0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Азооспермия- споделен опит и подкрепа в борбата с нея
« Отговор #20 -: Октомври 24, 2018, 05:22:58 am »
Ами за жалост разширената потвърди обикновената.. резултатът е 0 сперматозоиди,няма бързи,бавни,неподвижни...ама никакви 8O...Въздържание 3 дни,обем 2.10,втечняване :нормално,ph 8.00, клетъчни елементи: множество, агрегация : липсва, аглутинация: 1А, Кръгли клетки :0,67 . Заключение: Азооспермия ;Препоръки:тест за наличие на левкоцити.  Още другата седмица отиваме при андролог,надявам се нещата да са поправими, защото ми се струва, че сме в някакъв филм. А вие дами, какво мислите?
*
Re: Азооспермия- споделен опит и подкрепа в борбата с нея
« Отговор #21 -: Октомври 29, 2018, 08:55:31 am »
Не се вкарвай във филми, а действайте. Най-напред при читав андролог, за да прецени от къде идва проблема и какво може да се направи. Можете да пуснете изследвания за Микроделеции на  Y хромозомата и Кариотип, за да не губите време. Това са генетични изследвания за мъжа ти, които и без това ще му пуснат при този резултат, а те насочват и доктора. Желая ви успех!
Re: Азооспермия- споделен опит и подкрепа в борбата с нея
« Отговор #22 -: Декември 15, 2018, 16:50:46 pm »
Здравейте. Въпреки забраната на моята генеколожка да се ровя в интернет, си обещах, че ще опиша какво се случи след потвърждението на Азооспермията и какви мерки взехме, за да могат и други отчаяни двойки да извлекат полезна информация от всеки пост. Веднага след 2рата спермограма запазих час при Милен Кацаров. След 7минутен преглед установи,че всичко е наред, единствено тестисите на моя мъж са една идея по - малки от нормалните. Назначи хормонални иЗследвания,които бяха в норма. Очаквах да назначи и други изследвания,но той каза направо биопсия. Тъй като върша всичко паралелно с моята генеколожка, тя каза,че биопсията се прави в краен случай,тоест,ако всички изследвания са наред. Посъветва ме да пуснем изследвания за трансмисивни инфекции и ето ти на.... хламидия. Още на следващия ден започнахме лечение с 2 вида антибиотици и двамата. През това време предписа на мъжа ми да пие Полукс форте, което е доста скъпичко,но съдържа всички нужни витамини за мъжа и за подобряване на спермогенезата като цяло. След 2 месеца ни чака ново изследване за хламидии, а след 3 месеца нова спермограма. Надявам се гадната хламидия да не е причинила запушвания,както при него така и при мен. Благодаря, ще пиша как вървят нещата при нас, късмет и здраве на всички ни! 🍀
Re: Азооспермия- споделен опит и подкрепа в борбата с нея
« Отговор #23 -: Февруари 24, 2019, 20:21:09 pm »
Здравейте, имаме 2 деца, и след като доста дълго време  работихме за трето - изненада, спермограмата показа диагноза азооспермия. Слава богу , след 3 месечно лечение на уреаплазма, спермограмата се подобри значително. Явно бактерията е била стара и е нанесла големи щети. Сега се надявам на 2те чертички в скоро време. Желая успех на всички.