0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

прием на кломен
« -: Септември 08, 2015, 14:15:00 pm »
Здравейте,позволявам си да пусна нова тема,тъй като не открих такава.Споделете дали са ви предписвали кломен за подсилване на овулацията и дали е имало ефект при вас.Докторката ми го предписа за два месеца по схема и ми обясни,че е същото като костилбегит,но е турско и нямало странични ефекти като кисти например.Няма много информация за него,затова се допитвам до вас.Благодаря!
*
Re: прием на кломен
« Отговор #1 -: Септември 08, 2015, 16:43:07 pm »
milenita_a, само името на лекарството е различно, активната съставка е същата - кломифен цитрат. Дали приемаш генеричен препарат или Кломид или Клостилбегит е все тая. Условията за приема на това лекарство си остават същите и все така важни:
- спермограмата на партньора, правена в репродуктивна клиника, е достатъчно добра
- проходимостта на фалопиевите тръби е потвърдена с хистероскопия или хистеросалпингография
- по време на стимулацията ще се следи с ехограф броя на образуваните фоликули и настъпването на овулация
Re: прием на кломен
« Отговор #2 -: Септември 09, 2015, 11:45:00 am »
Цигу,Благодаря за отговора.Имаме правена спермограма с добри показатели и цветна снимка в репродуктивна клиника.Опасенията са ми,че ми ги предписа обикновен генеколог,тъй като сме с неизяснен стерилитет и посещавам двете места едновременно.От репрудоктивната клиника ни казаха да продължаваме с опитите и ако няма резултат до есента,може да почваме процедури.Сега се чудя да ги пия ли,или да почваме подготовка за Арт.
*
Re: прием на кломен
« Отговор #3 -: Септември 09, 2015, 17:18:23 pm »
milenita_a, на твое място бих изчакала. Есента започва след няколко седмици - насрочвай часове за преглед и изследвания и дай шанс на специалистите в репродуктивната клиника да направят план за теб и партньора ти и да го приложат. Възможно е една от първите ти "процедури" да е точно стимулация с кломифен и проследяване на овулацията - питай дали това е добра идея. Или стимулация с инсеминация в няколко поредни цикъла.

Ако те лекуват едновременно двама лекари, ще се окажеш в небрано лозе на кого какво да кажеш и как да тълкувате резултатите (и усложненията, ако настъпят - много или малко фоликули, задържани фоликули, забавена или подранила менструация). Зле е за теб и не етично спрямо лекарите.