0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #80 -: Август 09, 2015, 08:18:39 am »
И ние ще отидем...
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #81 -: Август 09, 2015, 09:29:00 am »
Добро утро!

Днес няма да успея да стигна до центъра, но утре съм там. Нямам думи, ама и народ! :(

Спокойна неделя!

ПП: Jbrul, като споделя групата, това се вижда само в моя дневник (т.е., ако някой влезе конкретно да ми разглежда стената), но не излиза в "новините" на приятелите ми (т.е., на общите публикации). Аз ли не правя нещо както трябва?  :?
« Последна редакция: Август 09, 2015, 09:59:15 am от Zlateto »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #82 -: Август 09, 2015, 10:45:46 am »
Zlateto, групата е отворена и е "публична". От досега споделилите я - никой не ми е казал за подобен проблем. Ще погледна пак настройките, ако нещо не е наред с тях.
Аз продължавам да съм потресена от някои "драги сънародници", които дори във въпросната група си позволяват да пишат малоумия, като цитирам: "Прав е Дачков. Преди няколко месеца, няма да забравя, когато пияния граничен полицай Костадин Стоянов блъсна и уби бебе в количката му в с. Крушевец, журналистите веднага нападнаха майката на детето и вземаха интервю от нея 15 мин. след като беше видяла премазаното си дете. И естествено първия въпрос който я питаха беше- "Как се чувствате сега?" Значи за обикновените хора няма спасение от нахални журналисти, след някоя голяма трагедия, но президента е защитен, журналисти до него не могат да стигнат. Ето това е двойствения стандарт в живота ти и това дразни хората."

Надявам се все пак, че хората като нас с вас, все още са мнозинство... Ама много се надявам! Аз утре съм в София и тогава ще занеса мече.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #83 -: Август 09, 2015, 11:32:17 am »
Ако това изказване иска да каже, че всички би трябвало да сме с равни права съм ок. Отделно, че случаите са различни и тогава мисля тенденциозно се целеше да се вдигне медиен шум, защото полицаят и с него е с 8м условна присъда, а без него не ми се мисли....
А групата я споделих публично уж с цел да е по-видима публикацията.
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #84 -: Август 09, 2015, 11:42:05 am »
А групата я споделих публично уж с цел да е по-видима публикацията.
И аз така.

Злате, аз ти виждам споделянето..

Ние отидохме с малчо към 9 ч. Все още нямаше оставени много цветя и плюшки. Надявам се, че само защото е неделя сутрин и хората още са спяли.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #85 -: Август 09, 2015, 12:15:40 pm »
Марго, помниш ли, че родителите на пребитото бебе Никол - отказаха всякакви медийни изяви? Те са "редови граждани" все пак т.е. ако човек - не желае да бъде сниман и развяван по медиите - има това право и то е постижимо за реализация дори у нас. Не мисля, че заемащите каква да е обществена длъжност, имат по-малко правото в един такъв момент да не бъдат лазени от медии. Отделен въпрос е, че при случилото се - няма какво да се рови, да бъде "отразявано" и пр. Какво ще научим, или ще ни показват, ако се докопат до родителите? Това, че и те са хора и страдат като всички нормални хора от загубата на детето си ли? Ако "народът" иска наистина да гледа подобни неща, значи не е много наред този "народ". Това е извратено, болестно и сеирджийско любопитство - нищо повече.  :? Мистерия също така - няма, причината за смъртта е известна още от вчера. Непредвидимо и трудно спасяемо - спукана аорта. Въпрос на шанс е, ако се случи, дали достатъчно бързо стигаш до болница, адекватен екип, разполагащ със съответната апаратура, или не. Явно това дете не е имало шанс просто, а и в повечето такива случаи - изходът е такъв. Рядко някой бива спасен.

Все пак, за мен лично е признак за абсолютна "мозъчна катастрофа", който и да било, да вземе да каже/напише/да си помисли дори, че някой родител "си бил получил заслуженото" губейки дете.  8O Понеже видите ли вие, кой не симпатизирал на тази партия, кой не харесвал Президента персонално...това се явява легитимна причина за някакви хора - да се радват на чисто човешкото му нещастие. Или пък на хората "главен проблем" по случая  им се оказа сега, дали медиите ще успеят ли да полазаят семейството на Президента, както редовно успяват при  "редови граждани" и ако не - това се явява "страшно безобразие". Не съм никак съгласна, защото ВСЕКИ, независимо от поста , който заема - има право на личен живот и усамотение в един такъв момент. Президентът е достатъчно открит в дейността си като такъв, всички сме уведомени къде ходи, какво прави в това си качество и пр. Дотук е длъжен наистина. Оттам насетне - не е. Има право да си погребе детето в тесен семеен кръг, да си скърби, да реве с глас БЕЗ това да бъде заснемано, без да бъде излъчвано на живо и пр. Поне моето мнение е такова, всичко следва да си има граници, бива някакво приличие да се спазва, поне при такива случаи.
А какво прочетох на разни места от вчера насам и още и още се бълва...Срамна, жалка, супер отвратителна картинка...не знам какво друго да кажа.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #86 -: Август 09, 2015, 12:38:12 pm »
Аз казах с коя част бих била съгласна Ако това е искал да каже. Някой хора имат лош и груб изказ, че и не се поправят или извиняват ако са обидили други.Във вида злоба и радост, че на някой му е починало детето, пък и да не е детето и баба му да е, не мога да го приема. Нормално е да има скръб и мъка, когато сме обичали човека, на мен ми е тежко за тия хора дори без да ги познавам. За другото съгласна с теб на 100%
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #87 -: Август 09, 2015, 16:52:40 pm »
Марго, наясно съм, че не споделяш вижданията на изродите по случая. Да, схванах с кое си съгласна. Вероятно аз съм твърде консервативна и НЕмодерна по тези въпроси с "обществото има право да знае/да види". Да, обществото има право, да, на медиите това им работата, НО не считам, че обществото (чрез медиите) има право да си вре носа, в чиято и да било ЛИЧНА трагедия. Все тая на Президента ли, на клошаря ли... Реално погледнато - всички публични личности у нас (не само политици) - са 24/7 тероризирани от медиите и т.нар. "журналисти", та няма резон всъщност - "редовите граждани" да кажат, че те са по-потърпевши в това отношение. Те като цяло не са "медийно интересни" все пак. Когато станат в някакъв момент, по повод някаква своя трагедия - обикновено охотно застават пред камери и микрофони де... Както споменах и напред, когато наистина не желаят - остават си анонимни, като родителите на Никол.

Съвсем отделно, че все пак говорим за Президента на България в момента. Ами да, нормално е достъпът на медии до него да бъде ограничен в момента, щом това е неговото желание (съвсем нормално и разбираемо при това). Разбира се, че той има привилегии, има пресслужба, която да се разправя с медиите вместо него, има си държавна охрана, която да възпре по-нагличките репортери и папараци. Това са нормалните "реквизити" на заемания от него пост, не е злоупотреба с власт, двоен аршин, цакане нещо на населението и пр. Ако опита да постигне "медийно затъмнение", във връзка със свои дела по длъжностна характеристика - друго е. В случая е просто нещо "лично" за него и семейството му и толкова. Тъжната истина е, че разни изкривени хорица, всъщност биха искали да видят такъв тип "сеир". Припадналата майка, хлипащите братчета, ако може и самия Президент нали в някакъв подобен вид... Не знам, защо на доста хора такива неща им се нравят, но съм забелязала, че се. Помня също така, че когато заемаше поста - бяха луди скандали, писания и коментари, защо жена му отказала публични изяви, не можело то така, безобразие, апокалипсис ще настане от нейната "анонимност". Е, настана ли? От самото начало на мандата му - той си държи семейството извън прожекторите, че го прави и в момента - е повече от логично, за мен поне.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #88 -: Август 09, 2015, 17:13:36 pm »
Съгласна! И по-горе писах, че няма общо между двете трагедии и онези хора вероятно са искали гласност, а случаят тук не е такъв. Президентът като такъв си има охрана и защита, точно защото е по-вероятно да бъде тормозен. Някой хора явно се "хранят" с чужда мъка, аз по-друг начин не разбирам желанието им да се ровят и да са вътре в нещата.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #89 -: Август 09, 2015, 18:59:32 pm »
Усмивчице, Jbrul, дано да сте прави и да няма проблем. Аз като споделих страницата, ММ влезе през неговия профил, но там не се виждаше споделянето ми. Възможно ли е да се вижда само от хората, които вече са членове на групата, макар самата група да е създадена като публична?
За мен не е толкова важно това като проблем, но все пак бих се радвала, ако чрез споделянето повече хора разберат за инициативата.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #90 -: Август 09, 2015, 19:10:54 pm »
 Zlateto, прегледах настройките - всичко е ОК. Питах други приятели, ходих по профили, на хора които не са още в групата, а само са шернали - вижда се по стените им. Виж си собствените настройки, да не би да си забранила нещо... Ама и аз не съм ФБ-спец де. Дано някой по-разбиращ се включи.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #91 -: Август 09, 2015, 20:39:51 pm »
Jbrul, и на моята стена се вижда, но на общата не излиза. Както и да е, може аз нещо да не правя както трябва.

Ама и аз не съм ФБ-спец де.
Аз направо съм "гола вòда" :lol:
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #92 -: Август 09, 2015, 21:27:38 pm »
Абе, има нещо наистина, защото и моето шерване е лайкнато (извинявам се за думите) само от Стефи, която е в групата.
Мъжът ми не го вижда, а на него веднага му се появява всяка моя публикация по принцип :?
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #93 -: Август 09, 2015, 22:23:28 pm »
Наистина не излиза на тия, които са извън групата, може би с покани трябва. И аз сега ходих да гледам в профила на моят мъж  :lol:
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #94 -: Август 10, 2015, 05:47:43 am »
Добро утро  :D

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #95 -: Август 10, 2015, 07:45:32 am »
Добро утро и от мен  :P Най-накрая се завърнах. На село е хубаво , но м(ен)тел няма обхват (нали сме в Диарбекира), съответно нямах и мобилен и-нет да ви следя. Голямо четене ще падне тия дни, ама ще наваксам.
Жбрул, присъединявам се към групата и към мнението ти, че има нещо извратено в повечето хора, обичат да се ровят в хорската мъка. А родните журналисти са като лешояди по погребения и след трагедия с деца най-обичат да питат опечаленото семейство "Как се чувствате" , като то е повече от ясно. Идкрено съжалявам за Президента и семейството му. Няма по-страшно от това, което му се случи. Никой родител не бива да надживява детето си. Искрено се надявам да спазят молбата му и да не се ровят в мъката им.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #96 -: Август 10, 2015, 08:09:05 am »
Добро утро! Благодаря за кафето! Хубава седмица от мен!
Аз отивам да си водя дятито на лекар  :x
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #97 -: Август 10, 2015, 08:51:51 am »
Добро утро!

Благодаря за кафето, Зай :)
м-и, дано няма нищо сериозно с детенце, бързо да се оправяте :wink:

Аз след малко излизам навън и Бог знае кога ще успея да се прибера днес. Толкова много работа имам за вършене в първия ден от отпуската... А и започва седмицата на кръщенетата при нас :lol:

Хубава и успешна седмица пожелавам!
« Последна редакция: Август 10, 2015, 08:53:58 am от Zlateto »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #98 -: Август 10, 2015, 09:58:56 am »
Добро утро и хубава седмица на всички  :)

Зайче, кафето отново е страхотно  :)

М-и, бързо оздравяване на детенцето.

Златето, хубава отпуска ти желая  :)

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #99 -: Август 10, 2015, 14:46:50 pm »
Марси, благодаря! :)

И аз днес занесох моето мече пред Президентството. Какъв контраст само - граждани оставят цветя и играчки, изказвайки съболезнования, а групи от туристи със смях и радост се снимаха с гвардейците...

Стефи, днес успях да си платя членски внос (за 6 мес) и да изпратя молбата за членство. С обикновена поща.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”