0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Болка и кръв по време на секс
« -: Август 17, 2015, 14:58:25 pm »
Съжалявам, ако темата не е за тук... ( но реших да ви пиша, защото забелязах, че има хора с опит, които не се чудят как да се заядат, а се стараят да помогнат ), на 17 съм, водя полов живот от известно време, но от скоро се появи болка и кръв по време на секс и то няколко пъти от 3 месеца насам. Знам,че ще ме питате дали не съм била суха, дали това не е един от първите ми пъти или дали майка ми знае - на всички тези въпроси отговорът е - не. Също изключвам и полово предаваните болести, защото с приятеля ми не сме имали други сексуални партньори. Имате ли идея каква е причината и в случай, че не отшуми какво да искам от генеколога, става дума за изследвания и т.н. Благодаря предварително!
*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #1 -: Август 17, 2015, 15:08:50 pm »
Трябва да отидеш на лекар. Ние тук само можем да гадаем. Най-добре напиши от кой град си за да ти препоръчат добър лекар.
*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #2 -: Август 17, 2015, 15:17:23 pm »
 Така описано ми прилича на вагинална раничка, но както м-и ти е писала в предния пост, можем само да гадаем. Гинекологът ще те прегледа и ще прецени от какви изследвания имаш нужда(ако имаш нужда от такива). Важно е да идеш при добър лекар, който да ти обърне внимание.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #3 -: Август 17, 2015, 16:56:35 pm »
Благодаря ви много, от малък град съм - Кърджали. Четох доста из Интернет, особено за цитонамазката - смятате ли, че е необходима и има ли някаква възрастова граница за нея?


*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #4 -: Август 17, 2015, 17:05:39 pm »
Кърджали не е много малък град ,мила, все пак е областен. Наскоро едно момиче се интересуваше за добър АГ специалист от вашия град. Понеже моя много близка приятелка живя там 10 г, се допитах до нея. Похвали ми д-р Диана Йорданова и д-р Дзивков.
Цитонамазката се препоръчва при полово активни жени на възраст 20-65 г , разбира се , ако самият лекар прецени може и по-рано да направи.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #5 -: Август 17, 2015, 17:25:50 pm »
И аз така съм чувала, Диана Йорданова е приятелка на майка ми, също така е следила бремеността й и ме познава от бебе и именно затова казах : градът е малък, всеки с всеки се познава, което много не ме устройва, защото не искам да притеснявам майка ми. Много от вас вероятно са майки или бъдещи такива и знам, че бихте ме упрекнали за това и бихте искали децата ви да ви уведомяват за такива проблеми, но се надявам, че ще справя сама. Благодаря ви много за бързото и адекватно съдействие!
*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #6 -: Август 17, 2015, 17:29:48 pm »
 Аз не бих те упрекнала, но наистина трябва да вземеш мерки. Защото кървене, ако не е менструално(или при разкъсване на химена), не е нормално и е добре да те види лекар. Ако се притесняваш да идеш при АГ мъж, поинтересувай се за друг лекар жена.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #7 -: Август 17, 2015, 17:56:39 pm »
Дали е мъж или жена, не е особен проблем. Относно таксите- при всеки различни ли са или има определена потребителска такса, както при джипитата. Не мисля да взимам направление.
*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #8 -: Август 17, 2015, 18:04:49 pm »
Без направление прегледът ще се води, като частен. Всеки лекар има свой ценоразпис. От порядъка на 20-50 лв. Обади се на този Дзивков и го питай колко взема за преглед без направление.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #9 -: Август 17, 2015, 18:10:24 pm »
Нужни са преглед със спекулум (метален инструмент, който разширява влагалището), микробиологично изследване на влагалищен секрет и веднъж годишно цитонамазка с клетки от цервикса. Възрастта ти е без значение, щом вече редовно правиш секс.

За да ви е мирна главата и на двамата с партньора ти, правете секс с презерватив с овлажнител/лубрикант. Дали и докога сексът е само между двама са много променливи понятия.

Болестите, предавани по полов път, са толкова много и с такива жестоки последици, че изобщо не разчитай на словесни уверения. Невинни инфекции водят до безплодие; фатални инфекции като HIV водят и до смърт. Не назидавам, само обяснявам, защото тези грешки ги допускат съзнателно милиони хора всеки ден.

Грижи се за себе си и здравето си! Късмет!
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #10 -: Август 17, 2015, 18:31:53 pm »
Благодаря още веднъж за съветите, много ми бяха ценни и най-вече, че ме убедихте да отида на лекар, защото досега все отлагах и не се престрашавах. Честно казано, това със спекулума звучи доста неприятно, болезнени ли са процедурите?
« Последна редакция: Август 17, 2015, 18:49:19 pm от teen-girl212 »
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #11 -: Август 18, 2015, 00:45:13 am »
Е,не е приятно това със спекулума,но не и болезнено :) така,че спокойно....д-р Дзивков е добър специалист и е внимателен,щом Йорданова е приятелка на майка ти иди при него :lol: аз също съм от Кърджали,но живея в София от 15г.и съм наясно за какво говориш,че всички се познават :lol: ако искаш ще питам снаха ми колко струва прегледа при Дзивков...и наистина както Цигу е писала,не вярвай сляпо на момчетата,а винаги ползвай презерватив той много ясно,че ще ти каже,че е бил само с теб,за жалост тепърва ще се сблъскваш с това и е разумно като момиче да си предпазлива,за да не се случи най-лошото,а това не е да забременееш,по-лошо е да не можеш да забременееш,заради някоя болест...
*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #12 -: Август 18, 2015, 01:01:54 am »
И все пак можеш да помолиш доктора за дискретност. Не вярвам да тръгне да разправя на майка ти в такъв случай.

*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #13 -: Август 18, 2015, 10:27:53 am »
Блу, тя няма 18 и можи би като я познават ще питат за родителя, знам ли. Аз сега посещавам лекари, които са близки на семейството ми и реално не знам коя новина пристига преди мен :)
Така или иначе с изследванията ще се оскъпят нещата и може би е добре да се сподели с родител, поне един, иначе ще ги лъжеш за парите...
Аз също съм За презервативите, независимо че партньорите си имат доверие.
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #14 -: Август 18, 2015, 16:55:27 pm »
Парите не са проблем. Попитах за таксите, защото съм неопитна и могат да ми поискат сума различна от обичайната, а относно презервативите сте прави. Разрових се из нета за гореспомената вагинална раничка и симптомите отговорят на нея, прочетох също, че е добре да се направи няколко дни след менструацията, затова мисля да изчакам, надявам се, че няма да е проблем. Дано да не налата присъствие на родител.
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #15 -: Август 18, 2015, 17:15:31 pm »
По едно време се бях успокоила малко, защото четох, че заради постоянно използване на тампони се задържа кръв в матката и именно за това при тласъците по време на полов акт, се получава това кървене...но болката е някак необяснима и сега дори ми се струва чак глупаво. Ако проблемът ми е свързан с тампоните не знам какво ще правя : имам обилен и дълъг цикъл, пък и спортувам активно  :?
*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #16 -: Август 18, 2015, 17:20:52 pm »
Кървенето е от лигавицата на матката и изтича през шийката (цервикса) във влагалището. Тампонът се поставя във влагалището. Не можеш да спреш изтичането на кръвта през маточната шийка. И дори и да е възможно за час-два, това обяснение е валидно само по време на менструация. Ти писа, че кървенето не е менструално.

Всеки случай много добре правиш, че четеш и се образоваш. Така знаеш и кога има проблем за лечение.
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #17 -: Август 18, 2015, 17:30:00 pm »
Значи ползването на тампони е окей в моя случай? :ywoohoo: Не съм срещала категорично мнение за или против ..
« Последна редакция: Август 18, 2015, 17:47:17 pm от teen-girl212 »
*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #18 -: Август 18, 2015, 17:39:03 pm »
Ако нямаш раничка и се придържаш към хигиенните норми за честа смяна на употребявания тампон( в което не се съмнявам), няма проблем.Но, ако имаш, употребата на тампон може да доведе до допълнителна инфекция. Най-добре не ползвай тампони докато не мине прегледът. Когато идеш на лекар сподели му и за обилния цикъл.
« Последна редакция: Август 18, 2015, 17:42:48 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #19 -: Август 18, 2015, 17:55:50 pm »
Определено хигиената е на първо място, така и ще направя. Обилността на цикъла ми е най-малкият проблем, толкова е нередовен, че няма накъде повече  :D
*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #20 -: Август 18, 2015, 22:19:03 pm »
М-и, какво като няма 18? Има ли смисъл да си мислим, че непълнолетните или дори малолетните не водят полов живот? По-добре, че момичето пита и търси решение.
Аз пък не си представям от чисто човешка гледна точка някой в такова положение да ме помоли да си мълча и аз да взема да се разприказвам.  :x


Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #21 -: Август 19, 2015, 00:09:14 am »
На 7, 17 или 77...в Хипократовата клетва се заклеват...би трябвало да има лекарска тайна, особено ако бъде помолено. От човешка гледна точка и ако се поставиш на мястото на другия - да, но пък от друга страна като родител е по-различно. Макар че аз не го моля за аборт, а просто преглед така че..
*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #22 -: Август 19, 2015, 07:37:10 am »
Блу, малолетните и непълнолетните са подопечни на родителите си. На непознат може да каже, че е на 18, на познати не върви, а тя има притеснение, че едната лекарка познава майка и.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #23 -: Август 19, 2015, 08:57:34 am »
...Обилността на цикъла ми е най-малкият проблем, толкова е нередовен, че няма накъде повече  :D
Това  може  да е    индикация за хормонален проблем . Така че   непременно  го  сподели с лекаря . Майка ти не е ли обърнала внимание  на нередовния  и  обилен цикъл ,  опитай да поговорите все пак .


Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #24 -: Август 19, 2015, 11:54:39 am »
Винаги е бил нередовен, не пропуска, но ако примерно две месеца подред ми идва на 28-32 дни, то после е след 38,  миналият месец бяха 23 дни... и двете с майка ми сме го отдавали на това, че не се е регулирал или на постоянната смяна на времето ,  а обилен стана откакто съм полово активна , а пък от започването на проблема с кървенето ми изчезна всякакъв ПМС. Като цяло се случват такива неща, на които гледам като нещо нормално, все пак организмът не е машина, а и не искам да изпадам в паника при всяко малка промяна и да си внушавам, че съм болна.
*
Re: Болка и кръв по време на секс
« Отговор #25 -: Август 19, 2015, 13:53:01 pm »
Липсата или наличието на ПМС не е проблем. Но нередовният цикъл може и да стане, дори и в момента да не ти пречи. Съгласна съм, че трябва да се сподели с лекаря.

М-и, да, подопечни са.