0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« -: Януари 17, 2015, 00:17:47 am »
Моля за помощт нормално ли е ? Ходих на генеколог имах закъснение на цикъла голямо(близо 1 месец) , с ултразвук видя кистички по левия яйчник(поликистозни яйчници) изписа ми лечение с дуфастон 5дена по 3хапчета на ден после спирам и след като ми дойде цикъла броя 15 дни и почвам 10 дни да пия дуфастон по 2 хапчета. Въпроса е пих 5 дена и след спиране вече минаха 5 дни и нямам цикъл , колко да чакам време да ми дойде да хода ли пак на лекар . Незнам дали направо да хода на ендокренолог да видят с хормоните дали имам проблем .
Последните 2 месеца е с близо 1 месец закъснение не е нормално .
*
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #1 -: Януари 17, 2015, 11:55:22 am »
Една голяма част от българските АГ, при закъснение и преглед когато се види по яйчниците няклко малки кистички веднага се считат за Поликистозни. Добрият АГ знае разликата и може да направи разлика между нормален яйчник и такъв който е поликистозен. Не ендокринолог а АГ трябва да ти назначи хормонални изследвания, преди това обаче нте съветвам да си смениш лекаря.

http://www.puls.bg/health/pregnancy/news_9768.html
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #2 -: Януари 17, 2015, 17:09:59 pm »
Мерси за бързия отговор но смених доста АГ и най накрая мислех че съм попаднала на специалист(болница Надежда д-р Еленчев)  досега всички ми казваха че всичко е наред и все исках хорм изследвания но никои не ми правеше. Доктор Еленчев казва 3 мес така да се лекувам и евентуално ако не съм забрем тогава за други изследвания ще говорим.  Добре ако отида до ендокренолог няма ли да ми изследва хормони ако и кажа че имам закъснение на цикъ??  Болки имам долу в корема но нямам все още цикъл :-( моля за съвет
*
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #3 -: Януари 17, 2015, 17:54:23 pm »
Здравей, извинявай мисля че е добре това че си посетила репродуктивна клиника, но незнам дали ако отидеш  на ендокринолог ще получиш необходимите хормонални изследвания. Закъснение може да имаш от стрес, от смяна на климата от диети например. Ако искаш отиди на ендокринолог но мисля че е редно да послушаш др Еленчев и да спазиш терапията. Ходила съм на ендокринолог, самата аз заради неменструални зацапвания и това което получих беше изследване на ТСХ и маниуален преглед на щитовидна жлеза. Мисля че трябва да имаш доверие на др Еленчев.  :)
Понякога закъснението не е само в хормоните  :o
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #4 -: Януари 17, 2015, 19:49:04 pm »
Ами имам доста стрес можеби това да е причина но непрестанно си повтарям че всичко ще се нареди.  Мисля че ще послушам доктора за терапията но ми се искаше всичко да е ок мисля че след спиране на дуфастон трябва веднага да ми дойде. Пфууу май съм много нетърпелива знаеш ли случайно до колко дни е нормално да дойде след спирането с дуфастон.
*
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #5 -: Януари 17, 2015, 19:52:00 pm »
Ами мисля че 5-7 дена , поне съдя по тва че аз съм пила Оргаметрил което е същото и ми идваше горе долу на 3 ден след спирането му  :P
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #6 -: Юни 03, 2015, 01:19:14 am »
Пиша в тази тема за да не пускам нова и ще помоля за съвет. Получих закъснение на цикъла ( 15 дни) и отидох на АГ и при преглед с вагинален ехограф се видяха много кистички в яйчника. Месец преди това цикъла ми си дойде нормално, но имах извън менструално кървене и ме гледаха на ехограф и нямаше нищо. АГ ми предписа Ясмин и  каза да ги пия половин година, но без хормонални изследвания и т.н. Какво ще ме посъветвате- да сменя АГ, да отида на ендокринолог ? Може ли кистите да са просто някакво моментно състояние ,а яйчника ми да не остане поликистозен завинаги, тъй като до сега такива проблеми съм нямала? Противозачатъчните как действат в дадения случай и помагат ли?
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #7 -: Юни 03, 2015, 07:11:26 am »
ativa_02, противозачатъчните помагат до толкова че по време на приема им се спира функцията на яйчника и по този начин се изчиства от кистите. Ако е поликистоза обаче след спирането има положението се връща като по старо му. Поликистозата не се лекува и всяко нещо, което се прилага е с временен ефект. Според мен потърси второ мнение. Особено ако правите опити за бебе е безмислено да се тъпчеш с Ясмин. Би трябвало да се назначат и хормонални изследвания.
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #8 -: Юни 03, 2015, 16:45:01 pm »
Здравей ativa,
мисля,че АГ добре е назначил противозачатъчните.Ако пробвате за бебе ,разбира се се обърни към репродуктивен.
Аз в момента съм с киста 72 мм. доста е голяма аз съм на Регулон, пробваме първо по този начин преди оперативното отстраняване. При мен предстоеше поредно инвитро, което се отлага заради кистата.
Ако не си сигурна в АГ ходи при репродуктивен, но те знаят най-добре, трябва да им вярваш.

Успех!!!
*
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #9 -: Юни 03, 2015, 17:33:25 pm »
И по горе го писах, лекар който види, по яйчниците на момиче, малко повече фоликули до 10 мм обикновенно стресира веднага с диагноза - Поликистозни яйчници, и от там , притеснения , ходене по  ендокринолози и противозачатъчни. Всеки АГ компетентен и кадърен знае разликата между нормален и поликистозен яйчник, така че не бързайте да си поставяте сами диагнозата преди да вие видял добър специалист. Противозачатъчните правят яйчниците да изглеждат един вид като изчистени  :P
Къде е Денис , тя е доста запозната със тази теория  :lol:
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #10 -: Юни 06, 2015, 10:48:24 am »
И аз да споделя за проблема.
От 1 година имам кисти и на 2та яйчника, АГ-то, което ме следеше, казваше, че при всеки цикъл, се пукали. Уви, все още са там и не са се премахнали напълно. Този месец Ц. закъсня с 10 дни, от 4 дни съм с леко кървене, което не мога да нарека "цикъл". Не знам как да процедирам, мисля да сменя АГ.osi_10
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #11 -: Юни 06, 2015, 22:12:28 pm »
Често се среща при полокистоза да има закъснение на цикъла, трябва да се пуснат хормони и да се взимат мерки, няма смисъл от губене на време... Казвам го от опит аз съм така от години, но поне успях да регулирам цикъла. Въпреки всичко сега правим инвитро.
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #12 -: Юни 07, 2015, 17:17:14 pm »
Силно се надявам да не е поликистоза...
*
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #13 -: Юни 07, 2015, 23:45:13 pm »
Аз съм с поликистоза и забременях на фантазия.
И след раждането цикъла ми все така нередовен. :?

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #14 -: Юни 08, 2015, 07:04:20 am »
Уффф, наплашихте ме.
Не смятам да имам все още дете (на 20г.), но мисълта, че може да бъде трудно забременяване, ме плаши. osi_15
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #15 -: Юли 11, 2015, 08:53:28 am »
Здравейте, аз също съм от тези, на които е казано, че са с поликистозни яйчници. Смених доста АГ и всички това ми казват, дори една особа ме понаплаши, че най-вероятно няма да мога да забренея или ще е много трудно с доста лекарства. Цикълат ми изведнъж стана нередовен и течението ми едва траеше три дни и беше слабо. Започнах на противозачатъчни-изпих първата опаковка и трябваше да ми дойде и да почина 7 дни и после да започна втората опаковка(по-ГОлям грамаж) , но уви не ми дойде. Все пак направих почивката от 7 дни и пак започнах с противозачатъчните...пих ги няколко дни и ей така ги спрях . След два дни ми дойде пак за три дни. На следващия месец ми закъсня с 10 дена и като отидох на лекар-опааа, честито- в 9 гс... та с поликистозни яйчници и противозачатъчните забременях. Мина много лека бременност, само в сън, родих голямо и здраво много силно момиче, което вече на 7м дивее като за три големи момчета. Апела ми към вас, мили дами, е не се стресирайте излишно заради някои "компетентни докторя", то в бг май такива няма. Около мен близките ми от малки и големи градове са пълни с трагични случаи и дори смърт заради лекарски грешки и некомпетентност, но иначе с голямо самочувствие
Re: ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ
« Отговор #16 -: Юли 21, 2015, 13:31:42 pm »
На мен си ми идва всеки месец, но не точно на датата. Най дългото закъснение ми е от 11 дни, след това ми тече нормално 3-6 дни.