-макарони със сосче от сметана , спанак  , кашкавал, сирене
-зелена салата с варени яйца 
Може  и за утре едни спаначени хлебчета , които наскоро коментирахте тук.
Вкусни бъркани хлебчета
Аз правих преди дни  следните хлебчета- смес от маяно и содено тесто -много вкусни бяха:
-1/2 ч.ч. прясно мляко
-1ч.л.захар
-1/3 кубче мая
-1/2 ч.ч. кислео мляко
-1 ч.л. сол
-1 яйце
-1 ч.л сода  и 1ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.ч.  фини овесени ядки 
-1/2 ч.ч. пшеничен зародиш или фини пшенични трици 
-брашно до гъсто тесто  -без да  се измесва с ръце ,а се  бърка с дървена лъжица   -както за содена питка или бърканата пица- аз също не премерих колко сложих , за да дам по -конкретна мярка
поръска по желяние  -ким , сусам ,мак 
-малко мазнина  при оформянето им 
Маята  се разтваря в топлото мляко + захарта. Содата  се разтваря в киселото мляко , добавя се солта , бакпулвера и яйцето. Сместват се  двете течни  смеси   .В купа се  смесват овесените ядки и зародиша/триците  и се  довя течната смес , разбърква се хубаво .Следва  брашно , като се бърка с дървена  лъжица енергично  - до описаната гъстота  .Оставя се да втаса на топло 20тина минути. С намазнени с олио  ръце се оформят топки или цял хляб -доста лепне -може направо да изсипете върху хартия за печене и загладите и намажете с четка с олио отгоре .
Аз  късам  топки  колкото ябълки , присплесквам ги , овалвам в намазнена ръка и слагам на хартия .Обичаме коричка -за това пека на малки хлебчета. Може и във форми за мъфини много красиво да стане предполагам  , но не ми се  цапаха  формички . Втасват още 15 мин и се пекат  до зачервяване. Не ги правете много високи -а по сплескани , за да се изпекат . На нас много ни хареса комбинацията от маяно тесто с  доминиращ вкус на содена питка.