0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« -: Април 18, 2016, 14:38:26 pm »
Понеже заглавието на тази тема съдържа моя ник, искам да помоля всички, които ще пишат в настоящата - да се въздържат от коментари на тема "Бърди". Тази тема беше замислена и все още я има, с цел да се обсъждат всякакви местни и световни злободневни случки. Не виждам смисъл да има поредна заключена тема по споменатия въпрос, желаещите да получат обяснения по него - са свободни да си отворят специална тема за целта, да пишат до администрацията и пр. Казвам го това, в полза на всички четящи и пишещи в тази тема, не защото аз лично имам претенции за горепосоченото, но все пак - аз тук съм "на гости". Благодаря за разбирането!

Това, което искам да споделя (да се има предвид, че материалът е доста обемен) и не, не е мой  :lol: ми попадна случайно в нет-а от приятел. От 2015-а е още и не знам как съм го пропуснала.... За либерално настроените потребители, вероятно ще звучи доста "расистко" на моменти, но пък за мен лично - следва една много здрава логика, подкрепена с неполиткоректни факти. При всички случаи - считам, че е интересно четиво в светлината на днешните реалности в света. Заповядайте:

http://www.ivremena.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #1 -: Април 19, 2016, 16:24:39 pm »
Тъй като няма известия, ще взема да са запиша докато чета материала  :P
*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #2 -: Април 20, 2016, 08:29:11 am »
Много обемно, все още не съм стигнала края на това четиво :)
*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #3 -: Април 20, 2016, 13:10:47 pm »
Стоека, веднъж поне нямам лична вина за обема (чувството е вълшебно  :lol:). Но можеш да се оплачеш на Иво Беров по въпроса....

Тази сутрин се задавих с кафето си по една друга много "любима" моя тема - "хомеопатията" разбира се. Новото по същество (поне за мен) в материала беше, не че Шуслеровите соли са пенкелер, който лекува от мазол до рак. Просто за първи път ми попада твърдението, че хомеопатията бързо и ефективно помагала при ОСТРИ състояния.  8O
Примерно: "Аконит D6 (Вълче биле) е подходящ при изключително остър възпалителен процес, който започва с внезапно покачване на температурата (до 40-41 C), без пациентът да е имал някакви оплаквания преди това. Кожата е ярко червена и суха, няма изпотяване, температурата е постоянна, не се променя, болният е силно неспокоен."
(Изключително остър възпалителен процес апропо може да е реално перитонит, пръснат апендикс, тетанус и какво ли не още, което е пряко животозастращаващо, при ненавременно взети адекватни мерки)

Не искам да си помислям дори, че някой наистина може да върже и при едно такова състояние - да хукне да се гъчи с "хомеопатия" и да чака файда. Описаното в цитата състояние, спокойно може да прати някого в моргата за няма и 24 часа. Представяте ли си температура от 40-41 градуса, която е ПОСТОЯННА и вие папате Шуслерови соли, или на детето ги давате?  8O

Ето самата статия: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5432722

Докато по темата се пише и говори в посока "може и да има някаква файда", "може и да подпомага имунната система" и пр. - успявам "да седя мирна" и гледам да не се обаждам. В крайна сметка, при сравнително здрав човек/дете, като не помага, то няма и с какво да вреди малко шекерец. Най-много като се прекали с "глобулките" да се докара едно разстройство от сладкото, което пак не е болка за умирачка. Обаче вече твърдения в посока, че при остър здравословен проблем, дето бива да звъниш на 112 на секундата - да се рекламират такива дивотии...е, не!!!

И правото на лично мнение, избор, вярата, че "това работи" - ги разбирам в някаква степен. Наясно съм и със съвсем реалния проблем, че доста лекари изписват АБ и други сериозни медикаменти твърде честичко "за застраховка", вместо да изчакат ден-два и да проследят състоянието на пациент Х, та тогава вече по показания, ясни и категорични да изпишат такива неща. Или, ако нещата отшумяват - съответно да не ги изписват. Но колкото е нередно и некоректно такова поведение от страна на представителите на официалната медицина, също толкова нередно, некоректно, че и опасно е от страна на "хомеоптатичните фенове" (и фирмите дистрибутиращи такива продукти) - да се пишат и твърдят неща, като в постнатия материал. И с ясното съзнание, че не е "бе няма проблем" дори един изпит АБ, без реално да е имало нужда от него - все пак щетите от такова нещо са по-малки и временни т.е. организъмт ще компенсира и ще се оправи след някоя и друга седмица. Ако обаче при едно остро състояние, дори няколко часа се похабят с подобни дивотии и "шаманства" - има реален риск от летален изход за някого, или поне трайни последствия и то доживотни. Надявам се, че поне тук - всички падащи си по хомеопатия си дават ясна сметка за тези неща.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #4 -: Април 20, 2016, 14:18:59 pm »
Да ти кажа, явно добре си ни тренирала с дъъъъълги постове, та първото постнато от теб, го прочетох още вчера. Е, вярно с малка почивка, ама ... прочетох го. Че и ми хареса.
За другата „любима“ твоя тема .... ти се мислиш за проклета и т.н. ама не си баш. Понеже аз си мисля, че ако на някой му е толкова малко (та чак липсва) акъла - ами хак му е. Да, не е редно и правилно и не бива да се популяризира не само по този начин, ами хич, ама .... всеки си шета на акъла.
*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #5 -: Април 20, 2016, 14:40:02 pm »
Пеше, ама мноУ е добро онова дългото а?  :lol:

По другия въпрос...аз, че съм проклета - така си е. Обаче освен това съм и наивна доста (да не кажа направо глупава). Поради неумиращото ми очакване, че поне когато става дума за здраве (и човешки живот) някаква мярка бива да има в писането на (вероятно платени) материали, щедро рекламиращи едно и друго. С това "ама всеки си ма право на мнение и преценка" - такова оливане настъпи през годините, че реално никой не се чувства и грам отговорен, когато тиражира откровено опасни внушения за нещо си. Освен това - редовият гражданин не е длъжен все пак от всичко да разбира дори добре, та и в детайли, за да е в състояние обективно и трезво да направи преценка по такъв въпрос. Нали се сещаш, че масовата логика е, че щом го продават в аптеката е ОК, пък ей на и голям ежедневник (в случая) пише оди по въпроса, добавяш и достатъчно къде откачени, къде алчни люде в бели престилки, които изписват подобни неща на рецепта и кашата само по-голяма става. Пък Гала и Д-р Папазова да не ги подхващам, че са за съд направо по този въпрос. Особено като се сетя, че ги гледат главно жени в майчинство и им вързват на дивотиите редовно. Помниш ли как вариха хлорофил например?  8O :lol: Като се присетих за въпросните персони - на ти един материал "срещу" Шуслеровите соли (баланс да има  :lol:), но най-веселото в него е коментарът ПОД самата статия. Кърти!

http://6nine.net/2016/04/18/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%88%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B8/#more-2161
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #6 -: Април 20, 2016, 15:31:41 pm »
Както казват във Фейсбук - теми без снимки не се четат. Харесай, ако си го прочел. :)

Аз да подхвана темата за "Коректна фирма", че и моят ред дойде. А мислех, че са ме подминали. Напоследък все ми звънят разни хора да ми предлагат разни неща, специално за мен, като търговия с ценни книжа, личен финансов съветник, а сега и коректната фирма. И не знам защо така, като им отговоря учтиво - Нямам интерес, благодаря! - ми се сърдят. Заради благодаря-то ще да е. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #7 -: Април 20, 2016, 15:31:55 pm »
https://www.24chasa.bg/Article/5442268

Не можах да се сдържа, може и да бъркам мястото, но нещо сякаш ме стисна за гушата. Как да го коментира човек, какво да мисли, какво да каже...
Може ли да е истина това.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #8 -: Април 20, 2016, 15:40:39 pm »
Мели, нас ни калесват за коректна и лоялна фирма.Викам, кой решава че сме коректни?Отговор съществен не получих.

Авалон, аз го четох и не мога дори да коментирам.Точно от там да крадеш пари...

*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #9 -: Април 20, 2016, 16:04:43 pm »
https://www.24chasa.bg/Article/5442268

Не можах да се сдържа, може и да бъркам мястото, но нещо сякаш ме стисна за гушата. Как да го коментира човек, какво да мисли, какво да каже...
Може ли да е истина това.

Наивно бях решила, че от вятъра, който е на път да разкости къщата - няма да има нещо днес, което да ме изнерви повече.  :? Сега, без да искам да звуча сълзливо (знаете, че не си падам) - ми се ще да излипсва половината покрив, но това от линка да не е вярно. Точно одеве пак ми попадна кампанията за бебето, което чака на въпросния фонд да му спаси живота, което не се случва та нали...обичайното следва: "моля хора, помогнете!!!". И хората помагат с колкото могат, а тия гадини - точили пари за лечение на болни хора. В момента ми се ще да сме Китай, поне за ден и всички ей такива - знаете как ги "оправят" там.  :lol:

Мели, в петък точно се чудех какъв е този стикер "коректна фирма" на вратата на козметичния ми салон. Дали може да ми боядисат косата "некоректно"? Или да ми изпилят "некоректно" ноктите? Явно може, България все пак... От другите в този "бранш" - за 2 седмици ми звъняха 4, или 5 пъти от различни компании да ми предлагат "застраховка живот"  8O Чак се замислих дали не предлагат и килъри на заплата, които да предложат на лицето в чиято полза си я направиш.  :lol: При всяко обаждане главен аргумент да ми пробутат продукта си беше, че имам дете. Изобщо не ми се захваща въпроса откъде накъде имат подобни лични данни, та дори откъде ми знаят името. Номерът на който звънят все пак се води на фирмата... Ако ги отразя всички такива - трябва явно да пиша жалби 24/7 до всички възможни институции в тази държава (с кратки паузи за сън). :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #10 -: Април 20, 2016, 18:39:13 pm »

......... а тия гадини - точили пари за лечение на болни хора.

Не просто хора, Сис, - деца. ДЕЦА мамка му!!!
В такива моменти се сещам само за благото пожелание - „за свещи да ги дадат“.
*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #11 -: Април 20, 2016, 19:37:25 pm »
Пеше, БЕЗ грам възражение по същество към поста ти... Ще кажа, че лично аз винаги се дразня, когато за даден проблем се акцентира, че е проблем (едва ли не и само) понеже нали - то е свързано с деца. Примерно: "Тук пресичат нашите деца!" и заради това е дерт, как някой кара бясно и няма пешеходна пътека някъде. Ами дали е по-малък дерт на това дете -  там да бъде убита майка му, баща му? За детето това не е ли половин убийство на неговия живот и детство? И по тази логика и за всичко останало... Считам, че така проблем Х просто олеква в общественото пространство, като неволно се свежда до "само децата". Не, не е само! Както са крали от този фонд, така са крали (крадат) и от другия, който е за родителите. И в двата случая това е толкова мерзко, че няма даже да коментирам колко точно и защо, понеже тук няма хора с "интелектуален дефицит", нуждаещи се от разяснения...

Иначе, като връзка с нормалната човешка психика... Тя ако е нормална - подтиква към протетктивно и грижовно отношение към децата, ако и да не са твои, дори да не ги познаваш - пак. По обясними причини. Те са крехки, безпомощни, зависещи изцяло и за всичко от нас възрастните. Ние сме хората, които трябва да се постараем те да бъдат добре. Не ми е обяснимо какво в мозъка ти може да прищрака чак толкова, за да спре да ти сработва този чисто условен (вроден) механизъм.... Не искам и да знам. Не и от личен опит.

Ето още "прелест" по казуса:
http://www.dnes.bg/crime/2016/04/20/parite-za-lechenie-na-deca-otkloniavani-kym-lichni-smetki.300057
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #12 -: Април 21, 2016, 00:13:00 am »
Ох, не знам вече... на кого и за какво можем да вярваме...
Случайно попаднах на този пост във ФБ :

"Скъпи приятели и съмишленици,
Свидетели сме на поредния управленски произвол, маскиран с нелепи обвинения за злоупотреби във Фонда за лечение на деца. Всички досегашни проверки, включително и приключилата преди месец на прокуратурата, завършиха с мнение, че няма данни за каквито и да е закононарушения.
Както знаете, има представител на "Спаси, дари на..." в Обществения съвет, има представители и на медиите и други неправителствени организации. Което прави такива злоупотреби невъзможни.
Самият факт, че нахлуването на ГДБОП е извършено по време на заседание на Обществения съвет, показва търсената показност, която сме сигурни, че ще завърши като жалка оперетност.
Убедени сме, че случващото се в момента е поредният опит да бъде сменен директора на фонда с удобен на чиновниците в Министерството на здравеопазването, за да могат да бъдат насочвани средствата за лечение към подходящи наши лекари, клиники и доставчици на медицински изделия. Нещо, което Павел Александров прекрати веднага щом застана на поста. И което му струваше уволнението и замяната с онова недоразумение Ива Станкова, съсипала всичко само за 6 месеца.
Споделяме това с Вас, защото сме наясно, че такива действия неминуемо ще доведат до унищожаването на тази структура и от там, до сериозни и често непреодолими проблеми в лечението на малките пациенти.
Бог да пази децата ни!"



*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #13 -: Април 21, 2016, 00:48:51 am »
Прясна е "новината" все още и твърде малко е реалната информация. Но пък в съзнателния ми живот - няма случай на някаква такава акция, която да не бъде изкарана непременно "политическа поръчка", "разчистване на сметки" и пр. Един вид - всички безобразия у нас, от всякакъв вид и порядък - не са такива по същество, или това е най-малко вероятната "истина". Вие да се сещате за някоя развята крупна далавера, или друг вид безобразие, което да не е било изкарано накрая "някой нас ни напада, чистите момини сълзи"? Даже Доган е хидроинженер- философ човека и го плюха, за да се клати етническия мир... заради някаъв скапан милион. Ай ся, дреболия. А и формално всичко си беше ОК, той не е проектирал, той е консултирал и хвърчат политически плюнки и пр.

Този Фонд, не е за сефте в новините. Той е там перманентно. Главно, защото не работи добре. Това личи по безброй призиви на родители с "помогнете ни!", чиито деца чакат този фонд да им помогне. Бебето Дилян (Дилян, Делян - срещам го различно изписано, извинявам се, че не съм сигурна кое е вярното) е просто последния (и пореден) такъв случай все пак.
Няма логика такава постановка (както се твърди в това писмо) да се прави, за да бъде насочен насила някой към родни клиники. Ако нещо може да се направи добре, или изобщо да се направи в родни такива - самите родители за чии Х ще драпат да е някъде навън? Написано е в стил моите ФБ-приятели оплакващи бежанците и обвиняващи Путин за глобалното затопляне и днешния силен вятър даже. Само дето не са писали, че лично Путин е скроил постановката сега... :lol:

Писма, ала-бала - тепърва ще е якото бълване на мнения, тези и коментари по въпроса. Обаче в такива случаи има едно единствено меродавно нещо, нарича се факти. А фактите са, че въпросният Фонд - бачка зле, с всичките си обществени съвети, проверки и глупости - зле. Това, че бачка зле е всеизвестният факт, а ЗАЩО така - са малките, гнусни факти, които ще изплуват, или няма да изплуват. Залагам на "няма" аз лично. Но, за да не работи нещо добре - причини има винаги. И те със сигурност не ще да са "управленският произвол" от днес. Преди него какви бяха? Директори ( и здравни министри) сменяхме, сменяхме, сменяме още и от зле по-зле стават нещата и всичките са чисти и перфектни и все работели, ама някой ги поръчал и ги провалил таман преди добрия финал...и някъде тук влиза Шехерезада. Или още в началото влиза. Модерните приказки не ги следя в детайли.  :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #14 -: Април 21, 2016, 13:49:58 pm »
http://novanews.novatv.bg/news/view/2016/04/21/145659/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE/

Хайде честито ни задължително гласуване момичета и Рачо.

Лично аз съм ЗА задължително гласуване, вероятно защото и без да е задължително - гласувам винаги, та и поради тази причина само - тази промяна "не ми дава разлика" в личен план. Сега...има мегдан за принципен спор в посока, че правото на нещо все пак, е Уеко странно да бъде задължително. Както да кажем правото ни на медицинска помощ - все пак не ни задължава да ползваме такава, ако не щем. Но за друго ми е думата в случая. Измислиха задължително гласуване и съответно - следва някак да се "обезпечи" тази задължителност. След яко бистрене и пенене, какъв да е начина, накрая измъдриха следното:

"Глоби за тези, които не дадат своя вот, няма да има. Техните имена обаче ще бъдат автоматично заличавани от избирателните списъци. Ако желаят да бъдат вписани повторно, те ще трябва да отидат до общинската администрация."

Ей тука вече ми бяга всякаква здрава логика, или логика изобщо. С подобна мярка кого ще накажеш всъщност? Тези, които по принцип гласуват и някога, по някаква важна, независеща от тях причина, инцидент да не дава Господ - не успеят да отидат до урната. Обръщам внимание на "автоматично". Няма опция, срок, в който ако все пак не се класираш да гласуваш - да докажеш, че не си успял по "уважителна причина", пред съответната ОИК примерно. Ще дам елементарен пример за такава ситуация. Ако една бременна жена тръгне да ражда баш в изборния ден и естествено няма да иде да гласува предвид случващото се - автоматично я заличават. Като "мерси", че родила нов български гражданин, дето и без това сме кът. Не ми се вижда редно, пък справедливо съвсем. Или битова ситуация - направил си ранна резервация за почивка някъде, дал си парите и това се е случило много време, преди да бъде насрочена дата за някакви избори. Хайде заличен си, щото не щеш пък да изгориш с едни 1000лв. и да си жертваш годишната отпуска. Варианти на ситуацията бол. А българите живеещи в чужбина, които често за да гласуват трябва да минат 500 и нагоре км. (в едната посока) и може да нямат възможност, вкл. финансова пък някой път, точно за някакви избори. И те автоматично под ножа тогава. Представям си пък в чужбина що за чудо и гимнастика е да ходиш нейде, че да те вписват пак в този списък...

От друга страна, огромното множество негласуващи по принцип и редовно български граждани, които именно -  следва да накараме да гласуват с тази промяна, какво точно ги брига, че щели да ги заличат от избирателните списъци? Ами те не гласуват и когато фигурират в тях, когато не фигурират - съвсем няма да започнат да гласуват. Хеле, ако за целта пък трябва и да ходят по общински администрации - трошачници на време и нерви за тази чест, която и без друго не желаят. Продължавам да не виждам логиката и това си е. Аз не купувам и не ям вафли например. Ако бъде забранена продажбата на вафли, дори няма да забележа. Ако някой забрани продажбата на вафли, с идеята да ме накаже, че не ги купувам и не ги ям въпросните - как точно ме "наказва" с подобно действие?

Като "тегля чертата" - оказва се, че ще бъдат наказани само по принцип гласуващите граждани, когато някой път, по някаква причина не успеят все пак да пуснат своя вот. Спомням си последните местни избори в Стара Загора, единствените на които не успях да гласувам. Не успях, понеже лекциите ми София стартираха, преди деня на вот-а. Нямаше как да не отида на лекции, ако не отида - няма заверка на семестъра, ако не е заверен - не мога да ходя на изпити. Нито е каприз, нито зависи от мен графика на МУ, нито пък датата на изборите. Рекох си - ми ще вадя удостоверение за гласуване на друго място...Така, ама съм пропуснала (хайде аз съм виновна) друга промяна по въпроса. Преди можеше да се извади такова по всяко време, вкл. в самия ден на вота, а сега има краен срок за целта, май беше 2 седмици преди самия вот, та бях изпуснала вече въпросния. Но и да не бях - то пък местни избори това. Не мога да ида в София и да си избирам кмета на Стара Загора. Мога да ида да избера кмет на софиянци, по коя логика пък да го правя, като не живея там... Както и да е, ама ако сегашните промени бяха в сила тогава - аз щях да съм автоматично заличена от списъците. С което, освен да ме мотивират от "отбора на редовно гласуващите", да се преселя трайно в другия на негласуващите - друго няма да се постигне.

И понеже аз изобщо не съм най-умната...не в държавата, а дори на селУ, а може би и на улицата на която съм в момента ( с 5 обитаеми къщи) - ясно ми е, че написаното нагоре, не ще да е хрумнало само на мен зер. На много умни глави по върховете -  не просто е хрумнало, ами им е ясно като бял ден. И го гласуваха това, така, пък уж целта е да засилят масово хората към урните. Въпросът, който ме гложди днес е, какво всъщност целят с тези си действия, понеже е очевидно, че така гласувани промените - няма как да доведат до ефекта, който обявиха, че уж гонели. Даже раУтата с томблоли за джипки и телевизори и н'ам какво още за тези дето гласували, която врътнаха като метод да се прикоткат избиратели - не е гласувана. Тя щяла да се дискутира...Гласувано е само, че който не иде до урната - ще къса нерви в Общината после, ако все пак някога му се доще да иде до тая урна... "Местни нелепици" - епизод пореден...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #15 -: Април 21, 2016, 14:26:54 pm »
Жбруле много си права за заличаването от списъците, ма А дано заличат от списъки и починалия ми преди 15 години баща. Щот милия още го чакат да гласува... НООО виж мама дет почина преди 5 години не е вписана в списъка! За нея барем имат информация че няма да дойде.
Принципно де! Така и така ще заличават...

Иначе и аз гласувам. Принципно. Ама под строй...  :?  Помня едно време как гласуваха нашите - барабар с всички комшии, че нали бяхме в "милиционерския блок" Та такива асоциации 25 години демокрация по-късно
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #16 -: Април 21, 2016, 14:45:59 pm »
Кафенце, аз отчитам, че с въвеждане (пък ха дано и реално прилагане) на подобна практика - би имало файда, поне за да се заличат т.нар. "мъртви души" от тези списъци. Поне на теория. Идват следващите избори и нали - който не е гласувал - изчезва от списъка. Живите негласували предполага се, ще идат в Общината да се запишат пак, а мъртвите хора - няма как да го направят и проблемът се решава от раз. ОК, ама нали и ти се сещаш за другата опция, която е по-възможна предвид къде живеем. Мъртвите просто си остават в списъците и "им гласуват" на този и онзи както е било досега. Пък доста от наистина живите и склонни да гласуват - спират да го правят след подобно порязване.

Колко българи мислиш са си направили справка, дали всичките им починали роднини - фигурират в такъв списък доста след смъртта си при това? Ако има такива дето са наясно - колко от тях са предприели съответните мерки по административен път (не искам и да си представям колко хамалогични точно), че починалият им роднина Х - да бъде изваден от такъв списък. Аз например, как да съм сигурна, че покойните ми дядо и вуйчо - не си "гласуват" и сега на всички избори? Стига да ги има в някой списък - със сигурност си "гласуват". Не съм проверявала.... Моите опасения в случая - са точно в тази посока, че "мъртвите души" ще си останат и ще се ползват както досега, а реално гласуващи хора - ще бъдат отрязвани. Което определено ще се отрази на резултатите в желаната от Х, или Y посока. Покойниците на другите избори - няма да ги заличат, те ще са си "чинно гласували"  :wink: Няма да има нужда "мъртвец да ходи до Общината", че наново да го регистрират ;). Ама, ако аз не успея да гласувам - ще ме хване липсата. Моментално.

« Последна редакция: Април 21, 2016, 14:48:17 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #17 -: Април 21, 2016, 15:04:38 pm »
Пак са отметнали ангажимента. Какво са гласували - едно нещо като нищо.Ама направо едно голямо нищо. Който няма да гласува не си гласува по принцип, дреме му от какъв списък ще отпадне. А за гласувалите щяло да има "поощрения" хахахахаха.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #18 -: Април 21, 2016, 15:05:33 pm »
Приятел, който следи отблизо гласуването, преди малко написа във фейса :

"до тук имаме - задължително гласуване, никога да не се провеждат избори и референдуми 2 в 1, без район "Чужбина"

какво ли още да очакваме?



*
Re: Няколко нюанса Jbrul ;) - тема 3
« Отговор #19 -: Април 21, 2016, 15:08:50 pm »
Приятел, който следи отблизо гласуването, преди малко написа във фейса :

"до тук имаме - задължително гласуване, никога да не се провеждат избори и референдуми 2 в 1, без район "Чужбина"

какво ли още да очакваме?

Чудеса!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.