Mirracles  , аз общо взет подобни неща ги   готвя на око без точни рецепти  , даже мисля  тук наскоро обсъждахме заека  в гювеч.
Заек капама
Заека нарязан на порции посолявам и натривам с малко смлян черен пипер , слагам в гювеча. Добавям нарязани  на  едро картофи , червена и зелена чушка, няколко глави лук , няколко моркова ,шепа гъби , скилидки чесън , снощи добавих и шепа нарязани  сини  сливи. Каквито  зеленчуци  се харесват- може и  тиквичка на кубчета , бамя . Всичко сурово .
Заливам с  чаша вино и една - две чаши вода и  влиза във фурната за около 2-3 часа  и това е  . Накрая  ако има много  вода -може да закашиш с малко нишесте или брашно , но понеже аз готвих с таймера , нямаше кой да го следа по  нощите.