Благодаря момичета  , почти оползотворих яйцата  -таткото ни  беше рожденик и направих баници за почерпка , разни други сладки . 
Останаха малко от леко напуканите  и мисля  уикенда  едно пандишпаново руло и тиквички с булгур и яйца и сирене да спретна.
Последните дни:
-шопска салата 
-салата цвекло , ябълка , морков - Калоян я  обожава 
-салата печени чушки 
-пържоли на грил
-ориз с нахут и зеленчуци 
-варен петел според традицията за 02.02  , който дояждаме  с дни ,  вече трансформиран на :
-пилешка супа
-яхния  от задушен  праз, печени чушки   , сини сливи и месо от петела  - много вкусно  
Днес :
-каша фрикасе  с остатъка от петела 
И сега да  питам -
някой някога  приготвял ли е  трюфели   -мнения и отзиви как  ?
 Не говоря за шоколадови  трюфели ,а  от оня дето го вадят от земята  , ароматни.
Не знам колко е  ароматен  и ценен  - ама  помислих , че хладилника нещо мирише странно и  докато усетя, че е  от трюфели , без малко да изхвърля яйцата и прясното мляко  

Четох рецепти из нета  -все трябва да  го приготвя някак  - подарък на мъжа ми  е  -ясно , че е скъп и ценен . 
Ама да не стане като  с един червен хайвер  -ще ви разкажа за него  как обиколи всички  и даже кучето не го  искаше  
