0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #240 -: Септември 29, 2015, 15:03:27 pm »
kati_vm, АМ трябва да се консумира до 1 час след приготвянето му. Мога да ти кажа аз какво правих. Купих си една чашка с капаче, която се затваря плътно и термос. Пълнех термоса с преварена вода, АМ на прах в чашката (в нея сложих и 1 мерителна лъжичка от АМ) и си носех 1-2 шишета, в които да му правя млякото. Изкарвахме по цял ден така навън.

P.S. Сега видях, че maury ти е написала същото :)
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #241 -: Септември 29, 2015, 15:29:48 pm »
Мда, и нас не ни плаши дъждът и лошото време.

Ние днес сме 50 на 50. От една страна - през нощта много страдах, че плановете ми за отказване от нощното кърмене явно се провалят. От друга страна, обаче, Киндиру центърът до нас все пак отвори и днес бяхме на първо занимание с Теди. Голяма забава са тези бебешоци :)



   La vita è bella
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #242 -: Септември 29, 2015, 16:35:29 pm »
Руми, къде се намира този център?
<br />[link=http:
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #243 -: Септември 29, 2015, 16:59:48 pm »
Maury, Larry 75,  благодаря ви много! Руми, много се радвам, че Киндиру е отворило при вас. И ние на зима ще го посетим, но ми се иска София да порасне още малко. :-D
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #244 -: Септември 29, 2015, 22:17:42 pm »
meshko106, в хотел Триада е. Заниманията засега са сутрин делнични дни, но при интерес ще има и нови групи. Миналия сезон имаше и събота.

kati_vm, имаше и бебета по-малки и от нашите. Но наистина сякаш много им дойде 45 мин. стимулация.



   La vita è bella
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #245 -: Септември 30, 2015, 11:25:36 am »
Здравейте всички мами и Ра4о  :P

Отдавна не сме се отчитали тук. Сега влизам да докладвам, че и Дани е болен за първи път с всички екстри - температура, гърло и разстройство.
Днес е по-добре вече след като вчера не искаше да сваля температурата. Запасили сме се с лекарства. Проблемът е, че го стресирахме да му пъхаме разни неща в устата и той всичко плюе и е голям зор да му дадем нещо.
Според мен лепна вирус на връщане от морето в събота. В самолета имаше болни деца с подобни симптоми. Отделно, че си дойдохме на време с 20 градуса по-студено и това сигурно също го събори.

Иначе на морето беше страхотно. Само първия ден го беше страх и после много му хареса във водата. Пищеше от удоволствие  :P Много се забавляваше и на детската дискотека вечер. Прилагам доказателства  :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=_njDa6JyyDA
Ходихме и на детски клуб, но там за неговата възраст е само с майки или татковци. Бързо му омръзваше. 15 мин игра и си излизаше от стаята.

Тази седмица сме отделили за подготовка за яслата. В понеделник дадохме проби за изследванията. Утре ще оформим и документите при личната лекарка. Дано само да е пооздравял и да не прескочи ходенето другата седмица.
Искам да го давам вече. Усещам, че има нужда от контакт с други дечица. Мисля, че там ще му дадат повече откъм разнообразие отколкото аз вкъщи. Е, няма разбира се да му дадат толкова любов, но вечер и уикендите ще наваксваме.
Той непрекъснато иска да сме навън. Много се надявам и там да ги извеждат поне по 1-2 пъти на ден.
Днес няма да го извеждам, че мъжът ми е против, тъй като нали е болен (аз не съм съгласна, ама хайде) и не знам как ще издържим цял ден у нас.

Практиката с тръшкането, плача и захласването продължава. Само да не стане каквото иска или да не може да разберем какво иска и се започва. Освен това има страшно чувство за собственичество. Всичко, до което се докосне става негово и пищи, ако друг се докосне до него. Например стълбите в хотела, пързалката и т.н.  :lol:

Събуди се... отивам...
Целувки на всички бебки и бебоци!
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #246 -: Септември 30, 2015, 12:20:16 pm »
Смайлс, разходките ще му се отрязят добре, когато е болен. Но не на детската площадка, а просто да подиша въздух. На моя син така му свалях температурата понякога. Не че не съм ползвала лекарства. Но определено се чувстваше по-добре след една разходка на прохладно. Извеждах го с количката, защото беше омаломощен.

Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #247 -: Септември 30, 2015, 12:23:12 pm »
Блу, напълно съм съгласна с теб. Таткото обаче е на друго мнение и не мога да се преборя.
Според него съм разболяла детето, защото го извеждах в студа тези дни... дрън, дрън....  :x
Като че ли съм го пазила досега. Все на този режим е бил.
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #248 -: Септември 30, 2015, 12:45:21 pm »
И какво предлага? През зимата да си седите шест месеца вкъщи ли? На мен на вирус ми прилича, не на настинка. Няма разстройство от настинка. И на таткото му кажи да се подготви, че с почването на яслата ще боледува често (поне в началото). Нормално е. Все пак трябва да си изгради имунитет. И по-лошото. Вероятно и вие (особено ти) ще боледувате заедно с него (поне част от болестите).
Това мъжете не са като човека.
Моят пък се противеше да му давам аб, въпреки че му беше изписан от лекар. Пищеше, мяташе се, на 2,5 г. беше. Не искал бил да го пие. Викам му, ама това не са витамини. Трябва да го пие и точка. Щяло да се травмира детето за цял живот, да намрази лекарствата. Пълни глупости! Да не говорим, че той досега общо три пъти е пил аб в живота си. Понякога баща му е такава квачка, че яко ми лази по нервите. За други неща пък е твърде спокоен (и това понякога дразни). :-)))))

*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #249 -: Септември 30, 2015, 13:01:41 pm »
Смайлии, усещаше се липсата ти! Радвам се,че се появи.  :party: Хубаво сте си изкарали почивката. Жалко само, че Дани се е поразболял, но се надявам бързичко да се оправи.
 Това с излизането днес все едно аз съм го писала ММ пак се заинати, че много духало. Мъже бе..не ми се влизаше в излишни спорове, та склоних и без това малката е крива заради коликите, та днес ще.ни се размине излизането, освен ако по някакво чудо следобед не спре да духа.
 Относно детската дискотека всички малки чоренца са луди по нея. Като студентка летата работех, като аниматор, та що детски дискотеки съм направила. Шефът вместо с пари ни глобяваше с поредни детски дискотеки.Един час скачаш в клоунски костюм, в горещите вечери си беше здрав фитнес. :lol:


Всеки миг е още един шанс...
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #250 -: Септември 30, 2015, 13:07:22 pm »
Само сега не иска да го извеждам, докато е още болен. Утре вече можело....
И аз мисля, че е вирус.... Лошото е, че като му сложа лекарство в устата и го изплюва.
Вчера точно преди да отидем на лекарката изплю целия Панадол, който му бях сложила. И двамата отидохме лепящи при лекарката  :lol: Сега му го слагам в млякото и така минава, но има разни други лекарства, които не мога да смесвам с мляко и те са ми големия зор...
Мислих, че се е събудил, но не... спи вече четири часа....

Синеочка, дано да я оставят коликите вашата беборана!
Ох, да, тези аниматори с костюмите много ги съжалявам. Дани си хареса една катерица (и не само той) и я преследваше дори в съблекалнята....
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #251 -: Септември 30, 2015, 13:08:51 pm »
Понякога баща му е такава квачка, че яко ми лази по нервите. За други неща пък е твърде спокоен (и това понякога дразни). :-)))))

blue_sky, все едно, че говориш за моя мъж. Напълно те разбирам :)

Смайлс, страшен бонбон и танцьор е Дани. Като го гледам какъв е веселушко и социален, мисля, че ще чувства чудесно в яслата. Аз имах безумни страхове, когато синът ми тръгна преди 2 седмици, а сега съм изключително доволна. Има такава промяна и напредък в поведението му за това кратко време, че чак ми изглежда невъзможно. Със сигурност (колкото и да ми е трудно да го призная), там му е много по-весело и разнообразно, отколкото само с мен и баща му.
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #252 -: Септември 30, 2015, 13:14:29 pm »
Lary75, повечето пъти танцува като ме държи за ръка  :lol: Въобще не е самостоятелен на този етап. Иначе наистина много се забавлява.
Пробвахме да го оставим на детски клуб в едно заведение този уикенд (за трети път се пробваме) и още като излезна започва да се дере и не могат да го успокоят. Хем в детския кът има познати деца - братовчед му и други приятелски деца и какичката дето ги гледа го гушка и му обръща лично внимание.
Трябва и аз да стоя с него в клуба и непрекъснато ме следи да не тръгна случайно.
Мисля си, че драмата с яслата ще е голяма, но дано не съм права.
Браво за твоето детенце! Страхотно е, че е доволен и че виждаш разлика преди и след яслата  :P
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #253 -: Септември 30, 2015, 13:20:36 pm »
Температуропонижаващите доста време му ги давах под формата на свещички, защото ги плюеше. Дъшеря ми пък е обратното. Тя може да изпие каквото и да е, само да не са свещички.

При започването на градина (почти) всички плачат. Има изключения, но са малко. А и е нормално. Досега са били само с вас, изведнъж е на друго място с непознати хора. Затова се прави и адаптация заедно с родителите (не в българските държавни градини). Във вашата ясла как е?

*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #254 -: Септември 30, 2015, 13:23:11 pm »
Синът ми също от няколко месеца е залепен все за мен и ме търси и плаче. Но стигнах до извода, че стресът от тръгването на ясла е по-голям за родителите, отколкото за малчовците. :)
Според мен, в яслите имат по-професионален подход, в сравнение с детските клубове и успяват да ги успокоят бързо. Както ми каза директорката на нашата ясла: "Нали не мислите, че ги оставяме да плачат? Ако едно от тях реве дълго време, и всички останали ще го направят. И тогава вече става сложно".
Дребчо се разплака първите 3 дни (единия ден го видях, че след 30 секудни се успокои, за другите не наблюдавах тайно, но предполагам, че пак е спрял бързо :)), на четвъртия направи само муцунка и в следващите дни тръгваше с протегнати ръчички към възпитателката. Но ние попаднахме на страхотни жени. Дано така да продължават.
Така че - спокойно. Всичко ще бъде наред :D
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #255 -: Септември 30, 2015, 13:36:02 pm »
Истина е, че много бързо успяват да им отвлекат вниманието и те се заиграват и забравят.

*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #256 -: Септември 30, 2015, 14:18:28 pm »
Радвам се, че се завърна, Смайли :) Много да нацелуваш Дани и бързичко да му минава, че яслата го чака :) Мони и двата пъти преди да тръгне на ясла/градина боледува. Също и преди да се роди бебето боледува. Имам чувството, че усеща предстоящата голяма промяна и реагира с болест :) Но промените понякога са за добро. Сигурна съм, че ще му хареса на Дани в яслата. Успех!



   La vita è bella
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #257 -: Септември 30, 2015, 14:21:35 pm »
Затова се прави и адаптация заедно с родителите (не в българските държавни градини). Във вашата ясла как е?
Само знам, че ще е на цял ден от самото начало. Директорката на градината ми каза, че има дългогодишен опит в това отношение и смята, че адаптацията е по-лесна, ако е директно на цял ден, а не първо на половин, защото иначе свиквали, че ги вземаш по-рано.
Не знам обаче дали и колко време ще оставам с него там в началото.
По принцип имаме включен транспорт и ще го взимат от вкъщи и ще го връщат вкъщи, но не знам дали веднага или след период на адаптация.
Утре ще звъня и ще ги уточня тези въпроси.

Руми:bighug:
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #258 -: Септември 30, 2015, 14:46:09 pm »
Уф, не успявам да ви изчета, камо ли да се включа :?
Но явно Смайли е душата на компанията, че темата рязко е живнала :lol:
Накратко днес първи ден на ясла до обяд и сега спи вече почти трети час, което е невероятно! Сложихме си камера и сега го наблюдавам, че започва да се разсънва, така че дано довечера/утре се включа с повече детайли....
 :bighug:
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #259 -: Септември 30, 2015, 14:51:22 pm »
Директорката на градината ми каза, че има дългогодишен опит в това отношение и смята, че адаптацията е по-лесна, ако е директно на цял ден, а не първо на половин, защото иначе свиквали, че ги вземаш по-рано.

Да, на мен същото ми го казаха няколко човека, като двама от тях са директори на ясли.

Ако прецениш, попитай директорката дали има телефон, на който можеш да звъниш първите няколко дни, за да разбереш как е детето. При нас може, дори самата директорка ни го предложи, за да не се притеснявам. Звънях първите 4 дни по веднъж и после реших, че ще им писне на хората от мен и спрях. Прецених, че ако има нещо, те ще ми се обадят. Но тези разговори ми действаха много успокояващо първите дни и ми беше много по-лесно.

Mousyt, ще чакаме новини от теб по-късно, как се чувства детето. :)