0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #240 -: Март 28, 2015, 10:56:59 am »
Лимонче, благодаря

Стоека, успех с начинанието. Само дано няма високо ниво на подпочвената вода, че ще стимулирате да се качва нивото като източвате и пак ще се пълни.
Миналата година успях да блокирам два пъти помпата, вместо бензин, обърках и сипах вода на водната помпа  :lol:, вторият път хващам с парцал капачката за да не се изцапам от бензина,  парцала по-голям и виси и като го засмука перката доре, че бързо го пуснах  от ръката си, разтрепериха ми се мартинките. Следващите пъти си прибирах дрехите ако са широки, че такъв страх да не ми засмуче ризата  ме гонеше
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #241 -: Март 28, 2015, 11:14:44 am »
Здравейте! Здравейте!
Кафето и похапването са както винаги невероятни! Взимам си от всичко и започвам да прелиствам темите, че тия дни поизпуснах това-онова (страшна дезорганизация покрай мен).
Стоека, успех с "мъжката" задача, която си нарамила под мишница.
Теди, това с гасенето на светлините е много мило. Миналата година, обаче (поне около нас), почти никой не поде инициативата. Ние вкъщи почти всяка вечер сме с няколко запалени свещи и една енергоспестяваща крушка в коридора - по-уютно ми е така :)
Dodich, Смайли, на старата ми месторабота краят на света идваше всеки месец - то бяха едни инвентаризации, едни пресмятания, нагласяния... Абе, кошмар (все едно за пръв път се прави, а се повтаряше всяко последно месечно число). Сега ми е "пей сърце" - работя в съвсем друга сфера, където дори понятие си нямат от тия въртележки.
Пеше, 7:15ч си е приличен час за събота (така ще имаш време да почиваш повече  :lol: ). За плодовите сладка ... и аз не съм им голяма привърженичка. И като дете, и сега им се цупя. Само сладко от боровинки никога няма да откажа (а с цедено мляко си е направо... ох, размечтах се  :) ).

Хубави и весели почивни дни! Дано ни се усмихне времето  :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #242 -: Март 28, 2015, 15:35:59 pm »
.........................................................
Пеше, 7:15ч си е приличен час за събота (така ще имаш време да почиваш повече  :lol: ).

Мдааа, починах си добре. Ходихме до Кауфланд на пазар с дребната. Мъкнах покупки и подкарвах дребния добитък, който пък „направо припадам от тая красота“ на всеки 20 метра - нацъфтели едни парички, глухарчета, теменужки, златен дъжд и още някакъв бурен и тя се прехласва. Избирахме цъфнало плодно дръвче (дивачка слива) да си върже мартеничките. Аз не, понеже не си ходих с тях на село и не видях щъркела. :lol: Като се прибрахме готвихме двете (което е много по-уморително да знаете). Сега искам наистина да си почина, но тя изрязва хартийки и пилее ластици из цялата къща. Аааа и пее с пълно гърло. Поне ми „съчини песен“, та да ми минава и яд и умора. :lol:

Теди, колкото и да избягвам новините и аз знам за деня на земята. И „трябва да изгасим и тевелизора и компютъра, да запалим свещи, да си измислим забавления, след новините (не е уточнено по кой канал) и така ДВА часа“. Така е казала вчера г-жа директорката и до сега „само“ 876545 пъти ми е напомнено. :lol: Та няма шанс да го пропуснем.
Тук не заваля и даже се пробва да изпече, ама нещо се отказа бързо.

Стоетка, дано си се справила, но и аз ще ти кажа като Тара - при високи подпочвени води не била препоръчително да се изпомпва водата. Когато свекърите викаха пожарна да ги отводнява, така им обяснил пожарникаря - водата си правела път и после по-лесно заливала от там. И те от покачването на подпочвените води се заляха. И миналата седмица още е било на педя залят вкопания им етаж.
Да се топи вече тоя сняг и да спират дъждовете. Всичко да се отича на към Турция, а  при нас да пекне едно слънчице ....  :sunshine:
Размечтах се май, ама все пак съм станала рано, простено ми е да сънувам с отворени очи. :lol:
« Последна редакция: Март 28, 2015, 15:38:05 pm от Pesheck »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #243 -: Март 28, 2015, 16:29:35 pm »
Ох, справих се. Даже и детето сега го приспах и лягам да спя. Казах на майка, два часа да не събужда. Абе тежичко беше, първо тръгвам да обезвъздушавам и като се вдигна един фонтан вода, цялата станах вода. После , въженцето с което се пали се скъса, айде отверки, разглобявай прави възли. Пускам пак, чудо с едни ботуши газя да местя маркучи и целият път Свети Влас Слънчев бряг във вода беше. Ама нали валя снощи той е виновен, не аз. Иначе, лесно става . При нас се наводнихне не от подпочвени води, къщата е на наклон и понеже е издълбано като дупка приземния етаж като труъгналА вода по пътя ни заля. Та да знаете вече и да отводнявам могс. Само се чудя за какво ми е мъж да имам. Явно за красота  :o :wink:
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #244 -: Март 28, 2015, 20:06:33 pm »
Браво, свате  :D Мъжко момиче си  :P

Почвам да гася уредите и да подготвям свещите, че щерката на Пешето ще ми се скара иначе  :lol:
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #245 -: Март 28, 2015, 20:19:39 pm »
Ние си откарахме час на свещи. Че и пижамите облякохме двете, та по съвместителство и пижамен купон си спретнахме. :lol:
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #246 -: Март 28, 2015, 20:38:08 pm »
Ей ме на, от тИлифона :)
Мъжът ми искаше да изключва и хладилника, но на толкоЗ тайно място е включен, че не можем го стигна.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #247 -: Март 28, 2015, 22:44:07 pm »
Ооо добре, че дребното не обича да стои на тъмно, иначе и у нас щеше да е угасено  :lol:

Стоека, що не си купиш една помпа на ток? Вчера гледах едни, че ние ще купуваме ( с друга цел) и има за по 100-120лв на Кархер, поне паленето ще спестяваш  :) Другата седмица ще мога да дам и отзиви, ама всичко друга на пазара е китайско или корейско и моят мъж каза, че италианските трябва да ги превъзхождат  :lol:
Пеше, ако не се отводняват да разбирам, че няма вероятност да се покачи водата при следващо наводнение ли? И кво да правят да седят с водата и да чакат сама да спадне ли?!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #248 -: Март 28, 2015, 23:02:24 pm »
Керхер са немска марка, м-и, или други имаш предвид?

Стоека, защо не организирахте цялата галимация, когато мъжът ти си е у дома, за да може той да свърши работата. Мен за технически неща не искам да ме закачат. Омъжила съм се за инженер, не за правист с две леви ръце и не желая да пробивам дупки с бормашината например. Ако ми се наложи, сигурно ще се справя, но за момента бия отбой.

Пеше, снахата, като стане, не може ли да си играе сама? Защо ви занимава и вас? Зет ти си става, пуска си диск, чете си книга, играе с лего, колички, влак, каквото там. Виж, сестра му, като стане, трябва и някой от нас да стане. Особено, ако двамата играят заедно и се чуват писъци.
« Последна редакция: Март 28, 2015, 23:21:31 pm от blue_sky »

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #249 -: Март 28, 2015, 23:10:08 pm »
Блу, същата, не знам що съкровището твърди, че помпите са италиански?! Немски още по-добре да са де   :lol:

пп Ей сега го виках на отчет, объркал се бил :lol:
« Последна редакция: Март 28, 2015, 23:13:12 pm от м-и »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #250 -: Март 28, 2015, 23:24:11 pm »
В този ред на мисли:

Heaven and Hell

Heaven Is Where:

The French are the chefs
The Italians are the lovers
The British are the police
The Germans are the mechanics
And the Swiss make everything run on time

Hell is Where:

The British are the chefs
The Swiss are the lovers
The French are the mechanics
The Italians make everything run on time
And the Germans are the police

И в малко по-разширен вариант:
https://ploum.net/the-european-joke/
« Последна редакция: Март 28, 2015, 23:28:56 pm от blue_sky »

Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #251 -: Март 28, 2015, 23:52:56 pm »
Блу,разсмя ме.
А ние не знаехме за деня на земята.Малко гледаме телевизия,а в училище не информират както в детската градина,уви. :)Иначе и ние щяхме да сме спешени.
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #252 -: Март 29, 2015, 05:03:53 am »
Добро утро  :D
Пак не мога да спя, старост-нерадост  :lol:
Поне да сложа кафенце.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #253 -: Март 29, 2015, 06:08:25 am »
Добро утро!
Веднага се обслужвам с кафето  :)
Зай, и аз съм от станалите в 5ч (по ново време  :lol: ). От един час се мотам из къщи. М спи, а котката стана, единствено, за да се премести в стаята, в която съм аз и заби до парното да си доспи (има още час до нейната закуска). Ама, как да е другояче, като заспах в 20:30ч на свещи, отбелязвайки Денят на Земята  :lol:
Слагам нещо за разядка, докато Пешето сервира същинската закуска  :D

"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #254 -: Март 29, 2015, 09:12:05 am »
Добро утро,
Благодаря за кафенцето и закуската - и двете са от любимите ми .. мммм
Ние сме будни от 7.30 по новото време.
Снощи останаха да работят "само" рутера, бебефона, хладилника, зарядното на прахосмукачката и часовника  :lol: ... Като се замислиш колко сме само зависими от тока.
Тук си вали кротичко. Дано да успея да убедя мъжа ми да отидем малко по магазините. И той, и детето имат нужда от някои дрехи.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #255 -: Март 29, 2015, 09:56:58 am »
Добро утро! То по "новото " време си е чиста проба -ден,ама неделя е все пак :wink:.Полага се да се помотаем в леглата. :lol:И ние уважихме Земята.Не може да се пропусне. малко ме ядосаха нашите национали,че не успяха да удържат победата над Италия,а така ни трябваше.... :(Явно толкова си могат!! Тук е много облачно,но се надявам поне да не вали. :)
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #256 -: Март 29, 2015, 10:03:23 am »
Добро утро!
Зайче ,кафето отново е чудно!

Блу, чуждият хумор често остава неразбран  :lol:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #257 -: Март 29, 2015, 10:21:32 am »
Добро утро, закуска и кафенце ммммм...
Моето дете си продължава режим ранно ставане и в момента спи първи сън за деня.
А майка й се чуди кое по напред да свърши. Че от вчера още ми е уморено. Но за разлика от Блу, моят мъж си е взел съпруга инженер. Та те така, добре си е човека. Ама аз съм си виновна, знам че могА да се оправя, не чакам помощ и сега си сърбам последиците.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #258 -: Март 29, 2015, 10:44:13 am »
Добро утро. Станала съм по старото време.
Зайче, за каква "старост-нерадост" говориш?  :P
Кафето ти отново е на шест, а Златето е поднесла чудесни гофретки. Благодаря ви!
Вчера правихме първи опит и станаха що годе прилични. Другият път ще печем малко повече. :lol:
От мен малко нумерология.
Какъв е кодът на името ви

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #259 -: Март 29, 2015, 11:13:53 am »
Добро утро, чудесно кафенце и закуска  :)

Теди, сега ще посмятам  :), ето и от мен нещо забавно  :):
 
Разбери коя песен е била N1 в деня на твоето раждане
Избира се датата на раждане и коя класация ви интересува и... готово! :D