свършат някъде рекламите и веднага търсех друг рекламен блок.  :lol: Помня, че много се харчеше и най-омразното ми - телешоп. За едно ренде Бьорнер, дето един чичо го демонстрира поне половин час и се мели едно и също като за дебили. Е, това когато го пусна, за едно излъчване можех да го нахраня поне три пъти моя синковец, като препариран го гледаше от-до. Предполагам, че го привличаше яркия цвят на уреда и постоянно сменящите се картинки, гарнирани с неспирно дърдорене... Нямам точна идея какво го радваше точно, но работеше безотказно това и то месеци наред. Е, ясно, че аз и сега, ако я закъсам много за работа - спокойно мога да се цаня аз да демонстрирам въпросното ренде, знам всичко за него, ама....няма пълно щастие.  :lol:
В един период помня, че беше станал много швъклив малкия, било е преди да проходи, постоянно искаше да е в движение и на стола за хранене - не искаше да стои за повече от 2 мин.. Тогава го хранех в проходилката му. Кръжеше си с нея из хола и като глътне каквото съм дала, се добутваше до мен за следващата лъжица и така.
Варианти има много, просто трябва да улучиш най-подходящия за вас, а това става с пробване. Успех!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Благодаря Jbrul, и аз горе-долу като теб правя. Само още не съм пробвала да я храня, докато вървят реклами. Пускам й "Маша и мечока" от време на време, докато яде. Но като цяло за сега се забавляваме с някакви играчки, когато спрем да се храним и така прояждаме отново.  :)
*
Да порасва детето и храненето вече не е интересно, щом може нещо друго да се прави.

Моника е с гнойна нагина и се изприщи от антибиотика. Сега краката и са като жарени с коприва.

Веречериа, ако искаш малкия да суче предлагаш гърда на често, не цедиш, не даваш от шише.С шишето му даваш много погрешни сигнали.Все пак на гърдата има усилия, от шишето тече само.Да няколко дни като скачени съдове би трябвало да подобрят нещата.Има и друго, в началото бебетата сучат много време.Трудно им е, уморяват се, заспиват.Аз будех, побутвах, щипех и какво ли не за да се наяде.

*
храненето вече не е интересно, щом може нещо друго да се прави.

Храненето, в смисъл "натъпкване с определен вид и количество, което майка му е решила" определено не е от най-интересните неща :)
Пробвали ли сте да оставите едно дете гладно, за да видите колко време ще продължи "незаинтересоваността му" ;)

Смисълът на столчето за хранене, според мен, е да научи детето кога, как и къде е правилното място за извършване на това действие.
Не мисля, че пускането на ТВ и реклами е най-полезното нещо.



*
Да така е Неда.Моника знае че единственото място на което се храним е в кухнята на столчето качена.Аз и другаде не съм я хранила из апартамента.Аз ТВ не гледам, така че и тя не гледа, така че и рекламите отпадат.Някоя играчка или книжка да.Но всеки сам преценява какво да прави.

Апропо и племенника ми който е като зомби като види ТВ съм хранила ни тихо без пуснат телевизор на тази възраст.Аз просто така мисля че е правилно.

*
Кати, забелязала ли си връзка предпочитания към храната с охотата за хранене? 
Не мисля, че пускането на ТВ и реклами е най-полезното нещо.
Е, не мога да разбера защо е тази анатема с телевизията. 10- 15 мин. реклами в случая какво толкова ще навредят?
То и химиите в храните които даваме на децата не са от най- полезните неща ама .... нали - даваме.
Между другото аз съм била изключително злоядо дете.Майка ми какво ли не е пробвала, вкл. и глад - не, не и не, останах си незаинтересована някъде до към пубертета и определено имам неприятни спомени с пустото му хранене. Само една братовчедка успявала някак си да ме понахрани успешно, но аз помня и тези моменти (едни агнета, едни вълци бяха). Ама на , оцелях. Никога не съм настоявала , но и детето ми не е злоядо. Напоследък изразява вкусови предпочитания , снощи се назландисваше на едни тиквички с ориз ,  които преди без проблем ядеше, за сметка на това смело загреба  , повтори и потрети родопска закуска с чесън  8O, за мой потрес.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Авалон, и Моника е така от скоро. Започна да проявява вкусове и е искам, не искам.Аз лично имам лоши спомени от тъпкане и за това при нея не настоявам.Тя реално яде по-малко от братовчедка си, но изглежда по-пълна от нея.Нали е в границите, нали е жива и подвижна е аз не напъвам да се тъпче.Но в едно съм строга и това е мястото за хранене.Не се гони из апартамента, не се разнася храна навсякъде и се яде с всички.

*
Ами Маги то не вимаги е възможно това със стола . По примцип Нора си се храни на стола и с нас, но не винаги се събираме на масата, не е възможно. Случва се примерно тя вече да е яла, а ние малко по- късно да седнем - тогава настава едно притичване да си иска нещо от масата - най-често коричка хляб. Нито мога да не й дам, нито да я сложа на стола, защото ще преяде.
Про, пребиотик даваш ли с АБ?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.


Смисълът на столчето за хранене, според мен, е да научи детето кога, как и къде е правилното място за извършване на това действие.
Не мисля, че пускането на ТВ и реклами е най-полезното нещо.

детството не е казарма все пак и малко телевизия няма да убие никое дете. Дъщеря ми имаше период, на ок. 2 годишна възраст, в който се хранеше единствено и само права пред огледалото в коридора. Никога не е имала проблем с апетита, но винаги е била супер упорита. И какво, да я оставя гладна, само защото не си е в стола за хранене?! За мен истината е да избереш кое е по-важното -детето да се нахрани или да му покажеш кой командва. После този период си отмина от самосебе си. реално ние вкъщи успяваме да седнем заедно само в събота и неделя на обяд, в останалото време децата се хранят отделно. Ние успяваме доста по-късно да вечеряме.
<br />[link=http:
*
Милч, честита ти християнка! Много сладка!
Блу, точно като теб разсъждавам, ама и без това съм оставила камара пали в аптеката, като изпуша пак 20лв. няма да ми се досвидят и ще съм сигурна че съм права де  :lol:
Стоека, а други със симетикон опитвала ли си? Инфакол, еспумизан, саб симплекс. Аз давам Абоколикен, че е комплексен, но пък може би идва слаб като има от всичко, знам ли. Имаме ужасни дни, вечерите в които лягам преди 12 са 1-2 месечно. Знам, че имам бебета ама и почивка си търся :)
Това със зора за кърмене и аз го преживявам. Има дни в които се запъват и не искат да засучат и си вадя АМ ама пък трябва и да цедя. Единият път открих, че е било заради афта. Често чистя нослетата с нужда и без :) иначе малките бебенца наистина може и много дълго да се хранят,  аз нито едно от моите не съм хранила повече от 20мин. другото е сън. Тия пък са и друг чешит, не са ли гладни не засукват, ако съм решила да им запуша устите де  :lol:
*
Нито съм анатемосала телевизията, нито някъде съм казала, че научаването на нещо трябва да става с казармени подходи :)
Приемете го като съвет и споделен опит ;)



*
Но в едно съм строга и това е мястото за хранене.Не се гони из апартамента, не се разнася храна навсякъде и се яде с всички.

И при нас е така. Честно казано, не желая да се самообслужват от хладилника, да ми разнасят ядене навсякъде и да ми правят трохи. Предпочитам да играем заедно вместо само да търча и да чистя, защото са изцапали. Не съм чак такъв маниак за чистота, но все пак си имам някакви граници. В градината и училището също не е разрешено да ядат, когато си искат, че и да стават и да се разхождат. Не смятам, че създаването на елементарни навици от този тип ще им навреди с нещо. Дори напротив. А по време на хранене на децата ядем и ние или поне единият от нас. Това го смятам и за важен момент, когато можем да си поговорим, както и да дадем пример с какво и как да се храни човек.
И ние нямаме телевизор и не ми липсва. Не вярвам, че дъщеря ми ще стане по-малко злояда, ако я храня аз или ако зяпа нещо. Разрешавам да гледат филмчета на компютъра понякога, но времето за хранене си е време за хранене според мен.
Всеки си има право на мнение. Не осъждам другите в никакъв случай, а просто споделям, защото Кати попита.