0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте. Малкия е на 9 месеца и започна много често да повръща и да му се гади, но незнам какво да предприетма. Като по малък също имаше малко проблем с повръщането. На около 3-4 месеца беше. Хранише се с хипп комбиотик 1, тъй като първоначално му давах аптамил, но се запече и го смених с хипп. Да уточня ние живеем в Англия. Когато започна да повръща като по малък той и плачеше доста, докторите тук след много пъти посещения и настояване от мен , че не му е добре така , докторите му изписаха гавискон за бебета и казаха че след като започне да яде твърда храна това ще отшуми.. около месец му давах и след това го спрях.. мисля че имаше някакво подобрение от гавискона. След това започнх да го захранвам.. преминахме на хипп 2.. сега вече е захранен. Преди около месец започнах да му давам вечер хипп лека нощ , защото се пробужда често вечер макар ,че от 6тия месец последно към 9 най късно яде мляко и после сутрин в 8-9. Пие само водичка или давам биберон като се пробуди и той си заспива. Както и да е , и преди около месец започна отново да повръща.. като пиеше ли нормалното мляко хипп 2 през деня от него повръщаюе моментално.. дори още докато го яде.. от вечерното мляко лека нощ не повръща. Но дори и когато яде твърда храна понякога пак повръща.. повръща и дори да не е ял сега.. често му се погажда.. понякога повръща веднъж на ден понякога повече... но няколко пъти на ден му се погажда.. през деня спрях изобщо да му давам млякото хипп 2 по съветване на тукашните доктори и сега яде само вечер хипп лека нощ, но пак повръща и му се гади макар че сега поне не повръща постоянно. Но не пропуска ден без да повърне веднъж.. понякога по много понякога по малко и му се гади. Тук докторите не ми помагат по никакъв начин.. засега казват да давам малко храна често да избягвам мляко и да давам вода. Не му давам много храна но той е и постоянно гладен като яде по малко и неспокоен а млякото също съм намалила. Иначе преди месец като го теглихме си натдаваше нормално. Зъбките ни никнат. Вече имаме 7. Преди седмица др ни каза че фонтанелата ни се е затворила. Бяхме настинали преди месец кашляхме малко но се оправихме. Като цяло е активен весел жизнен. Криви се също, но си го обяснявам с никненето на зъбките. Дане би да има някаква непоносимост към кравето мляко алергия рефлукс.. и какво бихте ме съветвали да предприема. Благодаря предвАрително.
*
Re: Проблеми с бебчо. Повръща всеки ден около месец.
« Отговор #1 -: Април 08, 2016, 09:55:12 am »
Непоносимост към млякото вероятно не, но трябва да заведете на гастроентеролог и да се направи УЗ, може да е рефлукс. Ако яде сладко, шоколад, близо до съня също не е ок. На някой деца рефлукса им се завръща като по-големи. На мои близки детенце на 3г. беше така. Даваха някакви сиропи, но явно е бил раздразнен стомаха и не отмина бързо. Прецени и храните, които яде, може някоя да дразни.
Re: Проблеми с бебчо. Повръща всеки ден около месец.
« Отговор #2 -: Април 09, 2016, 01:09:40 am »
Благодаря за съвета, но и това не помага като цяло.. не давам сладко.. съобразявам се каква храна му давам.. намалях дозата но все така.. за Гастроентеролог тук много трудно да стигна.. трябва личния лекар да ме прати а те не обърнаха голямо внимание макар 4е го водих 4 пъти.. ще пробвам отново.. иначе и акото му е доста твърдичко и ака по съвсем малко но по няколко пъти на ден ... днес много се сърди и поплаква..
*
Re: Проблеми с бебчо. Повръща всеки ден около месец.
« Отговор #3 -: Април 09, 2016, 01:41:30 am »
Детето ти определено е с рефлукс и от прочетеното - не е ще да е лек. Не знам какви са тези лекарски съвети за водички и изобщо течности, като "препоръчителни" - при такова състояние - колкото по-рядко/течно - толкова по-лесно се връща. А ти споменаваш за гадене и непряко провокирано от поета храна/течност повръщане... Колко са компетентни по тези въпроси педиатри НЕспециалисти по такива въпроси в Англия (или където и да било) - ще оставя на теб да се сетиш. Там ще е безумно скъп частен прием при специалист, но ако можете да си го позволите - проучи къде и при кого и заведи детето. Не е безобидно състоянието, особено ако не се взимат мерки с месеци и години.
Вие не си ли идвате в България все пак? На гости, почивка? Ако ще идвате скоро - тук е доста по-лесно и евтино да го види читав специалист и да се назначи адекватна терапия. Не чакай да си мине само, аз съм на 35 - и не ми е минало съвсем, хем е в лека форма при мен (като за възрастен), а и като дете не е е било чак толкова тежко при мен де.

Рискове от подобно състояние и то неадекватно третирано- колкото искаш. При бебета и подрастващи - ясно, че не се усвоява нормално храната при ударно развиващ се организъм. В допълнение, при всяко повръщане се излизва стомашна киселина в хранопровода -  ни стомах, ни черва действат нормално - следват язви, гастрити и други доживотни "екстри". Като чуя някой вече, особено в бяла престилка да дрънка тъпотии от вида колко си било нормално едва ли не да си повръщат бебета и малки деца и как няма проблем - направо пяна ми избива. Не, не е нормално. Не, не е мое мнение - на лекари специалисти по тези въпроси е. И съм го виждала с моето си дете. И разликата с "нормалното повръщане" и без него съм я виждала. Ходих да го бутам сина ми да не би да е умрял, след 4 часа сън, след първия прием на АМ-АР. А кърма имах за 3 деца, сучеше си, много полезна, ок, ама другото....? И подчертавам, при моето дете - беше много, много лек този проблем. При твоето - не е.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Проблеми с бебчо. Повръща всеки ден около месец.
« Отговор #4 -: Април 11, 2016, 11:03:05 am »
подкрепям с две ръце мнението на Jbrul.
И дъщеря ми беше с рефлукс, хранеше се с кърма, захраних след 6ти месец. Повръщаше на фонтан направо след всяко хранене. Имаше значение и позата, в която се храни (за кърменето), но докато не се консултирахме с детски гастроентеролог не се справихме с проблема. Правихме схема с пробиотици, налижи се и да захранвам от начало, пак по схема изготвена от лекаря, но за 2-3 месеца си решихме проблема и както се казва да чукам на дърво 2 години минахме и не е имала проблеми. Само ще вметна, че и нашата лична лекарка, ме убеждаваше, че е нормално и щяло да отмине и т.н. естествено отказваше направление да ми даде, но я заведохме на частен прием. Радвам се, че не я послушах, кой знае колко щеше да се задълбочи проблема. Дано бързо се оправят нещата при вас.