0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мисед аборт и кухо яйце
« -: Ноември 24, 2014, 13:23:27 pm »
Здравейте ,
на 27 години съм и с мъжа ми искаме да си имаме детенце. Миналата година ноември месец разбрах , че съм бременна. Но когато влезнах в 7г.с. ембриончето нямаше пулсации, изчакахме още две седмици, но развитието на ембриона беше спряло и се наложи кюртаж. Лекарите казаха, че се случвало често и може да е от всичко , да не си правим изследвания и евентуално ако се случи втори път - тогава. На скоро разбрах,че отново съм бременна . В 5г.с. отидох на преглед, но ембрион не се виждаше,само плоден сак,казаха ми да отида след 10 дни. Сега се връщам от преглед - кухо яйце , изобщо ембрион няма. Утре трябва пак да ме изчистят... И вече след това да тръгваме по изследвания. Хубавото е ,че и двата пъти забременявам бързо на 2рия месец след като започнем опитите. Искам да попитам на някой от вас случвало ли му се е подобно нещо,на какво може да се дължи и  знаете ли какви изследвания трябва да си направим? И изобщо някакъв съвет да ми дадете. Много съм притеснена дали някой ден ще си имаме дете.
« Последна редакция: Ноември 24, 2014, 13:31:27 pm от sisinka871 »
*
Re: Мисед аборт и кухо яйце
« Отговор #1 -: Декември 11, 2014, 17:27:01 pm »
Свържи се с репродуктивен лекар преди да продължиш опитите, аз също имах кухо яйце - причините може да много - най-добре си направи всички генетични и имунологични изследвания. Много лекари ги спестяват, но при два неуспешни опита мисля, че е задължително. Може да се окаже нещо елементарно, така че не бързай да се шашкаш.
Re: Мисед аборт и кухо яйце
« Отговор #2 -: Декември 11, 2014, 17:40:40 pm »
И хормони на щитовидната си пусни. При мен генетичните излязоха перфектни, имунологичните имат някои забележки, но док казва, че не са проблем, сега единственото, което смятаме за причина е завишеното ТСХ.
Re: проблем ли е бързото забременяване след кюртаж?
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2015, 21:40:06 pm »
Преди 5 дни ми направиха кюртаж- оказа се кухо яйце нях в 9 г.с. много ми е тежки защото много исках всичко да е наред.въпросът ми е колко време трябва да изчакам и проблем ли е ако се забременее по рано от 6 те месеца който трябва да се изчакат?
Re: Мисед аборт и кухо яйце
« Отговор #4 -: Ноември 07, 2015, 18:26:48 pm »
rozalina93 Съжелявам за случилото се . Боли , аз имах мисед в 11 г.с. Все си повтарях още малко и всичко ще е наред, и седмица преди края на третия месец .... Но всичко е Божа работа. Бих те посъветвала да се консултираш със специалист. Само той може да каже за теб , при всички е индивидуално възстановяването . Физически ще се възстановиш по бързо , емоционално трябва да си възстановена , за да не обременяваш със страхове следващата си желана бременност. Желая ти здраве , усмивки и успех .