0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #160 -: Май 26, 2016, 02:27:37 am »
silvi_1980, аз не съм имала болки около овулация и не мога да съм полезна с личния си опит, дано да се включат момичетата и да споделят, но според мен е индивидуално, и усещания като напрежение, болка, придърпване, и т.н., не са сигурен признак.
Прегледай темата  "Бременни графики", предполагам ще намериш полезна информация, в една част от графиките са отбелязани дните с болки и сърчицата съответно.
Желая ти успех!

Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #161 -: Май 26, 2016, 08:18:44 am »
Благодаря Марси!
Ще погледна и там.
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #162 -: Юли 07, 2016, 13:01:12 pm »
Здравейте момичета,
аз започнах отново да използвам тестовете за овулация. Да споделя нещо, което ми направи впечатление. Правейки един след друг ден тестовете и забелязах, че втората черта е бледа първите пъти, после я няма и веднага на следващия ден хоп 2 черти и то наситена втора черта. Не знам защо се впечатлих, явно преди не ми е правело впечатление. И сега имам два дена + теста. Значи започваме секса в първия ден на + тест та чак и следващите 3 дни? Нали така? Сигурно ви звуча като идиот но постоянно откривам някакви нови неща, които преди не са ми правили впечатление... osi_13
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #163 -: Юли 07, 2016, 22:30:39 pm »
....
И сега имам два дена + теста. Значи започваме секса в първия ден на + тест та чак и следващите 3 дни? Нали така? .......
Да, започвате с опитите в деня с първия положителен тест и още 3 след това, тъй като не може да се каже точно в кой от двата дни е пикът на ЛХ, това ще удължи периода.
Но принципно във фертилния период опити може да се правят и през ден, както го усещате. Успех!
За това, което описваш за тестовата черта, нямам обяснение, освен че може резултатът от теста да се повлияе от повече приети течности или пък точно този тест да е бил дефектен евентуално.
Но според мен важното е, че имаш категорично положителен тест, желая ти успех в този цикъл!  :)
« Последна редакция: Юли 07, 2016, 22:39:47 pm от marsi »

Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #164 -: Юли 09, 2016, 15:49:19 pm »
Благодаря, Марси!

 :bighug:
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #165 -: Август 12, 2016, 11:18:21 am »
Здравейте момичета от този месец и аз реших да пробвам с тестове за овулация взех си clear ovu test, почнах с тестовете два дни преди евентуалната ми еволюция/сама изчислих кога трябва да настъпи/ като грешка от форума разбрах, че трябва да се прави по едно и също време.  В О трябва да съм утре. Днес си направих тест и имаше само една лента -контролната, но не трябва ли  като утре евентуално ми е овулацията днес на теста да има втора бледа черта. За първи път си правя тест за О и предварително се извинявам за глупавия въпрос. Също така ще помоля за мнения относно най-точния тест за определяне на О. Лек ден на всички.
« Последна редакция: Август 12, 2016, 11:19:54 am от Melani123 »
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #166 -: Август 12, 2016, 15:43:20 pm »
Здравей Мелани,
Колко дни ти е цикъла,как си изчислила,че овулацията ти е евентуално утре?
Продължи да правиш тестове,може да не си изчислила правилно,може овулацията да е по-късна или вече да е минала.Добре е да започнеш да ги правиш около 10 ти ден от цикълав общия случай.За да се ориентираш по-добре  можеш да започнеш да измерваш БТ.Тук има и такава тема.Обяснено е подробно как трябва да се мери.Макар,че меренето ти дава по-скоро представа за вече минала овулация,но с 2та метода би имала доста добри резултати.

Ще ти цитирам Марси,която обясни на мен в друга тема относно някой подробности за тестовете:
Цитат
Пикът на LH би трябвало да е за един ден, т.е. + тест за един ден (в някои случаи два поредни дни) и след това отново да избледнее. Ако има + тест да повече дни, означава че има проблем, затова е добре тестовете да се правят от - през + до -, за да се провери и това.
Цитат
И да допълня, добре е тестовете за О. да се правят около обяд или следобед, приблизително по едно и също време всеки ден, при въздържане от прием на течности 2-3 часа преди теста.
Мнение за тестове,не мога да ти дам. Аз вече се отказах от тях поради подвеждащата информация,която ми дават.Разчитам на БТ,промените в слузта и фуликометрия



« Последна редакция: Август 12, 2016, 15:51:04 pm от bebeshok0326 »
*
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #167 -: Август 12, 2016, 15:49:34 pm »
Здравей, Мелани. ТО отчитат пика на ЛХ , който е най-висок непосредствено преди О. Когато видиш + тест,(а той е такъв, когато и двете ленти са еднакво наситени или тестовата е по-наситена от контролната) това означава, че О може да наатъпи в следващите 12-24(а понякога 48) часа. Т.е. започвате да бебеправите на следващия ден след + ТО и така средно 3 дни.

ТО се правят винаги по едно и също време след минимум 3 часа въздържание от течности и тоалетна. Най-донбре е да се оравят следобед до 18 часа. За разлика от ТБ, при ТО не е добре да се прави с първа сутрешна урина. Добре е тестванането да започне около 10 ден от МЦ(съответно 7, ако си с по-къс и 13, ако си с по-дълъг) и да се тестваш от отицателен до отрицателен.
Звучи сложно, като с всяко ново нещо, но не е. Въпрос на навик, дано късметът на начинаещият е с теб и да стане още този месец.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #168 -: Август 12, 2016, 21:55:32 pm »
Момичета благодаря за подробната информация, доста по-ясни ми станаха нещата, иначе МЦ ми е 29 дни,  евентуалната овулация си ми я показва Интернет пр3ложение
*
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #169 -: Август 13, 2016, 11:21:41 am »
.... почнах с тестовете два дни преди евентуалната ми еволюция/сама изчислих кога трябва да настъпи/ като грешка от форума разбрах, че трябва да се прави по едно и също време. В О трябва да съм утре. Днес си направих тест и имаше само една лента -контролната, но не трябва ли  като утре евентуално ми е овулацията днес на теста да има втора бледа черта.
Здравей, Melani123!  :)
Да, често има бледа втора черта ден-два преди деня с пик на LH, но може и да не си спазила някои от изискванията (примерно това да тестваш следобяд след 2-3 часа въздържане от прием на течности, за да е по-висока концентрацията на ЛХ в урината), ще чакам да пишеш какъв е резултатът от днешния тест.

LH освен месечен ритъм има и денонощен, с пик на хормона около 15ч.
Експериментално в лабораторни условия е установена следната денонощна динамика на LH (макар че както месечната динамика на ЛХ, така и денонощната е индивидуална, примерно има момичета, при които ЛХ е с по-високи нива и се отчита положителен тест в два поредни дни):


Затова хормонът LH не се тества със сутрешна урина, а около обяд или следобед. Според мен добър интервал за тестване е примерно между 13ч. и 18ч.
« Последна редакция: Август 13, 2016, 21:19:21 pm от marsi »

Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #170 -: Август 16, 2016, 22:02:06 pm »
Здравей Marsi на 14 и 15 си правех тестове за ову като и двата дни  и на двата теста имаше бледа втора черта, а днес имаше само контролна, вече се обърках, започвам да си мисля, че нямам овулация.
И другото което ме интересува е какви изследвания трябва да си направя за да съм сигурна за себе си, че  нямам проблем. На 12-ти бях на преглед при гинеколожка, която е уж най-добрата в Бургас, която ми каза следното "нямаш кисти, нямаш раничка, добре си. Повече търпение и ще стане"  8O, мисля, че за да си сигурен, че няма проблем това не е достатъчно. Благодаря предварително  :)
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #171 -: Август 16, 2016, 22:57:22 pm »
Мелани,

Не се обезкуражавай от тестовете за ову. Те не са 100 % надежден метод за проследяване на ову. Аз също така и не успях да хвана ову с тестовете, макар да си имах нормална ову.

Един вариант за потвърждаване на ову е ехографско проследяване на фоликулите, тоест в рамките на един цикъл се проследява в кой яйчник се образува доминантен фоликул и кога се пука. Този метод дава и предимство, че дава информация кога да сте най-активни (таймиран контакт).

Иначе можеш да си направиш изследване на половите хормони между 3 и 5 ден от цикъла. Хибаво е и гонеколога да потвърди дали всичко е ок с яйчниковия резерв. Това се прави с изследване на допълнителни хормони и\или ехографски преглед 2-3 ден от цикъла за преброяване на антралните фоликули.
 Ако сте пробвали досъатъчно дълъг период без успех, може да се направи и спермограма на мъжа, както и цветна снимка за теб за проходимост на тръбите. Ако всички тези изследвания са ок можете да продължите спокойно опитите. Ако се появи проблем с някое от изследванията да се обърнете към специалист за помощ.

Тук е мястото да кажа, че е много важно да намерите и подходящ лекар, защото много от нас са изгубили ценно време, средства и нерви при уж добри лекари, които всъщност не са били достатъчно компетентни да помогнат.

От все сърце ви пожелавам успех!
« Последна редакция: Август 16, 2016, 23:12:12 pm от Mirracles »
*
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #172 -: Август 17, 2016, 10:33:21 am »
Здравей Marsi на 14 и 15 си правех тестове за ову като и двата дни  и на двата теста имаше бледа втора черта, а днес имаше само контролна, вече се обърках, започвам да си мисля, че нямам овулация.
И другото което ме интересува е какви изследвания трябва да си направя за да съм сигурна за себе си, че  нямам проблем.
...........
Melani123, възможно е в един от тези два дни да е бил пикът на ЛХ, има случаи, в които тестовете за О. да не отчетат коректно (съответно очаква се овулацията да е в следващите 12-24 ч., понякога до 48 часа след този пик). Надявам се все пак да сте правили опити в тези дни.
Но е възможен и вариантът по-ниски нива на ЛХ и липса на овулация. Ако това е първият ти месец с тестове, може да пробваш и следващия, или пък да се консултираш със специалист за проследяване на доминантен фоликул и други основни изследвания, както Mirracles е писала.
Обикновено проследяването започна с преглед на 2-3 ден от цикъла и изследване на ФСХ, ЛХ и Естрадиол. Още един-два прегледа до овулация за проследяване на доминантния фоликул. Отново преглед след предполагаемите дни за О., за да се провери дали фоликулът се е спукал, след което изследване на Прогестерон (на 7 ден след О.).
« Последна редакция: Август 17, 2016, 10:39:10 am от marsi »

Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #173 -: Август 17, 2016, 10:50:08 am »
Здравейте благодаря ви момичета за бързите отговори, този месец ми е първия с тестове за овулация, ще пробвам и следващия. Да  тези дни правихме опити дано този месец за да си видя двете чертички  :lol:, а яка не ги видя ще си направя изследванията, които ми казахте. И последно което ме интересува и спирам с въпросите си тези изследвания, които ме посъветвахте и тях ли 2 препоръчително да се направят в специализирана клиника за репродуктивни проблеми.
*
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #174 -: Август 17, 2016, 13:40:08 pm »
....
И последно което ме интересува и спирам с въпросите си тези изследвания, които ме посъветвахте и тях ли 2 препоръчително да се направят в специализирана клиника за репродуктивни проблеми.
За спермограмата е задължителнода се направи в репродуктивен център, тъй като има особености в самото изследване и често се случва в обикновените лаборатории да се получи резултат, който да е подвеждащ или категорично грешен. Искайте разширена спермограма с морфология по Крюгер.
За половите хормони, които  посочих (FSH, LH, Estradiol), важното е да се изследват на 3-5 ден от цикъла (по-добре да е в началото, на 3 ден), може да ги направиш във всяка лаборатория.

И не се притеснявай да питаш :), всеки от нас тук е минал през многото въпроси в началото  :) и притеснението, че не му е ясно откъде да започне. Тук сме, за да си помагаме  :).
Успех ти желая!

*
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #175 -: Август 17, 2016, 13:50:36 pm »
Ще има профилактика на сайта от 17.00ч. днес, очаква се да приключи в четвъртък (18.08.2016), извиняваме се за неудобството!
Ето повече информация: Техническа поддръжка на сайта
« Последна редакция: Август 17, 2016, 14:00:31 pm от marsi »

*
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #176 -: Септември 08, 2016, 17:01:04 pm »
Здравейте,

имам следният проблем: След спонтанен аборт започнах с лх тестовете на 10 ден след началото на кървенето и имах 2 поредни положителни теста. Възможно ли е това да е било от остатъчни ЧХГ нива? Или мога да о смятам за положителен ову тест? Много рано ми се вижда. За по сигурно продължавам с тестовете всеки ден.
« Последна редакция: Септември 08, 2016, 17:05:39 pm от ineto »
*
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #177 -: Септември 08, 2016, 22:46:41 pm »
Здравейте,

имам следният проблем: След спонтанен аборт започнах с лх тестовете на 10 ден след началото на кървенето и имах 2 поредни положителни теста. Възможно ли е това да е било от остатъчни ЧХГ нива? Или мога да о смятам за положителен ову тест? Много рано ми се вижда. За по сигурно продължавам с тестовете всеки ден.
ineto, съжалявам за спонтанния аборт!
Може тестовете да са уловили и някакво остатъчно ЧХГ, но според мен по-скоро са отчели и ЛХ (вероятна овулация около 11-12 ден от МЦ), възможна е овулация в тези дни при 25-26 дневен цикъл. Погледнах графиките ти назад, ти си имала месечни цикли с такава продължителност.

Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #178 -: Октомври 17, 2016, 20:06:40 pm »
Zdraveite sajelevqm parvo za latinicata !!!! Ot tel pisha .
Ot 4/10 si merq BT. Na 6.Oct. besh 36.61℃ na 7.Oct. padna rqzko na 36.38℃  posle pokachvaniq maximum do 36.77℃ ,I varira  do Dnes  mejdu 36.55℃ /36.72℃ dnes posledno e 36.66℃ . Zaknqva mi s 3 dni pravih dva testa I dvata otricatelni . Ta ne znam I az kakvo stava. Spored kalendara mi za O. Mi kazva che na 23 den ot cikala MI e bilo O. No interesno MI e moga li da sam bremenna pri 36.66℃ BT? :-( mnogo mi se iska da sam :-( p.s tova e grafikata mi v prikacheniq fail . :(
*
Re: Тест за овулация - тема 2
« Отговор #179 -: Октомври 17, 2016, 23:36:16 pm »
Здравей, Chocholinka!
Ако овулацията е била около 23-ти ден от МЦ, то тестове си правила 9-10 дни след О., твърде рано е за уринен тест (добре е да се изчакат 14-15 дни след овулация, тъй като дори и да има бременност ЧХГ трябва да достигне определени нива, за да го улови теста).
Температурата е нестабилна, спазваш ли всички изисквания за измерване на базална температура: сутрин непосредствено след събуждане (преди ставане от леглото, след поне 3 часа сън), приблизително по едно и също време всеки ден. Ако използваш живачен термометър (или галиев), термометърът се държи 10 мин., а дигитален около 2-3 мин. след сигнала.
Базалната температура е добре да се измерва през целия цикъл, за да може да се съпостави температурата във фоликулна и лутеална фаза. Ако всичко е наред с овулацията, графиката трябва да има изразена двуфазност.
За по-точно определяне на овулацията може да добавиш евентуално и тестове за О.
« Последна редакция: Октомври 17, 2016, 23:51:28 pm от marsi »