0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Знам, че лекарите в  Надежда са много и натоварени  и всичко им е преко сили. Така че мога да им предложа няколко стъпки за подобряване на обслужването на клиентите с репродуктивни проблеми там:
1. Ако нямат организатори по логистиката, да си наемат такива, Ако имат да ги пратят на семинар или нещо друго. Ако и след семинара не се справят, да си търсят нови.
2. Оказва се, че има страшно много недоволни клиенти от ограниченото време за прегледи. За мен има разрешение на проблема - тези, които искат да плащат по 20-30 лв за преглед, да го заявят/примерно да казват искам 20 лв да ми струва прегледа за 7 минути/, а тези които искат повече от 7 минутен преглед, да кажем- 20 минутен - да плащат - 60 лв, но да им е спокойно и да го заявяват предварително, нали вече има списъци. Аз и моя съпруг като клиенти на тази клиника не веднъж сме им показвали, че за нас парите не са от значение, стига опитът да е успешен. Но от цялото това бързане там, бързо бързо  имахме 3 неуспешни опита.
3. Има основни изследвания, които се правят в много репродуктивни/и аз останах с впечатлението, че, ако не са задължителни, то поне са препоръчителни - за успешен опит/ клиники в БГ, а те са важни. Аз лично не смеех да си ги поискам/попитам в Надежда, заради ограниченото време. А като представях изследвания от други гинеколози ме гледаха накриво. Та за да не ме/ви гледат накриво - не може ли тези изследвания да се правят от други гинеколози пак от МБАЛ Надежда, които не са толкова заети, като репродуктивните.
5. Нужен е ендокринолог, но не на щат, а на пълно работно време/Вътрешната комуникация е важна, това все пак е най- огромната репродуктивна клиника в БГ/
4. Има ли как на сайта да бъде написана успокоителна информация, че ако в даден момент искаш да смениш лекуващия си лекар, предишния няма да ти отмъсти при някоя съботно-неделна пункция, когато само той е дежурен
5.За всички хора с репродуктивни проблеми след  от 3 до12 неуспешни опити - не трябва ли да има публичен  регистър/статистика от ЦАР и някой някъде да се учи от нашите неуспешни опити, за да не се повтарят. Все оставам с впечатлението, че ЦАР си следят само опитите финансирани от държавата, т. е. от всички бг данъкоплатци, а платените не ми е ясно кой ги следи. Нали тези  на тези български клиники се издават от МЗ?
Райна 15, разбирам ти разочарованието, че не сте успели там. Но е абсолютно несериозно да хвърляш някакви обвинения, без даже да кажеш подробностите от какво толкова си отвратена. Голяма част от жените, пишещи тук, сме минали през повече от твоите процедури, но почти не съм срещала друг такъв истеричен пост.
Ти какво очакваш? Че клиниките уведомяват всяка една от пациентките си за всяко нововъведение, което правят ли, особено пък ако това хич не ги касае. И какво си представяш? Че ти взимат яйцеклетките и ги раздават на някоя жена, която ги иска? Абсурдни са нещата, които пишеш.
Както и avallon е писала, повечето клиники имат донорски програми. Много жени се надяват и разчитат именно на тях. Донорството е доброволен акт, след подписване на всякакви документи, включително информирано съгласие, а не както ти си го представяш - приспиват те, крадат ти яйцеглетките и ги продават.

Не съм пациентка на клиниката, но ми е страшно неприятно да очерняш името на докторите, без никакви факти.

В правото си да потърсиш справедливост за нещо, което считаш, че е нередно. Но, за да ти обърнат внимание институциите, които цитираш, ще ти трябва нещо повече от това "отвратена съм, използват ме за касичка и т.н"

Аз съм консервативен човек и репродуктивните ми проблеми не са чак толкова сериозни, въпреки това имам над 7 неуспешни опита с неизяснен интензитет. Мисълта ми е,че когато попадна в клиника, която е получила или предстои да получи одобрение/лиценз за боравене с  с  донорски яйцеклетки, би трябвало да бъда информирана, за да си преценя дали искам да продължа клиентската си програма там. Имам чувството, че там акцентират на сложните случаи/нещо като доказване пред някакви други лекари/по света и у нас, а нас с ''простите ''случаи просто не ни върви и си правим опит след опит...
Здравейте момичета, не съм много активна във форума, но искам да дам кураж на всички вас. Моля да ме извините ако не трябва тук да публикувам такава тема.  Ще се опитам да съм кратка и се надявам да възобновя надеждата ако някой случайно я е изгубил. Преди 6 години започнахме да правим опити за бебче, все неуспешни. Преди 4 години докторите в Англия (живеем в Англия, но сме пациенти на д-р Стаменов) установиха причината за неуспешните опити - съпругът ми е носител на муковисцидоза, диагнозата е азооспермия. При мен - няма отклонения. Доктор Милен Кацаров му направи биопсия, от която замразихме качествени сперматозоиди.  Последва първо ИКСИ при доктор Стаменов и бременност (2014г.), бяхме най-щастливите на света, докато в 10 седмица се установи - неналичие на пулс, отново в Англия. Много сълзи и много мъка, не искам да си спомням, не искам. Докторите в Англия предпочетоха организма ми сам да си изхвърли плода, да не се прави аборт, беше ужасно да чакам такова нещо, но се случи и не се стигна до оперативна намеса. Болките бяха силни, но не могат да се сравнят с психическата травма, която понесох.
През Март/2015 направихме втори опит ИКСИ. Д-р Стаменов ми върна само едно ембрионче, което не стана не бебче. И замразихме 2 бластоцитчета.
През Авггуст/2015 се прибрахме в България за биопсия по мнение на д-р Стаменов. Но в последния момент аз го попитах не може ли да се направи замразен трансфер на 2-те ембриончета, и без това не се надявахме тази биопсия да ни насочи към нещо кой знае какво. Няма да забравя на доктора изражението и какво ми каза - харесвам хазартните личности. Дори и съпругът ми неочакваше, че аз ще поискам трансфер, а не биопсия. Речено сторено. Направихме трансфера на двете ембриончета и на другия ден си тръгнахме за Англия, с кола, страх ме е от самолети. Аз карах през повечето път. След около две седмици започна да ме боли корема като за пред цикъл. Отново бях много разочарована, отчаяна. И въпреки това си знаех, че шанса за бременност от замразен трансфер е много малък. След поредния ден болки и рев, отидох до магазина, купих си един тест за бременност и 3 пакета превръзки. Превръзките още си ги гледам в шкафа  :oops: :D :P. Теста беше положителен, ние сияехме от радост и аз умирах от страх, все още сияем и все още умираме от страх...След още две седмици отидохме на частен кабинет (в Англия ) да видим какво става с бременността, изненадата беше двойна - две тупкащи сърчица. Тези сърчица вече и риткат, доста силничко при това. Най-сладкото чувство на света. Бременна съм в 25 седмица с момиченце и момченце. Нямам търпение да се приберем в България с двойната количка и първо да се отбием в клиника Надежда, за едно безкрайно голямо БЛАГОДАРЯ. За това мечтая сега. Момичета стискайте ни палци да се родят здрави и големи бебета. А на всички ви ще кажа - бъдете упорити, не се отказвайте, ще успеете по какъвто и да е било начин. Ако някой иска да ме попита нещо - моля, ще ми бъде много приятно, ако мога да помогна по някакъв начин. Бъдете здрави, обичайте се, подкрепяйте се и ще се случи щастието. Вярвайте!
Аз и моя съпруг като клиенти на тази клиника не веднъж сме им показвали, че за нас парите не са от значение, стига опитът да е успешен
:balk_163: Щом мислиш така, желателно е да разбереш, че ако имаш пари, правиш ин витро, и ако нямаш пари, нямаш нито ин витро, нито дете.
« Последна редакция: Януари 31, 2016, 00:37:16 am от mammita2012 »
*
Мамита, какво ще рече това?
Авторката на темата е направила доста опити и мисля, че иска да се потърсят причините за неуспеха, а не да прави опит след опит.

Райна, сменете клиниката, щом не сте доволни. Не забравяйте да си поискате изследванията и протоколите от стимулациите!
Убедена съм, че на всяка клиника с много пациенти й е необходима добра организация. Но, има едно но. Ако хората, които нямат пари, пък имат проблеми, сигурно ще искат един преглед, на който да им се отделят повече от 5 минути, а няма да могат да си го позволят. Според мен би било дискриминация по доход за преглед да се плаща различно. Ясно е, че има по-лесни и по-трудни случаи и за някои наистина е нужно повече време. Човешко е.
« Последна редакция: Януари 31, 2016, 11:27:09 am от blue_sky »

*
Зазита,поздравления и Честито! :D :D Разказа си можеш да публикуваш в темата "Статистика на успеха" /ако не бъркам/ :?. Много двойки имат нужда от точно такива истории! :D Истории за надежда! :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    Dragica

  • ***
  • 499
  • Няма невъзможни неща
Момичета, на някоя от вас да са и правили LLETZ процедура в Надежда?
Предстои ми следващия месец и си ме е шубе...
Колко време след това смятате, че може да се прави трансфер ( възнамерявам да ползвам замразени ембриончета). Благодаря ви
Влизам тук след мно-о-о-го време и се радвам, чета пост като този на Зазина. Честито, скъпа почти-вече мамо на близнаци. Ще устискате до край и всичко ще бъде наред. От тук нататък- само спокойствие и приятни седмици на очакване на радостното събитие. Почивай си. После...ще бъде по-трудничко да го правиш,питай патило...Но...да не спамя повече.
Имам молба някой да ми прати на лични телефон за връзка с д-р Стаменов -за моя колежка, нещо не е разбрала за трансфера си и й е спешно, притеснена е, знаете как е.
Някой знае ли, дали може да се лети със самолет след трансфер ? Ако не броя деня на трансфера, събота ми се пада 4 ти ден, за тогава ми е билета
Няма пречка да летиш.
Успех!
*
Здравейте! Мина моята лапало+хистероскопия,оказа се се с тръбите всичко е наред,но ми премахнаха полип на шийката на матката. Това доста ме притесни и се чудя дали полипи,които открият винаги ли ги изследват хисторогично. Ами ако е нещо лошо......щяха ли да ми кажат?! Ох, сега пък за това се притеснявам! :(
Pepssi,логично е всички да ги изследват хистологично,поне в нашата болница е така,ако последната ти цитонамазка е ок няма защо да се притесняваш и ако има нещо нередно са длъжни да ти кажат,тъй че спокойно и успех :)
*
Там е работата,че скоро не съм си правила цитонамазка. Дали резултата ще е написан в епикризата или ще ми звъннат ако има нещо нередно?
Ще е написан в епикризата.
А пък при следващия ти преглед непременно поискай цитонамазка.
но ми премахнаха полип на шийката на матката. Това доста ме притесни и се чудя дали полипи,които открият, винаги ли ги изследват хистологично.
Разбира се, полипи задължително се изследват и ти получаваш документа с изследването, какъвто и да е резултатът. Не се притеснявай от полипи, доста често явление са.
При проблемна цитонамазка, препоръчителна е и колпоскопия, от която да ти дадат изображения на изследването, но не знам, дали във всички клиники имат съответните записващи камери. Ако ти се налага колпоскопия, поинтересувай се, дали дават изображения на изследването (може да се изпращат на е-мейла ти напр.), за да можеш да имаш визуален документ и самата ти да видиш проблемната зона, ако изобщо имаш такава.
« Последна редакция: Март 11, 2016, 23:29:38 pm от mammita2012 »
*
Момичета в кои дни се прави оперативно лапаро? Има ли значение?
И каква е цената?
Позабравила съм и ще съм благодарна за малко инфо.
Благодаря предварително  :P
В чистите дни преди ову. Цената последно беше към 900 лв., но трябва да се пита конкретно.
Здравейте, има ли хотелска част в болницата, където да се отседне и какви са цените?