0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
« Последна редакция: Април 09, 2016, 19:49:10 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #561 -: Април 11, 2016, 09:10:40 am »
Момичета да се похваля - в петък бях на преглед и моето бебече си има сърчице  :D Ако знаете само как се радвам...По повод на лекарите имам една молба към вас. Писах в темата за добри гинеколози в Стара Загора, но от 2 седмици никой не ми отговаря и затова си позволявам да поискам помощ тук от вас. Ще се местя да живея при таткото в Стара Загора / аз съм от Пловдив/ и трябва да си намеря лекарка там - можете ли да ми препоръчате добра гинеколожка / държа да е жена /. Тъй като не искам да напускам работа, а в същото време искаме да сме си заедно с таткото мисля да излезна в болничен до момента на раждането и затова ми трябва лекарка, която да може да ми даде такъв болничен. Предварително ви благодаря за помощта  :)
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #562 -: Април 11, 2016, 09:23:11 am »
Едва сега видях, че в другата тема две момичета са писали, за което им благодаря, но все още няма много предложения. Четох в нета добри мнения за д-р Пиперкова от болница "Св. Иван Рилски".
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #563 -: Април 11, 2016, 14:11:55 pm »
Таня, вероятно не ти пишат много хора, защото поне тези, които познавам от форума и са от СЗ, ходят до Пловдив на лекар. Не го приемай лично! Не че не искат да ти помогнат. Просто не са си следили там бременността. Ако питаш за раждането, същото мога да ти кажа. Дано да се включи все пак някое момиче, което да ти помогне!

Лека бременност!

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #564 -: Април 11, 2016, 14:41:14 pm »
Момичета, здравейте. Имам сърбеж и течение, а микробиологиите са ми чисти, но аз усещам, че има нещо. Дали не е нормално по време на бременност? В 26.4 г. с. съм.










Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #565 -: Април 11, 2016, 14:50:58 pm »
Благодаря blue_sky че се опитваш да ме успокоиш :) аз и затова не упреквам никой, а и не всички теми се следят постоянно. Сигурна съм, че с питане ще открия "моя лекар"  :D
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #566 -: Април 12, 2016, 13:12:07 pm »
Здравейте, момичета!

Искам да ви попитам нещо за плацентата. Ако случайно някой има идея - ще съм много благодарна за мнение :)
Слад скрининга в 12-та седмица на резултата пише, че съм със задна нископрикрепена плацента. А вчера като ходих на консултация при докторката (сега съм 17 седмица и 4 дни) , при която си ходя по принцип (не съм правила при нея скрининга), ми каза, че бебето е изцяло зад плацентата, а тя пред него - тоест аз съм разбирам предна. Възможно ли е да се е променила и....как така? Нещо никакне ми е ясно  8O
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #567 -: Април 12, 2016, 18:58:00 pm »
Момичета, здравейте. Имам сърбеж и течение, а микробиологиите са ми чисти, но аз усещам, че има нещо. Дали не е нормално по време на бременност? В 26.4 г. с. съм.

И аз съм по същия начин....:( чиста МБ, а имам дискомфорт всеедно имам гъбички... osi_10 osi_10

aeryn май си с предна плацента като мен, но незнам дали може да се измести...мисля че няма голямо значение къде е разположена.


*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #568 -: Април 14, 2016, 08:45:45 am »
Добро утро, момичета! Как сте с днешна дата? :)
Отивам на ЖК да видим колко е пораснало момчето и как вървят нещата? После ще пиша...
Слънчев и усмихнат ден ви пожелавам!
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #569 -: Април 14, 2016, 08:51:58 am »
Горещо препоръчвам този филм:
http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1483.0


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #570 -: Април 14, 2016, 11:24:42 am »
Благодаря за линка, ей сега ще го видя :)
Нашето фъстъче вече е 1860 г :) , а мама е качила само 1 кг! Вече е с главата надолу, както си му е реда. По време на прегледа с ехографа се ядоса май на док и такъв шут му заби :) Док вика: Мале, замъгли ми екрана, нищо не виждам...
На 28.04 сме пак на преглед и вече по-често - най-после :)
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #571 -: Април 14, 2016, 11:31:39 am »
Браво на вас, Вилиа, пораснали сте и сте добре.Радвам се. Аз пък съм на ЖК утре, да видим за нас какво ще кажат.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #572 -: Април 14, 2016, 18:49:10 pm »
И ние бяхме на ЖК днес. Момъкът е вече 826 гр. Порастнали сме с 300 гр за 2 седмици. Иначе усети, че ще го шпионираме и ме налагаше яко и ни обърна гръб. Добре че стана въпрос за но шпато и се оказа, че не трябва да го пия 3×2, много голяма доза е това. Ще пия само при нужда.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #573 -: Април 15, 2016, 16:23:24 pm »
Здравейте и от мен, много време мина от последното ми влизане, много сте изписали и все хубави новини!

За секциото, освен ако няма здравословна причина (бебето или майката да са с опасност за живота), тук препоръчват 39гс +... Даже някакво обяснение имаше свързано с имунитета на бебето с влизането в 39гс, но го забравих точно, защото за мен беше достатъчно убедително, но другия път като ида на консултация ще го снимам --> залепено е на стената на консултацията :)

За генетичния скрийнинг --> аз правих пренатест, който се оказа неясен и трябваше да го повторя, но вместо това пуснах Бхс (в 19гс това не знам дали не е късно), чакам сега резултати...

Мина ми и първата и единствена ФМ --> имаше някакъв проблем с големината на главата на бебето и ме викнаха след 2 седмици пак. Другото, което ми казаха беше, че плацентата е предна и там щяла да си остане и че бебето е седалищно --> то спеше с кръстосани крака, много беше сладко :)

Това ще ми е и последния уз до края на бременността, дано всичко с бебето да е наред.

От няколко дни усещам и движение вътре --> много мило ми стана като го усетих :)

Аз съм с наднормени кила доста (BMI ми е над 30), но теста с глюкозата категорично го отказах. Казах й че ще го направя единствено, ако се появят показатели, симптоми и резултати сочещи към ГД, тя се съгласи и каза, че ще следим кръвната захар, килограмите, кръвното и развитието на бебето и ще решаваме според тях :)

Покупки още не съм направила, но изготвих списък с нещата за купуване (с минимално най-малко покупки --> смятам да гледам бебе както баба ми ги е гледала нейните) и ще следя намаленията и ще купувам на сметка и предварително :)

Бебешките дрешки се оказаха най-малкия разход (според моя списък с изчисленията) и тях ще ги оставя най-накрая, освен ако не се появи супер изгодна оферта за тях :)

Това е от мен :) хубав и усмихнат ден на всички и здрави и щастливи бебчета!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #574 -: Април 15, 2016, 16:31:58 pm »
makiyaki, много се радвам, че се появи. Точно вчера мислих, че от много време не си била активна, но се радвам, че всичко е наред. Дано резултатите от БХС са добри.
Аз съм правила теста с глюкозата преди няколко години и си имам отклонения според един ендокринолог, а според друг- не. Сега док ми каза, че след като един път ми е правен, няма смисъл от повтаряне, но гледам да не ям много ориз, картофи и тестено, но пък и не мога без изобщо да ги ям.
Не мога да си представя, че може да имаш само още един УЗ. Ако си заплащаш не става ли?
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #575 -: Април 15, 2016, 16:51:48 pm »
Маки  :D
И аз се чудех какво става с теб .... от едно фирмено пътуване и изчезна...
Стискам палци за добри резултати от скрининга :)

Поли, Вилия, браво на фастъчетата!

Аз днес съм с раздразнено гърло, боли ме главата и ми е изморено. Тръгнах си към обяд от работа. Мерих Т-36.9. ММ от днес е на АБ, че не успя да овладее настинка (или вирус!?) - възпалена лигавица на гърлото. Дано да не съм се заразила. Избягвахме да стоим близо един до друг, но...
Ям мед с лимон, пия чай, какво друго мога да направя?
А телесната температура при бременност по-висока ли е от обичайното?
Прегледа ми е на 18ти. Дано съм ок и да пътувам към София.

Леко бременеене  :bighug:


*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #576 -: Април 15, 2016, 16:53:40 pm »
Поли, аз съм в САЩ и тук безплатно няма ;p всичко е "платено".

В началото много се притеснявах, но после открих "темата на бременните в чужбина" и като гледам, че има държави, в които БХС изобщо не се прави и първият И единствен УЗ е чак е 20 гс ... (А на мен все пак ми правиха измерване на нухална гънка в 11гс и ФМ в 19гс), та се успокоих  :)

Сега този УЗ другата седмица ще е само защото имаха някакви съмнения след ФМ миналата седмица --> аз бях и болна с температура 38-38.5 4 дни точно преди ФМ и се надявам сега вече като съм здрава, другата седмица всичко в измерванията да е наред...

Иначе за притесненията няма как да се оттървем от тях --> то и в бг дето ходят всеки месец на УЗ момичетата гледам не са спрели да се притесняват, за това най-добре да бременеем успешно, после да родим живи и здрави бебета и да затворим страницата на бременските притеснения, ОТВАРЯЙКИ страницата за притесненията покрай отглеждането на децата :)

Забравих да кажа, че и течение ужасно имам --> не сърби и не мирише уж, но е тъмно зелено :/ много се уплаших. Микробиология не знам какво е, но докторката взе секрет и отиде да гледа под микроскоп и като се завърна от другата стая ми изписа антибиотик. Изпих го, но още не се оправил цвета --> сега е само светло зелен и на 29 април съм на консултация и пак ще я питам какво да се прави за туй нещо...

Россс, верно че и фирмено пътуване имаше... Вирус изкарах и аз без антибиотик, но доста тежко --> цели 4 дни висока Т, по 12 (вредни) парацетамола на ден, защото Т ми след парацетамол спадаше на 38, а 3-4 часа след парацетамола се вдигаше над 38.5, та стигнеше ли 39 гълтах нови 2 парацетамола, дори и да не са минали часовете, които препоръчваха на опаковката (5/6 часа)...

Дано да не вдигаш Т и да ти се размине боледуването, че доста е неприятно :/

« Последна редакция: Април 15, 2016, 16:58:42 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #577 -: Април 15, 2016, 17:12:43 pm »
Rosss, моят док ми каза още в началото, че е нормално да има субфебрилна температура 37,2-37,3 през цялата бременност. Аз може би до 5-ти месец много често горях- бузи, чело, но рядко имах около 37,2- нормално нещо.
makiyaki, този зелен цвят на течение за мен е странно. По принцип е нормално да имаме течение и аз сега имам, изследвано е, няма проблем. Но заради цвета според мен наблегни пак на док.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #578 -: Април 15, 2016, 17:23:34 pm »
Благодаря, Маки!
Дано се размине без температура, но ако се наложи и аз ще пия парацетамоли :( В такава ситуация все се избира по-малкото зло.
Днес ще се лекувам по бабешки и ще се надявам до утре да ми се е разминало :)

Това зелено течение ми звучи като бактерия?! Тя го е видяла какво е под микроскопа. Може би не е бил достатъчен АБ-а. Дано да предложи по-ефективно лечение, че бързо да се излекува!

Благодаря, Поли!
Предположих, че има леко покачване на температурата през бременността, но друго е да го е коментирал лекар. :)


Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #579 -: Април 16, 2016, 10:42:04 am »
Aerin, плацентата най-вероятно е предна и според мен. Няма никакво значение дали е предна или задно освен, че с предна плацента по-късно можеш да започнеш да усещаш бебето малко по-късно. Иначе плацентата не може да се мести.Аз също съм с предна.
Таня, чудесни новини.Всичко да се развива все така добре. За лекар в Пловдив нямам представа.
Вили и Галя, браво за хубавите новини. Ходите ли на тонове вече?
Мики, и според мен това е бактерии. Но с антибиотик ще се оправиш.
И аз минах на преглед. Бебенцето е пораснало вече е 1.240 в 27г.с + 5дена за сега всичко е наред. Дано и занапред е така.Само имам контракции от време на време.
Момичета, пиете ли витамини за бременни?