0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,

Възможно ли е влошаване на общото здраве след ин витро?
През февруари правихме неуспешно ин витро, с максимални дози менопур и утрогестан. Докато бях на утрогестан, лицето ми се обели няколко пъти и стана на едни кафяви петна. Едното петно още си е там и вече трети месец, лицето ми се бели по време и след овулацията.

Имам хроничен фарингит, който се проявява примерно веднъж на две години. От три месеца гърлото ме боли почти постоянно. Веднага след процедурата вдигнах висока температура и стигнах до АБ. Влачих го 3 седмици. В момента пак съм болна и съм в същото състояние! Нямам обяснение, защо съм толкова кекава. Възможно ли е да е някакъв ефект от медикаментите по време на ин витрото?

Благодаря!
« Последна редакция: Април 21, 2015, 19:38:00 pm от Раши »


*
Раши, аз имах проблем с кафеви петна по лицето след стимулация с кломид. Проблемът е като при бременните вследствие промени в нивата на хормините. Резултатът е мелазма, особено ако не си стриктна с крем против слънце. Петната зчезват от само себе си, но бавно, поне година-две. Избелващите кремове предполагат да не се излагаш на слънце и са трудно приложими. Почистване с ексфолианти и маска с резени краставици на петната помагат. Дай си време.
*
За съжаление според мен е възможно,съдейки по себе си. До преди процедурите съм пила два пъти в живота си антибиотик , сега е майко мила. И аз съм с хроничен фарингит , и има моменти , месеци в които постоянно ме боли гърлото , да не говорим за отстранен възел на щитовидната........ , но няма нищо даром , за да получиш трябва да дадеш , само се моля да сме здрави , за да си изгледаме децата.....
*
Мерси, Цигу, Клио,

Значи не съм единствена. Ще се изборим с всичко, само да има дечица и да са здрави! :)

:*


*
Аз планирам да направя пречиствания при първа възможност.
*
Раши, и аз бях така по време на процедурите, независимо че повечето ми бяха на ЕЦ, без каквато и  да е стимулация. Явно и самите упойка намаляват имунитета, както и лекарствата след трансфер.
Петна не съм имала, но бях постоянно болна и точно гърлото ми беше проблема. По време на бременностите и след това всичко се нормализира.


*
Всъщност и стресът е огромен. Но според мен и приеманите медикаменти се отразяват сериозно.
*
Медикаментите се отразяват сериозно , и аз съм на това мнение .Лили , моля те , сподели какво е това пречистване , че аз вече пет години след раждането не мога да си възвърна предишното състояние.
*
Мерси, момичета! И на мен ще ми е интересно да чуя как става пречистванвто. :)


*
Всъщност и стресът е огромен. Но според мен и приеманите медикаменти се отразяват сериозно.

Стресът не зависи ли от нашето лично усещане и възприятие на случващото се?
Аз лично имам три опита инвитро. Нито един път не се чувствах "стресирана".
По време на стимулациите не съм усетила да ми се отразяват негативно лекарствата, напротив чувствах се прекрасно.



*
Nedda, зависи и от нашето лично възприятие на случващото се, но зависи и от конкретен организъм, поносимост към еди какво си... Ин витро опит - нямам, съдя по опита си в друга (масова за тук) ситуация. Възприемането й от моя страна, като нестресираща - изигра огромна рола, ама и това, че регенерирам като гущер  :lol: (за което нямам лична заслуга) - също.
Има ли намеси в работата на организма - може да се очаква всякаква реакция на същия - от нулева до сериозна. Предварително никой не може да знае.

Раши, дано скоро всичко се намести :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Аз се чудя как възприемате "предишното" си състояние спрямо коренно различния живот с малко дете. Стрес има, но как може да се разграничи ефектът на процедурата и лекарствата от бременността и отглеждането на бебе? Аз с първото си дете се освестих и почнах да спя нормално едва, когато то навърши година и половина.
*
Цигу, понеже и аз горе-долу по това време започнах да спе по-нормално със сина ми, ми е интересно дали и с второто е така? И за да не съм съвсем извън темата, ще споделя, че  след полоожителния тест при предишния ни опит на два пъти вдигах лека темп. (За мой ужас) и имах проблеми с гърлото. Сеги съм пред трансфер (за утре го насрочиха) и още преди пункцията имах стомашно-чревен вирус, а тези дни съм с леки болки в гърлото и кашлям от време на време. Даже незнайно как се сдобих и с леки киселини. Отдавам го именно на стреса покрай процедурата - много съм емоцишнална и чувствителна.
*
Miriam, ако искаш да те успокоя, ще ти кажа, че с второто е по-лесно. Но да не те разочаровам - аз определям шанса да е по-трудно 50-50%. Колкото майки, толкова деца и толкова различни семейни ситуации. Има чалъм да си го направиш по-лесно, защото си научила много и се впрягаш по-малко.

Знам само това: Щом са ти здрави децата, другото е маловажно и се преживява.
*
Благодаря, Цигу! Напълно съм съгласна с последното изречение (както и с другите де).  :D
*
Аз не мога да кажа, че съм била под стрес по време на процедурите, с изключение на първата, заради многото неизвестни. После винаги бях много спокойна, но наистина започнах да боледувам много често. Определено имах срив на имунната система.

Мириам, и при мен с второто е по-лесно, но не защото знам повече от първия път, а защото самото дете е много различно. Много спокоен е, храни се на 4 часа, спи спокойно, а когато будува, се забавлява и си гука постоянно. Смее се и се радва на играчките. С първото нямаше нищо такова. Плачеше постоянно. Хранеше се на максимум 2 часа и по много дълго време. Заспиваше с рев и се събуждаше с рев. Пожелавам ти да имаш спокойно бебче и да му се наслаждаваш, въпреки че каквото и да е, все ще си го обичаш и търпиш.
« Последна редакция: Април 29, 2015, 23:20:42 pm от mgstra »


*
Благодаря ти, mgstra!  :thankyousign:
*
Впечатлено съм, че някои момичета са приемали процедурите толково спокойно. За мен всяка една беше огромен стрес. Също и постоянните изследвания и т.н.т. Тогава нямах реална преценка какво ми е коствало всичко това, но сега направо изтръпвам като си помисля. Макар че 100% си е заслужаваше резултата! И все пак, трудно е.
Моя позната се срива физически преди повечето от сериозните изследвания и процедури.
Момичета да Ви питам нещо, след отрицателен тест на 22 април, спрях всички лекарства и започнах да получавам едни горещи вилни и през деня и нощем. Мислех че с времето ще отшумят, но те стават все по силни, вече дори нощем немога да спя. Пуснах ТСХ защото мислех че от там е проблема, но.....ТСХ =1.4. Някой имал ли е такива проблеми след отрицателен тест.
*
Здравей silveto82! Аз се чувствах по същия начин след един от неуспешните опити. Все едно бях в критическа около месец. Страшно неприятно! Така че не се притеснявай изобщо. Всичко ще отшуми и при теб.