0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,скъпи потребители . Нова съм тук.Регистрирах се,с надежда за помощ . Казвам се Петя, на 22 години.През 2013-та забременях естествено за  първи път . Направих миссед в 8 г.с. Последва абразио.6 дена след като ме изписаха от Гинекологията във Велико Търново , постъпих отново с кървене . Оказа се, че най-некадърният лекар в България , не без известният "д-р" Лазаров , замразяващ бебета , не ме е изчистил докрай . В следствие , на което остатъка е започнал да сраства и спешно трябва втори кюртаж .  Голям шок , който преживях , благодарение на работата и соц. контакти . Преглеждах се , многократно след случая . Доктори ме уверяваха , че няма нищо притеснително в изследванията и прегледите ми. Да изчакаме и да опитаме отново . Ноември 2014-та забременях отново. Имах сравнително спокойна бременност до краят на 26-та г.с . на 21,05,2015 при събуждане и посещение на тоалетна виждам слуз , бяла в голямо количество ,при забърсването се появи и малко кръв . Веднага посетих , докторката ми .Нямаше индикации за започващо раждане , погледна ме вагинално и каза , че не вижда смисъл да ме хоспитализира и че вероятно това е вагинална инфекция. Изписа ми вагинално разтворими таблетки, за домашно лечение.Два дена пълен покой , през цялата бременност не работех . На 23,05,2015 се чувствах отпаднала и спах до следобед. Когато отидох до тоалетна , ме сряза кръста и корема.Не можех да стана от тоалетната чиния.При забърсване отново имаше кръв.15 мин бях в болницата и за мой ужас ,отново дежурен беше Лазаров.Бях с пълно разкритие в 26-та г.с.Така на бял свят се появи моят ангел - Йоан.98 дена преди термина. Само 950 грама , 32 см.Недоносен 4-та степен.Екстремно неразвит черен дроб.За капак с родова травма , от скоци по корема и дърпане.Целият му ляв крак беше син , със мозъчен кръвоилив 3-та степен вв следствие от раждането.На 14-тият час , бе транспортиран от В.Търново в 2-ра база Плевен,в интензивното отделение в Неонатология.Там живя само 15 дни.Бори се , моето лъвско сърце .....Изгубихме го,нашето толкова чакано дете.Поредният удар за мен.Второ загубено дете.Много тежко и емоционално го изживявам , страх ме е , но въпреки това не се отказвам от желанието да имам здраво , доносено бебе .

На къде да поема сега ? Какви изследвания да направя , за да се установи причина за това нещастие ? Моля , ако някой е изпитвал това на гърба си , нека ме посъветва .
*
Здравей PetyaPetrova,
Много съжалявам за загубата ти! Много е тежко, но е похвално, че не падаш духом и си готова да продължиш да се бориш.
Аз нямам опит точно с твоя проблем, но от всичко изчетено (покрай моите проблеми) мисля, че най-добре е да се насочиш към ДОБРА клиника за репродуктивна медицина, каквато във Велико Търново (поправете ме ако греша) мисля няма. Не се наемам да ти препоръчвам за провинцията клиника. Според мен трябва да ти се пуснат някакви излседвания заради мисед-а (генетични може би, не знам). Със сигурност при следваща бременност трябва да се следиш в такава клиника.
Пожелавам ти успех и скоро да намериш твоите лекари, с помощта на които да сбъднеш мечтата си!
Здравей PetyaPetrova,
Жестоко е да загубиш детето си, особено в тези късни седмици... Това, което ще те посъветвам и аз е да намериш добра репродуктивна клиника. Струва ми се, че при теб е важно да направиш хистероскопия, за да се огледа матката отвътре и ако има сраствания да се премахнат. Наличието на страствания в матката (а те се получават след аборти, кюретажи и възпаления) са много голяма предпоставка за спонтанни аборти.
Горе главата и успех!
Мила Петя,
Иска ми се да те прегърна, не е честно да се случват такива тежки загуби!
Не мога да ти дам съвет, освен да потърсиш по-добри специалисти - явно в Търново няма. Плевен е относително близо, а и все пак е университетски град.

От все сърце ти пожелавам следващата ти бременност да е лека и да завърши с раждане на здраво и хубаво бебче!
*
Мила Петя,
Иска ми се да те прегърна, не е честно да се случват такива тежки загуби!
+1
Няма думи, които да утешат майка, загубила рожбата си. Пожелавам ти много сила и кураж, за да сбъднеш мечтата си, мила Петя.
 :bighug:
Момичетата са те посъветвали да се ориентираш към клиника по репродуктивно здраве.
Там ще начертаете вашият индивидуален план. Аз бих те посъветвала да направите изследване и за листерия, ако не е споменато. Тази упорита бактерия може да доведе до спонтанни аборти, инфекции, преждевременно раждане.
Успех и живо и здраво бебче!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Здравей и искрено съжалявам за това, което ти се е случило.

Искам да ти дам просто съвет. Дай си малко време - поне 3-4 месеца. Пусни си изследвания на всичко нужно и виж дали индикаторите ти са добри. Ако някоя стойност трябва да се оправя, виж какво можеш да направиш. Не прибягвай към лекарства, особено към антибиотици. Ако имаш проблеми с болести, взимай витамини за подсилване на имунитета, а не лекарсква срещу болестта. Аз от антибиотици бях стигнала до 3 настинки за един месец. Подсили организма си и той ще се справи сам. Никакъв стрес. Аз се справям със стреса като ходя да спортувам и се моря до краен предел. Трябва ти и сън и хранене поне по 3 пъти на ден, по едно и също време. Това са малки неща, не е нужна магия за да бъдеш здрава и силна. Ако психически и физически си добре, няма да се обърка нищо!

Между другото витамините, които подействаха когато разни Инфлуциди, Миг400 и 3 вида капки за нос не успяха, бяха Prenatal. Точно тези, които имат фолиева киселина и се изписват месец преди забременяване и трябва да се пият поне първите 3 месеца от бременността.

Имай вяра в тялото си. То може да се справи, просто го подсили!

Успех!
Re: Спонтанен аборт, преждевременно раждане -ПОМОЩ !
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2016, 20:16:24 pm »
"скоци по корема и дърпане" ? - много странно ,защо не си е потърсила правата?