0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пускам тема за новия месец септември. Предстои да кажем чао на лятото, но дотогава нека се насладим на прекрасните горещи дни :)

Да ви почерпя с нещо сладичко, днес моето голямо бебе Симеон има имен ден



   La vita è bella
*
Руми, да е жив и здрав Мони, и да слушка мама и тати!
*
Привет на всички.

Руми, да ти е жив и здрав Симеон.Казаха ми че днес и моята Моника била именичка, ама аз идея си нямам дали е така.

Аз вече влизам в работен график.А как искам още да си почивам на морето, а и на планина ми се ходи.
Днес трябваше да ходим на ваксина, но Моника е със сопол, та ще отложим за другата седмица.От де го хвана това не знам, но е разсополиви се.

Хубава и успешна седмица!

*
Мерси, момичета :)

Ох, и моите и двамата са със сопол :( Отложихме тръгването на градина на баткото, днес трябваше да е. Поне знам, че и без градина, пак има откъде да пипва вируси. Да не виня само градината :)



   La vita è bella
*
Здравейте и от мен,

Руми, жив и здрав да е рожденника.

Понеже не успях да се включа в предишната тема, ще коментирам в тази. 

Смаили,
Аз не съм използвала първите обувки за дете, а за себе си. И моите са от обикновените на sportsdirect. Тъй като от доста време ходим на море само в Гърция и сме виждали всякакви плажове, имаме такива обущета за каменистите такива. Влизаме с тях и във водата, и по пякъка ходим, а и до самия плаж пак с тях. Малко запарват, та не са за дълго носене, но като за морето са си супер. Издръжливи са както е писала и StefiZ, моите са на поне 10-тина морета и са си ок. И само да вметна, при ходене по плажа вътре влиза пясък. Е, не толкова много колкото би влязло при вторите обувчици, но не са идеално затворени.

meshko, мерси за мнението. Моите дребосъци не са фенове на кашата, но ще опитам да съм по-настоятелна.

Ние пак сме сами и засега се оправяме. Е, не минава и без рев - когато преобувам единия, другия задължително реве сърцераздирателно от леглото си, но като цяло става. Хаосът вкъщи също е на ниво, но не се впрягам. Някой хубав ден ще ошетам, а дотогава ще я караме така.

И моето момченце е сополиво и то от 2 седмици. Пи суметролим, слагахме капки и не се променя положението. Лекарката каза, че може да е от зъбите, още си няма, а се лигавииии. Та слагаме физиологичен разтвор и чакаме да мине. Едва  ли е вирус, защото сестра му е ок, а са все заедно, ядат си играчките и бибероните си сменят.  Ама много ме дразнят ... подсмърча миличкия, буди се нощем, че не може да диша. Не знам какво да го правя вече, док каза остава без лечение и ще видим. Ама до кога така ....

Хубав ден на всички, здрави дечица и щастливи майки!
Слънчев и здрав септември :)

Катето е на градина от днес, по малко по малко, докато свикне. Аз почти ревнах.

Захранихме се, явно ги притеснява лекарите, че дърпа на ръст, но не и на килца.

Руми, жив и здрав да е Симеон :)
[/url][/url]
Руми, честит имен ден на Мони  :P Да бъде един прекрасен батко  :P

За обувчиците, и аз не знам какви точно ни трябват. Той има само кожено-велурени сандалети, т.е. не са подходящи за намокряне, плаж и т.н.
Джапанки има от този вид, но не ми изглеждат удобни: Оставят му червен белег на крачетата.
И принципно исках да взема гумени сандалети, но те все са едни маркови и скъпи.
Там, където ще ходим ще има плаж с пясък и детски басейни.
Какво ще ме посъветвате да взема?

Дани тук се размята по голо дупе. Майка ми го е оставила от два дена да пишка навсякъде  :lol: Въобще не се усеща още за какво иде реч....

Ох, и за отказването от бибите ще ви питам скоро.
*
Усмивки, ние за плажа бяхме с ей тия джапанки, като Моника ходеше до там и обратно с тях, а и из селото я разхождах с тях.От батко и са, не знам колко струват, но са някакви евтини.

*
Руми, честит имен ден на Симеон!
Да ви е жив и здрав, да расте щастливо и лъчезарно дете!

Смайли, ако наистина няма да има каменисти плажове, нямаш нужда от затворените обувки. Аз ползвах точно такива кроксчета, каквито си посочила и бях много доволна. Ползвах ги само за придвижване до плажа/басейна и там вече - бос.

Мишо от днес си е в неговата градина и е много щастлив. И в другите две градини нямаше проблеми, но друго си е на собствена територия  :)

Никола вече се сдоби с първото си зъбче отдолу, всеки момент и второто ще се покаже. Отгоре също са почти готови и двете за ибиване.

Бързо оздравяване на всички болни дечица.


*
Здравейте, с какво мажете венците на бебчетата при избиването на зъбките? 
Здравейте, с какво мажете венците на бебчетата при избиването на зъбките?
С Дентинокс. Като че ли най му помага. Пробвали сме и Дентокинд и гел Бочко, но не помогнаха.

Маги, а тези между пръстите дали са удобни. На мен винаги ми е убивало там напр. и не мога да нося такива.
Mgstra, точно тези кроксове му правят червено. Може да е от нашия модел конкретно.
*
Здравейте, момичета!

И ние се завърнахме щастливи и доволни от морето. Е, аз сега бързичко се организирам за обичайния режим и лека-полека се стягаме за ясла и работа.

Смайлс, моите жабки ходеха до плажа с едни платнени сандалки, които тук си ползваме за разходка. По пясъка си щъкаха боси. Пепи има и едни "желирани", които също вършат работа. За около басейн е хубаво да е нещо устойчиво, защото е хлъзгаво. Когато сме ходили на басейн, просто си ги държим здраво за ръка или на ръце :).

Хоуп, радвам се, че сте извадили късмет с детегледачката. "Номерът" е, че с нея не се глезят и тя не поддава, затова й се получават нещата. Сега съм много доволна, че научих малчовците да заспиват сами и ги оставям да се заиграват сами. Не се получи бързо и лесно, в началото току притичвах да видя какво става, но с времето те стават все по-самостоятелни, а аз малко по-доверчива към техните възможности :).
При нас досега повечето неща стават заедно за двамата - спане, хранене, слагане на гърне. Ако нямаме такъв режим, съвсем нищо няма да мога да свърша. Отчитам, че са различни човечета и не са еднакво гладни, не им се приспива едновременно, не им се пишка по едно и също време, но поне приблизително нещата се случват в рамките на някакъв график. Така и те са спокойни, и аз. Не мисля, че разделянето им за малко и поради някакъв проблем ще им се отрази силно. Ако единият плаче, а другият иска да спи, по-добре да са отделени, докато това премине. Докато се будят нощем, едва ли има смисъл да са в самостоятелна стая, по-трудно е за родителите, особено за мама. Моите от един месец почти не се будят нощем. Което означава, че вече спя по цяла нощ  :D. Будя се по навик колкото да ги погледна и завия, но вече не давам нощни дежурства  :wink:.

За зъбките давам Дентокинд. При нас върши работа, но действа с натрупване.

Честито на именниците! Задава се хубаво циганско лято.
*
Аз също давам Само Дентокинд за зъбките, но наистина ефекта е с натрупване. Моята педиатърка не ми препоръчва гелчетата с лидокаин, а от другите при нас нямаше ефект.

Смайли, Мишо ми е с по-пухкаво краче и доста трудно му намерих по широки кроксове, но в крайна сметка успях и наистина му бяха много удобни. Явно зависи от модела.



*
Смайли, не е имала проблем с тях, удобни са и.За сравнение кроксовете и направиха плюска и не и ги слагам повече.Моника също е с пухкав крак и много трудно харесвам и избирам обувки.

За зъби аз мажех с Калгол и давах Дентокинд, но последното според мен не ни помогна никак.Взех Камилия и тя много помагаше в най-истеричните дни покрай кучешките.Да се похваля на морето ни изби втори кучешки не го и усетихме, на път е трети е някакъв ужасен филм е.Отивам да живея на морето, хахаха.

*
Благодаря за информацията!
*
Смайли, може би проблемът е в модела. Митко трета година ползва кроксове за чехли и никакъв проблем нямаме. На морето се разхождаше само с тях, въпреки че бях помъкнала една торба всевъзможни обувки. Аз ги предпочитам и поради друга причина - пръстчетата са защитени от нараняване. Опитахме и с джапанки като на Маги, но само ги разходи у дома и категорично отказа да ги носи повече.  До краче и дете е.   
*
Моят син кара трето лято с кроксове от пазара. Избирам ги да са по-меки. Предпочита ги пред всички други, които има, носи ги като чехли и може би заради лесното обуване.
*
Интересни теми сте захванали :)
Миналия уикенд тати води Мати на басейн без мама. Пуснал го да ходи (той още ходи за ръчички, не сам) сам по бетона около басейна и сега връхчетата на пръстчетата са му разранени отпред. Та догодина ще купувам или крокчета или от плажните обувки за целта... Иначе той е със слабо и малко краче и едвам му намирам обувки :(
За зъбите не ми говорете....тия гелчета си ги имаме за десерт вече. При нас помагат Бочко и Дентинокс - второто повече! Само че то не може да се дава често и през другото време давам Бочко и малкия му се кефи. Дентокинд давам, ама дали има полза не знам....а и ми е трудно да съм постоянна с него!
Малкия от няколко дни заспива много трудно, или по-конкретно задремва лесно и тръгва да заспива и след това се размърдва и започва да буйства и .... та вече втора вечер правим обиколки с колата за да спи :? Надявам се, че като замине баща му и аз се поуспокоя и той също ще го направи, защото съм установила, че колкото и да се сдържам ме усеща кога съм неспокойна.
Дайте съвети за насърчаване никненето на зъбки? :?
*
Запис
*
Да, и на моята бебка много й харесва гела на Бочко за никнещи зъбки.  8O Явно, защото е сладък. Пробвах го и аз да видя, за какво става въпрос. :wink: